• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

CONVORBIRI CU IISUS HRISTOS

ANASTASIEI

Dragă Anastasia, cu câţiva ani în urmă, scriind Cuvântul Mântuitorului, printre alte multe taine, mi s-a dat să aflu că cel care l-a vândut pe Iisus a fost nu Iuda, ci Petru. Am fost deosebit de surprins şi, pentru un timp, mi-a fost chiar teamă să scriu mai departe, de frică să nu greşesc. Până la urmă am scris şi acel capitol din Evanghelie. Fiind Cuvântul lui Dumnezeu, nu ne rămâne decât să credem în Adevărul Lui.
Evanghelia tainică a Împărăţiei Cerurilor şi Pământurilor conţine şi alte taine, cu totul surprinzătoare, pentru prima oară, acum, descoperite nouă.

Cât despre Moartea Mântuitorului, aceasta a fost, într-adevăr, sacrificiul suprem făcut vreodată de Cineva pentru Mântuirea omului. Nimeni, niciodată, om pe Pământ, nu poate înţelege întru totul taina, puterea şi sensul morţii lui Iisus Hristos. Să ne aplecăm capetele în Numele Morţi Sale şi a Sfintei Sale Învieri de a treia zi!

Bre aditzule, ce-ai cetit matale pana acum? :D Poi Ioan e purtatorul de cuvant al Lerului, adicatlea, mai pe intelesul tuturor, el vorbeste personal cu Leru si apoi vine aici si ne impartaseste si noua minunea asta, ca suntem pretinii lui .:D Fii mey atent. :P

Lui ADRIAN 1988

ADRIAN 1988: "Si de unde stii ca acum traim zilele Revenirii lui Isus Hristos?"

IOAN: Din aceeaşi carte minunată, Evanghelia tainică a Împărăţiei Cerurilor şi Pământurilor, din convorbirile zilnice cu Dumnezeu, cu Maica Domnului şi cu Iisus Hristos. Fii binecuvântat întru Numele lor!

Lui A.MOT

Mă întrebi dacă cred în Iisus Hristos?
Dragul meu eu cred într-Unul Dumnezeu, Tatăl Atotţiitorul, Făcătorul cerurilor şi al pământurilor, al tuturor văzutelor şi nevăzutelor; şi întru Unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul Născut, care din Tatăl s-a născut mai înainte de toţi vecii. Lumină din Lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, născut nu făcut; Cel de o fiinta cu Tatal, prin Care toate s-au facut. Care pentru noi oamenii si pentru a noastra Mîntuire S-a pogorît din ceruri şi S-a întrupat de la Duhul Sfânt şi din Maria Fecioara şi s-a facut om. Şi S-a răstignit pentru noi în zilele lui Ponţiu Pilat şi a pătimit şi S-a îngropat. Si a înviat a treia zi, după Scripturi. Si S-a înălţat la ceruri şi şade de-a dreapta Tatălui.
Şi IARĂŞI A VENIT cu slavă, să judece viii şi mortii, a Cărui Împărăţie nu va avea sfârşit.
Şi întru Duhul Sfânt, Domnul de viaţă Făcătorul, Carele de la Tatăl purcede, Cela ce împreună cu Tatăl şi cu Fiul este închinat şi slăvit,
Carele a grăit prin prooroci.
Intru Una, Sfântă, Sobornicească si Apostolească Biserică, mărturisesc Un Botez, spre iertarea păcatelor; aştept Învierea Mortilor şi viata veacului ce va sa vie. Amin.

Doar un mic comentariu, daca imi permiteti...
Daca nu ma insel, Crezul, invocat de Ioan, este forma creata si adoptata la Niceea, in anul 325.
Ma insel?

Ioan said:
Lui ADRIAN 1988

ADRIAN 1988: "Si de unde stii ca acum traim zilele Revenirii lui Isus Hristos?"

IOAN: Din aceeaşi carte minunată, Evanghelia tainică a Împărăţiei Cerurilor şi Pământurilor, din convorbirile zilnice cu Dumnezeu, cu Maica Domnului şi cu Iisus Hristos. Fii binecuvântat întru Numele lor!

