• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

CUTREMURE DIN ROMANIA

Status
Not open for further replies.
Cutremur de 3.1 grade in ROMANIA - Vrancea la 25.06.2012, 18:45:29 (UTC)

Detalii despre cutremur

Regiune ROMANIA - Vrancea
Latitudine 45.82N
Longitudine 26.68E
Adancime 110 km
Magnitudine ml=3.1
Orase apropiate Nistoresti (10km),Tulnici (13km),Paulesti (13km),Andreiasu de Jos (15km),Nereju (18km)

sursa: http://www.infp.ro/detalii-cutremur?orid=at-2012-10511-ronet

Cutremur de 2.4 grade in ROMANIA - Vrancea la 26.06.2012, 19:22:12 (UTC)

Detalii despre cutremur

Latitudine 45.85N
Longitudine 26.70E
Adancime 74 km
Magnitudine ml=2.4
Orase apropiate Paulesti (13km),Nistoresti (13km),Tulnici (13km),Vidra (17km),Andreiasu de Jos (17km)

sursa: http://www.infp.ro/detalii-cutremur?orid=at-2012-87-178

Cutremur de 2.6 grade in ROMANIA - Vrancea la 27.06.2012, 11:47:03 (UTC)

Detalii despre cutremur

Latitudine 45.68N
Longitudine 26.56E
Adancime 82 km
Magnitudine ml=2.6
Orase apropiate Nereju (4km),Nistoresti (13km),Gura Teghii (14km),Lopatari (15km),Andreiasu de Jos (19km)

sursa: http://www.infp.ro/detalii-cutremur?orid=at-2012-93-179

Cutremur de 3.5 grade in ROMANIA - Vrancea la 30.06.2012, 18:34:53 (UTC)

Detalii despre cutremur

Latitudine 45.54N
Longitudine 26.40E
Adancime 128 km
Magnitudine ml=3.5
Intensitate epicentrala I
Orase apropiate Gura Teghii (8km),Lopatari (13km),Siriu (15km),Nehoiu (17km),Manzalesti (19km)

sursa: http://www.infp.ro/detalii-cutremur?orid=at-2012-61-182

Cutremur de 2.7 grade in ROMANIA - Vrancea la 30.06.2012, 23:44:16 (UTC)

Detalii despre cutremur

Latitudine 45.70N
Longitudine 26.64E
Adancime 132 km
Magnitudine ml=2.7
Orase apropiate Nereju (5km),Andreiasu de Jos (12km),Nistoresti (12km),Lopatari (18km),Gura Teghii (20km)

sursa: http://www.infp.ro/detalii-cutremur?orid=at-2012-85-182

Cutremur de 3.0 grade in ROMANIA - Vrancea la 04.07.2012, 12:12:55 (UTC)

Detalii despre cutremur

Latitudine 45.78N
Longitudine 26.76E
Adancime 78 km
Magnitudine ml=3.0
Orase apropiate Andreiasu de Jos (8km),Mera (14km),Nistoresti (16km),Vidra (18km),Nereju (18km)

sursa: http://www.infp.ro/detalii-cutremur?orid=at-2012-79-186

Cutremur de 2.3 grade in ROMANIA - Transilvania la 06.07.2012, 12:14:40 (UTC)

Detalii despre cutremur

Regiune ROMANIA - Transilvania
Latitudine 45.95N
Longitudine 25.25E
Adancime 2 km
Magnitudine ml=2.3
Intensitate epicentrala I
Orase apropiate Comana (6km),Hoghiz (8km),Homorod (11km),Parau (14km),Racos (16km)

sursa: http://www.infp.ro/detalii-cutremur?orid=at-2012-137-188

Cutremur în Vrancea simțit și la București

w560xh316_cutremur.jpg

Un cutremur cu magnitudinea de 4,4-4,5 grade pe scara Richter s-a produs în noaptea de vineri 6 iulie spre sâmbătă 7 iulie în regiunea Vrancea.
Potrivit datelor publicate de INCDFP, seismul a avut loc la ora 22h48 min00 UTC (1h48min UTC ora locala), iar epicentrul cutremurului a fost localizat in Munții Vrancei, la o distanță de 6 km de NEREJU.

