• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Concurs: Scrisoare pentru Mos Craciun

Admin1

Administrator
Reaction score
0
Dragii mei,
Dat fiind ca se apropie sarbatorile de iarna, incepand de astazi si pana pe 20 decembrie 2010 desfasuram acest concurs.

Subiectul concursului este "Scrisoare pentru Mos Craciun".

Modalitatea de participare este postarea, in acest topic, a uneia sau mai multor scrisori pentru Mos Craciun. Toti membrii au posibilitatea de a participa, cu oricate scrisori doresc. Toti membrii au posibilitatea de a vota cea (sau cele) mai impresionante scrisori.

Cum se voteaza: Fiecare membru al forumului are posibilitatea de a vota scrisoarea sau scrisorile care ii plac. Cum? In partea de jos a fiecarei postari este un link "Add Thank You" (pentru utilizatorii in limba romana) sau un buton "thank you" pentru utilizatorii de limba engleza
postbit_ty_add.gif

Click pe acel link/buton si scrisoarea primeste un vot. Se pot vota oricate scrisori.
In cazul in care pe 20 decembrie la ora 20 este egalitate intre 2 sau mai multi participanti, voi face un sondaj unde vor fi prezente doar scrisorile aflate pe primul loc. Sondajul va fi deschis pana pe 21 decembrie la ora 20. Daca si in acest caz va fi egalitate, polul va ramane deschis pana cand un vot va departaja pe cei de pe primul loc.

Premiul concursului va consta intr-o sticla de vin si un cozonac.

Succes!

PS: Toate postarile cu legatura la acest subiect, altele decat scrisorile pentru Mos Craciun va rog sa le postati aici http://www.premonitii.ro/showthread.php?tid=21333
PPS: Inainte de a incepe, va rog ca scrisorile sa nu fie copy/paste de pe te miri unde. Nu de altceva, dar astfel de "scrisori" vor fi eliminate din concurs.

Pentru ca sunt nerabdatoare, pun io prima scrisorica pentru dragul de mos :D

Mos Craciun cel intelep,
Iti lasa astazi un belet
Cu ce-as vrea sa am sub brad
Si sa stii ca-ti scriu cu drag.
Chiar nu sunt pretentioasa,
Poate doar copilaroasa. :P
Asa ca te rog io tare,
Un carton cu ousoare,
Cu surprize mititele,
Si-as mai vrea neste inele :D
Poate-aduci si un parfum....
Si sa nu te-ntorci din drum,
Ada si un bax de vin,
Ai grija sa fie plin,
De-ala alb si sec si bun,
Ca la masa de Craciun
Io cu bucurie-l pun.
Si daca nu cer prea multe
(Hai ca-s lucruri chiar marunte :D )
As mai vrea sa-aduci matale
Si un porc pentru potoale :D
Nici prea mare, dar nici mic,
Ca mi-e pofta de soric.
Si-asa , pentru delectare
Da si doua vibratoare, :D
Ca sunt bune la alerta,
Au utilizare certa ! :P
Cam atata imi doresc.
La multi ani si te iubesc!

P.S. Sa nu uiti ceva, ca-i bai / Hai, ca ai de un' sa dai/ Si toate mi-s necesare. / Hai noroc si la mai mare ! :cs:

Draga Mos Craciun,
eu nu am fost cuminte, asa ca nu trebuie sa-mi aduci nimic.
Ne vedem peste doi ani.

Draga Mos Craciun,

Am sufletul gol! Stiu ca nu poti sa imi aduci multe si totmereu te zbati in fiecare an ca sa ne aduci si o pereche de sosete.Imi este dor de ziua cand apareai si te uiteai pe geam si vedeai cum toata familia mea era la masa de craciun,povestind,razand,amintindu-si de momente grele si bune...Imi este dor sa ne prinzi in momentul acela,cand caldura si iubirea familiei mele se simte cel mai bine, incalzind geamurile usor inghetate,iti spun asta deoarece acele zile au apus de mult si asta ar fi cel mai frumos dar pe care mi-l poti oferii mosule...toate surorile(cami,magda,clodi)mele,parintii mei,noi tripletii ,nepoatele noastre(charlyn,alexia,alexandra,sarah) dragi si prietenii de suflet si sa nu-l uit pe Tibii(fizic poate nu il poti readuce,dar sa-l simtim in inimile noastre si sa stie ca ne e tare dor de el)...daca toate aceste persoane ar fi la masa de craciun as fi foarte recunoscator si fericit!

Multumesc mult Mosule si te astept cu drag!

P.S. As mai avea ceva in minte...vreau sa ninga...cum ningea cand aveam eu 7-8 ani...tii minte ce zapada era? te rog eu mult!

------------------------------------------------------------------------------

Aceasta este scrisoarea mea sincera catre Mosu'!

