• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Codex Alimentarius - Qui bono?

ramanya

New member
Joined
Oct 28, 2009
Messages
891
Reaction score
0
CODEX ALIMENTARIUS:
o adevărată batjocură la adresa omenirii

"La baza Codex-ului Alimentarius stă istoria prea puţin cunoscută a înfiinţării Trustului Mondial al Chimiei Farmaceutice

Aţi auzit vreodată de Codex Alimentarius? Dacă nu, să nu fiţi surprinşi. Este unul din cele mai bine păstrate „secrete deschise” ale guvernanţilor din umbră. Este planificat să intre în vigoare la 31 decembrie 2009 şi s-ar putea să fie cel mai mare dezastru pentru sănătatea noastră, aşa cum lumea nu a mai văzut. Codex Alimentarius va seta standardele de siguranţă alimentară, regulile şi reglementările în vigoare în peste 160 de ţări, adică 97% din populaţia lumii.

Denumirea Codex Alimentarius provine din limba latină şi se traduce prin legea produselor alimentare sau codul produselor alimentare. Comisia de comerţ Codex Alimentarius este acum finanţată şi condusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS, ce aparţine Naţiunilor Unite, ONU) şi FAO (Organizaţia pentru Alimente şi Agricultură a SUA).
Codex Alimentarius este o colecţie de standarde alimentare adoptate la nivel internaţional, care au ca scop declarat protecţia sănătăţii consumatorilor şi asigurarea practicilor corecte în comerţul alimentar. Codex Alimentarius cuprinde standarde pentru toate alimentele, fie ele preparate, semipreparate sau crude şi pentru distribuţia către consumator, prevederi în ceea ce priveşte igiena alimentară, aditivi alimentari, reziduuri de pesticide, factori de contaminare, etichetare şi prezentare, metode de analiză şi prelevare. În realitate, Codex Alimentarius intenţionează să pună în afara legii orice metodă alternativă în domeniul sănătăţii cum ar fi terapiile naturiste, folosirea suplimentelor alimentare şi a vitaminelor şi tot ceea ce ar putea constitui mai mult sau mai puţin un potenţial concurent pentru industria chimiei farmaceutice.

Originile chimiei farmaceutice

În jurul anului 1860, „bătrânul Bill” Rockefeller, comerciant de petrol cu specializarea în farmaceutică, vindea ţăranilor naivi flacoane cu petrol brut, făcându-i să creadă că era un leac eficient în tratarea cancerului. El a denumit acest produs (care de fapt era petrol brut ambalat în flacoane): Nujol (New Oil – un nou tip de ulei). Afacerea sa era prosperă, cumpăra o fiolă de petrol brut de 30 grame prin Standard Oil la un preţ de 21 cenţi şi o vindea pentru 2 dolari. Fără prea multă cultură, fără scrupule, fără cunoştinţe sau studii în domeniul medical, cu puţine noţiuni de contabilitate şi de o aviditate feroce, Rockefeller a reuşit să se impună. Noului produs Nujol i s-a atribuit „meritul” de „cură împotriva constipaţiei” şi a fost foarte comercializat la acea vreme. Între timp, medicii au descoperit că Nujol era nociv şi că ducea în timp la maladii grave, eliminând vitaminele liposolubile din corp. Standard Oil s-a luptat să evite pierderile prea mari care ar fi putut surveni din această cauză şi a adăugat rapid petrolului brut caroten pentru a elimina aceste carenţe. Senatorul Rozal S. Coperland era plătit 75.000 dolari pe an pentru a promova acest produs.

Imperiul Rockefeller a fost întărit şi graţie acestei formidabile şmecherii care consista în a convinge oamenii să ingereze un derivat de petrol brut îmbogăţit cu caroten. Aşa au fost puse bazele industriei chimiei farmaceutice. Suntem deci foarte departe de fundamentele medicinii chineze, tibetane vedice sau persane, care erau în mod tradiţional bazate pe cunoştinţe extrem de precise legate de corpul uman şi erau centrate (ca preocupare) pe binele şi sănătatea fiinţelor umane.

Succesul comercial al produsului Nujol a permis diversificarea producţiei chimiei farmaceutice şi atingerea unui nivel ridicat al beneficiilor financiare. În 1948, cifra de afaceri anuală a lui Rockfeller se ridica la 10 miliarde de dolari. Medicamentul Nujol încă mai poate fi găsit sub formă de ulei de parafină pură, clasificat drept laxativ uşor şi recomandat împotriva constipaţiei cronice rebele în terapiile igieno-dietetice obişnuite. Este fabricat la ora actuală de laboratorul Fumouze.

Rockefeller şi IG Farben

Trustul chimiei farmaceutice pe care îl cunoaştem a fost conceput de către o asociaţie condusă de Rockefeller şi IG Farben din Germania nazistă. Compania Standard Oil aparţinând aşadar lui John D. Rockefeller, deţinea în 1939 15% din acest nou trust germano-american. Obiectivele industriale ale IG Farben din Germania nu au fost bombardate în timpul războiului tocmai pentru a proteja interesele lui Rockefeller. Încă din 1932, industria chimiei farmaceutice IG Farben îl finanţa pe Adolf Hitler cu până la 400.000 de mărci germane. Fără acest sprijin, aşa cum afirma tribunalul de la Nürenberg: „cel de al doilea război mondial nu ar fi avut loc…”

În 1941, IG Farben construieşte cea mai mare industrie chimică din lume la Auschwitz, profitând de mâna de lucru din lagărul de concentrare pentru fabricarea gazului Zyklon B. La procesul de la Nürenberg au fost declaraţi vinovaţi de genocid, sclavie, furt şi alte crime, 24 de responsabili ai Companiei IG Farben. Tribunalul de la Nürenberg a divizat Compania IG Farben în BASF, BAYER şi HOECHST. Toţi aceşti responsabili au fost însă eliberaţi în 1952, la numai un an după ce fuseseră condamnaţi, cu ajutorul lui Nelson Rockefeller, fostul lor patron comercial, la vremea aceea ocupând funcţia de Ministru al Afacerilor Externe al SUA. O dată eliberaţi, cei care se aflaseră în conducerea Companiei IG Farben s-au infiltrat în economia germană, ocupând funcţii foarte importante. Până în anii ‘70 consiliul director pentru societăţile BASF, BAYER şi HOECHST era constituit din membrii ai partidului nazist. Începând cu 1959 aceştia îl finanţau pe tânărul Helmut Kohl. Prin susţinerea politică a acestuia din urmă, cele trei filiale rezultate din IG Farben erau la momentul acela de 20 de ori mai puternice decât societatea mamă înfiinţată în 1941. Organizaţia nazistă de mondializare asociată lui Rockefeller, a constituit o reuşită totală, şi deja de multă vreme piaţa chimiei farmaceutice a planetei a fost şi este controlată, organizată şi administrată pentru a asigura expansiunea industrială mondială a chimiei farmaceutice.

IG Farben şi Codex

„Tradiţia” cartelului de la IG Farben a continuat sub un alt nume: „Asociaţia pentru Industria Chimică”. În 1955, industria chimică farmaceutică mondială a fost regrupată sub auspiciile Camerei de Comerţ Internaţional a Naţiunilor Unite şi Guvernului German. Eforturile lor comune au fost camuflate sub numele de cod CODEX ALIMENARIUS. Un mare număr de partide politice europene aşa-zise de stânga şi de dreapta au fost finanţate de această industrie pentru a se asigura o legislaţie favorabilă industriei farmaceutice.

Obiectivul Codex-ului

Codex Alimentarius intenţionează să pună în afara legii orice metodă alternativă în domeniul sănătăţii cum ar fi terapiile naturiste, folosirea suplimentelor alimentare şi a vitaminelor şi tot ceea ce ar putea constitui mai mult sau mai puţin un potenţial concurent pentru industria chimiei farmaceutice. Starea de spirit care predomină în cazul mondializării chimiei farmaceutice explică în mare parte desfiinţarea sistematică a inovatorilor ştiinţifici independenţi din ultimii 50 de ani. Această industrie foloseşte orice mijloc pentru a-şi păstra locul pe piaţă în ceea ce priveşte tratamentul cancerului, al SIDA, al maladiilor cardio-vasculare etc. De zeci de ani este posibilă tratarea şi vindecarea în majoritatea cazurilor a acestor maladii prin terapii naturiste alternative, dar sunt aplicate procedee de dezinformare în forţă pentru a se ascunde publicului aceste adevăruri.

