• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Cometa Elenin si sfarsitul lumii

Prostovanii 2d care invoca pe tata nibiru, sa se culce urgent. Eu propun internarea lor urgenta in localuri speciale, si terapii cu electrosocuri.

Pai ne-am obisnuit cu bidimensionalu', ca la otv nu vedem tridimensional.:P

GeoX said:
Prostovanii 2d care invoca pe tata nibiru, sa se culce urgent. Eu propun internarea lor urgenta in localuri speciale, si terapii cu electrosocuri.

Strici curentu' degeaba si costa. Pe tarlale la cules ,nu in spate la birouri sa ma fredoneze cand am nevoie de-o hartie.

Sa faca si ei ceva util, sa culeaga recoltele. Diii, baieti nibiri si fetite nibire, dii la cules, dii...Pasol, na turbinca, diii...=)) =))

inainte de cutremurul din 1977,cu citeva zile..am visat ca soarele se destrama si scria cu litere stralucitoare pe cer SFIRSITț..si pt ca eram gravida in luna a-9-a am crezut ca eu voi pati ceva..dar ...la citeva zile a fost cutremurul....am avut vis premonitoriu...iar anul acesta la inceputul lunii august ..am visat ca ma aflam pe un cimp cu o ruda de-a mea...erau citeva gramezi de lemne uscate..a aparut un nor negru si in vazduh rasuna o voce care zicea,, SE SFIRSESTE PAMINTUL..SE SFIRSESTE PAMINTUL..SI eu m-am trezit ingrozita de teama..apoi in septembrie cin d am vazut stirea despre cometa ELENIN...ce sa zic...mi-e teama!!!!!

UN SUBIECT CU POTENȚIAL CONSUMAT: ”COMETA ELENIN SE APROPIE!!!”

Uneori știrile despre un simplu eveniment cosmic o iau razna!

Sunt extrapolate elemente total separate de realitatea evenimentului, fiind considerate o contextualizare a evenimentului și imaginația generează monștri pe care suntem apoi incapabili să îi mai scoatem din minte.

Așa cum imaginarul social, prin nuanțare și extrapolare a unor eventuri neînțelese la momentul potrivit, din lipsa unor argumente demonstrabile științific, a generat o adevărată psihoză în jurul Triunghiului Bermudelor, a fenomenului U.F.O, a invaziilor extraterestre, impactului Terrei cu un asteroid masiv, apocalipsei așteptate în timpul vieții noastre – producțiile cinematografice și ziarele cu imaginație, simțind potențialul comercial al unor asemenea viziuni, primind dreptul categoric la interpretare și fabulație necontrolată, au reușit în unele cazuri să acopere chiar glasul științei care, uneori, nu este atât de seducător ca cel al prorocirii … Știința uneori, atunci când nu are destule informații, nu poate face predicții de mare acuratețe. ”Prorocii” însă pot face asta! Iar iraționalul întotdeauna vibrează mai puternic în noi, sacadat, generând emoții intense, scoțând la iveală temeri ancestrale … Sugestiv este și cazul cometei Elenin!

COMETA ELENIN NU REPREZINTĂ NICI UN PERICOL PENTRU TERRA

August 16, 2011 – JPL.NASA.GOV

Uneori cometele sunt portretizate ca prevestitoare ale unor perspective sumbre în filme și la televiziune, însă cele mai multe nu reprezintă nici un pericol pentru Terra. Cometa Elenin, cea mai recentă cometă ce vizitează sistemul nostru solar interior, nu este o excepție. Elenin va trece cam la 35 milioane de kilometri depărtare de Terra, în timpul celei mai mari apropieri, pe 16 octombrie 2011.

Cunoscută sub numele sau astronomic ca C/2010 X1, cometa a fost pentru prima oară detectată pe 10 decembrie 2010 de către Leonid Elenin, un observator din Lyubertsy, Rusia, care a realizat descoperirea prin telecomandarea unui observator din New Mexico. La acea vreme, Elenin se afla la 647 milioane km de Terra. De la descoperirea sa, Cometa Elenin , precum toate cometele, s-a apropiat da distanță de vecinătatea Terrei, pe drumul către periheliu, cel mai apropiat punct de Soare.