Draga Mos Craciun...

Imi doresc mai mult ca niciodata sa vii si sa te asezi pe fotoliul mare si invechit...cu rame mari si groase de lemn...unde pe ici si colo a mai sarit lacul batran. Acest fotoliu Mosule...parca este special creat pentru tine..., dar a fost a bunicului meu...vino te rog Mosule si stai...lasa-ma sa te descalt si sa iti pun picioarele infrigurate intr-un lighenas cu apa fierbinte...sa iti fac un ceai...si..te rog Mosule...spune-mi cu vocea calda a bunicului meu..."draga mea ca tare bun suflet mai ai"..., iar ochii, ochii mei te rog mai fa-i macar o data sa straluceasca asa...de drag de el!
Mosule...dupa ce iti incalzesti picioarele...lasa-ma sa te incalt cu ciorapii lui grosi de lana...si sa ma asez jos langa fotoliu, privind focul si stand cu capul in poala la tine...in timp ce tu nu trebuie sa zici nimic....nimic...numai sa ma mangai pe par si eu voi stii ca atunci totul...totul trece si va fi bine din nou!
Iar daca as vrea sa imi faci un cadou...adu-mi un brad fermecat...pe care sa il imbrac cu globuri de vise...in care zambetele nu se pierd, iar lacrimile sunt prizoniere fara glas...numai stralucesc, dar nu mai dor...nu mai sfasie cu vocea lor!...Un brad pe care sa asez betele de imbratisari fara sfarsit...care nu dor cand bratele trebuie sa se desclesteze!...Un brad cu bomboane de zambet si bucurie...cu lumanarele care sa readuca sperante!...Un brad pe care sa asez o instalatie de luminite...luminite de dor...de drag...de iubire...care sa palpaie si sa se vada dincolo de lume...acolo unde incepe si se sfarseste totul...la capatul lumii...unde sunt suflete triste...suflete ratacite...suflete pierdute...care poate vor vedea acest brad si vor stii sa culeaga din el tot ce vor ca sa fie regasiti!
Draga Mosule...de acolo voi culege si eu ceva...steaua...steaua din varf...o raza doar a ei, caci vreau sa mai las si la altii deoarece iubirea trebuie sa straluceasca pentru toti...si pentru cei care nu mai cred in ea...si pentru cei care o au! Iubirea trebuie sa fie mereu prezenta, iar acuma trebuie sa fie aici...mai mult ca niciodata!
Printre cadourile rasturnate sub brad...nici nu ma uit..pentru ca stiu ca mi-am pastrat deja ceea ce este al meu...si l-am ascuns...adanc...adanc...in suflet...sa nu il poata lua nimeni inainte sau dupa mine!

Craciun Fericit...draga Mos Craciun...!

Draga Mos Craciun,

Stiu ca este pentru prima data cand iti trimit o scrisoare, insa nu stiu daca am mai facut suficient de multe fapte bune incat sa ma auzi, cum ma auzeai cand eram copila si te chemam cu sufletul.
Anul asta de Craciun imi doresc sa le daruiesti copiilor inocenta si adultilor credinta. Te-as mai ruga sa le aduci si puterea de a zambi sincer, dorinta de a merge mai departe, iar in zborul tau sa presari peste intreaga lume iubire, multa iubire. Daca nu sunt prea indrazneata, te-as ruga sa le spui renilor tai ca in loc de colinde sa le cante oamenilor despre bunatate si iertare.
Mosule, in Dumnezeu nu cred toti oamenii, insa in tine da, iar atata timp cat oamenii cred in bine, mai exista speranta.
Iti multumesc ca existi, iubite Mos Craciun.

Scrisoare către Moş Crăciun

Mos Clăciune, Mos Clăciune,
Anul ăsta tot, pe bune,
Că am fost băiat cuminte,
Am la tine-o lugăminte :
Noaptea aia de-ai să vii,
Nu-mi aduce giucălii,
N-am nevoie de patine
Sau vle-un tlenuleţ pe sine,
Nu vleau puscă, niţi pistol,
Oli vle-un ulsuleţ nasol,
Să n-aud de tlotinetă,
Niţi volbă de tliţicletă,
Sau vleo balcă cu motol,
Vleau si io un flăţiol,
Că fiind singul meleu
Habal n-ai cât mi-e de gleu,
N-am cu ţine mă giuca,
Povesti sau discuta
Chestiuni ca întle flaţi,
Sau gagici, ca-ntle bălbaţi,
Că volbind io cu mămica
Şi tăticu’ şi bunica,
Am concluzionat, să stii,
Că doal tu mă poţi selvi:
Ştii tu balza aia chioală
Lătăţită-odinioală
La adlesa de mai sus
Când pe mine m-a adus?!
Fălă băscălie-ţi spun,
Îţi plomit c-am să fiu bun
Înc-un an, poate chial doi,
Las’ că ne-nţelegem noi!...
Ia-o tu, mai pe depalte
Si esplică-i, că ea poate,
Vino cu o stangă nouă,
Unge-o cu o pană, două
Să mai fac-un gest, de milă,
Nu c-as poseda vleo pilă,
Doal asa, un mic ocol,
Să-mi aduc-un flăţiol,
Cât mai lepede, ulgent,
Stiu cât esti de competent,
Ială de va faţe gât
Că timp n-ale pentlu-atât,
Tleţem deţi, la planul doi,
Da’ lămâne întle noi:
Dăluiestele-o vacanţă,
Asta-n ultima instanţă,
Că la fel, si-ai mei pălinţi,
Sunt de-o vleme-asa cuminţi,
Timp nu au, de-i noapte, zi,
Să mai facă nebunii!