Scoaterea în afara legii a oricărei informaţii referitoare la medicina alternativă va bloca eradicarea anumitor maladii, asigurând astfel profituri şi mai mari acestei industrii mondiale care tratează doar simptomele bolilor, fără a se îngriji de cauze. Doctorul Matthias Rath, un specialist german care duce campanii la nivel mondial pentru folosirea tratamentelor naturiste în cazul multor boli grave, descrie această situaţie astfel: „Adevăratul scop al industriei farmaceutice mondiale este de a câştiga bani pe seama bolilor cronice, şi nu de a se ocupa de prevenirea sau eradicarea acestor boli… Industria farmaceutică are un interes financiar direct în perpetuarea acestor maladii, pentru a-şi asigura menţinerea şi chiar creşterea pieţei de medicamente. Pentru acest motiv medicamentele sunt făcute pentru a alina simptomele şi nu pentru a trata adevăratele cauze ale bolilor… Trusturile farmaceutice sunt responsabile de un genocid permanent şi răspândit, ucigând în acest mod milioane de oameni…”

Codex-ul pus sub acuzare

O adevărată ,,legiune” de indivizi care să facă lobby pentru industria farmaceutică a fost angajată pentru a influenţa legislatorii, pentru a controla organismele de reglementare, pentru manipularea cercetării în domeniul medical şi educaţional. Numai în 1961, trusturile farmaceutice au făcut donaţii pentru marile universităţi din SUA în valoare de: Harvard – 8 milioane de dolari, Yale – 8 milioane de dolari, John Hopkins – 10 milioane de dolari, Stanford – 1 milion de dolari, Columbia din New York – 1,7 milioane de dolari etc.

Informarea medicilor este integral finanţată de către trusturi, care ascund cu grijă un mare număr de efecte secundare periculoase şi chiar mortale ale medicamentelor, negându-le public. După ce a stabilit clar originea acestor crime şi a dovedit responsabilitatea industriei farmaceutice în ceea ce priveşte instalarea unei politici mondiale de genocid extins, doctorul Matthias Rath a înmânat în data de 14 iunie 2003 Curţii Internaţionale de Justiţie de la La Haye (Olanda) un act de acuzare pentru crime împotriva umanităţii.

438 milioane de petiţii către Parlamentul European

La data de 13 martie 2002 europarlamentarii au adoptat legi în favoarea industriei farmaceutice, fixate prin dispoziţii ale Codex-ului Alimentarius şi care vizau elaborarea unei reglementări constrângătoare pentru toate terapiile naturiste şi suplimentele alimentare – o manieră mai indirectă de a desfiinţa concurenţii care ar putea să ocupe un anumit loc pe piaţă, pentru că sănătatea se vinde şi se cumpără.

Un val de petiţii din partea populaţiei a inundat mesageria europarlamentarilor, într-o asemenea măsură încât comunicaţiile interne au fost blocate. În ciuda a o jumătate de miliard de petiţii, directivele Codex-ului Alimentar au fost adoptate. Acest vot a fost o veritabilă denigrare a democraţiei, prevestind şi alte viitoarele dificultăţi în respectarea acesteia.

Aplicaţii ale directivelor Codex Alimentarius

Începând cu iulie 2005, directivele Codex-ului Alimentarius enunţate de către Directiva Europeană în ceea ce priveşte suplimentele alimentare trebuie aplicate sub ameninţarea sancţiunilor financiare. Iată în ce constau acestea:
1) Este vorba de a elimina orice supliment alimentar natural. Toate aceste suplimente vor fi înlocuite de 28 de produşi de sinteză farmaceutică (aşadar toxici), care vor fi dozaţi şi vor fi disponibili numai în farmacii, pe bază de prescripţie medicală. Clasificate ca toxine, vitaminele, mineralele şi plantele medicinale vor fi pe piaţa numai în doze care NU au impact asupra nimănui. Magazinele noastre de produse naturiste şi suplimente alimentare vor rămâne pe raft numai cu 18 produse, atâtea câte sunt pe lista Codex-ului. Tot ceea ce NU este pe listă, de exemplu coenzima Q10, glucosamine etc., vor fi ilegale şi asta nu înseamnă ca vor fi numai cu prescripţie, ci vor fi ILEGALE adică „foloseşte-le şi te duci la închisoare”.
2) Medicina naturistă cum ar fi acupunctura, medicina energetică, ayurvedică, tibetană etc, va fi progresiv interzisă.
3) Agricultura şi alimentaţia animalelor vor fi reglementate conform normelor fixate de trusturile chimiei farmaceutice, interzicând din principiu aşa numita agricultură bio. Aceasta implică, de exemplu, ca fiecare vacă de lapte de pe planetă să fie tratată cu hormonul de creştere bovin recombinat genetic produs de Monsanto. Mai mult, potrivit Codexului, orice animal de pe planetă folosit în scopuri de hrană TREBUIE tratat cu antibiotice şi cu hormoni de creştere. Regulile Codexului permit ca produsele ce conţin organisme modificate genetic (OMG) să nu mai fie etichetate corespunzător. Mai mult, în 2001, 12 substanţe chimice despre care se ştie că sunt cauzatoare de cancer, au fost interzise în mod unanim de 176 de ţări, inclusiv de SUA. Ei bine, Codex Alimentarius aduce înapoi 7 dintre aceste substanţe interzise, precum hexachlorobenzene, dieldrin, aldrin etc, care vor putea fi folosite la liber din nou.
4) Alimentaţia umană certificată legal va trebui să fie iradiată cu Cobalt. Sub regulile Codexului, aproape toate alimentele trebuie iradiate. Si nivelurile de radiaţie vor fi mult mai mari decât cele permise anterior.
Codex Alimentarius va controla accesul asupra acizilor aminaţi esenţiali, asupra vitaminelor şi mineralelor. Extinderea controalelor va acţiona progresiv eliminând orice medicină alternativă naturistă ancestrală.

Este vremea solidarităţii

NU-ul masiv faţă de Constituţia Europeană înseamnă totodată un NU faţă de Codex Alimentarius, organ de propagandă al industriei chimiei farmaceutice, care vizează obţinerea unui monopol mondial de un despotism nemaiîntâlnit până acum. A nu lua în considerare opinia a sute de milioane de cetăţeni este o gravă lipsă de respect din partea oamenilor politici. Sute de milioane de cetăţeni din întreaga lume nu vor să permită ca medicina naturistă milenară să fie interzisă pentru ca pseudoştiinţa chimiei farmaceutice să îşi păstreze şi să îşi întărească poziţia pe piaţă.

Pericolele chimiei farmaceutice

În fiecare an, 800.000 persoane mor în America de Nord în urma prescripţiilor medicale alopate. Chimia farmaceutică mai mult ucide decât vindecă. Un raport al ONU menţionează că numai 26 din cele 205.000 de medicamente ale acestei industrii sunt indispensabile. Dintre cele 26, numai nouă ar trebui să beneficieze de prioritate absolută. Dar dacă se recurge la medicina chineză, persană sau indiană, acele nouă componente chimice nu mai au aproape nicio utilitate! Altfel spus, fără chimia farmaceutică lumea ar fi mai sănătoasă.

