• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

CONVORBIRI CU IISUS HRISTOS

Amot,Iisus nu s-a salvat ci a acceptat sa moara pe cruce deoarece isi cunostea menirea.Stia ca fara sacrificiul lui omenirea era condamnata.Totusi,faptul ca era intrupat din om l-a facut sa reactioneze pentru scurt timp ca un om,cerand Tatalui ceresc sa -i "ia paharul"suferintei.Stia ce il asteapta si era normal sa fie speriat.Dar a reusit sa depaseasca sentimentul omenesc de frica si sa accepte voia Tatalui,deci sa-si implineasca destinul.Este o mare diferenta intre a spune :"si nu ne duce pe noi in ispita" si nu ne lasa sa cadem in ispita,deoarece prima varianta presupune dorinta lui Dumnezeu ca noi sa cadem in pacat,iar cea de-a doua varianta doar acceptul lui sa trecem prin ispita daca sufletul nostru o merita.Lazar a inviat datorita lui Iisus care i-a cerut sufletului sa se intoarca in corpul pe care il parasise.Imparatia ,puterea si slava este a Sfintei Treimi,deci a tatalui,a fiului si a Sfantului Duh.

Amot explica-mi te rog: ce inseamna pt tine hindus in eroare si... Hindusii si preotii hindusi etc

emerem said:
Amot,Iisus nu s-a salvat ci a acceptat sa moara pe cruce deoarece isi cunostea menirea.Stia ca fara sacrificiul lui omenirea era condamnata.Totusi,faptul ca era intrupat din om l-a facut sa reactioneze pentru scurt timp ca un om,cerand Tatalui ceresc sa -i "ia paharul"suferintei.Stia ce il asteapta si era normal sa fie speriat.Dar a reusit sa depaseasca sentimentul omenesc de frica si sa accepte voia Tatalui,deci sa-si implineasca destinul.Este o mare diferenta intre a spune :"si nu ne duce pe noi in ispita" si nu ne lasa sa cadem in ispita,deoarece prima varianta presupune dorinta lui Dumnezeu ca noi sa cadem in pacat,iar cea de-a doua varianta doar acceptul lui sa trecem prin ispita daca sufletul nostru o merita.Lazar a inviat datorita lui Iisus care i-a cerut sufletului sa se intoarca in corpul pe care il parasise.Imparatia ,puterea si slava este a Sfintei Treimi,deci a tatalui,a fiului si a Sfantului Duh.
Daca Domnul Iisus Hristos a acceptat voia lui DUMNEZEU atunci inseamna ca Domnul Iisus Hristos nu are liberu-arbitru.DUMNEZEU cand ne duce in ispita o face cu scopul ca noi sa gresim o vreme (ca sa invatam din greseli ca trebuie sa respectam Poruncile lui si Cuvantul Sau spus de Prooroci si de Domnul Iisus Hristos ca sa ne mantuim si DUMNEZEU nu vrea ca noi sa fim cu EL cu forta ci dupa ce ) dupa care tot DUMNEZEU nu ne mai lasa in ispita insa faptul ca am gresit atunci pot aparea consecinte diverse fie anumite boli sau condamnari de tot felul de catre semeni sau de catre autoritati chiar daca DUMNEZEU iarta pacatul dar pedepseste pe pacatos pana la al treilea si al patrulea neam.De ce crezi tu ca a facut DUMNEZEU in Rai Pomul Cunostintei Binelui si raului?Cand ai sa dai un raspuns corect acestei intrebari ai sa vezi ca doar DUMNEZEU ne duce in ispita cu scopul de a a ne aduce la EL pe toti pe rand ca pe niste Dumnezei.Daca Dumnezeu nu ne duce in ispita atunci inseamna ca satan ne duce in ispita ceea ce ar insemna ca satan este atotputernic ceea ce contrazice faptul ca DUMNEZEU este Atotputernic si Atotstiutor si asa ceva numai ereticii ar admite si anume ca satan are liberu-arbitru si stii bine ca satan nu putea sa faca nimic asupra lui Iov decat ceea ce avea voie de la DUMNEZEUsi deci daca noi am cere si ne-am ruga la Dumnezeu sa nu ne lase in ispita atunci DUMNEZEU a admis sa fim dusi in ispita fara ca EL sa stie ceea ce este o erezie caci asta ar presupune ca DUMNEZEU pana la rugaciunea noastra catre EL (adica Rugaciunea Domneasca) DUMNEZEU nu stia ce face satan ceea ce ar insemna ca DUMNEZEU nu este Atotstiutor si asta este o blasfemie la adresa lui DUMNEZEU.Creatorul unei masini stie tot despre masina sa si asa si DUMNEZEU stie tot despre creatiile sale.Cine l-a creat pe satan?Cine l-a creat pe DUMNEZEU?Rugaciunea Domneasca asa cum este scrisa in Evanghelia din Biblia Ortodoxa asa trebuie spusa si nu altfel.Domnul Iisus Hristos a venit dupa toti hindusii in eroare si altii asemenea acestora tocmai pentru a ne spune care este Calea si Adevarul si Viata.De peste 2000 de ani nu a mai venit nimeni din Cer intrupat ca om care sa fie precum Domnul Iisus Hristos care este Mesia si care sa faca Lucrarile Lui dar El va reveni si stii ce inseamna cand se spune "MARAN ATHA!"Lazar a inviat datorita Puterii lui DUMNEZEU transmisa prin Domnul Iisus Hristos caci toti inclusiv Domnul Iisus Hristos si Duhul Sfant dar si satan au putere atata cat le este data doar de la DUMNEZEU si numai de la EL si asa spune si Rugaciunea Domneasca in finalul ei:"Caci a Ta este Imparatia si Puterea si Slava!" adica a lui DUMNEZEU si nu a altora.Face Domnul Iisus Hristos si Duhul Sfant si satan si oricine de la atom pana la om ceva fara voia lui DUMNEZEU?Raspunde!Te rog nu mai rataci si tu!

