• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Cutremurele,luna,soarele si...Sarrah:)

Nu merge asa, sa joci doar X si 0, mai trebuie sa stii si ceva carte. Fortele tectonice nu sunt constante. Cutremurele mari vin de obicei in anumite perioade de intensificare a activitatii seismice. Tensiunile aparute in urma unor megaseisme se propaga din aproape in aproape pe intervale de cativa ani.

Da, si s-a vazut asta la toate marile cutremure vrancene din ultimii cel putin 300 de ani. Ele nu au venit asa, instantaneu, doar potrivind niste cifre si gata, ghicim in carti cand vine cutremurul.

Real nu te-a jignit, ti-a explicat cu calm si rabdare cum sta treaba. Daca tu ai dificultati in a accepta explicatii rationale, e problema ta persoanala, stim cu totii ca ai multe probleme personale si ca, oricum, esti total rupta de realitate. Sa iti fie rusine. Invata sa te porti, domnisoara, pana una alta. Esti lipsita de cel mai elementar autocontrol. Nu stii sa discuti cu oamenii si te crezi buricul pamantului.

Este trist, oricum, ca nu esti capabila sa respecti pe nimeni, nici sa asculti un punct de vedere. Cutremurele nu se produc asa din statistici, oricand, oriunde, asta o stie si un copil de gradinita, care are ceva bun-simt in el. Marile cutremure vrancene nu vin nici ele oricand, real ti-a spus ca se produc pe fondul unor perioade de intensificare, cu anumite influente tectonice regionale sau/si globale, dar si pe conjuncturi locale, specifice Vrancei, deci pe chestii care tin de mecanismul intern al acestei surse seismogene. Toate astea nu pot fi puse in ecuatie, oricat ti-ar placea tie matematica si statistica. Statistica nu explica de ce am scapat de un cutremur major in perioada 2005-2011. Statistica e un instrument util, mai ales la analizele pe termen lung, dar chiar si asa nu e infailibil, si trebuie sa tii cont de tectonica. Procesele tectonice NU sunt lineare, totusi, asta e situatia.

real32 said:
Nu merge asa, sa joci doar X si 0, mai trebuie sa stii si ceva carte. Fortele tectonice nu sunt constante. Cutremurele mari vin de obicei in anumite perioade de intensificare a activitatii seismice. Tensiunile aparute in urma unor megaseisme se propaga din aproape in aproape pe intervale de cativa ani.

Real,poate ca trebuie sa stii carte pentru multe lucruri,dar cand e vorba de cutremure... vax ...ele vin cand vor fara ca sa aiba cartea vreun merit.Cel mai bun exemplu e Hancu.E un om care nu putem spune ca n-are carte ,dar...Din cate stiu eu nimeni nici macar pt cutremurele vrancene nu a reusit sa faca o statistica exacta din care sa reiese cand ar fi urmatorul cutremur.Asa ca cel care joaca x si 0 cu noi cand e vorba de cutremure e doar Dumnezeu,Dumnezeu pe caremulri il neaga,dar e alegerea lor.
Ca Sarrah a vrut sa se dea mare,asta e altceva ,dar de aici si pana la a spune ca daca ai carte stii cand vine cutremurul e cale lunga.

GeoX said:
Real nu te-a jignit, ti-a explicat cu calm si rabdare cum sta treaba. Daca tu ai dificultati in a accepta explicatii rationale, e problema ta persoanala, stim cu totii ca ai multe probleme personale si ca, oricum, esti total rupta de realitate. Sa iti fie rusine. Invata sa te porti, domnisoara, pana una alta. Esti lipsita de cel mai elementar autocontrol. Nu stii sa discuti cu oamenii si te crezi buricul pamantului.

Asa e GeoX ,are o multime de probleme pe care ar trebui sa si le rezolve ,dar e o vorba ,e greu sa inveti calul batran sa traga in ham,insa nici cu real nu mi-e rusine.Si crede-ma ca nu-i tin partea Sarrei,ca nici nu am de ce ,adica deloc,deloc si stim amandoi de ce,insa ce-i corect,e corect.Si corect e ca real a gresit cu acea replica,iar Sarrah cand a incercat sa ne convinga ca poate demonstra ceva ce e evident ca nu poate.E ca si cum as spune eu acum ca am cunostinte in astro-fizica,cand eu sunt doar un om modest si habar n-am.

Ideea e ca poti sa stii cam care sunt perioadele de intensificare, in functie de anumite influente regionale si globale. In Vrancea un cutremur mare nu vine chiar oricand, si s-a demonstrat asta. E o conjunctie de factori favorabili externi globali si regionali cu factori interni care tin de dinamica proprie a Vrancei. Asta am zis si eu, ca NU ORICAND poate veni un cutremur mare. Sunt perioade de intensificare si perioade mai calme (in care chiar nu poate veni nimic).

Si ce ai cu real, ma rog frumos ? I-a explicat calm care e problema. Voi doua jucati cumva la dublu ?