Rezistenţă Internaţională faţă de Codex Alimentarius

- Africa de Sud a afirmat că nu se va conforma directivelor Codex-ului Alimentarius. Ministrul Sănătăţii Manto Tshabalala-Msimang a declarat că ţara sa este în dezacord cu această dihotomie între medicina naturistă şi medicina alopată. Conform concluziilor sale, aceste dispoziţii vizează doar obţinerea banilor de pe urma remediilor brevetate şi de aceea urmăresc să discrediteze folosirea produselor naturiste.
- India nu se va conforma directivelor Codex-ului Alimentarius pentru că acest Codex a promovat formule ce conţin ingrediente chimice care cauzează inflamaţii extrem de distructive la nivelul creierului copiilor. Delegatul indian însărcinat pentru a pleda împotriva Codex-ului a fost ignorat, iar când acesta a insistat pentru o dezbatere, a fost dar afară din cameră.
- Asociaţia medicilor şi chirurgilor americani şi-a exprimat opoziţia faţă de Codex Alimentarius, pentru a putea continua să se folosească de remediile naturiste, alături de cele medicamentoase.
- În Marea Britanie, practicanţii medicinii naturiste, susţinuţi de membrii Camerei Lorzilor s-au opus ferm politicii pro-codex a lui Tony Blair. Acesta din urmă a fost taxat pentru ipocrizie, întrucât a afirmat public că familia lui foloseşte remedii naturiste, suplimente alimentare şi produse homeopatice.

Două ideologii diferite

Avem de a face cu o luptă între două concepţii antagoniste. Pe de o parte ideologia oculta de sorginte francmasonică a lui Rockefeller, în care unicul obiectiv este de a vinde fără scrupule, de a instaura hegemonia şi o unică putere mondială. A reface totul în molecule sintetice, a nega orice altă medicină diferită de cea alopată, este ideea de progres susţinută de către toate trusturile farmaceutice. Această politică nu are nimic democratic şi vizează modelarea maselor după voia ei şi în funcţie de propriile necesităţi (fundaţii, educaţie, false norme ştiinţifice, propagandă, desfiinţarea diferitelor forme de medicină naturistă ancestrală). Elita oculta regresiva crede că poate nega opinia populaţiei, deoarece crede că poate modela masele după voinţa ei. În 1962 ocultii au afirmat că: „Cel care controlează hrana, controlează lumea. Vom pune bazele unui proiect de implementare, la nivel global, a unui Codex Alimentar până pe 31 decembrie 2009.” Erau un fel de linii directoare. Comisia Codexului Alimentarius e administrată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi de Organizaţia pentru Agricultură şi Hrană. Aceste două organizaţii finanţează Codexul şi îl pun în aplicare la cererea Naţiunilor Unite. În 1994, Codexul a declarat nutrienţii a fi toxine. Incredibil ce-i drept dar perfect adevărat. Sunt otrăvuri. Până aici a mers alienarea celor care promovează aceste măsuri aberante.

Pe de altă parte există adevăraţii biologi, medici autentici, adevăraţi terapeuţi sau cercetători, adesea violentaţi de aroganţa cartelului chimiei farmaceutice. Aceştia au stabilit conceptul de bio-individualitate fondat pe libertatea pacientului de a-şi alege singur terapia. Acest concept trezeşte în pacient spiritul de cercetare, îi oferă alternative în maniera de a se vindeca. Această abordare se adaptează mai degrabă individualităţii specifice a fiecărui pacient, decât impunerea unui protocol terapeutic de masă neindividualizat. Maladia are o conotaţie specifică în viaţa fiecărui individ; fără să se ţină cont de acest lucru, fiinţa umană este adusă la rangul de maşină fizico-chimică. Ori fiinţa umană este mult mai mult decât asta…

Dincolo de toate aceste consideraţii, ne aflăm în faţa a două concepţii umane, pe de o parte a omului-robot, parte integrantă a unui sistem, iar pe de altă parte a fiinţei holistice, reflexie microcosmică a întregului univers. Gandhi spunea despre occidentali: „omul alb (un occidental) nu trăieşte, ci funcţionează.” Astăzi ni se dă şansa de a trăi în loc de a funcţiona…"

Un articol de Violeta Bucur preluat de pe site-ul ecomagazin.ro

" În SUA, Legea siguranţei alimentare impune consumul de otrăvuri

de Mihai Vasilescu

Legea siguranţei alimentare (Food Safety Modernization Act, H.R. 875) a fost prezentată Senatului american în luna februarie 2009. Pentru implementarea acestei legi va fi creată o nouă Autoritate, Administraţia Siguranţei Alimentare (Food Safety Administration, FSA) care va prelua responsabilităţile altor agenţii de stat. Astfel, fiind o lege de amploare, ea va influenţa diferite niveluri ale mai multor domenii conexe. Vor fi afectaţi producătorii, consumatorii şi beneficiarii din industria alimentară, medicina alimentară, medicina veterinară etc. Noua legislaţie prevede, de asemenea, monitorizarea utilizării îngrăşămintelor, pesticidelor, aditivilor, produselor chimice şi insecticidelor agricole.

Această lege, deşi este foarte importantă şi presupune o arie foarte largă de acţiune, a parcurs întregul circuit de elaborare, promovare şi înaintare Congresului american spre aprobare într-un timp relativ scurt, de câteva luni. Legea nu a fost supusă dezbaterilor publice, cei interesaţi neavând posibilitatea să-şi exprime poziţia faţă de această iniţiativă legislativă.

Este semnificativ faptul că Rosa DeLauro, cea care a prezentat această lege în Senatul SUA, este soţia lui Stan Greenberg, strateg politic aflat de mai mulţi ani pe ştatul de plată al firmei Monsanto, corporaţie gigant specializată în inginerie chimică şi genetică, principalul beneficiar şi promotor al acestei legi.

Legea pentru aşa-zisa siguranţă alimentară şi nutriţie prevede măsuri care le vor impune micilor şi marilor întreprinderi furnizoare de servicii sau produse alimentare, dar şi persoanelor care produc pentru propriul consum, să utilizeze seminţe, îngrăşăminte, furaje etc. doar de la câteva firme autorizate, printre care Monsanto, ADM, Sodexo şi Tyson. În plus, aceste seminţe sintetice, modificate genetic, vor trebui cumpărate în fiecare an, deoarece recolta rezultată este sterilă. Într-o ţară cu o tradiţie democratică de peste 200 de ani, această lege elimină dreptul cetăţenilor de a-şi alege alimentele şi modul în care acestea sunt cultivate.

Toate aşa-zisele alimente fabricate de Monsanto provoacă boli grave, dintre care unele chiar necunoscute până acum. Prin aplicarea acestei legi va deveni imposibil accesul la o alimentaţie cât de cât sănătoasă şi naturală.

Sub pretextul unei monitorizări şi standardizări pentru siguranţa alimentară, orice fermier, dar şi oricine care are o mică grădină pe lângă casă, este literalmente scos în afara legii, riscând confiscarea proprietăţilor şi amenzi de 1 milion $/zi, atâtea zile câte „crede” agentul de control că respectivul om a încălcat legea. Agenţiile de control instituite prin această lege pot intra oricând, în orice casă, în SUA fiind deja folosită expresia de poliţie alimentară (food police). Dar chiar dacă am face abstracţie de acest control aberant, nu se va mai putea practica o agricultură biologică pentru că nu vor mai exista seminţele şi mijloacele necesare.

Micii producători şi fermieri vor fi puşi, ca urmare a acestei legi, în imposibilitatea de a-şi continua activitatea, deoarece vor trebui să plătească sume enorme pentru seminţe, îngrăşăminte, licenţieri, taxe etc.

Legea nu prevede un mecanism foarte clar de implementare şi monitorizare. În schimb, ea impune să fie pusă în aplicare chiar de reprezentanţi ai acestor corporaţii, numiţi special experţi în acest scop.

În SUA, autorităţile locale au o anumită marjă de libertate legislativă, ele chiar putând să îşi instituie propriile lor legi. Însă această lege a siguranţei alimentare este impusă forţat, încălcându-se astfel flagrant amendamentul 10 din Constituţia americană.

Prezenta lege sfidează orice reguli de activitate într-o piaţă economică liberă şi prezintă dovezi evidente de instaurare la nivel de ţară a unei dictaturi şi a unui control din partea unui grup de interese. Fermierul, grădinarul, dar şi orice om obişnuit vor fi obligaţi să consume sau să folosească numai produse artificiale fabricate de aceste corporaţii malefice.

