• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Citate celebre ale unor autori cunoscuti

"Oamenii nu mai cred în poveşti fiindcă fiecare zi devine o luptă acerbă pentru supravieţuire… Oamenii nu mai cred în frumos fiindcă sunt înconjuraţi de urâtul care le invadează intimitatea cu un rânjet hâd pe chip. Oamenii nu mai cred în iubire fiindcă sentimentele sunt ucise din faşă, iar a face dragoste devine lucru mecanic efectuat sub lumina reflectoarelor. Cu toate acestea, sunt ferm convins că există şi oameni care deschid cărţile cu poveşti, admiră operele de artă ale visătorilor din toate timpurile şi spun „Te iubesc” fără să se gândească neapărat la o nouă poziţie sexuală. Te mângâi prin cuvinte atunci când nu eşti lângă mine şi te dezmierd cu palme nerăbdătoare atunci când mizeria străzii zgârie uşa cu ghearele. Acoperă-ţi urechile pentru a nu mai auzi cum sună obsedant o sirenă a vulgarităţii agăţată la fiecare intersecţie şi oferă-mi şansa de a spune încă o dată că îmi permit să extrag frumosul din viaţă doar alături de tine, chiar şi atunci când simt în ceafă răsuflarea perversă a unui mileniu impur…" (Cristian Lisandru)

Problema cu a avea o minte deschisa este aceea ca oamenii insista sa intre ca sa puna acolo tot felul de lucruri.
TERRY PRATCHETT

Am o obsesie a timpului. Ceasul imi spune cum il pierd. De aceea le prefer pe cele electronice, care imi atrag atentia in fiecare minut.
ION CRISTOIU

Daca ajungi intr-o competitie, se poate intampla orice.
CRISTIAN MUNGIU

Inteleptii inventeaza proverbe, iar nebunii le repeta intruna.
SAMUEL PALMER

Daca cineva depaseste masura, cele mai fermecatoare lucruri devin plictisitoare.
( EPICTET )

Sotul este podoaba suprema a femeii ( chiar ) fara podoabe: caci ( daca-i ) lipsita de el, ea nu straluceste, chiar cand e gatita.
( MAHABHARATA )

“Niciodată n-ai avut suficientă imaginaţie pentru a-ţi închpui lumea fără tine. Chiar dacă n-ai mers cu vanitatea până la paranoia de a crede că lumea se învârte în jurul tău, că e nerăbdătoare să audă ce spui, ţi-a lipsit inteligenţa, sau puterea de a accepta că nu însemin mai mult decât fotografiile îngălbenite pe care cineva, după tine, le va arunca la gunoi.”

Octavian Paler

=)) =)) inainte de a deschide sa citesc,eram sigura ca faci o legatura cu "paranoia" !

Adevăratul intelectual este un om senin, nepărtinitor, tolerant, un om dispus să discute, să polemizeze urban, de la egal la egal, un om care se ţine strâns de principiile logicii şi ale adevărului şi care nu ţine să aibă dreptate în afara lor.

Ileana Vulpescu în Arta conversaţiei

“Şi nu jucăm doar pentru alţii comedia de a vrea să părem mai buni decât în realitate. O jucăm şi pentru noi.”

Octavian Paler

"Eliberează-te de toate ideile astea blestemate, de mânia de a găsi o explicaţie pentru orice şi de a face numai lucruri cu care sunt de acord ceilalţi."

Paulo Coelho

Este o lege care porunceste barbatului sa-si iubeasca sotia, iar sotia sa faca ceea ce doreste barbatul.
( EURIPIDE )

"Poţi să păcăleşti câţiva oameni tot timpul şi toţi oamenii o perioadă, dar nu poţi să păcăleşti toţi oamenii tot timpul."
Abraham Lincoln

Gelozia sotiei este ca vijelia din care se starneste uraganul.
( ESCHIL )

“Acolo pe pietre sau pe oasele acelea ,caci nu distingeam prea bine ce erau,am vazut doi serpi incolaciti.Poate faceau dragoste sau poate se luptau.Sa va spun drept,nu stiu cum fac serpii dragoste.Deodata,am vazut cum un fulger negru cade prin aer chiar peste insula si chiar peste serpii incolaciti.Era un vultur care a inhatat unul din serpi si s-a ridicat cu el in vazduh.Daca nu am visat si asta!
Asadar,vulturul le-a intrerupt serpilor dragostea sau lupta.Eu i-am vazut inlantuiti ,nu ma pricep sa spun ce anume a fost.Dar ,poate ca intre dragoste si lupta nu e nici o deosebire.Dragostea e lupta intre doua suflete si intre doua trupuri in care nu e nici un invingator ,alteori nu e nici un invins.Si ,oricum pentru unul din serpi nu mai avea importanta diferenta dintre dragoste si lupta.Pentru el totul se sfarsise.Nu va mai face nici dragoste ,nici nu se va mai lupta cu nimeni.Moartea pune punct si iubirilor si luptelor.Fiecare ramane atunci cu cat a iubit si cu cat a luptat.Mai are timp , poate , sa regrete ca n-a iubit si ca n-a luptat destul sau ca a trait ca un sarpe singur ,care nu si-a gasit alt sarpe cu care sa se iubeasca sau sa se lupte.Celalalt sarpe ramasese sa faca dragoste sau sa se lupte cu alti serpi. El ramanea ,cum s-ar zice , pe peronul lui. Mai putea sa ia totul de la inceput. Alte iubiri sau alte lupte

Paler

Pentru unii, fericirea e o senzaţie atât de neobişnuită, încât, în clipa când ajung s-o cunoască se neliniştesc; noua lor stare îi pune pe gânduri; nimic asemănător în trecutul lor: e prima oară când părăsesc confortul nenorocirii. O lumină neaşteptată îi face să tremure, ca şi cum sori le-ar străluci pe degete – să lumineze raiuri fărâmiţate. De ce această fericire, de la care-şi aşteaptă izbăvirea, ia o asemenea înfăţişare? Ce-i de făcut? Poate nici nu le aparţine, poate a dat peste ei din greşeală. Descumpăniţi şi fascinaţi deopotrivă, încearcă s-o asimileze, s-o posede, dacă se poate pe veci. Dar sunt atât de puţin pregătiţi pentru fericire, încât, ca să se bucure de ea, sunt siliţi s-o grefeze pe vechile lor spaime.

Emil Cioran în Ispita de a exista

Nu e nimic mai rau ca o femeie rea, dar nimic mai bun ca o femeie buna.
( SIMONIDES DIN KEOS )

Oamenii sunt chinuiţi de nelinişti, de îndoieli, de întrebări fără răspuns. Pentru oricine realitatea poate fi şi altfel, adevărul poate fi altul. Toate aceste îndoieli sunt ca microbii din organism, care pot lupta cu cei care îi atacă din afară.

Cella Serghi în Pânza de păianjen

Inaintea mea
Cararea,
kilometru dupa kilometru,
secole dupa secole...
iar drumul,
in panta imperceptibila,
urca mereu...
( Jiddu Krishnamurti, '' Cararea'' )

Back