Cercetătorii NASA au răspuns întrebărilor pe care Dumneavoastră le-ați pus în ultimele luni, în legătură cu aceasta, iar mai jos este o compilație a celor mai populare întrebări, cu răspunsuri oferite de Don Yeomans de la Programul Laboratorul Jet Propulsion – Biroul Programului pentru Obiecte din Apropierea Terrei și David Morrison de la Institutul NASA pentru Astrobiologie.

Când se va apropia cel mai tare de Terra cometa Elenin și va apărea mai strălucitoare?

Cometa Elenin ar trebui să atingă maximum de strălucire imediat după cea mai mare apropiere de Terra, pe 16 octombrie 2011. În cel mai apropiat punct, se va afla la 35 de milioane de km de noi.

Cometa Elenin se va apropia mult de Terra sau se va afla între Terra și Lună?

Cometa Elenin nu se va apropia de Terra la o distanță mai mică de 35 milioane de kilometri, respectiv de 90 de ori distanța de la Pământ la Lună!.

Poate această cometă să ne influențeze în vreun fel din poziția sa, sau va putea face asta în viitor? Poate acest obiect ceresc să cauzeze o deplasare a mareelor sau chiar a plăcilor tectonice de pe Terra?

Au exista speculații incorecte pe Internet, cum că alinierea cometei Elenin cu alte obiecte cerești ar putea cauza consecințe pentru Terra și că forțele externe ar putea produce apropierea mai mare a cometei Elenin de planeta noastră. ”Orice aliniere aproximată a cometei Elenin cu alte corpuri cerești sunt fără sens, iar cometa nu va întâlni nici corpuri întunecate care să-i poată perturba orbita și nici nu va avea nici un fel de influență asupra Terrei”, a precizat Don Yeomans, cercetător al JPL NASA.

“Cometa Elenin nu va fi doar foarte departe, aceasta este de asemenea o cometă de mărime mică”, a continuat Yeomans. ”Iar cometele nu sunt obiectele cu cea mai mare densitate din spațiu. Așa încât, avem de-a face cu o bilă de gheață murdară de dimensiuni modeste, care nu se va apropia mai mult de 35 de milioane de km de noi”, a mai spus Yeomans. ”Va avea o influență minusculă și nemăsurabilă asupra planetei noastre. Prin comparație, automobilul meu exercită o influență mai mare asupra mareelor oceanului, decât va exercita cometa Elenin”.

Am auzit despre trei zile dse întuneric datorate cometei Elenin. Va bloca Elenin soarele pentru trei zile?

”Din perspectiva noastră de pe Terra, cometa Elenin nu se va suprapune între noi și soare”, a răspuns Yeomans.

Dar chiar dacă s-ar interpune între noi și soare, ceea ce nu se poate întâmpla, astrobiologul David Morrison notează că Elenin are o dimensiune de 3-5 kilometri, în timp ce Soarele are 1.932.082 km. Cum ar putea un obiect atât de mic să blocheze Soarele, un obiect atât de mare?

Să ne gândim la o eclipsă solară, care se produce atunci când Luna apare între Terra și Soare. Luna are cam 4.000 de km în diametru și are aceeși dimensiune aparentă cu a Soarelui când se află la 400.000 km depărtare de noi, adică de 100 de ori propriul diametru. Pentru o cometă cu diametrul de 3-5 km, pentru a acoperi Soarele, ar trebui să se afle cam la 400 km de Terra, respectiv altitudinea orbitală a Stației Spațiale Internaționale. Așa cum s-a precizat, însă, cometa nu se va apropia mai mult de 35 milioane de km.