Această lege poate să dea impresia celor naivi şi ignoranţi că este făcută pentru binele lor. Dar în realitate, procedeele folosite, de prelucrare chimică şi modificare genetică, ucid orice germeni de viaţă din alimente, lipsidu-le de proprietăţile esenţiale care contribuie la menţinerea stării de sănătate. De asemenea, calităţile nutritive ale alimentelor vor lipsi cu desăvârşire şi acestea nu vor mai avea gustul, mirosul şi celelalte însuşiri cunoscute. Dar cel mai grav aspect este că se va impune prin lege consumul acestor adevărate otrăvuri. "

Un articol preluat de pe site-ul yogaesoteric.net
 
Am doua intrebari:
1.una serioasa= chiar ma voi duce la medic sa-mi iau reteta pentru usturoi si menta si apoi sa ma duc la farmacie sa le cumpar?
2.a doua in gluma= atunci, pentru pensionari vor fi si retete compensate?
 
Old, pentru intrebarea 1, se pare ca da. Daca facem o analiza, plantele si legumele cu cel mai mare potential imunitar vor trece pe lista de alimente interzise. :(
 
Rama, poti pune si textul acestui codex?
Nu de altceva, dar e greu sa judeci dupa interpretarile date de altii.
 
Gogu, voi incerca sa vad daca il gasesc integral si in limba romana. Pana acum il am doar in engleza.
 
Cred ca merge si in engleza, pana gasim o traducere undeva...
 
In sarea de bucate, sarea de masa, se introduce CIANURA! Verificati pe pachetul de sare, ce contine E535 (ferocianura de sodiu) sau E536 (ferocianura de potasiu), ca agenti anticoagulare. In stomac sau lichide, ferocianura disociaza in mai multi compusi, dintre care SI CIANURA. Cu fiecare lingurita de sare, introducem in noi CIANURA. Cine are nevoie sa consumam in orice mincare, cianura?

Cateva link-uri catre niste site-uri cu informatii pretioase despre efectele daunatoare pe care le are fluorul asupra organismului nostru. Flourul nostru, ,,cel de toate zilele" pe care il inhalam din apa de baut si din pasta de dinti. Regret ca sunt in engleza, dar sper sa am timp sa le si traduc.

http://www.fluoridealert.org/health/brain/

http://www2.fluoridealert.org/Alert/United-States/National/Toothpaste-How-Safe


Un filmulet foarte interesant despre Codex Alimentarius realizat in 2005.

 
Un mic amanunt, daca imi permiti.
Fluor in apa se baga in SUA. In Europa este absolut interzis ;)
 
Monsanto - Hormonul recombinat de crestere

Greenpeace - Pacatele de moarte ale companiei Monsanto

Pionii Monsanto in Romania trebuie trasi la raspundere pentru contaminarea cu OMG

Lansarea unui nou film vine sa expuna adevarul despre crimele companiei Monsanto si sa-i afecteze serios credibilitatea, aceasta fiind una dintre cele mai mari companii de chimicale din lume si furnizorul a 90% din semintele modificate genetic (MG).

Filmul - numit "Lumea vazuta de Monsanto" si regizat de producatoarea franceza Marie-Monique Robin - contureaza profilul unei companii cu o istorie indelungata de crime impotriva mediului si scandaluri de sanatate; o companie care nu ezita sa foloseasca tactici murdare pentru a forta comercializarea produselor sale impotriva vointei consumatorilor, fermierilor si chiar a guvernelor; o companie care demoleaza agresiv ingrijorarile oamenilor pentru mediu si sanatate fata de OMG.

Povestea incepe la Casa Alba, unde Monsanto si-a facut deseori intrarea prin exercitarea unei influente disproportionate asupra politicienilor. Deosebit de instructiv este exemplul lui Michael Taylor, fost avocat al Monsanto si care a fost comisar al Administratiei SUA pentru Alimentatie intre 1991 si 1994. In timpul regimului Taylor, autoritatea responsabila cu autorizarea alimentelor, a luat decizii cruciale care au dus la autorizarea plantelor si alimentelor MG. Dupa ce a indeplinit misiunea la Administratia SUA pentru Alimentatie, Taylor s-a intors la Monsanto devenind vice-presedinte al companiei pentru politici publice.

Gratie acestor legaturi intime dintre Monsanto si agentiile guvernamentale, SUA a aprobat plantele si alimentele MG fara testare corespunzatoare, fara a le eticheta si asta in ciuda unor serioase controverse privind siguranta lor. Nu intamplator, Monsanto produce 90% din semintele MG folosite pe piata SUA.
Bratul lung al Monsanto s-a intins asa departe ca la ineputul anilor ’90, Agentia pentru Alimente a SUA a ignorat avertizarile propriilor cercetatori, care semnalau ca plantele MG ar putea cauza efecte negative pentru sanatate . Alte tactici folosite de companie pentru a starpi ingrijorarile fata de produsele sale includ publicitate inselatoare, mita si ascunderea dovezilor stiintifice.

Istoricul companiei Monsanto

Monsanto a fost fondata in 1901 ca o companie producatoare de chimicale. Istoria sa este strans legata de producerea si promovarea de chimicale extrem de toxice cum ar fi Agent Orange (folosit ca arma chimica in razboiul din Vietnam) si PCB (poluanti toxici foarte raspanditi). Filmul dezvaluie ca Monsanto stia de mai multe decenii despre "efectele toxice sistematice" ale PCB, dar si-a instruit vanzatorii sa pastreze secretul deoarece, "nu ne permite sa pierdem nici un dolar".

Mai recent Monsanto si-a stricat reputatia si pentru promovarea hormonilor de crestere din OMG cunoscute sub numele de rBGH pe care compania le vinde in SUA sub numele de Posilac. Monsanto sustine ca "Posilac aduce beneficii consumatorilor." Realitatea este ca hormonii de crestere rGBH au fost interzisi in Europa si Canada dupa ce autoritatile au identificat riscurile pentru sanatate asociate consumului de lapte de vaca tratate cu hormoni rBGH. Modul prin care Monsanto a ales sa rezolve problema a fost sa dea in judecata compania Oakhurst in statul Maine (SUA) pentru a incerca sa-i forteze pe acestia si pe alte companii sa nu mai eticheteze produsele lipsite de OMG "rBGH-free" si "rBST-free".

Control global

In ultimul deceniu Monsanto s-a extins agresiv si a cumparat peste 50 de companii din lume. Semintele sunt sursa tuturor alimentelor. Oricine detine semintele, detine alimentele! Ingineria genetica permite companiilor precum Monsanto sa pretinda drepturi de licenta (patente) asupra semintelor. 90% din toate semintele MG din lume sunt patentate de Monsanto si deci controlate de acestia.

Patentele pe seminte ofera companiilor precum Monsanto putere fara precedent. Monsanto interzice fermierilor sa isi pastreze semintele MG din productie pentru a fi cultivate in sezonul urmator. Pentru a se asigura ca femrierii nu refolosesc semintele, Monsanto a creat propria "politie de gene" si incurajeaza fermierii sa-si toarne vecinii.

Nici macar fermierii care nu folosesc seminte MG nu sunt in siguranta. Conform unui raport de investigatii al Centrului pentru Siguranta Alimentelor (CFS) fermierii au fost dati in judecata pentru ca nu au platit drepturile de autor deoarece culturile le-au fost contamiante cu polen sau seminte MG de la culturile invecinate.
Influenta Monsanto nu se opreste la granita SUA. "Lumea vazuta de Monsanto" documenteaza impactul devastator al practicilor eronate ale companiei peste tot in lume. Printre altele include povestile din viata reala a fermierilor din India care cultiva bumbac si care sfarsesc tragic prin sinucidere dupa folosirea bumbacului MG, si din cea a unei familii din Paraguay, America de Sud ale carei vis s-a transformat in cosmaruri dupa ce ferma lor a fost inconjurata de culturi de soia MG produse de Monsanto.

O dezvaluire asteptata si necesara. Si pionii Monsanto din Romania trebuie sa fie demascati

Monsanto nu ar si-ar dezvalui pacatele in fata doamnei Monique Robin si a publicului larg, in schimb isi face propaganda mincinoasa la propria pagina de internet la rubrica "Monsanto Pledge" pe care Greenpeace o clarifica si da sentinta: "Compania Monsanto este gasita vinovata pentru crime impotriva naturii, crime impotriva dreptului fermierilor de a cultiva plante fara modificari genetice si a consumatorilor de a manca alimente fara OMG."