Cutremurul a avut loc la adâncimea de 113 km, iar magnitudinea a fost estimată la 4,4-4,5 grade pe scara Richter. Intensitatea seismului în zona epicentrală a fost de IV grade pe scara Mercalli. Cutremurul a fost resimțit la București, dar și în alte localități din sudul și estul țării (Brăila, Galați, Focșani, Iași), cu intensități de până la III-IV grade pe scara Mercalli.

http://www.ziare.com

Sursa adevarata a stirii, asa cum este ea formulata, cuvant cu cuvant, este www.cutremur.net. Eu am scris azi-noapte, la ora 2 si 10 minute, acest text, si imi recunosc formularea.

http://www.cutremur.net/portal/

Posted by GeoX in Stirile Cutremur.net
Un cutremur cu magnitudinea in jur de 4,5-4,7 grade pe scara Richter s-a produs in noaptea de vineri 6 iulie spre sambata 7 iulie in regiunea Vrancea.
Potrivit datelor publicate de INCDFP, seismul a avut loc la ora 22h48min00 UTC (1h48min UTC ora locala), iar epicentrul cutremurului a fost localizat in Muntii Vrancei, la o distanta de 6 km de NEREJU.

Ziare.com a indicat, cumva, si sursa textului ?
In rest, no comment. Nu mai e cazul.

NU. Nu aveam nesimtirea de a nu copia tot .A fost prima sursa care mi-a cazut sub ochi si am preluat-o ca atare.Dar" cuvant cu cuvant " apare( daca te uiti )si in alte ziare.

Cand e cate un cutremur in Romania care se mai si simte, poti sa fii sigura ca eu fac tot ce pot sa apara stirea pe prima pagina. Stiu si ca se plagiaza in draci, ziarele preiau si nu prea ne citeaza. Dar ceea ce vreau sa spun este ca noi am fost primul site care a postat o informare despre seism, mentionand sursa datelor INCDFP. Asa, sigur, e usor sa ne uitam la ce scriu ziarele, si sa luam de bun tot, fara sa ne intrebam care e sursa. Eu m-am trezit azi noapte la 2 fara 12 minute, si puteam sa raman in pat, asteptand dimineata. Dar m-am ridicat, m-am dus la computer si am elaborat stirea, pentru a exista o informare macar preliminara. Noaptea la 2 asta faceam.

Eu am observat ca ai pus ca sursa ziare.com. Tu nu te uiti si pe prima pagina de la cutremur.net cand e ceva care se simte in Romania ?
A, daca stirea de pe ziare.com ar fi inclus "potrivit cutremur.net" sau asa ceva, nu mai ziceam nimic, evident. Asa, lumea crede ca textul ala e conceput de postacii de la ziare.com sau de la diferite ziare, televiziuni, fara a tine cont de sursa corecta. Si ma deranjeaza asta, normal.

Imi pare rau ca te-ai suparat dar.... nepostand la noi , m-am gandit cu mintea mea cea proasta ,ca n-ai facut-o nici la cutremur .net, asa ca...nu mi-am facut probleme de unde iau stirea .De regula posta Adrian sau Zooks, stiind ce este de interes pt useri am postat eu,invatatura de minte ,sa nu mai postez. E bine asa?

Eu sa nu anunt cutremurele din Romania pe cutremur.net ?????? Ha ! :p Mai ales cele de peste 4,0 grade. Cum spuneam, dupa ce m-am trezit la 2 fara ceva, primul lucru a fost sa scriu stirea, desi mi se inchideau ochii de somn. Cutremur.net tocmai asta are specific, ca incearca, pe cat posibil, sa actualizeze cat mai rapid informatiile seismice zilnice, si mai ales cele legate de cutremurele din Romania. Cu atat mai mult in cazul unui cutremur de 4,5-4,7 grade.
Ideea e ca nu imi place ca cineva, vazand textul ala, sa creada ca de fapt eu m-am inspirat de la ziare.com. E chiar culmea.

Ce vroiam sa spun, cu riscul de a ma repeta, e ca atunci cand e cate un cutremur in Romania, in special dintre cele care au magnitudini peste 4,0 grade, uite-te si la cutremur.net prima pagina. Fii sigura ca informatiile de aici sunt oricum mai riguroase si mai explicative decat ce apare in ziare, unde de regula se mai intercaleaza cu alte chestii.