Lui A.MOT

Mă întrebi dacă cred în Iisus Hristos?
Dragul meu eu cred într-Unul Dumnezeu, Tatăl Atotţiitorul, Făcătorul cerurilor şi al pământurilor, al tuturor văzutelor şi nevăzutelor; şi întru Unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul Născut, care din Tatăl s-a născut mai înainte de toţi vecii. Lumină din Lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, născut nu făcut; Cel de o fiinta cu Tatal, prin Care toate s-au facut. Care pentru noi oamenii si pentru a noastra Mîntuire S-a pogorît din ceruri şi S-a întrupat de la Duhul Sfânt şi din Maria Fecioara şi s-a facut om. Şi S-a răstignit pentru noi în zilele lui Ponţiu Pilat şi a pătimit şi S-a îngropat. Si a înviat a treia zi, după Scripturi. Si S-a înălţat la ceruri şi şade de-a dreapta Tatălui.
Şi IARĂŞI A VENIT cu slavă, să judece viii şi mortii, a Cărui Împărăţie nu va avea sfârşit.
Şi întru Duhul Sfânt, Domnul de viaţă Făcătorul, Carele de la Tatăl purcede, Cela ce împreună cu Tatăl şi cu Fiul este închinat şi slăvit,
Carele a grăit prin prooroci.
Intru Una, Sfântă, Sobornicească si Apostolească Biserică, mărturisesc Un Botez, spre iertarea păcatelor; aştept Învierea Mortilor şi viata veacului ce va sa vie. Amin.

Eu iti spun ca nimeni nu crede in Domnul Iisus Hristos si deci nici tu nu crezi si mai mult decat atat nimeni nu crede in Dumnezeu Tatal Ceresc........Ce trebuie sa faca un om pentru a dovedi ca el crede in Domnul Iisus Hristos?

Lui A.MOT
"Ce trebuie sa faca un om pentru a dovedi ca el crede in Domnul Iisus Hristos?"

Foarte interesantă întrebare! Cred că atunci credem cu adevărat în Iisus Hristos, când, crezând atât de mult în El, suntem în stare să-i împărtăşim suferinţa şi să ne aşezăm împreună cu El pe Cruce! Numai că noi suntem oameni şi, ca oameni, foarte puţini dintre noi pot avea tăria de-a se aşeza alături de Fiul lui Dumnezeu pe Cruce!

Lui GOGU

Desigur că este Crezul. Este cea mai completă declaraţie de credinţă a unui creştin.
Cer iertare că mi-am permis o mică corectură: "Şi IARĂŞI A VENIT..."

Ioan said:
Lui A.MOT
"Ce trebuie sa faca un om pentru a dovedi ca el crede in Domnul Iisus Hristos?"

Foarte interesantă întrebare! Cred că atunci credem cu adevărat în Iisus Hristos, când, crezând atât de mult în El, suntem în stare să-i împărtăşim suferinţa şi să ne aşezăm împreună cu El pe Cruce! Numai că noi suntem oameni şi, ca oameni, foarte puţini dintre noi pot avea tăria de-a se aşeza alături de Fiul lui Dumnezeu pe Cruce!

Ai raspuns gresit!Iata raspunsul corect:
Biblia Ortodoxa,Evanghelia dupa Ioan,cap.14,verset "12.Adevărat, adevărat zic vouă: cel ce crede în Mine va face şi el lucrările pe care le fac Eu şi mai mari decât acestea va face, pentru că Eu Mă duc la Tatăl."
Deci degeaba spui tu asa zisa declaratie "Crezul" daca de fapt tu nu faci llucrarile Domnului Iisus Hristos.Ce lucrari a facut Domnul Iisus Hristos?
Ce intelegi tu prin "Intru Una, Sfântă, Sobornicească si Apostolească Biserică,"?