Am auzit despre o teorie a ”piticei brune” în legătură cu cometa Elenin. Masa acesteia ar fi destul de mare pentru a atrage semnificativ traiectoria cometei Honda? Poate fi aceasta utilizată pentru a determina masa lui Elenin?

Morrison spune că nu există nici o teorie a piticei brune, conectată cu această cometă. ”O cometă nu este ca o pitică brună. Aveți dreptate în sensul că astronomii măsoară masa unui obiect prin efectele gravitaționale ale altuia, dar cometele sunt de departe prea mici pentru a avea orice fel de influență.”

Dacă am avea o pitică neagră sau una brună în sistemul solar exterior, cred că nimeni nu ar putea depista așa ceva, e adevărat?

”Nu, nu este corect”, a spus Morrison. ”Dacă am avea o stea pitică în sistemul solar exterior, am pute-o vedea, detecta energia sa în infraroșu și am putea măsura efectul de perturbare asupra obiectelor. Nu există nici o pitică brună în sistemul solar, altfel am fi detectat-o. Și nu există pitice negre”

Vom putea zări cometa Elenin cu ochiul liber, atunci când va fi cel mai aproape de noi? Am ratat trecerea cometei Hale-Bopp, așa încât aș dori să știu dacă poate fi văzut ceva atunci când va trece cometa Elenin.

Încă nu știm dacă cometa Elenin va fi vizibilă cu ochiul liber. ”Ținând cont de rata trecerii sale, pare că această cometă va fi cel mai bine vizibilă la începutul lui Octombrie, însă vor fi necesari binocluri și un cer foarte întunecat. Din nefericire, Elenin nu poate fi substitut pentru cometa Hale-Bopp, care a fost cea mai strălucitoare cometă din ultimele câteva decenii.”

”Această cometă ar putea să nu ofere spectacol defel. Cu siguranță nu va cauza nici o disturbare aici, pe Terra. Dar este totuși un motiv de minunare”, a spus Yeomans. ”Acest micuț călător va oferi astronomilor o șansă de a studia o cometă relativ tânără care a ajuns la noi dintr-o zonă aflată dincolo de regiunea planetară a sistemului solar. După o scurtă perioadă, se va întoarce din nou acolo, și nu vom mai auzi de Elenin și nici nu o vom mai vedea câteva mii de ani. Asta este cu adevărat interesant!”

De ce nu se vorbește mai mult despre Cometa Elenin? Dacă aceste lucruri sunt minore și nu avem motive să ne temem, de ce nu a fost nici o informare publică asupra cometei Elenin?

Cometa Elenin nu a primit prea mult interes din parte presei în special pentru că este mică și vagă. Câteva noi comete sunt descoperite în fiec are an și de cele mai multe ori nu auziți nimic despre acelea. Adevărul este că Elenin a primit mult mai multă atenție decât merită pentru că folosește ca o sursă de emoții pewntru o varietate de postări internetice care nu au nimic de a face cu adevărul. NASA are surse demne de încredere pe Internet asupra acestei comete (A se vedea http://www.jpl.nasa.gov/news/news.cfm?release=2011-135). Dacă această cometă ar fi reprezentat un pericol în vreun, această informație ar fi fost transmisă în mod corect, pe canale oficiale.

Am auzit că NASA a acordat și acordă cometei Elenin mult mai mult timp de observație decât altor comete. Este adevărat? De ce?

NASA detectează în mod regulat, monitorizează și caracterizează asteroizii și cometele care trec relativ apropiat de Terra utilizând atât telescoape de la sol, cât și telescoape spațiale. Programul de Observare a Obiectelor Apropiate de Terra, numit și ”Garda Spațială”, descoperă aceste obiecte, caracterizează un subset al lor și apoi realizează predicții ale traiectoriilor acestora pentru a determina care ar putea reprezenta un pericol potențial pentru planeta noastră.

Cu toate acestea, nici NASA și nici JPL nu are misiuni speciale pentru observarea cometei Elenin sau a altor comete. Cele mai multe dintre observațiile postate sunt realizate de către astronomii din lumea întreagă. De vreme ce Elenin a beneficiat de atât de multă publicitate, ea a atras natural mai atenția mai multor observatori.