Dupa vizionarea filmului "Lumea vazuta de Monsanto", coordonatorul campaniei anti OMG al Greenpeace Romania a spus:

"Doamna Robin trebuie felicitata pentru dezvaluirea metodelor sinistre ale liderului global in productia de seminte OMG. Filmul sau este alarmant si trebuie sa fie o chemare la actiune pentru Guvernul Romaniei si pentru toti cei carora ne pasa de calitatea mancarii noastre si de un viitor sanatos pentru planeta noastra. In Romania pionii companiei Monsanto de genul deputatului Valeriu Tabara, cercetatoarei Elena Badea sau a Directorului de Cabinet al Ministrului Agriculturii, Adrian Radulescu ar trebui de asemenea expusi si eliberati din functii de decizie. Valeriu Tabara a fost Ministru al Agriculturii cand Monsanto facea loc soiei MG in Romania. Deputatul are in CV-ul sau firma Monsanto si a cultivat ilegal soia MG . Elena Badea a fost liderul Comisiei de Securitate Biologica, deci evalua notificarile companiilor care doreau sa vanda OMG in Romania. In 2005, si-a evaluat chiar propria notificare fiind in acelasi timp si liderul echipei de cercetare in proiectul de la Timisoara pentru crearea cartofului MG al Monsanto. Nu a mai avut rabdare sa obtina autorizatie, a cultivat ilegal cartoful MG la Targu-Secuiesc, a fost expusa de Greenpeace, iar proiectul a fost stopat. Adrian Radulescu, tenorul si lunetistul Monsanto face propaganda pro OMG in numele a mii de fermieri, desi acestia nu au fost informati de consecintele experimentelor genetice pentru mediu si sanatate pe spinarea naostra. Dupa ce m-a amenintat cu impuscarea , a ajuns acum si Director de cabinet la Ministerul Agriculturii . Cu toate aceastea cred inca intr-o Romanie civilizata in care puterea unei companii care otraveste mediul si oamenii, cum este Monsanto, nu isi va mai gasi suportul politic in viitorul apropiat".

Greenpeace readreseaza Primului-ministru Calin Popescu-Tariceanu si Presedintelui Romaniei Traian Basescu cererea sa:

- Interzica de urgenta importul si cultivarea porumbului modificat genetic MON810 produs de Monsanto
- Sa ia initiativa pentru eliberarea din functii de conducere a politicienilor care urmaresc interesele companiei Monsanto in Romania si tragerea acestora la raspundere pentru deciziile care au condus la contaminarea cu OMG a culturilor si a alimentelor.

sursa : green-report.ro
 
Si inca ceva, ferocianurile nu sunt absolut deloc toxice. Desi au in denumire particola "cianura".

Rama,
Cunosc povestea GMO-urilor din Romania foarte bine. Green Peace exagereaza aiurea.
In plus, din 2006, orice planta GMO este interzisa la comercializare, import, cultivare, etc in Romania.
 
Gogu, poate ca tu stii ce vorbesti, insa eu nu cred deloc datele de pe hartiile pe care ni le arata astia noua. Ei pot spune ca nu este permis sa se importe x lucru din afara, si cu toate astea, sa importe fara probleme la acoperisul pe care il au din presupusa interdictie. Sunt sceptica :)

E 536 - Ferocianura de potasiu

Efectele adverse ale aditivilor alimentari sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introdusi. Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburarile nervoase si cresterea nivelului de colesterol. Face parte din categoria "E-uri suspecte".

http://www.topsanatate.ro/euri.php?action=cauta&e=E536

Otrava noastra cea de toate zilele: Aditivii alimentari

Interviu cu dr. Maria Chirila. "Vinovatii se afla "sus" si ar trebui trasi la raspundere".

"O crima la nivel international"

- Aditivii alimentari ocupa un loc de frunte pe lista neagra a dusmanilor sanatatii. Ce ar trebui sa stim despre ei?
- Prezenta aditivilor in alimentele de pe pietele romanesti reprezinta o adevarata crima la nivel national si ar trebui sa reactioneze toti cei care isi dau seama de asta, pana cand nu este prea tarziu. Sa luam de exemplu painea, despre care revista dumneavoastra a scris de curand. Se stie ca folosirea fainii albe, care prin procesul de macinare a graului isi pierde toate substantele nutritive, duce la o saracire a painii in vitamine, minerale si f
ibre. Dar asta este nimic pe langa aditivii folositi la prepararea ei. Sa luam numai cativa din asa-numitii "afanatori", substante sau combinatii de substante care elibereaza gaze ce contribuie la cresterea volumului aluatului:

E-327 (lactatul de calciu) - poate provoca dereglari gastrointestinale, in special la copii;

E-341(fosfat dicalcic), sare minerala intalnita in roci si oase, produce tulburari digestive;

E-554 (aluminosilicat de sodiu), provoaca dismorfisme placentare in timpul sarcinii;

E-541 (fosfat de aluminiu si sodiu bazic si acid) este interzis in unele tari, dar este admis in Romania;

E 110 (galben sunset Fcf) se foloseste in panificatie si patiserie, la prepararea inghetatelor etc. si provoaca urticarie, tumori renale, indigestii, anorexie; s-a dovedit cancerigen in unele experiente pe animale; este interzis in unele tari, dar permis, din nefericire, in Romania;

E 432 (polisorbat 20) este folosit in produse finite de patiserie; interzis in unele tari, admis in Romania;

E 282 (propionat de calciu), folosit in panificatie si patiserie; provoaca eruptii cutanate si migrene.
- In calitatea dvs. de medic, va confruntati cu aceste simptome in mod direct. Puteti confirma nocivitatea aditivilor?
- Painea alba aditivata creste incidenta cancerului de tub digestiv (in special colon si rect), provoaca un dezechilibru plastic/energetic, adica induce o saracire in substante plastice (minerale, fosfolipide, aminoacizi, fibre) si creste aportul de calorii prin continutul excesiv in amidon. Persoanele care consuma paine alba sufera des de constipatie, dismicrobisme intestinale, au colonul iritabil si fac adesea colite de fermentatie. Painea alba este un factor care favorizeaza agravarea diabetului zaharat si creste incidenta alergiilor de origine alimentara prin aditivii pe care ii contine.

"Orice suplimentare cu fier induce periculos
cresterea incidentei cancerelor"

- Recent, Guvernul Romaniei a obligat procesatorii din panificatie sa adauge fier in paine. Cum comentati?
Otrava noastra cea de toate zilele: Aditivii alimentari

Dr. Maria Chirila


- Avem aici inca un adevarat atentat la sanatatea publica. Numeroase studii publicate in tratatele clasice si in revistele de specialitate (accesibile inclusiv pe internet) demonstreaza efectele periculoase ale acestei practici. Este o iluzie sa-si inchipuie cineva ca o alimentatie gresita (saracacioasa), specifica majoritatii populatiei noastre, se poate rezolva doar adaugand fier in paine. Pe de alta parte, nu trebuie pierdut din vedere faptul ca fierul este un substrat nutritiv pentru celula neoplazica (canceroasa), deci orice suplimentare cu fier induce periculos cresterea incidentei cancerelor printre consumatori. Boala Alzheimer este corelata cu cresterea fierului in sange. O serie de boli se agraveaza: hemocromatoza, anemiile hemolitice, hemofiliile, retinopatiile, insuficienta cardiaca.