Sa traiti! Asa am sa fac :P dar..... n-ar fi mai bine sa dai tu copy paste dupa ce ai postat pe Cutremur.net? Ca tot e "specialitatea" ta .

Anuk, eu ti-am mai spus ca abia am timp sa intretin actualitatea stirilor acolo. Pana la urma, continutul primei pagini de pe cutremur.net individualizeaza acest site. Plus ca am altele pe cap si nu am chef si timp sa baleiez netul intre site-uri. Stirile cutremur.net sunt specifice cutremur.net, iar cine vrea sa citeze, evident e binevenit, fara obiectii. Nu am timp de copy-paste-uri, nu au nici un rost plus ca....apropos de copy-paste...hmmm :devil: :devil:

Un cutremur cu magnitudinea de 2,7 grade pe scara Richter s-a produs duminică dimineaţă, la ora 4,15 (UTC), în zona Vrancea, conform informaţiilor publicate pe site-ul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Seismul a avut loc la o adâncime de 138 de kilometri. Localităţile apropiate de epicentru au fost Nehoiu, Chiojdu, Siriu, Starchiojd şi Pătârlajele.

În România s-au produs săptămâna aceasta patru cutremure, trei în zona Vrancei şi unul în zona Transilvaniei. Primul cutremur a avut loc miercuri, în Vrancea, cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter şi la o adâncime de 78 de km, iar vineri au fost două cutremure, unul în Transilvania de 2,3 grade şi la o adâncime de numai 2 km, iar celălalt în Vrancea de 4,4 grade Richter şi o adâncime de 113 km.

cutremur-in-vrancea.jpg

http://www.ziuaveche.ro/business-2/...te-al-4-lea-din-aceasta-saptamana-106219.html

Geo ,iti place sau nu,stiri de genul asta le preiau cu copy/paste pt a respecta intocmai stirea.

Depinde de unde. Si cat de corect precizezi sursa.
In orice caz, cutremur.net are o anumita tinta, si nu e corect fata de userii acestui site/forum sa se ia la intamplare orice, fara indicarea sursei. Pana la urma, oamenii stiu ca exista un loc pe net in care se realizeaza o informare pe intelesul tuturor, in legatura cu seismele si toate aspectele legate de ele. Faptul ca eu am mai preluat unele comentarii de acolo si le-am reprodus aici, e altceva, am mentionat explicit ce si cum. Dar nu fac din asta o regula. Trebuie respectata munca celor care intretin acest site, nu doar a mea, ci a tuturor celor din echipa de administrare. Fiecare dintre noi are si el preocuparile lui, dar ne straduim sa mentinem la zi informatiile de pe site. Asa, e usor sa iei orbeste de oriunde, numai "ca sa fie", fara sa precizezi de unde. Precizarea sursei, nimic mai mult. A sursei corecte. Atat si nimic mai mult.
Eu inteleg ca romanul se conformeaza la "pica para malaiata in gura lui natafleata", si stiu ca "lenea e cucoana mare" :p :p :p dar...totusi, sa ti se dea totul de-a gata, fara un minim de efort de cautare si mai ales de filtrare a informatiilor dorite este, cum sa spun, prea de tot.
Cum spuneam, cutremur.net are o tinta clara, are niste obiective evidente, si nu tin ca toate astea sa fie rasmultiplicate pe Internet, fara o minima atentie la sursa. De la ziaristi nu am pretentii, deja nu ma mai enervez pentru caraghiosii aia care isi spun "presa", cand preiau de la noi si nu ne citeaza.
La urma urmei, ce e asa greu sa pui un link si sa trimiti omul la sursa ? Si eu cand centralizez zilnic informatiile despre seismele din Romania, sub forma de buletine seismice (si asta cere rabdare, timp...), o fac cu indicarea clara a sursei datelor. E un minim de respect fata de cei care achizitioneaza si prelucreaza datele respective.
Dar ce spun eu, Romania e tara plagiatorilor si a escrocilor la cel mai inalt nivel, o tara de escroci si de pomanagii lenesi care asteapta cate o ciozvarta de la masa celor puternici, si se bucura de cate ori o primesc, multumindu-se cu nimicuri pe motiv ca "se poate si mai rau", "lasa ca merge si asa"...

Va rog ca in acest topic sa (ne) mentinem pe cutremure, fara prea multe discutii conexe.
Va multumesc.

Status
Not open for further replies.
Back