Primită de la Dl Valeriu Cercel
Ontario, Canada

Ce vreau de la Mos Craciun...?
Evident un an mai bun!
Premonitii minunate,
Care sa ne dea pe spate!
Prieteni buni si liniste
Pace-n gand si-n suflete.

Sa nu ne cutremuram
Mai mult sa ne spiralam
Aghiasma s-o termenam
Mistreata s-o "sucombam"!

In rest, mai vreau sanatate
Si familia aproape.

Aici pe forum as vrea
Cat mai multa veselie
(care nu e bascalie
cum mai zice cate una...
Spirit mare! ... Matraguna!!!)

Tare m-as mai bucura
Niste puteri de ne-ai da
Pe romani sa-i linistim
Sa nu ii mai nebunim
Cum "face" vecinii nostri
Care parca ar fi monstri
Pusi sa sperie poporul,
Cu bangul si vibratorul.

Mosule, eu ma gandesc,
Bine-ar fi sa-i avansezi
Pe Jeni si Cacalin
Sa aibe joburi de top
Banii garla... si socot
Ca s-ar potoli asa,
Nu ar mai prosti lumea!

In rest nu mai vreau nimic
Ti-as da doar un mic pupic
De nu s-ar interpreta
Ho, ho, ho si ha, ha, ha....

P.S. O las pe Jeni sa te pupe... unde vrea ea...

Draga Mos Craciun,
Pentru inceput vreau sa-ti cer iertare ca nu am trait in spiritul tau de foarte mult timp. Tu esti o raza de lumina si bucurie si inveselesti sufletele celor care pe parcursul anului uita cat de importanta este apropierea de cei dragi, de comunicare, acoperindu-se cu o platosa rece,dura si indiferenta.
In pragul Sarbatorilor de iarna insa, spiritele se insufletesc,iese la iveala bunatatea,ies gandurile bune si compasiunea.Alaturi de bradul de Craciun multumim in gand sau cu voce tare parintilor,fratilor,copiilor si tuturor prietenilor pentru ca exista si sunt langa noi in momentele de fericire sau tristete,bucurii sau necazuri.
Eu doresc sa poti veni in continuare multi ani de-acum inainte si sa aduci sanatate,fericire si implinire sufleteasca tuturor. Te astept cu drag!>D<

Draga Mosule,

A trecut atata timp de la ultima scrisoare care ti-am trimis-o...eram la gradinita, dar nestiind sa scriu , ti-am desenat ce-mi doresc. Mai tii minte mosule ce am desenat ??? Desenasem o masinuta cu telecomanda , o ciocolata si niste fructe....
De Ajun mosule , mi-ai adus ce mi-am dorit...ce bucurie. Ti-am spus poezii , am cantat cantece , iar tu mosule ma ajutai cand ma incurcam . Acum imi trece prin minte prima poezie care ti-am recitat-o era "Scrisoare" de Otilia Cazimir.
Ti-o scriu ca poate iti aduci mai bine aminte de mine....

"Mos Craciune, toti imi spun
Ca esti darnic si esti bun.
Eu iti scriu de mai-nainte
Ca-s un baietel cuminte.

Si-ti mai scriu asa, sa stii,
Ca eu nu-ti cer jucarii,
Cum ti-ar cere alti copii...
Insa nu m-as supara
Daca tot mi-ai da ceva.

Ada, pentru pisicuta,
Motocel ros la ureche;
Lui bunicu - o lulea
C-a pierdut-o, saracutul
Poate-aduci vreun os lui Cutu?
Poate ai vreo acadea?

Lui Danut cel mititel ,
Care plange-n copaita,
Sa-i aduci un covrigel...
Noapte buna! Niculita" Scrisoare de Otilia Cazimir

Venea momentul cand trebuia sa ne luam ramas bun ... Trebuia sa ajungi si la alti copii... Eu ramaneam cu speranta ca la anul vei reveni din nou plin de daruri...

