O intrebare buna. Ce metode de conservare a carnii stim?
Eu stiu cum o fac acasa.
Se ia porcul transat, se pune la sare si racit carnea vreo 3-4 zile. Apoi se pune in pod (nu in afumatoare, o pun in pod, pentru ca este flux de aer si ajuta la racire).
O las la uscat 1-2 zile, depinde cat e de frig. Daca e frig (maxima zilei mai mica decat -3, -4 grade) o las 2 zile.
Apoi se da fum rece.
Dupa ce se termina afumatul (dupa gust), o bagam la prajit. Se face untura din slana iar in untura se prajeste si carnea, carnatii, etc.
Apoi punem carnea in oala mare si acoperim bine cu untura. Cand untura se raceste, procesul este gata.
Fara probleme, carnea conservata in acest fel se poate consuma fara probleme macar un an.
Voi ce metode stiti?
Eu stiu cum o fac acasa.
Se ia porcul transat, se pune la sare si racit carnea vreo 3-4 zile. Apoi se pune in pod (nu in afumatoare, o pun in pod, pentru ca este flux de aer si ajuta la racire).
O las la uscat 1-2 zile, depinde cat e de frig. Daca e frig (maxima zilei mai mica decat -3, -4 grade) o las 2 zile.
Apoi se da fum rece.
Dupa ce se termina afumatul (dupa gust), o bagam la prajit. Se face untura din slana iar in untura se prajeste si carnea, carnatii, etc.
Apoi punem carnea in oala mare si acoperim bine cu untura. Cand untura se raceste, procesul este gata.
Fara probleme, carnea conservata in acest fel se poate consuma fara probleme macar un an.
Voi ce metode stiti?