Am văzut diagrama orbitală a cometei Elenin pe site-ul JPL și m-am întrebat de ce orbita prezintă câteva unghiuri la mărire. Dacă alegi orice altă cometă, poți vedea că nu sunt unghiuri și nici înclinări.

Multă lume încearcă să reprezinte grafic orbita cometei prin rutina website-ului JPL, fără să înțeleagă că acesta este o simplă unealtă de vizualizare. Dacă această unealtă a fost recent îmbunătățită pentru a arăta traiectorii mai fine în apropierea soarelui, nu este totuși un program științific pentru generarea unor orbite de precizie. Pentru o reprezentare grafică mai precisă pe termen lung, Yeomans ne invită să utilizăm sistemul JPL Horizons ( http://ssd.jpl.nasa.gov/horizons.cgi?find_body=1&body_group=sb&sstr=C/2010 X1 ) .
Sursa: jpl.nasa.gov

http://planetariubm.wordpress.com

COMETA ELENIN PE CALE DE DISPARIȚIE! ESTE MICĂ, TOT MAI MICĂ ȘI SE MICEȘTE ÎNCĂ …

Este mică, foarte mică, tot mai mică! Pe măsură ce cometa Elenin se deplasează, singura șansă a apocalipsei este ca înseși cometa să-și afle sfârșitul: se dezintegrează și se estompează foarte rapid. Astronomul amator australian Michael Mattiazzo a monitorizat călătoria cometei către periheliu (cel mai apropiat punct de Soare al orbitei sale), care a survenit pe 10 septembrie 2011, și a spus că este foarte probabil ca Elenin să nu fi supraviețuit. Imaginea surprinsă de Mattiazzo pe 14 septembrie prezintă un petic în dezintegrare, abia vizibil.

Cometa Elenin – cometa care a creat un adevărat coșmar de predicții apocaliptice ne-științifice și complet fără sens – s-a estompat dramatic după ce a fost lovită de o flamă solară, pe 20 august, așa cum am precizat mai devreme. Imagini subsecvente a revelat o coamă difuză, în împrăștiere. Este probabilă estomparea pe mai departe, aceasta devenind și mai difuză.

Masa cometei Elenin este mai mică decât media și traiectoria sa indică o apropiere nu mai mare de 34 de milioane de km față de Terra, în circuitul său în jurul Soarelui. Va realiza cea mai mare apropiere de Terra pe 16 octombrie, insă a fost cel mai aproape de Soare pe 10 septembrie.

”În noaptea de 19 august, am estimat luminozitatea cometei Elenin la o magnitudine de 8,1 și ea a fost o țintă vizibilă cu ochiul liber observațiilor în septembrie”, a scris Mattiazzo pe site-ul său Web – cometele sudului. ”În noaptea următoare, adică pe 20, cometa s-a estompat dramatic cu o jumătate de magnitudine, devenind mult mai difuză. Acesta a fost semnul sefârșitului neașteptat al cometei Elenin”. Elenin are acum o magnitudine de 10 și este tot mai difuză datorită procesului dezintegrării sale.

”Asemenea evenimente de dezintegrare, dezmembrare sunt foarte comune pentru micile comete care s-au întâlnit sau se întâlnesc cu Soarele”, a precizat Mattiazzo.

Unul dintre exemplele cele mai spectaculoase de cometă dezmembrată a survenit în iulie 2000, când cometa C/1999 S4 LINEAR s-a dezintegrat și câteva observatoare au avut o foarte bună perspectivă de vedere a acestui fenomen.

Elenin este acum într-o conjuncție solară inferioară, de unde va fi direcționată între Terra și Soare (așa încât nu vom putea să o vedem datorită strălucirii solare). Un alt astronom amator din Australia, Ian Musgrave, a spus că este îndoielnică capacitatea camerelor de pe sonda SOHO de a surprinde ce a mai rămas din cometă și că, probabil ar trebui să așteptăm până în octombrie, deplasarea de soare a rămășițelor cometei, pentru ca prin telescoape puternice de la sol să vedem ce a mai rămas din … primejdioasa cometă Elenin!