Eu cu real nu am absolut nimic.Pe mine m-a deranjat doar replica lui.Atat!

GeoX said:
Ideea e ca poti sa stii cam care sunt perioadele de intensificare, in functie de anumite influente regionale si globale. In Vrancea un cutremur mare nu vine chiar oricand, si s-a demonstrat asta. E o conjunctie de factori favorabili externi globali si regionali cu factori interni care tin de dinamica proprie a Vrancei. Asta am zis si eu, ca NU ORICAND poate veni un cutremur mare. Sunt perioade de intensificare si perioade mai calme (in care chiar nu poate veni nimic).

Sa speram ca ai dreptate si ca Vrancea nu ne va surprinde cum a facut-o mereu.

Si pe mine ma deranjeaza anumite atitudini ale tale.

Si care ar fi acelea? Ca am dat o replica la ceva ce mi se pare mie incorect? Sau un punct de vedere e permis si altul nu? Ca sa stiu...

Surpriza e pe termen foarte scurt. Pe termen lung, se cam stiu perioadele de intensificare, judecand dupa ce se intampla pe plan global. Tot felul de idioti batrani si vibratori, hodorogi senili bolnavi mintal care pretind ca vibreaza (ma mir ca nu au intrat deja in colaps algid la cate vibratii au avut, alde borfasul istrate) prezic cutremure apocaliptice de 10-20 de ani incoace si uite ca nimic. Vrancea nu se rupe oricand, in orice moment. Are niste chestii, sigur ca escrocul batran, dar si fanii lui feroci, nu pot accepta asta.

Real nu a facut decat sa incerce sa ii explice cuiva complet irational ca seismele nu vin cu una-cu doua. Ma rog, cat e de inteles aici. Trebuie sa intelegi un pic si din tectonica globala ca sa poti vedea cam care ar fi perioadele de intensificare a activitatii seismice, nu e asa oricum, dai la loto sau arunci jobenul si iese cutremurul din palarie. E un punct de vedere plin de bun simt la care ma raliez. Eu am fost mult mai sever cu irationala aceea.
Real, lasa-le, sunt doar atacuri ieftine.

De vreo 20 de ani tot prezice borfasul istrate marele cutremur ca vine si ca o mierlim toti, stie bosorogul si ce blocuri din Berceni vor cadea, ca deh, ii vibreaza lui maselele si organele interne...ma mir ca nu a intrat in colaps de cat a vibrat pana acum. Si uite ca nimic. Si asta pentru ca IN VRANCEA MARILE CUTREMURE NU VIN ORICAND, IN ORICE CONDITII. Dar cine sa inteleaga asta ? Alarmistii de ocazie, fanii inraiti ai bosorogului escroc si diversi irationali ? Cate cutremure de 6+ au fost in Vrancea dupa 2004 ma rog frumos ? La cat s-a tot prezis...ar fi trebuit sa fi fost vreo 100 de cutremure pana acum...

Eu inteleg ca aceasta realitate, care contrazice flagrant prezicerile apocaliptice ale nu stiu carui bosorog vibrator, nu convine fanilor inraiti ai acestora. Vrancea da cutremure semnificative doar in anumite perioade de intensificare...si dupa evolutia fenomenelor la scara globala se cam stiu care sunt acestea. Vrancea nu are oricand conditii pentru un cutremur mare, stiu ca acest lucru e dezamagitor pentru unii, dar asta e situatia. Personal, dorm foarte linistit si nu stau cu frica zilnic in mine, cum fac altii. Prefer mai multa rationalitate, e mai utila oricum decat fanteziile alarmiste (si oricum nefundamentate) ale unora...

anuk said:
Sarrah said:
Spor la jigniri real.

Este o parere nicidecum o jignire.

...:sad:...

"Si corect e ca real a gresit cu acea replica,iar Sarrah cand a incercat sa ne convinga ca poate demonstra ceva ce e evident ca nu poate."

nici macar nu am apucat sa incerc.
as fi pus multa pasiune si altii ar fi ras oricum.
si pentru ce timp pierdut aiurea?

Nu mai face pe victima ca oricum rade lumea de tine de se strica.

degetica said:
Si care ar fi acelea? Ca am dat o replica la ceva ce mi se pare mie incorect? Sau un punct de vedere e permis si altul nu? Ca sa stiu...

nu ai voie sa scandezi impotriva unui dictator.

GeoX said:
Nu mai face pe victima ca oricum rade lumea de tine de se strica.
pai nu-s victima de rade lumea de mine?
Te contrazici singur nene.

Eu am fost oricum mult mai dur decat real, care doar a exprimat o parere conform careia trebuia sa stii si putina tectonica pentru a putea spune ceva mai consistent. Dar deh, cand dai dovada de superficialitate si vezi jigniri in orice critica adusa, asta e. Eu subscriu la parerea lui real, cu atat mai mult cu cat a fost chiar blanda, fata de cum am fost eu.

Back