"Sarea iodata - un fel de
experiment de tip Auschwitz"

- Sa mai alegem un aliment compromis de pe raftul camarii: sarea, un alt exemplu de folosire irationala a aditivilor alimentari...
- Da, mai ales sarea alba extrafina, iodata pe deasupra, tot in urma unei hotarari de guvern. Sarea din bucatele noastre zilnice. Pentru o scurta informare, sarea este tratata cu urmatorii aditivi:
E 535, adica ferocianura de sodiu, ca antiagregant;
E536, ferocianura de potasiu, un aditiv interzis in Anglia, dar admis in Romania. Sarea astfel aditivata contine de 30 de ori mai putin magneziu decat sarea integrala. Pe de alta parte, sarea extrafina este mai bogata in sodiu, exact elementul implicat in decompensarea insuficientei cardiace. Consecintele folosirii sarii extrafine sunt dramatice:
cresterea incidentei bolii cardiace ischemice, datorita deficientei de magneziu;
accelerarea proceselor de ateroscleroza si decompensari ale insuficientei cardiace prin aportul de sodiu;
toxicitatea indusa de ferocianura de sodiu sau potasiu.
In acest timp, iodarea universala a sarii determina efecte adverse grave:
hipertiroidie indusa in populatia cu functie normala;
agravarea unei hipertiroidii preexistente;
cresterea ratei cancerului tiroidian;
cresterea volumului glandei tiroide.
afectarea vederii prin toxicitate directa asupra tiroidei;
cresterea incidentei bolilor alergice (inclusiv a socului anafilactic la iod - boala cu un procent inalt de mortalitate);
hipotiroidie fetala, indusa in viata intrauterina la femeile care consuma sare iodata.
Merita mentionat si faptul ca iodarea universala a sarii nu se justifica, deoarece numarul de hipotiroidii este mic in Romania (cifrele oficiale oscileaza in jurul valorii de 12.000 cazuri). Consider, deci, ca a acorda intregii populatii a tarii numai un singur sortiment de sare - iodata - este un fel de experiment de tip Auschwitz.
La fel si in situatia zaharului rafinat, care este cancerigen si, dupa ultimele cercetari, este vinovat de afectiunile articulare.

"Guma de mestecat - boli alergice si retard intelectual"

- Ce se intampla cu produsele destinate copiilor?
- Toate dulciurile au aditivi nerecomandati copiilor, folositi ca indulcitori sau coloranti. Sa luam ca exemplu guma de mestecat - un produs de succes, printre tineri mai ales. Guma de mestecat este un "aliment" aproape in intregime artificial; numai guma (care de fapt nu se consuma), provine din cauciuc natural, in rest, toate ingredientele (in numar de 11-15) sunt de sinteza. Iata-le:

E 951 (aspartam) - este considerat de majoritatea cercetatorilor unul din cele mai toxice E-uri. Este interzis in unele tari, este admis in Romania. "Department of Health and Human Services" raporteaza, in 1994, circa 70 de simptome diferite provocate de aspartam (indulcitor): migrene, spasme musculare, eruptii cutanate, tahicardie, lentoare psihica, insomnie, scaderea memoriei etc.

E 954 (zaharina) - a fost fabricata pornindu-se de la toluen; numeroase studii pe animale demonstreaza efectul cancerigen al acesteia;

E 210 (acid benzoic) - provoaca hiperactivitate la copii, crize de astm bronsic, alergii.

Otrava noastra cea de toate zilele: Aditivii alimentari

E 133 (albastru de briliant) - provoaca puternice reactii alergice.
Folosirea in exces a gumei de mestecat stimuleaza secretiile digestive (creste aciditatea, activitatea clorohidropeptica) si daca acestea nu sunt tamponate de alimente, se ajunge la gastrite hiperacide si ulcer. De asemenea, E-urile din guma cresc incidenta bolilor alergice, a tumorilor cerebrale, chiar a retardului intelectual. Sunt de acord cu guma naturala de mestecat, asa cum o folosesc chinezii si alte popoare orientale, o guma bogata in uleiuri esentiale de eucalipt, care are efect dezinfectant asupra cavitatii bucale, dar nu cu guma comercializata la noi.

"Cea mai grava situatie in cazul
copiilor o reprezinta laptele praf"

Dar cea mai grava situatie, in cazul copiilor, este aceea a laptelui praf. Transformarea laptelui integral, natural, in lapte praf, duce la o saracire masiva in principii nutritive. De aceea, producatorii de lapte praf incearca sa-l "reimbogateasca", inclusiv cu aditivi:

E 555 (silicat de aluminiu si potasiu) - studiile il implica in declansarea si agravarea bolii Alzheimer; este admis in Romania, interzis in alte tari;

sulfat de cupru (piatra vanata cu care se stropeste vita de vie).
Sunt mii de cazuri de copii bolnavi care umbla de la un spital la altul, cu boli alergice grave, de la simple alergii cutanate, pana la Edemul Quinque sau chiar soc anafilactic. S-a dovedit ca, de fapt, copiii nu mai fac alergii la un anume aliment, ci la substantele chimice cu care este "imbogatit" alimentul respectiv, adica la substantele chimice de sinteza din alimente.

"Codul nostru genetic are inregistrate
doar alimentele naturale"

- Situatia descrisa de dumneavoastra pare dramatica. Ce ne ramane de facut?
- Oamenii trebuie sa stie ca organismul nostru functioneaza ca un computer perfect si ca avem in memoria lui codul genetic cu care ne-am nascut, cu care ne-a lasat Dumnezeu. Acest cod genetic are inregistrate doar alimentele naturale. El recunoaste, de exemplu, sucul de lamaie si vitamina C, dar nu accepta vitamina C de sinteza, artificiala, cu care sunt imbogatite asa-numitele sucuri racoritoare. Din observatiile mele, peste 200 de substante chimice straine codului nostru genetic intra zilnic in corpul nostru. Este foarte periculos sa aduc in organism nucleotide straine corpului meu (vitaminele de sinteza - B6, Pp, A, calciul, sulfatul de cupru, iodura de potasiu, acidul folic si altele) pentru ca asa declansez anticorpi, antinuclei, anticelule si apar bolile imune, autoimune si cancerele. Solutia este intoarcerea la natura, la hrana naturala, neimbogatita chimic.

"Cel mai criminal aliment este carnea de pasare"

- Este foarte greu, mai ales pentru oraseni, sa manance numai alimente naturale. Dati-ne totusi cateva sfaturi pentru o dieta echilibrata, mai putin nociva. Ce sa mancam?
- In primul rand, trebuie scoase din alimentatie toate aceste alimente-otravuri de care am vorbit, apoi facuta o selectie foarte severa a alimentelor bune. Cel mai criminal aliment este carnea de pasare, atat de recomandata in toate dietele. Si asta, pentru ca in fermele noastre, pasarile sunt hranite cu concentrate, proteine degradate, antibiotice si hormoni. (Nu intra in aceasta categorie pasarile crescute cu graunte de cereale.)
Este foarte bun pestele proaspat, pestele salbatic, nu acela din crescatorii si nu congelat. Este foarte buna carnea de berbecut si carnea de vita, cu observatia sa fie vita crescuta la noi, in Romania, nu importata. Cea mai buna paine este aceea facuta in casa, cu faina de la tarani, care n-a fost "imbogatita" cu cancerigenul fier si cu alti aditivi si afanatori. In loc de ardei, rosii, castraveti de sera, toate periculoase pentru ca sunt tratate chimic, avem mai ales acum, primavara, leurda, untisorul, stevia, urzicile si papadia, care nu numai ca ne hranesc, dar ne si curata corpul de toxine. Branzeturile si lactatele trebuie cumparate de la tarani sau de la producatori ecologici care hranesc natural animalele, nu cu concentrate. Atentie si la fructele si legumele modificate genetic. Acestea afecteaza imunitatea si induc boli grave, cum ar fi cancerul. Toti se agita acum in ceea ce priveste soia modificata genetic. Vinovati sunt cei care au permis aducerea in tara a acestor seminte. Cine sunt ei? Cine a aprobat cultivarea ei? Acestia ar trebui sa plateasca. Eu cred ca taranul simplu n-a avut de unde sa stie de asta. Vinovatii se afla in ministere si ar trebui trasi la raspundere. Guvernantii ar trebui convinsi sa puna mai presus de interesele economice, sanatatea populatiei.


sursa : http://www.formula-as.ro/2007/767/s...-cea-de-toate-zilele-aditivii-alimentari-7939
 
Rama, ferocianurile sunt substante stabile chimic. Nu sunt toxice in sine si nici nu se "rup" in substante nasoale la nivelul sistemului digestiv. Ferocianura de potasiu chiar se foloseste la detoxifierea de cupru :D

Referitor la GMO-uri, incepand cu 2006 nu s-au importat nici macar pentru teste de catre marii producatori mondiali. Stocurile de GMO-uri au fost distruse. Am participat activ la distrugerea stocurilor unui astfel de mare producator.
 