Lui A.MOT
"Ce trebuie sa faca un om pentru a dovedi ca el crede in Domnul Iisus Hristos?" CA SA dovedesti ca ,crezi in Dumnezeu ,parerea mea este ca trebuie sa respecti pe cat posibil cele 10 porunci,si daca e posibil sa duci mai departe cuvantul lui Dumnezeu

DESPRE DRAGOSTE

"Vă dau o poruncă nouă: Să vă iubiţi unii pe alţii; cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii.
Prin aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii mei, dacă veţi avea dragoste unii pentru alţii." (Ioan)
"Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate. (...) Dragostea nu va pieri niciodată."
(Pavel)

Despre dragostea cea desăvârşită
(Din crestinortodox.ro)

Toata fapta buna este rod al dragostei de aceea si lung este cuvantul despre ea. Hristos zice: "Intru aceasta vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii Mei, daca veti avea dragoste intre voi" (In. 13, 35). Iar Pavel striga: "Nimanui cu nimic nu fiti datori, decat cu iubirea unuia fata de altul" (Rom. 13, 8). Si nu simplu si fara de rost a zis acestea, ci pentru ca sunteti datori unii altora.

Si precum trupului ii suntem datori cu hrana cea de toate zilele si totdeauna i-o dam, asa si cu iubirea ne invata sa fim. Si nu numai cu aceea suntem datori, ci mult mai mult, caci ea ne povatuieste la viata cea vesnica si ramane cu cei ce o au. Pentru ca zice Pavel: "Si acum raman acestea trei : credinta, nadejdea si dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea" (I Cor. 13, 13). Sa o invatam nu numai prin cuvinte ci si prin fapte. Si mai intai prin felul zidirii noastre. Caci Dumnezeu creand pe om, din el a poruncit sa se faca toti, ca toti sa ne socotim una si asa sa ne silim si sa petrecem in dragoste unii fata de altii. Apoi prin iconomia sa Dumnezeu a randuit cu intelepciune sa se arate dragostea unuia catre altul. Si asculta cum Dumnezeu umpland lumea de multe bunatati, a dat fiecaruia un loc osebit de cultivare de roade. Dar pentru nevoia hranei mergand unii la altii si dand cele de prisos ca sa ia cele ce lipsesc, sa iubim pe cei de o fire cu noi.

Acest lucru s-a facut si la fiecare om in parte. Ca nu s-a dat unui om sa le stie pe toate, ci unuia i s-a dat mestesugul medicinei, altuia mestesugul tamplariei, iar altuia altul, ca avand trebuinta unii de altii, sa ne iubim intre noi. La fel si in cele duhovnicesti poate vedea oricine ca se petrece, precum zice Pavel : "Ca unuia i se da prin Duhul Sfant cuvant de intelepciune, iar altuia dupa acelasi Duh, cuvantul cunostintei. Si unuia i se da in acelasi Duh credinta, iar altuia darul vindecarilor, in acelasi Duh ; unuia faceri de minuni, iar altuia proorocie; unuia deosebirea duhurilor, iar altuia feluri de limbi si altuia talmacirea limbilor" (I Cor. 12, 8-10).

Dar nimic nu este mai inalt decat dragostea. Pentru aceasta Pavel a cinstit-o mai mult decat toate, zicand : "De as grai in limbile oamenilor si ale ingerilor, iar dragoste nu am, facutu-m-am arama sunatoare si chimval rasunator. Si de as avea darul proorociei si toate tainele de le-as cunoaste... si de as avea atata credinta incat sa mut si muntii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt" (I Cor. 13, l-2). si nu s-a oprit aici, ci adevereaza ca si moartea pentru dreapta credinta nu are nici un folos de nu va fi si dragostea cu ea.

Si nu in zadar a zis atatea despre ea, ci stia, stia cu adevarat, ca un lucrator al poruncilor lui Dumnezeu, ca de va fi ea tare inradacinata in om, va rasari din el rodul tuturor bunatatilor. Caci aceea : " Sa nu ucizi sa nu preadesfranezi ; sa nu furi ; sa nu fi marturie mincinoasa" (Ies. 20, 13-l6) si oricare alta porunca, se cuprind in una : " Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti". Si de ce sa zicem cele mici si sa trecem cu vederea pe cele mari.