Luna said:
Amot explica-mi te rog: ce inseamna pt tine hindus in eroare si... Hindusii si preotii hindusi etc
Cei care ratacesc in continuare crezand in scripturile lor hinduse in eroare sunt hindusi in eroare pentru ca nu vad ca Domnul Iisus Hristos este Mesia si Calea si Adevarul si Viata.Care crezi tu ca este Calea si Adevarul si Viata?

Amot,hai sa-ti pun o intrebare simpla:daca tu,maine te enervezi foarte tare si ucizi pe cineva inseamna ca Dumnezeu a vrut ca tu sa ucizi?!Daca noi nu avem liber arbitru inseamna ca Dumnezeu este raspunzator pentru toate atrocitatile care sunt comise pe Pamant.Chiar crezi ca Dumnezeu ar putea doar pentru evolutie sa produca atata suferinta ?

emerem said:
Amot,hai sa-ti pun o intrebare simpla:daca tu,maine te enervezi foarte tare si ucizi pe cineva inseamna ca Dumnezeu a vrut ca tu sa ucizi?!Daca noi nu avem liber arbitru inseamna ca Dumnezeu este raspunzator pentru toate atrocitatile care sunt comise pe Pamant.Chiar crezi ca Dumnezeu ar putea doar pentru evolutie sa produca atata suferinta ?
Da!Toate se intampla cu voia lui DUMNEZEU cand si cum vrea EL si numai EL si nimeni altcineva.Eu de aceea ma rog lui DUMNEZEU sa nu ma duca in ispita si deci spun Rugaciunea Domneasca.

Atunci de ce Dumnezeu vrea ca unii sa fie buni,altii rai...unii sa aiba cunoastere sau credinta...iar altii nu?!

emerem said:
Atunci de ce Dumnezeu vrea ca unii sa fie buni,altii rai...unii sa aiba cunoastere sau credinta...iar altii nu?!
Numai DUMNEZEU este bun iar noi oamenii unii facem si rele si bune iar altii numai rele......Nimeni nu are credinta in DUMNEZEU si nici in Domnul Iisus Hristos decat doar daca vrea DUMNEZEU.Eu cred ca DUMNEZEU exista si a lui este Imparatia si Puterea si Slava dar asta nu inseamna ca eu cred in EL caci daca as crede in DUMNEZEU atunci as crede si in Domnul Iisus Hristos si asta ar insemna sa fac Lucrarile lui DUMNEZEU si ale Domnului Iisus Hristos.Tu poti face Lucrarile Domnului Iisus hristos?Raspunde!

Iisus a spus:"Cine crede in mine ,acestea si mai mari decat acestea va face".Deci,se pare ca foarte putini oameni cred cu adevarat in el.Imi pare rau,Amot...ti-am pus niste intrebari logice sperand ca,raspunzand sincer la ele vei realiza ca ai idei gresite.Din pacate...nici o sansa.Ti-a intrat ceva in cap si o tii asa fara sa incerci sa gandesti.Fiecare e liber sa creada in ce vrea si la modul in care vrea.Chiar daca,la un moment dat ai reusit sa accesezi biblioteca akasa si ai primit un raspuns nu inseamna ca ceea ce ai tesut pe marginea sa este real.Pentru a incerca sa intelegi mai mult avand la dispozitie o frantura de informatie trebuie sa vrei sa intelegi.