Ce amintiri... Imi este dor mosule sa simt iar emotia intalnirilor cu tine !!!
Au trecut atatia ani . Iti scriu aceasta scrisoare sa vezi ca nu te-am uitat . Acum am alte dorinte dar nu stiu daca le vei putea indeplini ....
Imi doresc ca in seara de Ajun toti copii sarmani sa primeasca cadorui de la tine ...sa simta acele emotii si bucurii care nu le-au simtit niciodata...
Adultilor sa le dai puterea de a trece peste aceste momente grele prin care trecem....iar mie mosule...Imi doresc sanatate , un loc de munca si puterea de a trece peste obstacolele vietii. :D :D
Mos Craciun sper ca aceasta scrisoare sa fie citita de tine...Te astept mosule , sper sa vii .... :cs:

Draga Mosule,

Scrisoarea asta e pentru mine.
Am vrut sa-ti spun ca ninge. Am vrut sa-ti spun ca e iarna si ca ninge si ca e frig. Ca imi e frig. Am vrut sa-mi spun mie de fapt ca e iarna si ca de acesta data sarbatorile bat in geam cu turturi de gheata.
Mosule,nu-ti mai scriu ca in alti ani sa treci si pe la mine in noaptea de Craciun pentru ca am fost cuminte,pentru ca am invatat tot anul si pentru ca te astept…Acum iti scriu ca sa-mi amintesc mie ca o sa fie Craciun in curand,si ca sunt…ca inca mai sunt si ca trebuie sa astept. Iti scriu tie pentru ca sa-mi pot scrie mie. Regasindu-te dupa un an,ma regasesc pe mine,mica,trista,inca copila,pitita dupa zecile de haine in care mi-am imbracat sufletul in zadar sa nu tremure de frig. Atunci cand am inceput sa aleg dupa ele prin magazine,sa ma zbat si sa ma lupt pentru fiecare manusa si fiecare fular crosetat din ate lungi de suflete straine,moarte,inghetate,nu stiam ca de fapt iarna nu iarta pe nimeni,ca nu putem fugi de noi insine,ca nu ne putem renega trecutul sau sentimentele sau raceala din priviri sau zapada de pe gene. Nu simtisem inca primul viscol. Nu-mi parasisem adapostul. Eram inca in perioada de hibernare.
Uite,Mosule, ninge! A si venit iarna!
Incerc acum sa-mi dau jos barba si caciulita rosie cu ciucur si pelerina…si sa-mi decupez toate mastile. Mi-am propus sa fac un colaj…un colaj cu toata viata mea. Sa-mi aduc aminte de prima masca,de locul unde am purtat-o prima oara,de perechea de pantofi cu care am asortat-o si sa o lipesc pe o plansa mare,mare si alba. Sa ma zgarie reminiscente din trecut in colturile mastilor cu ochii de pisica strident creionati cu negru. Sa aud soaptele unor buze care nu au fost niciodata ale mele,soapte ce au mintit,tradat,iluzionat…soapte ale unei marionete. Sa mangai dunele de nisip ale unor obraji netezi,niciodata drenati de lacrimi si sa-mi fie dor de ploaie. Sa tai cu foarfeca timpului toate clipele in care eu m-am mutat din “sunt”,toate momentele in care imi puneam una peste alta zeci de fete care mai de care mai machiate,mai efervescente,mai hilare,cu care ajunsesem sa ma identific din ce in ce mai tare si sa trag linie, sa fac calculul. Sa vad cu cat este egala viata mea. Mosule,stiai ca acum,pe mine si la circ ma intristeaza clovnii?!
Ciocolata calda pe care o beau incercand sa ma mint ca e aceasi pe care o beam atunci miroase si ea a iarna si are gust amar. Si e rece. Mai tii minte cand iti lasam si tie aceasi ciocolata calda sub crengile copilariei unui brad de Craciun? Mai tii minte copilaria,Mosule? Mai tii minte copilul?
A mai trecut un an… de fapt,am mai trecut un an. Ne-a mai trecut un an.
Mosule,mi-e dor de clipele in care ma intindeam sub bradul inflacarat de globuri si beculete si mi se parea ca toata viata mea era ca o beteala argintie. Ca se intindea lenesa de undeva de jos,de pe crenguta cea mai aplecata,cea mai ascunsa si urca tiptil-tiptil,aproape pe neasteptate pana la steluta din varf,inconjurand bradul de zeci de ori,ocolind la fel de stralucitoare reni,mingiute,globulete si continuand prin vremuri de colinde pana sus,pana sus pe tot,pana in locul din care toate celelalte pareau mici si nesemnificative si departe,foarte departe. Si ochii-mi deveneau lumanari si luminite si genele-mi ace de brad. Si respiratia parfum pe pin. Si nu mai conta nimic pentru ca timpul ingheta intr-un spatiu fara de spatiu doar pentru mine,doar pentru ca eu eram. Si-mi placea senzatia aceea atemporala. Si, desi stiam de pe atunci ca toate pe lume au un pret,in noptile cu stele si globuri lucrul acela era lipsit de importanta.
Mosule,sa nu ma uiti pentru ca eu m-am uitat deja de prea multe ori. Sa vii cand toti te asteapta pentru ca eu nu am ajuns aproape niciodata la intalnirile cu mine. Si sa-mi aduci multe luminite. Nu vreau lumina. Lumina e facuta din mai multe culori si nu-mi place exhaustivul. Detest sa fie usor,sa iau totul de-a gata. Pentru ca nu merit,pentru ca nimeni nu poate sa-si permita acest lux. Vreau sa-mi las amprenta pe pergamentele cu care-mi invelesc inima. Macar atat pot si eu face. Niste luminite pe care sa le insir de-a lungul tunelului spre trecut,luminite care sa ma ajute sa gasesc prin clar-obscurul fantomatic al amintirilor mele imbatranite o persoana pe care credeam ca o cunosc,o persoana care credeam pana nu demult ca este altcineva,cineva mai asemanator cu ea insasi. O persoana pe care azi o numesc “eu”,insa care s-a mutat din “sunt” la o adresa necunoscuta,la o casa unde gerul i-a inghetat numele si numarul de telefon iar vantul si viscolul i le-a spart in mii de fulgi de zapada.