Ultima lista de E-uri aparuta in revista franceza Villejuif

Sunt cunoscuti sub numele de "E-uri", in reviste se presupune ca, pe plan mondial, sunt a treia cauza a mortalitatii, dupa cea cauzata de consumul de droguri si medicamente, si dupa accidentele de circulatie, iar consumul lor, se crede, duce la distrugere sistemului imunitar si pricopsirea cu cele mai variate forme de tumori benigne(?) si maligne. Sa fie chiar asa?

Aditivii alimentari reprezinta cea mai noua provocare in materie de nutritie. Un subiect foarte la moda in zilele noastre, cand problema necesarului caloric zilnic a devenit desueta, cand febra aportului de vitamine si oligoelemente pare sa fi trecut, iar sloganul "alimentul sanatos este cel nepreparat, cu un continut enzimatic intact" cedeaza locul ideii ca naturala si sanatoasa este alimentatia fara aditivi.

In cele ce urmeaza ne propunem ca inainte de a descrie patologia generata de consumul de aditivi, caci, fara indoiala, folositi necorespunzator se fac vinovati de multe si uneori foarte grave maladii, sa definim termeni care ii privesc si sa amintim reglementari ale utilizarii lor.
Sa incepem chiar cu celebrul "E"
Pentru usurarea etichetarii, pe ambalaj nu este trecuta denumirea completa a aditivului, acesta fiind scrisa intr-o forma standardizata, acceptata international. Denumirea de pe eticheta este alcatuita din litera "E" urmata de o cifra, ceea ce usureaza foarte mult etichetarea, in cazul produselor ce contin multi aditivi, sau cand aditivii au denumiri foarte lungi.
De exemplu Neohesperidina DC, un indulcitor, va fi scris simplu: E 959. Utilitatea devine evidenta in cazul Hidroxipropilmetil celulozei - E 464 (gelificant).

Ce sunt asadar aditivii alimentari?

Iata cateva definitii:

1. Aditivii alimentari sunt substante care se folosesc la prepararea unor produse alimentare in scopul ameliorarii calitatii acestora sau pentru a permite aplicarea unor tehnologii avansate de prelucrare.(Ordinul Ministerului Sanatatii Nr.975/1999).

2. Substante care la origine nu reprezinta o parte constituenta a alimentelor, adaugate in scopul de a modifica - favorabil - insusirile organoleptice sau ca o necesitate directa de desfasurare a anumitor procese tehnologice.(Tratat de Igiena-Sebastian Dumitrache).
3. Aditivul alimentar reprezinta orice substanta care nu este consumata ca aliment in sine si nu este folosita ca ingredient constituent al unui aliment, care are sau nu valoare nutritiva si care se adauga intentionat, cu un scop tehnologic (incluzand modificari organoleptice) in timpul producerii, procesarii, prepararii, tratarii, impachetarii, ambalarii, transportului si stocarii unui aliment, devenind un component sau afectand intr-un fel caracteristicile alimentelor la care se adauga. Acest termen nu include substantele contaminante sau pe cele adaugate pentru a imbunatati sau mentine calitatile nutritive si nici clorura de sodiu.(Codex Alimentarius FAO-WHO)

Aditivii alimentari apartin urmatoarelor categorii:

- conservanti - substante care prelungesc perioada de pastrare a alimentelor prin protejarea lor impotriva alterarii produse de microorganisme;

- antioxidanti - substante care prelungesc perioada de pastrare a alimentelor prin protejare impotriva oxidarii (de exemplu: rancezirea, schimbarea culorii);

- acidifianti - substante care cresc aciditatea alimentelor, imprimandu-le un gust acru;

- substante-tampon - folosesc la reglarea si la mentinerea pH-ului specific alimentului;

- antispumanti - se folosesc pentru reducerea si prevenirea spumei;

- emulsificatori - substante care fac posibila formarea si mentinerea unui amestec omogen intre doua sau mai multe faze nemiscibile;

- agenti de gelificare - substante care permit si care ajuta la formarea gelurilor;

- sequestranti - substante care formeaza complexe cu ionii metalici;

- stabilizatori - substante care fac posibila mentinerea proprietatilor fizico-chimice ale alimentelor, mentinand omogenizarea dispersiilor, culoarea etc.;

- substante de ingrosare - substante care au capacitatea de a mari vascozitatea produselor alimentare;

- indulcitori - substante (altele decat zaharul) care se utilizeaza pentru a da gust dulce alimentelor;

- coloranti naturali si coloranti de sinteza;

- agenti de afanare - substante care contribuie la cresterea volumului alimentelor fara a modifica valoarea energetica;

- antiaglomeranti ;

- potentiatori de aroma - mentin si amplifica aroma specifica alimentului ;

- substante-suport - faciliteaza transportul si utilizarea aditivilor fara a modifica proprietatile pe care se bazeaza utilizarea lor;
- enzime - folosite in industria alimentara ;

- aromatizanti- se impart in trei categorii:

- substante aromate naturale - se obtin din materii prime de origine vegetala sau animala;

- substante identic naturale - sunt identice din punct de vedere al compozitiei cu aromele naturale, componentele fiind obtinute prin sinteza;

- substante artificiale - se obtin prin sinteza, avand structura si compozitia diferite de cele naturale.

In consumarea acestora trebuie sa se tina cont de Cantitatea Zilnica Acceptabila. Aceasta reprezinta cantitatea de aditiv alimentar, raportata la kg. de greutate corporala, care poate fi consumata zilnic pe perioada intregii vieti, fara un risc semnificativ pentru sanatate.

Una din problemele care apar este ca uneori efectele nocive devin evidente dupa foarte mult timp si desi se iau multe precautii pentru a fi observate cat mai devreme, uneori identificarea cauzei unei boli sau a cresterii incidentei acesteia nu este usor de pus pe seama unui aditiv. Alt punct sensibil ar fi raportarea problemelor de sanatate, presupuse a se datora aditivilor. In acest punct consumatorii, prin intermediul medicului lor curant, ar putea contribui la semnalarea efectelor nocive ale aditivilor.


sursa : http://www.scribd.com/doc/16429726/Ultima-Lista-de-EUri-Aparuta-in-Revista-Franceza-Villejuif
 

Attachments

  • Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    127.6 KB · Views: 4
  • Untitled2.jpg
    Untitled2.jpg
    143.5 KB · Views: 2
ramayana,
ma faci sa tin post negru cat o sa pot suporta!
 
Old, nu trebuie sa tii post negru. Trebuie doar sa fii putin atent si mai reticent cu alimentele pe care le cumperi din magazine. ;)
 
Romania va experimenta pe populatie produsul cancerigen initium.
Experimentul,,Codex Alimentarius"incepe cuRomania.De la 31decembrie 2009,guvernul Boc a fost obligat sa inceapa implementarea ,,Codexului",alaturi de alte 165 state semnatare(95%din populatia planetei).,,Codex Alimentarius"este un pachet de norme dupa care se vor alimenta tarile semnatare.Acesta porneste de la principiu ca Terra nu mai poate hrani pe toata lumea natural,ca atare se va trece la hrana artificiala,din produse chimice,cea modificata genetic,etc.Adeptii Teoriei Conspiratiei sustin ca masura nu este altceva decat una de exterminare,care va reduce populatia globului la cca doua miliarde,o masa mult mai usor de hranit si de controlat de fortele oculte.
Nu a trecut o luna si iata ca a aparut stirea ca Romania va fi prima tara din lume care va folosi in agricultura un produs chimic pe baza de initium,un incredient activ din noua clasa a substantelor chimice impuse de,,Codex Alimentarius".Produsele vor fi furnizate de compania germana BASF si vor fi folosite pt culturile de struguri,cartofi,rosii,castraveti si ceapa.Pentru publicul larg se spune ca,,beneficiile pe care le-ar aduce aceasta substanta sunt legate in primul rand de combaterea daunatorilor,dar,totodata ea micsoreaza si durata in care se obtine recolta".Dupa ce acest produs va fi experimentat in Romania,urmeaza sa fie omologata utilizarea lui si in Olanda,Germania,Franta,SUA,Canada si Marea Britanie.Neoficial conform cercetatorilor care combat,,Codex Alimentarius",folosirea produselor cu initium sporeste cu pana la 65%rata riscului de cancer de colon,substanta,care intra rapid in combinatii chimice,devenind reziduala in organism.De pilda 1mg de initium intrat in organism o singura data se elimina in aproape un an.Or,daca acest produs este folosit zilnic,practic el numai este eliminat din organism.Apoi,asa cum initium ajuta la cresterea rapida a celulelor leguminoase,la fel de repede va conduce la marirea tumorilor maligne.