Felul in care pui tu problema este total gresit.Concluzia a ceea ce sustii ar fi urmatoarea:Tu te poti comporta cum vrei,sa omori,sa lovesti,sa furi,sa trisezi,sa minti,sa nu crezi in Dumnezeu fara ca sa ai vreo vina,deoarece Dumnezeu va fi responsabil pentru toate,deoarece el a vrut sa se intample asa,tu neavand liberul arbitru.

A.Mot cum adica crezi in Dumnezeu "dar asta nu inseamna ca eu cred in EL" :O In mesajul asta te-ai contrazis singur ....

Daca tu te rogi lui Dumnezeu asta inseamna ca nu vei cadea in ispita ??? Vine dracusorul si te baga in ispita ......

O intrebare pt tine A.Mot : Daca Dumnezeu e Atotstiutor de ce nu a stiut ca Satan s-a transformat in sarpe si a convins-o pe Eva sa manance din pom ???

emerem said:
Iisus a spus:"Cine crede in mine ,acestea si mai mari decat acestea va face".Deci,se pare ca foarte putini oameni cred cu adevarat in el.Imi pare rau,Amot...ti-am pus niste intrebari logice sperand ca,raspunzand sincer la ele vei realiza ca ai idei gresite.Din pacate...nici o sansa.Ti-a intrat ceva in cap si o tii asa fara sa incerci sa gandesti.Fiecare e liber sa creada in ce vrea si la modul in care vrea.Chiar daca,la un moment dat ai reusit sa accesezi biblioteca akasa si ai primit un raspuns nu inseamna ca ceea ce ai tesut pe marginea sa este real.Pentru a incerca sa intelegi mai mult avand la dispozitie o frantura de informatie trebuie sa vrei sa intelegi.

Felul in care pui tu problema este total gresit.Concluzia a ceea ce sustii ar fi urmatoarea:Tu te poti comporta cum vrei,sa omori,sa lovesti,sa furi,sa trisezi,sa minti,sa nu crezi in Dumnezeu fara ca sa ai vreo vina,deoarece Dumnezeu va fi responsabil pentru toate,deoarece el a vrut sa se intample asa,tu neavand liberul arbitru.

Ratacesti!Vad ca vorbesti de asa zisa akasha.....Esti yoghina hindusa in eroare!Unde se afla asa zisa akasha?Cand vrea DUMNEZEU trimite cui vrea EL pe Duhul Sfant care este Duhul Adevarului.Asa zisa akasha este o idee hindusa in eroare.Spune Rugaciunea Domneasca si cere-i lui DUMNEZEU sa-ti trimita Sfantul Duh ca sa te lamureasca.Nimeni nu poate fi altfel decat cum vrea DUMNEZEU.Mult rau au mai facut asa zisii yoghini si asa zisa MISA in Romania dupa revolutie........Am spus clar ca DUMNEZEU nu ne vrea pana cand noi nu gresim unii intr-un fel altii in altfel si ne pedepseste pentru ca EL este STAPANUL CEL BUN care vrea sa fim si noi cu Adevarat Dumnezei asemenea cu EL.Daca unui copil de-al tau ii spui ce sa faca si ce sa nu faca dar el greseste tu nu-l pedepsesti in functie de greseala?Daca tu pedepsesti pe copilul tau inseamna ca tu nu-l mai iubesti?Cum poti crede tu ca DUMNEZEU este rau si ne vrea raul?Ratacesti daca spui ca DUMNEZEU este rau...eu iti spun ca DUMNEZEU este FOARTE BUN si EL vrea ca noi sa fim Dumnezei asemenea cu EL dar nu egali lui caci a lui DUMNEZEU este Imparatia si Puterea si Slava!
Daca tu ai locui in Timisoara te-ai duce la Marea Neagra cu caruta?

Amot, neavand liber arbitru, nu putem gresi, nu putem rataci si nu putem fi in eroare. :D
Si nefiind decat niste marionete supusi in totalitate vointei lui dumnezeu, asta inseamna ca lui ii plac yoghinii hindusi in eroare care ratacesc :D

adrian1988 said:
A.Mot cum adica crezi in Dumnezeu "dar asta nu inseamna ca eu cred in EL" :O In mesajul asta te-ai contrazis singur ....

Daca tu te rogi lui Dumnezeu asta inseamna ca nu vei cadea in ispita ??? Vine dracusorul si te baga in ispita ......