Dragostea L-a pogorat pe Fiul lui Dumnezeu cel iubit printre noi, facandu-Se locuitor si petrecator cu oamenii. Ca stricand inselaciunea zeilor celor multi si vestind cunostinta de Dumnezeu cea adevarata, sa invete pe oameni a se iubi intre ei, precum marturiseste Ioan, zicand : " Caci Dumnezeu asa a iubit lumea, incat pe Fiul Sau Cel Unul-Nascut L-a dat si oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. " (In. 3,16)

Iar Pavel fiind aprins de aceasta a slobozit acel glas ceresc : "Cine ne va desparti pe noi de dragostea lui Hristos? Necazul, sau stramtorarea, sau prigoane, sau foametea, sau lipsa de imbracaminte, sau primejdia, sau sabia?" Si lasand pe acestea ca pe niste mici si simple a aratat pe cele mult mai mari docat acestea, zicand: "Caci sunt incredintat ca nici moartea, nici viata ... nici cele de acum, nici cele ce vor fi ..., nici inaltimea, nici adancul si nici o alta faptura nu va putea sa ne desparta pe noi de dragostea lui Dumnezeu cea intru Hristos Iisus, Domnul nostru." (Rom. 8, 25, 38-39). De aici vedem ca nimic nu mai putea sa desparta pe fericitul acela, care era aprins de dragoste, nici cerul, nici pamantul, nici marea, nici imparatia cerurilor, nici chinurile iadului, caci toate le trecea cu vederea pentru Hristos. Si de vom cerceta si pe ceilalti sfinti vom vedea ca toti au placut lui Dumnezeu prin dragoste.

Dragoste iti arata pe aproapele tau ca pe tine insuti, te invata sa te bucuri de bunatatile lui ca de ale tale si sa suferi neajunsurile lui ca si pe ale tale. Dragostea pe cei multi ii face un trup, iar sufletele lor le prefac in vase ale Sfantului Duh.

Caci Duhul pacii odihneste nu in cei despartiti unii de altii, ci in cei uniti cu sufletul. Dragostea face averile personale ale tuturor, precum se zice in Cartea Faptelor : "Iar inima si sufletul multimii celor ce au crezut era una si aici unul nu zicea ca este al sau ceva din averea sa, ci toate le erau de obste" (4, 32) si se da la fiecare dupa cum avea trebuinta.

Multimea celor ce se iubesc unii pe altii si se unesc intr-un gand este ca un zid puternic intarit cu pietre bine potrivite si care este nebiruit de navalirile vrajmasului si de bantuielile diavolului. Si pe buna dreptate. Caci cei ce se ostesc asupra celor uniti intre ei, raman nebiruiti de mestesugurile vrajmasilor si ridica stralucitele semne de biruinta ale dragostei. Si precum strunele chitarei sunt multe, dar sunetul lor unindu-se scot un sunet foarte veselitor, asa si cei uniti intr-un gand scot glasul cel dulce al dragostei.

De aceea si Pavel ne sfatuieste " sa gandim la fel " si " unul pe altul socoteasca-l mai de cinste decat el insusi" (Filip. 3, 16; 2, 3). Ca nu pentru iubirea de cinste sa se strice dragostea, ci lasand cinstea unul altuia sa petrecem in unirea gandului. Si iarasi zice : "Slujiti unul altuia prin iubire" (Galat. 5,13). Caci toata Legea intr-o porunca se cuprinde : "Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti".

Cel ce iubeste nu voieste sa porunceasca, ci sa i se porunceasca si se bucura mai mult cand i se porunceste, decat cand porunceste. Cel ce iubeste voieste mai mult sa daruiasca, decat sa ia, ca voieste sa aiba pe prieten dator decat sa fie el dator. Cel ce iubeste si voieste sa daruiasca ceva celui iubit, nu voieste sa para ca daruieste, ci ca celalalt incepe facerea de bine. Poate unii nu inteleg ceea ce am zis. De aceea o voi arata prin pilda.

