• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

“Christmas in Vienna”, la noi in Bucuresti

Admin1

Administrator
Reaction score
0
Seara de 16 decembrie mi-am petrecut-o la Sala Palatului din Bucuresti, ascultand celebra orchestra de camera austriaca Johann Strauss Ensemble intr-un concert intitulat Christmas in Vienna.
Intr-o sala in care toate scaunele au fost ocupate, mai putin cel din dreapta mea dar el a reprezentat singura exceptie, Johann Strauss Ensemble si-a inceput concertul cu o intarziere academica de 15 minute. Dar nu-i nimic, deoarece la final noi, spectatorii, ne-am “razbunat” chemandu-i de trei ori sa ne mai cante ceva.
Desi nu face parte din scenariu, membrii orchestri au cantat in hainele lor de strada. Motivul este unu simplu: cu o seara in urma avusesera concert in Iasi, iar instrumentele, partiturile si costumatiile lor au plecat cu un autobuz, in timp ce ei s-au intors cu avionul. Si din cauza ninsorii, probabil ati vazut la stiri sau ati auzit de problemele pe care le-a facut zapada si cate drumuri au ramas blocate, autocarul nu a mai ajuns. Dar nu a contat foarte mult “ambalajul” din moment ce interiorul a fost de exceptie.
Asa cum isi poarta cu mandrie si numele, orchestra a cantat partituri celebre din Strauss, care presarate cu umorul prim solistului si dirijorului Russell McGregor au facut sa fie aplaudata la scena deschisa, cu toata lumea in picioare. McGregor a tinut sa ne prezinte si vioara sa, veche de 312 ani.
Seara s-a incheiat cu celebrul vals vienez iar noi am fost invitati sa pasim pe scena, sa dansam alaturi de partener, asta daca dorim. Nu a dorit nimeni, dar in stanga scenei o fetita, care nu avea mai mult de cinci ani, si-a valsat cu gratie tatal, ferita de lumina indiscreta a reflectoarelor.
De cinci ani, orchestra ne anunta ca vine Craciunul si ca trebuie sa ne pregatim sufleteste pentru el, iar anul acesta concertul lor a intrat si in proiectul “Arta Contra Drog 2009″.

Poti citi pe tema asta si:Madalin Voicu, in dubla ipostaza la Sala RadioJon Lord in concert la BucurestiDuke Ellington Orchestra revine la Bucuresti in 2010Se redeschide studioul de concerte "Mihail Jora"Concert Phoenix, de 1 Decembrie, la Sala Palatului

Posted on Thu, 17 Dec 2009 19:56:19 +0000 at http://www.stiridebine.ro/christmas-in-vienna-la-noi-in-bucuresti
Comments: http://www.stiridebine.ro/christmas-in-vienna-la-noi-in-bucuresti#comments

Back