• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Comentarii diverse pe teme seismice

Scuze, este "poveste de adormit copii " sau "praf in ochi " f buna si utila preventia ,util sa cunosti ce ai de facut dar din pacate asta s-a tot vehiculat din 77pana-n zilele noastre :P , insa despre siguranta cladirilor care-i numarul unu ca masura de siguranta ,nimic.
N-au invata nimic autoritatile noatre de la cutremurele mari unde cladirile au ramas intregi si victime umane f putine .
De sfaturi...ne este podul plin ,faptele lipsesc.

Miorlaielile cu nu foloseste la nimic sunt frectii. Fetita aia thailandeza care a scapat de pe plaja la tsunami iti spune ceva ? Daca nu e nimic de facut fiindca o mierlesti oricum, du-te frate in padure si stai 20 de ani acolo, eventual fa conversatie cu Mama Urs si poti scapa de cutremur. Toti astia care se miorlaie aiurea-n tramvai nu aveti dreptul sa vorbiti, pentru ca de votat tot pe piedone il votati, da ? Asa ca cioku' mic si gaia matu.
Regulile astea te invata sa te protejezi si sunt vitale chiar si in situatia improbabila in case ti se darama blocul cu totul. Dar asta nu e cazul deocamdata, nu vine inca un cutremur catastrofal, orice ar debita tot felul de cretini, burculeti-porculeti si alte javre din astea.

Si inca ceva: s-au facut legi pentru consolidare, s-au dat niste ordonante, dar cand sa se treaca la fapte, bosorogii si babetele au refuzat pe motiv ca vin mosierii sa le ia casele si sa fuga cu ele in occidentul venetic. Deci mai terminati cu miorlaielile astea cu vai draga nu ne consolideaza nimeni. Toate babele si toti mosii sa se pupe in bot cu vanghelie, mazare, piedone si altii ca ei, dar sa taca din gura la cutremur, e singura lor obligatie pe care le-o pretind.

Deci:
-ati refuzat sistematic consolidarile pe motiv ca vin mosierii, va iau casele si fug cu ele in Occident;
-pretindeti ca regulile astea si educatia nu folosesc la nimic, ca nu se consolideaza;
-votati cei mai mari hoti si corupti, desi exista si oameni mai seriosi totusi. Dar nu, preferati sa votati cum va invata tembeliziunile.

Ce pisicii mei vreti ? Chiar, ce vreti ? Va miorlaiti in fel si chip la cate un cutremur moderat, dar refuzati consolidarile. Nu vreti nici educatie pe motiv ca nu ajuta la nimic, desi s-a dovedit ca regulile alea sunt vitale. Duceti-va in padure si stati 30 de ani acolo, am terminat balciul si gata.

Inca un motiv pentru care regulile de comportament sunt esentiale iar eu le sharuiesc pe facebook: urmatorul cutremur important nu are cum sa fie din clasa celor majore-catastrofale, in schimb se pot intampla accidente in casa sau afara ori la mall, pe unde te afli. Deci e vital sa le cunosti, sa intelegi aplicarea lor. Cine le bagatelizeaza...sa ii dea Cel de Sus sanatate multa, ca altceva nu mai poate sa ii dea.

"Bosorogii " cum spui tu, abia-s dramuiesc banii,sa-i lasam in pace sa-si duca amarul asa cum pot,dar ,ia zi tu , s-a dat vre-o lege pt siguranta locuintelor care s-au construit dupa 77 si care se construiesc acum ? Exista obligativitatea studiului geologic al solului ?
Ce stia fetita thailandeza ,stiau si altii .Este vorba de spiritul ei de observatie,de a fi fost la locul potrivit si in momentul potrivit. Te asigur ca marea majoritate stie ce are de facut si ce nu ,si repet ca teoria este f buna dar nu suficienta.

Ba conteaza atitudinea celor care s-au opus consolidarilor, gata cu intelegerea pentru toti fraierii.
Iar regulile alea conteaza pentru n motive, nu doar pentru ca nu sunt sanse ca urmatorul cutremur sa fie catastrofal, de exemplu te prinde oriunde, nu neaparat acasa. Asa ca cine le mai bagatelizeaza si-o ia rau de tot.

:ass::ass::ass::ass::ass::ass::ass:

Admite totusi ca ar conta enorm sa fie legi drastice,referitor la constuctii rezistente la cutremure. Nu da vina doar pe nevoiasii care poate sunt ignoranti ,poate sunt egoisti,pe principiul ca "nu mai am mult de trait, dupa mine potopul " :D: STATUL, statul ce face ?