Sursa : http://planetariubm.wordpress.com/

Scula! Un nor (se explica forma, fiecare vede ce vrea in forma unui nor) la asfintit (culoarea rosie) si gata cometu'...

« Stele căzătoare în noaptea de 8 spre 9 octombrie
Pentru cei fricoși sau speriați de sfârșitul lumii – partea II

October 6, 2011 by sonkab

Cometele au fost cu noi de când am început să privim cerul, ba chiar de la începutul sistemului solar. Uneori ne-au speriat, alteori au căzut pe Terra, dar de cele mai multe ori ne-au încântat privirea.

hyakutake4.jpg

Ați simtit ceva când cometa din imagine (Hyakutake) a trecut la numai 15.229.280 km depărtare Terra? Foto: Dave Kratz

Când cuiva i se pune pata pe o cometă face să pară că numai aceasta există și că bineînțeles numai ea contează. Realitatea este alta: până în prezent cunoaștem peste 3000 de comete și multe dintre ele se află în regiunea sistemului solar vecină cu planeta noastră și cu Soarele. Ca să nu mai vorbim și de asteroizi…

Sistemul solar este diferit față de cum își imaginează „profeții”. Nu avem doar nouă planete, Soarele și obiectul lor, ci multe altele care se rotesc în jurul astrului zilei. Cum ar fi, de exemplu, 578.552 de asteroizi, 1549 de obiecte transneptuniene și 3108 comete (la data de 29 sept 2011).

Cum ar arăta sistemul solar văzut de un profet? Simplu: Soarele, planetele și cometa (obiectul în cauză), adică precum în imaginea de mai jos.

comete000.png

Sistemul solar văzut de cei cu frică de Elenin. Diagramă realizată cu XEphem

Cum arată în realitate? Soarele, planetele și cometele active în prezent (169 de obiecte). Vezi mai jos. Toate cele 169 de comete se afla pe cer și sunt observate de către astronomii profesioniști sau amatori. Le puteți vedea și voi dacă aveți un instrument astronomic mare, un cer de țară sau munte și știți unde se află pe cer.

Cum arată în realitate? Soarele, planetele și cometele active în prezent (169 de obiecte). Vezi mai jos. Toate cele 169 de comete se afla pe cer și sunt observate de către astronomii profesioniști sau amatori. Le puteți vedea și voi dacă aveți un instrument astronomic mare, un cer de țară sau munte și știți unde se află pe cer.

comete001.png

Cometele observabile în prezent, vedere de sus. Sunt 169 la număr. Diagramă realizată cu XEphem

Dar în afară de comete în sistemul solar avem și asteroizi, mulți aflați la fel de „aproape” de Terra precum cometa Elenin. Sunt 3914 la număr și îi vedeți în imaginea de mai jos.

comete003.png

Cometele observabile plus cei 3914 de asteroizi cu orbite care se apropie de orbita planetei noastre. Diagramă realizată cu XEphem

Mai avem „câteva” obiecte în sistemul solar: asteroizii din centura principală, 492.655 la număr. Se află trecuți în imaginea de mai jos dar sunt atât de mulți încât nu se pot vedea separat.

cometea004.png

Cometele observabile, asteroizii cu orbite nastrușnice și 492.655 de asteroizi din centura principală. Diagramă realizată cu XEphem

Vă întrebați de ce este cometa C/2010 X1 Elenin specială? Pentru că este mai aproape, cică. Se va afla la o depărtare de „numai” 34.407.540 km între 15 și 18 octombrie. Cometa 45/P s-a aflat la această depărtare și mai aproape între 31 iulie și 30 august 2011 (ba chiar între 14 și 16 august s-a aflat la 8.975.880 km).