Mosule,vreau sa te astept asa cum te asteptam altadata-cu ochii mari lipiti de geamul ce reflecta luna si ma contura frumoasa,si copila,si femeie,mai femeie ca acum. Si in suflet bataile inimii sa mi se potriveasca pe cadentele line ale colindelor si sa zambesc mai mult,si sa clipesc mai putin. Sa fie Craciun,Mosule,si iarna si sa ma contopesc cu frigul de afara,si sa-mi pun in loc de nas un morcov,si nasturi in loc de ochi,si in loc de inima un bulgare.
Mos Craciun,eu stiu ca intr-o zi iti vei aduce-aminte ca m-ai uitat,dar te rog,te rog cu toti turturii si cu toti fulgii de zapada ce inca n-au cazut,anul acesta sa treci pe la mine. Sa cobori din sania ta cu vise din viitor,sa lasi pasi pe zapada nepasita pana la zidul plangerii si sa-mi stergi intr-un colt geamul aburit,macar sa te asiguri ca beculetele sunt inca in priza si lumanarea rosie,intotdeauna rosie,niciodata galbena sau violet,mai arde pe masuta din hol. Poate nici nu o sa ma gasesti acasa..iar eu poate nu o sa te mai gasesc viata viitoare,insa anul acesta,Mosule, vreau sa vii,vreau doar sa vii,vreau doar sa fii!
E iarna. Mi-e iarna si nu am cui ninge. Viscoleste si nu este nimeni sa aprinda focul in pestera sufletului meu. Mi-e dor de tine,Mosule. Mi-e dor de tine ca de mine. Am vrut zilele trecute sa-ti spun ca a venit iarna. Incepusem chiar sa-ti scriu. Dar apoi mi-am dat seama ca stiai deja,ca toti stiau,ca eu am aflat ultima… Ca eu am simtit ultima. Uitasem ca pot simti. Uitasem sa uit ca simt. Si am plans. Am plans turturi fiindca era noapte si semiluna isi pierduse jumatatea si poate fiindca ningea cu fulgi si nu cu penet de ingeri. Am plans luceferi ce nu s-au vazut niciodata de lumina zilei,am plans plans de lup in miez de padure inghetata,nepamanteana. Am plans in aburi de suflet stingher iesiti pe hornul unei cabane inca neconstruite si in miros de sarbatori fara Craciun si fara de data.
Dar acum sunt bine. Poate pentru ca am inghetat si pentru ca bate vantul si iarna m-a acoperit de troiene. Cert este ca sunt bine. Iar atata timp cat sunt bine,imi amintesc. Sau poate doar atata timp cat nu sunt bine,imi amintesc. Nu stiu… nu mai conteaza. Nu mai conteaza pentru ca te astept,Mosule,pentru ca trebuie sa vii! Pentru ca trebuie sa ma anunti ca au venit sarbatorile si sa ma chemi cu glas de clopotei de pe ulitele reci ale sufletului meu si sa ma asezi sub brad ca pe un cadou nedesfacut. Ca pe un cadou pentru mine. Pentru ca am nevoie de tine sa mai recunoasc beteala argintie din copilarie. Pentru ca trebuie,Mosule,trebuie!
Stiai ca eu sunt mai multe,Mosule? Am aflat si eu asta-toamna cand ma cautam printre frunzele cazute prin parc. Nu m-am mirat deloc. Intuiam cumva ca m-am ramificat candva,undeva. M-a mirat doar mirarea ca nu m-am mirat. Nu ti se pare si tie ciudat,Mosule? Sper doar sa ma recunosti,sa ma gasesti pe mine,cea..mine,cea potrivita pentru mine.
Draga Mosule,iti scriu ca sa-mi scriu. Iti spun tie pentru ca numai asa imi pot recunoaste mie,imi pot spune mie tot ce am de spus si nu am indraznit niciodata,tot ce am de oftat si nu am expirat,tot ce am gandit,dar nu am simit,tot ce am fost si nu mai sunt… Mosule,“mi-e dor de traiul simplu si exact,mi-e dor de-o nemurire refuzata,as da orice sa ma mai nasc o data pentru-a avea un alt rol in primul act… Pe strazile veacului sa trec,sa-mi ridic gulerul si sa nu-mi pese de crizele mondiale,de bolile sexuale,de femeile senzuale,de lumile ideale,de presimtirile fatale,de burtile goale,de durerile de sale,sa nu-mi pese,sa nu-mi mai fie nici frig,nici jale,nici pofta.”
Mosule,cum de a venit atat de repede iarna?! Si cum de ninge? Cum de “s” e rece azi din “sunt”? Te-ntreb ca sa-mi pot raspunde. Te-ntreb ca sa ma-ntreb. Te-ntreb ca sa stiu ca este totusi cineva acolo… Ca este inca cineva acolo,chiar si pe drumuri din mine pe care viscoleste azi si pe care e iarna si pe care nu s-au aprins inca luminitele. Cineva care sa fie constient ca sunt poate aceleasi drumuri pe care acum cativa ani veneau sanii trase de reni,strazi acoperite cu cer de stele si de fulgi,strazi cu lampadare in flacari si cu zambete arborate in colturile cadourilor nedesfacute sub brazi si care sa mi le descrie si mie,care sa mi le traiasca si mie in locul meu. Sa-mi arate strazile mele vechi..strazi pe care odinioara ma jucam de-a v-ati ascunselea,dar care azi se ascund de mine. Si sa mi le imagineze pe cele noi…strazi ramificate de la principala,rascruci de drumuri,bulevarde,autostrazi…Unele fara iluminat public,fara anotimpuri,fara asfalt,fara suflet,fie el si de asfalt. Si strig sa mi se raspunda de pe creste de noapte cu stele si tot ce aud ca raspuns este vartejul fulgilor de afara in mine. Si plansul unor stalactite. Si doare,Mosule,doare. Doare ca afara e iarna si mai rau doare ca in mine e iarna. Si ca nu mai vreau sa vina primavara,nici viata viitoare,nici viata care a trecut. Doare ca ninge asa frumos si ca in mine ploua si e viscol. Doare ca ma doare. Dar mai rau doare ca am inceput sa ma obisnuiesc cu durerea si in zilele in care doare mai putin mi se face frica ca ma voi ineca in resentimente si mustrari de constiinta. si caut ceva care sa ma raneasca si mai tare,ceva care sa taie mai adanc,sa sfasie si mai din carne,sa ma zdruncine mai din temelii,sa viscoleasca si mai puternic.
Of,Mosule,nu-ti cer nimic… “nu-ti cer nimic,si totusi daca-ai vrea…o,daca-ai vrea sa-mi dai ce nu-ti cer inca,as face dintr-un lac o Marmara si dintr-un melc,un Sfinx sapat in stanca..”
Totusi,Mosule,da-mi un semn,trimite-mi un fulg sa-mi moara pe fereastra pentru ca sa pot renaste din nou. Mosule,desi stiu ca intr-o zi iti vei aduce aminte ca m-ai uitat,spune-mi ca esti pentru a-mi da seama ca sunt!