O intrebare pt tine A.Mot : Daca Dumnezeu e Atotstiutor de ce nu a stiut ca Satan s-a transformat in sarpe si a convins-o pe Eva sa manance din pom ???

Daca vrea DUMNEZEU te duce in ispita fie nu te duce in ispita chiar daca spui chiar daca nu spui Rugaciunea Domneasca pentru ca doar DUMNEZEU are Liberul Arbitru.Ispita vine prin satan si diavoli dar in ispita ne poate duce numai DUMNEZEU si tocmai de aceea trebuie sa spunem Rugaciunea Domneasca.
Ratacesti si nu ai intelegere de la DUMNEZEU ca sa-ntelegi....De ce crezi tu ca a facut DUMNEZEU in Rai Pomul Cunostintei Binelui si Raului?DUMNEZEU i-a dat voie lui satan intrupat ca sarpe sa-i faca pe Eva si Adam sa manance din acel Pom si deci DUMNEZEU stia si stie ce se intampla si se va intampla pentru ca toate se intampla cu voia LUI si cand vrea EL.
Cat timp crezi tu ca au stat Adam si Eva in Rai?

Gogu said:
Amot, neavand liber arbitru, nu putem gresi, nu putem rataci si nu putem fi in eroare. :D
Si nefiind decat niste marionete supusi in totalitate vointei lui dumnezeu, asta inseamna ca lui ii plac yoghinii hindusi in eroare care ratacesc :D
Cand va vrea DUMNEZEU o sa-ti schimbi credinta.......Ce varsta ai in aceasta viata?Ce fel de credinte ai avut de-a lungul vietii tale actuale pana acum?Raspunde hindusule in eroare!Eu am fost ateu o vreme si acum cred cu tarie ca Biblia Ortodoxa este Adevarata 99,99 %.

A.Mot said:
emerem said:
Da!Toate se intampla cu voia lui DUMNEZEU cand si cum vrea EL si numai EL si nimeni altcineva.Eu de aceea ma rog lui DUMNEZEU sa nu ma duca in ispita si deci spun Rugaciunea Domneasca.

Bun, pana aici ai fost destul de clar, insa iote ce spui matale dupa cateva posturi: " Daca vrea DUMNEZEU te duce in ispita fie nu te duce in ispita chiar daca spui chiar daca nu spui Rugaciunea Domneasca pentru ca doar DUMNEZEU are Liberul Arbitru"

Deci , de ce mai spui Rugaciunea Domneasca daca Dumnezeu vrea sa te duca in ispita ? :P

=)) Amot, logica imi spune ca te contrazici singur. Dar sa trecem peste asta.
Ca fapt divers, mai mult de jumatate din viata am fost ortodox convins. Si stii pana cand? Pana cand am citit biblia. Da, aceeasi biblie ortodoxa despre care tu sustii ca este adevarata 99.99%
Dupa aceea am ales sa cred in ce vreau.
Conform logicii tale, dumnezeu a vrut sa-mi schimb credinta, deoarece eu nu pot alege, neavand liber arbitru.
Poate cine stie, dumnezeu ti-a dat tie religia pe care o ai (si pe care tu nu o poti schimba neavand liber arbitru) si pe mine m-a ales (nici eu nu pot face nimic in privinta asta) ca sa-ti incerc religia.
Deci, am putea spune ca suntem 2 marionete in mana lui dumnezeu, care dumnezeu decide sa ne batem intre noi.
Oare sa fie plictis sau cruzime din partea lui? Nu stiu, tu ar trebui sa raspunzi la asta, deoarece aceasta imagine este creata pe cele spuse de tine :D

bodo said:
A.Mot said:
emerem said:

Bun, pana aici ai fost destul de clar, insa iote ce spui matale dupa cateva posturi: " Daca vrea DUMNEZEU te duce in ispita fie nu te duce in ispita chiar daca spui chiar daca nu spui Rugaciunea Domneasca pentru ca doar DUMNEZEU are Liberul Arbitru"

Deci , de ce mai spui Rugaciunea Domneasca daca Dumnezeu vrea sa te duca in ispita ? :P
Spunem Rugaciunea Domneasca tocmai ca DUMNEZEU sa se milostiveasca de noi si sa nu ne duca in ispita dar asta nu inseamna ca daca am spus acea Rugaciune se va face dupa voia noastra,se va face asa cum vrea DUMNEZEU.Ce este asa greu de inteles??????!!!!!