Cometa P/2006 T1 Levy se va situa la această depărtare între 9 ianuarie și 4 februarie 2012.Între 15 și 28 ianuarie la 29.919.600 km.

Multe date și multe cifre ca să spunem că există și alte comete care se apropie de Terra, chiar mai mult decât Elenin și nimeni nu le bagă în seamă. De exemplu, în trecut următoarele comete s-au apropiat de planeta noastră mai mult decât o va face Elenin și s-a întâmplat nimic:
1770 iul 1,7 cometa D/1770 L1 (Lexell) la 2.258.960 km
1366 oct 26,4 cometa 55P/1366 U1 (Tempel-Tuttle) la 3.425.840 km
1983 mai 11,5 cometa C/1983 H1 (IRAS-Araki-Alcock) la 4.667.520 km
837 apr 10,5 cometa 1P/837 F1 (Halley) la 4.996.640 km
1805 dec 9,9 cometa 3D/1805 V1 (Biela) la 5.475.360 km
1743 feb 8,9 cometa C/1743 C1 la 5.834.400 km
1927 iun 26,8 cometa 7P/Pons-Winnecke la 5.894.240 km
1702 apr 20.2 cometa C/1702 H1 la 6.537.520 km
2011 aug 15,34 cometa 45P/Honda-Mrkos-Pajdusakova la 8.990.960 km
1930 mai 31,7 cometa 73P/1930 J1 (Schwassmann-Wachmann) la 9.230.320 km
1983 iun 12,8 cometa C/1983 J1 (Sugano-Saigusa-Fujikawa) la 9.394.880 km
1760 ian 8,2 cometa C/1760 A1 (Great comet) la 10.202.720 km
2006 mai 12,4 cometa 73P/Schwassmann-Wachmann la 11.773.520 km
1853 apr 29,1 cometa C/1853 G1 (Schweizer) la 12.551.440 km
1797 aug 16,5 cometa C/1797 P1 (Bouvard-Herschel) la 13.149.840 km
374 apr 1,9 cometa 1P/374 E1 (Halley) la 13.224.640 km
607 apr 19,2 cometa 1P/607 H1 (Halley) la 13.434.080 km
1763 sept 23,7 cometa C/1763 S1 (Messier) la 13.972.640 km
1864 aug 8,4 cometa C/1864 N1 (Tempel) la 14.421.440 km
1862 iul 4,6 cometa C/1862 N1 (Schmidt) la 14.690.720 km
1996 mar 25,3 cometa C/1996 B2 (Hyakutake) la 15.229.280 km
1961 nov 15,2 cometa C/1961 T1 (Seki) la 15.244.240 km

După cum vedeți nu a existat cometă care să se apropie la mai puțin de două milioane de km. Ați simițit ceva în august 2011, martie 1996, mai 2006 și mai/iunie 1983? Nici eu.

Un alt exemplu ar fi că la ora publicării acestui articol 133 asteroizi se află la mai puțin de 35 de milioane de km de planeta noastră. Pe 16 octobmrie 125 de asteroizi se vor afla mai aproape de Terra decât cometa Elenin.

Sistemul solar este plin de obiecte care se află față de Terra la distante mai mici decât cometa și dacă numai asta contează ar trebui să avem cate un sfârșit al lumii pe minut.

Adrian Sonka

http://sonkab.wordpress.com/2011/10...ati-de-sfarsitul-lumii-–-partea-ii/#more-1749

Cometa "apocaliptică" Elenin va trece duminică pe lângă Pământ

Momentul de care se temeau adepţii teoriei conspiraţiei a venit: cometa "apocaliptică" Elenin va ajunge în punctul său cel mai apropiat de Pământ în această duminică. Sau ce a mai rămas din ea.

comet_elenin_mattiazzo_fading_imagery_73634100.jpg

Cometa Elenin a început să se dezintegreze în luna august, după ce a fost lovită de o furtună solară. Pe 10 septembrie a trecut pe lângă Soare, iar din ea nu a mai rămas aproape nimic, spun astronomii.