Stapanul cel iubitor de oameni voia ca pe Fiul Sau sa-L daruiasca pentru noi dar ca sa nu se para ca-L daruieste, ca o datorie, a poruncit lui Avraam sa dea pe fiul sau, ca facand si El aceasta sa fie nu ca si cum ar darui, ci ca si cum ar fi dator. Stiu ca ceea ce am zis este de mirare pentru multi, dar pricina este ca vorbesc despre ceva ceresc.

Si precum de as grai despre un oarecare pom ce creste in India si de care nimeni nu ar avea cunostinta, cu toate ca vom grai multe despre el, cuvantul nostru nu va putea sa-l descrie deslusit, tot asa si acum oricate voi zice in zadar le voi grai caci unii dintre voi nu pricep cele ce se graiesc.

Caci pomul acesta (dragostea) s-a sadit. Dar de vom voi putem sa-l sadim si in noi, caci pentru aceasta am fost invatati sa zicem catre Tatal nostru cel din ceruri: " Faca-se voia Ta, precum in cer asa si pe pamant " (Mt. 6,10).

Deci sa nu socotim ca este cu neputinta sa castigam un bun ca acesta. Este cu putinta cu adevarat de vom voi sa ne trezim.

Sfântul Ioan Gură de Aur

manuela said:
Lui A.MOT
"Ce trebuie sa faca un om pentru a dovedi ca el crede in Domnul Iisus Hristos?" CA SA dovedesti ca ,crezi in Dumnezeu ,parerea mea este ca trebuie sa respecti pe cat posibil cele 10 porunci,si daca e posibil sa duci mai departe cuvantul lui Dumnezeu
Gresit!Ratacesti si cred ca esti Ioan Suciu care cu scrierile sale suceste mintile celor care vor sa fie Ortodocsi adica de Dreapta Credinta.Tu faci reclama cartilor tale eretice pentru arginti satanici......Ai hranit tu vreodata 5000 de oameni cu doi pesti si cinci paini asa cum a facut Domnul Iisus Hristos?Esti un fariseu ca orice popa asa zis crestin ortodox sau catolic sau alti popi sectari ca si acestia dornici de inavutire de arginti!Toti si toate sunt cu voia lui DUMNEZEU dar DUMNEZEU m-a luminat si mi-a aratat cateva Adevaruri si asa pot deosebi pe cei rai.
-------------------------------------------------------------
Care sunt mijloacele tale de subzistenta?Raspundeeeeeeeeeeeeeeee!

A.Mot said:
manuela said:
Lui A.MOT
Gresit!Ratacesti si cred ca esti Ioan Suciu care cu scrierile sale suceste mintile celor care vor sa fie Ortodocsi adica de Dreapta Credinta.Tu faci reclama cartilor tale eretice pentru arginti satanici......Ai hranit tu vreodata 5000 de oameni cu doi pesti si cinci paini asa cum a facut Domnul Iisus Hristos?Esti un fariseu ca orice popa asa zis crestin ortodox sau catolic sau alti popi sectari ca si acestia dornici de inavutire de arginti!Toti si toate sunt cu voia lui DUMNEZEU dar DUMNEZEU m-a luminat si mi-a aratat cateva Adevaruri si asa pot deosebi pe cei rai.
-------------------------------------------------------------
Care sunt mijloacele tale de subzistenta?Raspundeeeeeeeeeeeeeeee!
Iarta-mi greseala!Oricum si tu ai raspuns gresit deoarece cine crede in Domnul Iisus Hristos va face si el Lucrarile Lui si chiar mai mari ca acestea............Nu asa spune Domnul Iisus Hristos in Evanghelie?
Astept de multa vreme ca Ioan sa-mi raspunda la intrebarile mele referitoare la credinta in Domnul Iisus Hristos incat nu am fost atent cui ii raspund............

manuela said:
eu sunt Suciu???mie imi scrii asta amot?
Iarta-mi greseala!Nu am fost atent cui ma adresam..........

BINECUVÂNTATĂ FII, SFÂNTĂ ROMÂNIA MARE,
ÎMPĂRĂŢIA CERURILOR ŞI PĂMÂNTURILOR!