A ta,Issy,cu I de la Iarna…

In afara de concurs o scrisoare si o poezioara pentru Mos Craciun!
View attachment 2

Poezioală de Clăciun

Cilculă un zvon nebun
Cale mult m-a întlistat,
Cum că, bunul Moş Clăciun
Nu-i…şi nici n-a ezigstat ;

Însă ce e mai bengos,
Zvonul nu-i de la zevzeci,
Oli de la vl’un ofticos
Din neam de celcopiteci,

Ci-i de la oameni matuli,
Educaţi, cu-n doctolat,
Că-i ştim după-njulătuli
Când cu pumnii-n pept se bat,

Ei au scos volba nasoală
Ce-mi ploduce azi fioli,
Fi’n’că au, măi nene, şcoală
De vechi dezinfolmatoli,

Şi mai fac şi băşcălie,
Cum că nu poate un moş,
Chiar la bloc sobe să fie,
Să coboale el pe coş…

N-ale balbă, sănioală,
Nasu’ loş, nici giucălii,
E doal o povestioală
Pentlu adolmit copii ,

Însă io, că doal mă ştiţi,
Categolic că lefuz
Ca să-i cled pe-aceşti loviţi,
Chiar de sunt puţin confuz,

Că, gândiţi-vă, ce-al fi
Ca în seala de ajun,
Cu cadouli, buculii,
Să nu vină Moş Clăciun (?!)