Prin urmare, duminică se vor apropia la 35.4 milioane km de Pământ doar resturile rămase din Elenin. Acestea nu se vor întoarce decât abia peste 12.000 de ani, dacă mai rezistă până atunci, spun astronomii.

"Experţii nu o mai găsesc, aşa că probabil a dispărut deja", a spus astronomul Don Zeomans de la Jet Propulsion Laboratory de la NASA.

Oamenii se temeau, în urma unor zvonuri apărute internet, că Elenin va aduce apocalipsa pe Pământ. Aceste idei erau complet greşite, spune Yeomans.

"Elenin a fost o cometă mică, care nu ieşea cu nimic în evidenţă. Nu era nici măcar o cometă strălucitoare", spune cercetătorul.

Resturile lui Elenin nu sunt singurele care se vor apropia în perioada următoare de Pământ. La o zi după ea, va trece pe lângă noi micul asteroid 2009 TM8, care nu reprezintă niciun risc pentru planeta noastră.

http://www.realitatea.net/resturile-cometei-elenin-vor-trece-pe-langa-pamant-duminica_879043.html

Saracul News Alert (un tinerel inapt care nu poate sa faca si el ceva util pentru societate, cred ca are ceva din nastere), la fel si maimutza aia care posta sub numele de ELENIN sau de NIBIRU. O lume plina de ciudati...

Elenin, cavalerul neApocalipsei.

Presa a început din nou să vuiască. Mâine( adik astazi ) iar se sfârșește lumea. Nici nu mai țin minte al câtelea sfârșit de lume e ăsta. Cert e că de celelalte am trecut cu bine. Și la fel vom trece și de ăsta.

Acum, vinovatul pentru ștergerea noastră de pe fața Pământului ar fi o cometă: Elenin. Hai să vă fac cunoștință cu cometa Elenin. E un pietroi de vreo 3,5 kilometri care va trece la 35 de milioane de kilometri de Pământ. Da. Ași citit bine: treizeci și cinci de milioane de kilometri.

Păi Luna noastră cea de toate zilele se află la aproape 400.000 de kilometri, adică de vreo 90 de ori mai aproape. Și vi se pare vouă că Luna are gânduri rele cu noi? Cum ar putea biata cometă Elenin, mică și pitică, aflată la dracu-n praznic să ne radă de pe suprafața Pământului?

N-ar puea. Numai că mereu trebuie să apară niște domni deranjați la cap care să răspândească vești aiurea. Și cum senzaționalul e facil și prinde, hop și presa cu informații aberante. Astrologii ne spun că ne va influența în fel și chip. Eu vă zic că autobuzul 226, care trece prin fața blocului meu, are o influență mai mare asupra scoarței Pământului decât cometa Elenin.

O să treacă cometa, n-o să băgăm de seamă, iar peste câteva luni vă asigur că mai vine un sfârșit de lume. Dar trece și el. Veselie să fie!

Alex Conu

http://www.jurnalcosmic.ro/?p=526

O fi sfarsitul lumii pentru ratatii de la bac ? Sau pentru "clarvazatorii" de care rade lumea de se strica pe la colturi ??

:D:

Cometa Elenin, denumită "apocaliptică" de diverse zvonuri pe internet, a trecut duminică pe lângă Pământ, la circa 35 de milioane km depărtare. Evenimentul nu a prezentat importanţă pentru astronomi.

Sa fi avut dreptate cei ce sustineau ca Elenin era o cometa ce-si schimba traiectoria, ea nelovind Pamantul?
Sau sa aibe dreptate cei ce spuneau ca Elenin este o cometa banala, a carei traiectorii nu are nici o treaba cu PAmantul?

Intradeva, multi nebuni pe lumea asta.
As vrea sa traiesc vremurile in care Apophis se va apropia de Pamant, sunt curios daca populatia va reactiona la fel de aiurea.

Back