Lăudat fie Numele Domnului nostru!
« Lăudată fie credinţa, ascultarea şi jertfa voastră, copiii Mei dragi !
Iată, Eu, Iisus Hristos, Mântuitorul şi Salvatorul Lumilor, vă binecuvântez pe voi pe toţi, fraţii şi copiii Mei dintotdeauna, cu Cuvântul Meu de iubire, de iertare, de sfinţire şi de mântuire!
Binecuvântaţi să fiţi în Numele Tatălui, al Fiului, al Sfântului Duh şi al Maicii Domnului, Sfânta Fecioară Maria!
Binecuvântată fii lume creştină a Tatălui Ceresc!
Binecuvântate fiţi voi, biserici sfinte ale Dumnezeirii!
Binecuvântată fii Creştinătate Ortodoxă a Învierii Celei Sfinte!
Binecuvântate fiţi Ceruri ale Tatălui şi Maicii Domnului!
Binecuvântată fii, lume a vieţii şi a luminilor celor adevărate!
Binecuvântată fii Ţară a Uniunii lui Iisus Hristos!
Binecuvântată fii Sfântă Românie Mare, Ţară a Iubirii lui Iisus Hristos!
Căci trupul lui Dumnezeu, împrăştiat în mii şi mii de bucăţi, este zidit din nou într-o singură şi sfântă Biserică Creştină.
Iată, printre credinţele lumii a mai rămas o Rămăşiţă a credinţei dintâi a lui Iisus Hristos pe Pământ. Şi, această credinţă, este credinţa cea tainică şi moştenitoare.
Iar Moştenitorul este neamul român.
Moştenirea Dumnezeirii Tatălui ceresc este Sfânta Moştenire a poporului român, păstrată vie din zorii omenirii.
Limba şi poporul, ţara şi credinţa!

Iată Moştenirea lui Ler Dumnezeu, vesteşte Cuvântul.

(Fragment din EVANGHELIA TAINICĂ A CERURILOR ŞI PĂMÂNTURILOR de Ioan Suciu, Editura Dacia xxi)

IARBA ÎNVIERII

SĂ CREASCĂ IARBA ÎNVIERII! Iar voi, dragii Mei, să ştiţi cu toţii, că Eu, Io Iisus Hristos Cel de pe Cruce, i-am poruncit Sfântului nostru Voievod, Ştefan cel Mare al Moldovei şi al tuturor românilor, să se lupte până la moarte, dar să nu-şi părăsească Moldova niciodată, atât cât vor trăi!
Şi, aceasta este şi porunca pe care v-o dau astăzi vouă, românilor de pretutindeni:
NU VĂ MAI PĂRĂSIŢI ŢARA, TRĂIŢI ŞI ÎNGROPAŢI-VĂ ÎN PĂMÂNTUL EI, CĂCI, PESTE MORMINTELE VOASTRE VA CREŞTE IARBA ÎNVIERII!
Eu, Iisus Hristos, tot aşa i-am vorbit şi lui Ştefan. Şi, tot lui, i-am dat Cuvântul Meu de Domn şi Dumnezeu, că, odată, peste mormintele celor morţi pentru Moldova, va creşte Iarba Învierii.
Astăzi a sosit acel timp.
Iată, Eu, Domnul şi Dumnezeul vostru, pot astăzi să vă zic vouă:
EU SUNT ÎNVIEREA ŞI IARBA ÎNVIERII PE CARE AM SEMĂNAT-O PENTRU VOI, ÎNTRU VEŞNICIE. IAR ASTĂZI, PESTE SFÂNTA ROMÂNIA MARE, ÎMPĂRĂŢIA CERURILOR ŞI PĂMÂNTURILOR LUI LER DUMNEZEU, PORUNCESC SĂ CREASCĂ IARBA ÎNVIERII!

(Fragment din "Evanghelia Tainică..." de Ioan Suciu, Editura Dacia xxi)

Ioan, dar pe tine ce te-a motivat sa pleci in Germania? Asadar tu faci parte dintre cei care au nesocotit porunca lui Iisus.

Back