Sigul, ni se vol lungi
Ulechiuşele, doi coţi,
Pân’ la Paşti, când va sosi
Iepulaşul pe la toţi !

Valeriu Cercel_Canada

Attachments

• Scrisoare catre MOS+++ (NXPowerLite).jpg
    Scrisoare catre MOS+++ (NXPowerLite).jpg
    67.1 KB · Views: 5
Indubitabil, bodo recidiveaza si castiga al doilea concurs consecutiv.
Felicitari! si la mai mare :D
Sa vedem cum facem premierea ;)

Multumesc din inima celor ce m-au votat. Merita fiecare cate o guraita de vin si un dumicat de cozonacel. Multumesc si celor ce nu m-au votat, dar m-au cetit si stiu ca le-a placut :D. Sa traim toti si sa ne veselim. :20::20: Si iti multumesc tie Gogule, in mod special. Precizez ca prefer produse eco :D.

Cred ca stii regula, cine castiga persevereaza ca sa demonstreze ca nu a fost un "accident",balada te asteapta :D:

Felicitari !

Tot in afara de concurs, ca un corolar!

CE VREI SA-TI ADUCA MOS CRACIUN???
Aceasta este o intrebare care ne urmareste in fiecare an inainte de Sarbatori si care isi capata forma potrivita, la timpul trecut, dupa trecerea sarbatorilor: “Ce ti-a adus Mos Craciun?”
In aceasta dimineata insa, am avut o revelatie: oare de ce nu punem niciodata intrebarea in sens invers:
“Noi ce ii aducem lui Mos Craciun?” sau ” Ce ar vrea Mos Craciun sa primeasca de la noi?”, “Ce avem noi sa ii oferim lui Mos Craciun?”
De ce asteptam, de atata vreme, doar sa primim? De ce asteptam sa ni se aduca ceva? Noi ce punem, din sufletul nostru, in aceste Sarbatori? Noi ce oferim, in aceasta perioada, din fiinta noastra? Oare ne este fiinta noastra, macar in aceasta saptamana, de dimineata pana seara, un canal prin care trece bucuria si iubirea pe care o aduce Craciunul pe Pamant?
Asa ca m-am hotarat sa scriu o scrisoare. Replica a celebrei scrisori catre Mosul pe care am scris-o cu totii in copilaria noastra, in gand sau pe hartie, si pe care ii incurajam acum pe copiii nostri s-o scrie:
“Draga Mosule,
” Te rog sa ma ierti ca anul acesta stric traditia, dar am simtit nevoia sa nu ma mai concentrez pe ceea ce vreau sa primesc, ci pe ceea ce vreau sa ofer. Tie si celor din jurul meu.
Tie vreau sa-ti ofer o imbratisare si putina odihna, pentru ca trebuie sa fie tare obositor sa auzi in fiecare an cum oamenii isi doresc lucruri de care nu au cu adevarat nevoie. Si sa asculti clasificarile care distrug multe sufletele de copii: ai fost cuminte, ai fost rau, ai fost obraznic…
Iar celor din jur…
In primul rand, vreau sa le cer iertare ca nu le-am oferit, in fiecare moment in care am fost alaturi de ei sau m-am intalnit cu ei “intamplator”, cele mai bune lucruri pe care le purtam in mine in acel moment. Ca am cazut, in sufletul meu, in nemultumire, invidie, cruzime, vinovatie, critica…si multe alte sentimente care ucid iubirea.
Vreau sa le spun tuturor ca nu as putea sa-mi traiesc viata fara prezenta lor, astel incat evolutia mea sa capete un sens si ranile mele sa se poata vindeca.
Si vreau sa-i asigur pe toti ca sunt o particica din mine, pentru ca ii recunosc in carnea mea, in comportamentul meu si in sufletul meu. Pe fiecare dintre ei. Pe cei din familie si pe cei care imi sunt prieteni. Pe cei pe care i-am vazut doar o data si am stiut ca avem multe de facut impreuna sau pe cei pe care i-am vazut de mai multe ori si i-am respins. Si pe cei pe care nu i-am vazut niciodata, dar de care sunt legata prin cordoane invizibile, prin care comunic cu ei si le spun ca ne vom cunoaste in curand.
As mai vrea sa le spun ca vreau sa le ofer, de acum incolo, intelegerea mea neconditionata. Si vreau sa fac asta pentru a-mi rascumpara greseala de a pune etichete mult prea devreme unor oameni ale caror poveri imi sunt total necunoscute. Daca as putea macar banui greutatea poverilor pe care le poarta oamenii, stiu ca m-as duce la fiecare dintre ei si i-as imbratisa cu cea mai mare dragoste si compasiune de care am fost capabila vreodata. Chiar si la cei despre care credeam ca sunt rai si ca nu merita atentia mea.
Ce-as mai vrea sa le ofer? Prezenta mea 100% alaturi de ei, in momentul prezent, fara disocierea dintre suflet si corp, pe care o traim cu totii de prea multe ori, dorindu-ne sa fim in cu totul alta parte decat suntem. Dorinta de le alina suferintele, macar prin ascultare. Blandetea din vocea mea si bunatatea din sufletul meu, chiar si atunci cand ranile mele si vulnerabilitatea mea m-ar impinge catre reactia cea mai la indemana: rautatea.
Cam asta as vrea Mosule, anul acesta. Stiu ca e posibil sa ma ajuti sa ofer toate acestea. Si iti mai spun ceva: dupa ce voi oferi toate aceste lucruri, din adancul sufletului meu, voi primi mult mai mult decat in anii precedenti, cand umpleam foi intregi cu cereri. Tu ce crezi?