13ian 2010
http://carareauniversului.blogspot.com/2010/01/nu-mancati-cancerigen.html
 
Sa revenim. A citit cineva codexul asta? Poate da cineva un link catre el?
 
ftp://ftp.fao.org/../

Sunt foarte multe fisiere aici. Pe cei care stiu engleza ii voi ruga sa citeasca cat pot, voi face si eu acelasi lucru. Sper ca impreuna sa gasim textul care ne intereseaza. Adica varianta integrala a codexului. Multumesc =*
 
Fluorul din apa potabila, pasta de dinti ori din alimentele conservate

Adevarul este ca fluorul este o otrava si ca tratarea apei potabile cu fluor este un experiment social inceput acum patruzeci de ani. Unul dintre cei mai cunoscuti experti in fluoruri ne transmite un nou avertisment in legatura cu efectele fluorului asupra sanatatii noastre si asupra copiilor nenascuti. Reporterul nostru a primit doua povesti diferite, una de la medicii dentisti si o alta de la birocratii din Sanatate.
„Este considerata o otrava. De ce am pune o otrava in apa pe care o bem?”
Otrava despre care vorbim este fluorura adaugata in apa potabila pentru ca birocratii de la Sanatate si dentistii ne spun ca e pentru sanatatea noastra, pentru a reduce cariile dentare si pentru a le limita la nivele care nu dauneaza. Afirmatie cu care nu este de acord Prof. Sheshila.
”Ar trebui sa realizeze ca este o substanta otravitoare, nu ne mentine sanatatea, este un agent cauzator de boli iar fluoridarea apei ar trebui oprita cat mai curand. Prof.Sheshila este unul dintre cei mai cunoscuti experti in fluoruri si vastele sale cercetari impreuna cu 70 de ani de diverse cautari din India ii sustin afirmatiile, care sunt foarte ingrijoratoare. ”Consider ca o femeie insarcinata care consuma produse contaminate cu fluor, si folosesc cuvantul produse incluzand aici apa, pasta de dinti, ceaiul negru, produse alimentare a caror procesare implica fluorul, orice lichid, orice produs in care continutul de fluor e mare, va provoca embrionului, fetusului, copilului ce urmeaza sa se nasca o multime de daune.” Asociatia Dentistilor din America avertizeaza mamele impotriva folosirii apei fluoridate la prepararea laptelui praf asa cum se poate vedea aici. ”Dar ele nu citesc, nu sunt constiente, nu sunt la curent cu aceasta, nu se informeaza, deci ne aflam intr-o situatie extrem de grava.”
Prof. Sheshila sustine ca acest consum de fluor poate fi cauza mai multor boli, cum sunt durerile de gat, de spate si cele articulare, care pot fi gresit diagnosticate de doctori. Foarte frecvent ea face teste de urina pentru a verifica nivelul de fluor din organismul pacientilor sai. ” Inlatura ingestia de fluor, incepand cu pasta de dinti, ceaiul negru, apa fluoridata si toate celelalte, si vei aduce nivelul fluorului la limite acceptabile, iar pacientul va incepe sa se insanatoseasca.” Fluorul este folosit deasemenea ca si conservant, si este deci inclus in multe produse pe care le consumam si pe a caror eticheta nu este mentionat ca in cazul pastei de dinti.
”Este deci introdus in corpul nostru prin intermediul a multe surse iar noi nu suntem constienti de aceast lucru. ” Fluorura care se introduce in apa noastra potabila este un reziduu toxic rezultat la producerea ingrasamintelor chimice. ”Timp de aproape o suta de ani, industria de ingrasaminte a emanat in atmosfera doua gaze foarte toxice: fluorura de hidrogen si tetrafluorura de siliciu. In cele din urma li s-a solicitat captarea acestor gaze, si au realizat-o cu ajutorul apei pulverizate; apa transforma aceste doua gaze extrem de toxice in acid hexafluorosilicic, iar acest lichid rezultat in urma procesului de spalare, ce are o concentratie de aproximativ 25%, este distribuit pe tot teritoriul tarii cu ajutorul cisternelor si introdus in apa noastra potabila.”
Iata ce contine amestecul produs in Australia, un cocteil dezgustator de metale grele: arsenic, bariu, beriliu, cadniu, cupru, plumb, mercur si multe altele, si intr-o concentratie mult mai mare decat cea a ingasamintelor chimice de laborator pe baza de arsenic.
”De ce sa obligam lumea sa consume o apa otravitoare?” Ei bine este vorba de un tratament fortat, aplicat in masa si exista mai mult de o mie de medici si oameni de stiinta din intreaga lume care, ca si prof. Sheshila, condamna aceasta situatie. ”Problema introducerii unui medicament in apa este evident o problema asupra careia cetatenii, informati fiind, sa aiba posibilitatea sa-si dea sau nu consimtamantul. Asa spune etica medicala elementara.” Fluorul urmeaza a fi introdus in apa Lacului Albastru din Mt. Gambier. Alexianis a facut o petitie impotriva acestei hotarari, pe care au semnat-o peste 6000 de locuitori, adica mai mult de un sfert din locuitorii orasului dar care a fost ignorata de Guvern. ”Problema fluoridarii apei a fost extrem de ignorata de Guvern; nu sub aspectul ca incearca sa o impuna, ci in privinta dreptul comunitatii de a-si exprima optiunea; iar ei pur si simplu ne-au ignorat. Atat eu cat si majoritatea celorlalti suntem de-a dreptul furiosi pe gradul de ignoranta cu care a fost tratata aceasta chestiune.”
Am vrut sa vorbim cu cineva din departamentul de Sanatate despre aceasta problema, dar am primit doar o adresa scrisa, care nu raspundea explicit la intrebarea noastra, ci specifica doar ca in Mt. Gambier copiii au cu 78% mai multe carii decat cei din Adelaide care beau apa fluoridata, si ca aceasta este considerata nepericuloasa si folosita in multe state dezvoltate, cum ar fi Statele Unite, Marea Britanie si Canada. Dar ar mai fi de adaugat si alte state pe aceasta lista, asa cum subliniaza prof. Paul Cannon in campania sa impotriva fluoridarii apei. ”Cele mai multe state vest europene nu fluorideaza apa: Austria, Belgia, Olanda, Franta, Germania, Suedia, Norvegia, Danemarca, Islanda, Italia, Grecia, Portugalia, un numar coplesitor de state din intreaga lume nu fluorideaza apa. Si ce credeti? Dintii lor sunt la fel de buni, daca nu chiar mai buni, decat ai nostri.”
”Agraveaza cariile dentare. Dintii devin porosi, se perforeaza, se faramiteaza, se sparg si deasemenea oamenii isi pierd dintii mult mai devreme, adica devin stirbi.” Desi miscarea impotriva fluoridarii apei afirma ca exista suficiente evidente care le sustin afirmatiile, Guvernul inca refuza sa-i asculte sau sa infiinteaze studii de cercetare a impactului fluorului asupra sanatatii. ”Adevaratii vinovati sunt acesti birocrati care denatureaza informatia inainte de a ajunge la cei care iau decizii, si cu ei ne luptam noi. Vreau sa spun ca, ne asteptam ca politicienii sa denatureze lucrurile, dar n-ar trebui sa admitem ca simplii functionari de stat sa faca asta.”
,,Este deci o greseala?
”Bineinteles.”

sursa : http://codexalimentarius.info/?p=502
 
Back
Top