Uitasem, se opune cineva la consolidarea instutiilor si cladirilor culturale ? Din cate stiu eu,NU .

Din cauza alora sufera si altii, de exemplu cei care trec prin fata cladirilor respective si ii prinde acolo stihia, le cade ceva ce se desprinde. Asa ca nu urlu degeaba.

Presupunem ca te duci la un spectacol la unul din aceste teatre si vine seismul si "ala esti" :D:

- Cinema Patria - Bdul Magheru nr. 12-14

- Teatrul Notara - Bdul Magheru nr. 20

- Cinema Studio - Bdul Magheru nr. 29

- Cinema Pro - Str. Ion Ghica nr. 3

- Godot Cafe-Teatre - Str. Blanari nr. 14

Tot batranii se pun de-a curmezisul ? Hai sa fim seriosi si sa nu judecam pripit si tendentios.

http://www.hotnews.ro/stiri-adminis...rante-cluburi-teatre-cladiri-bulina-rosie.htm

Pai daca se inchid nu e bine, daca sunt deschise si cad pe oameni iar nu e bine. Tara lui Mitica-Voda, numai Mitici si Mitice in tara asta...>:)>:)>:)>:) Chiar ca meritati cate un Na-Na-Na:

:ass::ass::ass::ass::ass::ass:

Nu intru in categoria Miticelor,vad lucrurile logic si fara patima,atat.

Blocul meu a fost consolidat dupa cutremurul cel mare ,cel din 77 ,toti locatarii au fost "evacuati" in ziua a doua ,nu ne-a cerut nimeni acordul,toti si-au luat doar stricul necesar si s-a facut f repede. Vointa si bani ,doar atat trebuie.

Pentru cei care considerati ca regulile respective sunt apa de ploaie, am un sfat: sariti fratilor pe geam chiar si la un cutremur de numai 5,5-6 grade, ce atata tambalau ? In loc sa va pierdeti timpul pretios cu ferirea de obiectele care pot cadea, mai bine sariti pe geam si ati incheiat socoteala, ce atata zarva...>:)>:) Eu va inteleg, va prevalati de ce spun diverse nulitati, istrati, burculeti-porculeti-scrofuleti, cum ca vine cutremur catastrofal si rade tot, deci cica o mierlim si ca nu ne folosesc la nimic regulile. Nimic mai fals...pentru cine are capacitatea de a intelege. Dar pentru cine se lasa, in mod fatalist, impresionat de tampeniile "vizionarilor", n-am ce-i face, sa ii dea Cel de Sus multa sanatate, ca altceva nu mai are cum sa ii dea, minte si rationalitate nu mai exista.
Am spus in repetate randuri ca urmatorul cutremur important nu prea are cum sa fie unul catastrofal si ca oricum nu va veni prea curand. Pana acum eu am avut dreptate, nu porculet, cretinet si alte specimene din astea de escroci. Dar na, fatalismul mioritic e in sangele unora...Sa fiti sanatosi.

Si fata aia din Thailanda a fost educata, nu a fost chestie de noroc sau pura intamplare. A stiut ce se intampla. Asta e ceea ce fatalistii nu vor sa priceapa sau sa accepte. Dar miticilor le e mai usor sa caraie, ca oricum tot pe hoti ii voteaza, desi se plang pe urma fara sa mai aiba dreptul moral sa o faca.

Geo, eu vorbesc din experienta proprie fara a fi fatalista ,stii vorba aia f adevarata? ''Teoria ca teoria ,dar parctica ne omoara". Si nu "carai" argumentez, si nu neg ca este f bine sa fii informat dar asta nu-i totul.asta nu intelegi tu.N-am dormit in parc si nici n-am stat cu bocceaua la usa.

Premiza gresita pe care merg unii e asa: CUTREMUR=MIERLEALA. >:)>:)>:) Nu e chiar asa. Cine nu accepta asta, e din start condamnat, indiferent cum e casa sau daca stie sau nu ce are de facut. Punct.

Depinde de cutremur si de cladire. In Japonia , Hawai si alte tari care au invatat ceva de la cutremurele devastatoare ,evident ca un cutremur nu este moarte, la noi insa ,un cutremur mare mare ,cu precadere in Bucuresti ,este dezastru. De acord ?. Si ai sa razi, cei care stau in locuinte cu bulina rosie, sunt optimistii care-si zic ca nu se poate intampla "inevitabilul " .

Back