Gogu said:
=)) Amot, logica imi spune ca te contrazici singur. Dar sa trecem peste asta.
Ca fapt divers, mai mult de jumatate din viata am fost ortodox convins. Si stii pana cand? Pana cand am citit biblia. Da, aceeasi biblie ortodoxa despre care tu sustii ca este adevarata 99.99%
Dupa aceea am ales sa cred in ce vreau.
Conform logicii tale, dumnezeu a vrut sa-mi schimb credinta, deoarece eu nu pot alege, neavand liber arbitru.
Poate cine stie, dumnezeu ti-a dat tie religia pe care o ai (si pe care tu nu o poti schimba neavand liber arbitru) si pe mine m-a ales (nici eu nu pot face nimic in privinta asta) ca sa-ti incerc religia.
Deci, am putea spune ca suntem 2 marionete in mana lui dumnezeu, care dumnezeu decide sa ne batem intre noi.
Oare sa fie plictis sau cruzime din partea lui? Nu stiu, tu ar trebui sa raspunzi la asta, deoarece aceasta imagine este creata pe cele spuse de tine :D
Eu am fost dus in ispita De DUMNEZEU de la varsta de 12 ani pana la varsta de 21 de ani sa cred ca nu exista DUMNEZEU si deci credeam in ceea ce scria in biblia hazlie scrisa de un japonez hindus in eroare si nu credeam in ceea scrie in Biblia Ortodoxa iar pe altii ii poate duce DUMNEZEU in credinta hindusa in eroare la varste mai mari caci asta este voia lui DUMNEZEU si nu a ta.Multumesc lui DUMNEZEU ca m-a trezit la vreme si mi-a aratat Calea si Adevarul si Viata chiar daca inca nu urmez inca pe Domnul Iisus Hristos dar cand va vrea DUMNEZEU eu voi veni la Domnul Iisus Hristos ca prin El sa ajung la DUMNEZEU.Sincer imi pare rau pentru ispita in care te duce acum DUMNEZEU si am sa ma rog ca EL sa te trezeasca in aceasta viata.Se pare ca indoielile tale au inceput in momentul in care hindusii in eroare dupa 1989 au invadat Romania.......De la ce varsta nu ai mai crezut in ceea ce scrie in Biblia Ortodoxa si cati ani au trecut de atunci?Ce scriptura crezi tu ca este adevarata?

Cat despre credintele mele, dupa cum spuneam pe undeva, abia cand am citit cu atentie prima data biblia am inceput sa am indoieli. Apoi am mai citit-o odata, si inca o data, si inca o data. Rezultatul a fost clar, am incetat sa mai cred in dumnezeii (ca sunt mai multi) prezenti in biblie.
Cat despre scripturile adevarate, din punct de vedere religios, nici una nu mi se pare plauzibila. Mi se par mai plauzibile povestile lui Creanga...

Gogu said:
Cat despre credintele mele, dupa cum spuneam pe undeva, abia cand am citit cu atentie prima data biblia am inceput sa am indoieli. Apoi am mai citit-o odata, si inca o data, si inca o data. Rezultatul a fost clar, am incetat sa mai cred in dumnezeii (ca sunt mai multi) prezenti in biblie.
Cat despre scripturile adevarate, din punct de vedere religios, nici una nu mi se pare plauzibila. Mi se par mai plauzibile povestile lui Creanga...
De cate ori ai citit scripturile hinduse sau mayase?Ti se par scripturile hinduse sau mayase plauzibile?Ce spun asa zisele vede?Raspunde ateule!

Amot, vezi ca hindusii aia pe care tu ii dispretuiesti, nu considera vedele niste scripturi sfinte. Ci doar niste legende.
Numai niste incuiati moderni considera niste legende evreiesti, si alea copiate in proportie de 80%, niste scripturi sfinte si ce detin adevarul.
De cate ori am citit scripturile hinduse? Habar nu am, dar imi place sa citesc. Orice. Asa ca am ajuns sa citesc si Vedele, dar si Tiganiada sau Odiseea. Asta nu inseamna ca si cred in ele.
Cat despre "scripturile mayase" , ma faci sa bufnesc in ras. Oare iti dai seama care-i motivul? Raspunde, habotnicule!

Gogu said:
Vezi ca biblia hazlie a fost scrisa de un iezuit, Leo Taxil
Sigur era iezuit acest Leo Taxil?Ce-nseaamna iezuit?De ce a scris sub pseudonimul Leo Taxil biblia hazlie?Leo o fi insemnand ceva in legatura cu leul dar Taxil de unde si-a luat acest pseudonim?Stii ce-nseamna taxil in limba romana?Raspunde habotnicule al credintei ateiste!

Back