SURSA:http://www.damaideparte.ro/index.php/ce-vrei-sa-ti-aduca-mos-craciun/3971/

Copiii din ziua de astazi sunt foarte hotarati si stiu de mici ceea ce vor. Asa ca pentru a avea sub brad cadoul visat au facut orice le-a stat in putinta pentru a-l convinge pe Mos Craciun sa le aduca jucaria preferata.

Si cum scrisorile sunt un mod traditional de comunicare, cei mici nu au ezitat sa apeleze la foi si stilou pentru a-i spune Mosului toate dorintele. Asta spre amuzamentul celor mari, care au incercat sa le indeplineasca celor mici toate placerile asternute pe hartie.

Mai jos ,suntcateva din cele mai amuzante cereri facute de micuti lui Mos Craciun.

Draga Mosule,

Vreau doar sa te intreb ce fel de benzina folosesti pentru a ajunge asa de repede la copiii din toata lumea? Sau sunt renii tai hiperactivi? In orice caz, nu vreau sa ma ratezi si anul acesta!

Matt, 11, Greenfield, Ohio

Mosule, stii cum e in zilele noastre... Din pacate parintii mei sunt divortati, insa te rog sa ma treci pe lista ta cu doua seri: sa fie un ajun de Craciun la mama, si un ajun la tata... asa ca sa te pregatesti cu mai multe cadouri!

Ashley, 7, Granite Springs, New York

Mosule, am tot incercat intreg anul sa fiu cuminte... insa baietii sunt baieti. Tu trebuie sa stii asta, ca si tu esti baiat! Asa ca sa nu ma uiti si sa imi aduci cadourile dorite!

Henry, 8, Manchester, United Kingdom

Draga Mosule,

Vreau sa te intreb daca mama ta te obliga sa te speli pe dinti de fiecare data cand mananci fursecuri cu lapte, atunci cand intri in casele tuturor copiilor?

Celine, 4, Wilmington, Delaware

Draga Mosule,

Iti scriu pentru ca maine este din nou Craciunul. Anul trecut mi-ai promis ca imi aduci ce vreau eu daca voi fi cuminte, asa ca am fost cuminte tot anul. Uite ca am si scris o lista cu ce lucruri bune am facut:

L-am ajutat pe tati sa se rada in cap

Am inceput o bataie cu bulgari la scoala si am spart geamurile de la clase, insa cel putin i-am facut pe colegii mei fericiti, pentru ca nu am mai facut ore in ziua aceea

L-am ajutat pe bunicul sa isi dea jos sosetele din picioare, desi este un pic ciudat pentru ca este un miros urat in ele, asa ca nu voi folosi sosetele bunicului pentru a primi darurile mele in ele.

Uite si ce imi doresc anul acesta de Craciun: un AEROPORT! Da, ai auzit bine, vreau propriul meu aeroport, pentru ca mereu imi aduci un avion in fiecare an si nici nu mai am loc unde sa le pun la mine in camera.

P.S.: N-as vrea sa ii spui lui tati pentru ca el este pilot si nu as vrea sa imi foloseasca aeroportul!

http://stirileprotv.ro/exclusiv/exc...crisori-trimise-de-copii-lui-mos-craciun.html

Back