• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Despre premonitii, profetii

Angela74

New member
Reaction score
0
Topicuri care dezbat subiectul mai sunt, insa ar fi interesanta o discutie care sa scoata in evidenta parerile noastre, reactiile ,chiar si cele instinctuale. Ce parere aveti , sunteti conditionati (macar uneori) de presupusa cunoastere a viitorului sau de faptul ca ne asteptam sa aiba loc un eveniment? Daca da, poate fi schimbat finalul?
Care ar fi ratiunea existentei unei profetii, prin insasi faptul ca exista poate fi schimbat cursul evenimentelor? Mai puneti voi intrebari sau veniti cu idei, acest topic as dori sa fie o discutie libera si cat se poate de sincera.

Dupa umila mea parere, profetia ,oricare ar fi ea , nu poate schimba cursul evenimentelor.

Daca vorbim despre presentiment....ar fi posibil.

Adica nu exista si evenimentele isi urmeaza cursul sau profetia se va implini cu orice pret? Ca nu prea am inteles.:">

Evenimentele isi urmeaza cursul ,si abia apoi se face legatura cu x profet care ar fi vazut evenimentul. A se vedea Nostradamus :P texte cifrate despre care care se spune ca au profetit x sau y eveniment.Despre "postmonitiile "domnului Istrate, nu comentez.

Alea (postmonitiile) ies din discutie, evident. Dar sa luam in calcul ceva la modul general, universal valabil, cum ar fi un al treilea razboi mondial. Profetii si preziceri abunda dar se pare ca nimanui nu-i pasa. Trebuie neaparat sa se intample, cand ,cu putina bunavointa ar putea fi evitat?

Angela74 said:
Alea (postmonitiile) ies din discutie, evident. Dar sa luam in calcul ceva la modul general, universal valabil, cum ar fi un al treilea razboi mondial. Profetii si preziceri abunda dar se pare ca nimanui nu-i pasa. Trebuie neaparat sa se intample, cand ,cu putina bunavointa ar putea fi evitat?

Asta-i alta discutie, nimeni nu-si doreste in razboi, dar cum exista minti diabolice, se poate intampla si daca sunt premonitii si daca nu .Unele premonitii sunt facute de oameni care fac divese legaturi cauzale,logice si se dau prezicatori sau sunt socotiti prezicatori .

Nu-i evident ca la topirea rapida a zapezii vor fi inundatii? O poti numi premonitie?

Nu-i evident ca la topirea rapida a zapezii vor fi inundatii? O poti numi premonitie?

E o previziune realistica. Dar nu se tine cont, in schimb profetiile au mai mare cautare, dar doar pt gustul de a depasi limita umana. Pt ca de cele mai multe ori lipseste utilitatea practica.

Angela, sunt si oameni care iau "de bune" profetiile. Avem exemplul romanilor care au dormit in parc pentru ca nenea Istrate a zis ca in noaptea respectiva va fi cutremur. Ideea e ca te intepi o data, de doua ori, dupa aia incepi sa-ti pui intrebari in legatura cu emitentul si cu profetia sa, adica nu mai vezi chiar o utilitate in faptul ca un mos iti zice intr-una ca va fi cutremur. Asa cum ati spus si voi, omul in general, e fascinat de chestiile astea ce tin de prezicerea viitorului. De aia citesc unii horoscopul de ex. Unii cred ca daca "isi cunosc viitorul" (asta e clar o iluzie) vor lua decizii mai intelepte, in ceea ce priveste viata lor. Asa cum am spus si mai sus, sunt oameni care-si traiesc viata in modul asta. Dar asta tine de-o anumita trasatura psihologica a fiecaruia, tine de-o latura mistica, de gradul de cultura, adica nu oricine e dispus sa tina cont de-asa ceva. Daca de-a lungul istoriei s-ar fi dovedit ca prezicerile unora s-au adeverit intocmai in prezentul apropiat lor iar acest lucru ar fi salvat vieti omenesti, poate am fi asistat la o mai mare incredere a populatiei in profeti. Dar asa cum spunea si Anuk, profetii nu sunt chiar profetii pe care si i-ar dori lumea, adica degeaba imi profetesti tu catrene intregi acum, daca interpretatra lor va fi facuta peste 1.000 de ani si eventual adapatata a.i. sa corespunda evenimentelor reale ce au avut loc. Pentru ca trebuie sa recunoastem, cam asta fac profetii. Si mai ales urmasii lor, care vor sa traga foloase banesti de pe urma acestora.
Nu vreau sa induc ideea ca nu exista si premonitii bune. Este clar ca fenomenul exista. Fara a comenta prea mult, mie mi se pare destul de exacta premonitia Amanitei, ref. la iarna anului 2012.
Probabil multi dintre cei ce intra aici, au o legatura mai mare sau mai mica cu premonitiile. Unii intra numai pentru a se informa, unii au probabil anumite capacitati extrasenzoriale, pe care vor sa si le explice sau sa si le dezvolte. Exista si astfel de oameni, indiscutabil. Ma gandesc chiar ca toti oamenii ar putea detine astfel de capacitati, dar probabil foarte putini sunt constienti de ele. Si pentru a va face sa intelegeti ce vreau sa spun, ganditi-va de cate ori n-ati visat "ceva" ce v-a pus pe ganduri prin faptul ca s-a indeplinit. Dar asta nu inseamna ca suntem toti profeti. Nici vorba. Cei mai multi prefera sa se increada in flash-urile altora, pentru ca e mult mai comod. Cum la fel de comod e sa crezi in Iisus si minunile pe care el le-a facut. Totul tine de comoditate pana la urma. Pentru mine e mult mai interesant sa-mi construiesc propriile judecati decat sa-mi iau totul de-a gata.

Angela74 said:
Ce parere aveti , sunteti conditionati (macar uneori) de presupusa cunoastere a viitorului sau de faptul ca ne asteptam sa aiba loc un eveniment?
Bineinteles. Viitorul poate fi anticipat, intr-o masura mai mare sau mai mica. Faptul ca Vrancea este o zona seismogena ma face sa ma gandesc ca ea va da cutremure si in viitor. Ca atare in construiesc casa cu iminenta cutremurului in cap, si o construiesc "antiseismic".
Angela74 said:
Daca da, poate fi schimbat finalul?
Depinde. Nu pot anula cutremurul insa pot salva multe vieti. Cum? Proiectand si construind case "antiseismice".
Angela74 said:
Care ar fi ratiunea existentei unei profetii, prin insasi faptul ca exista poate fi schimbat cursul evenimentelor?
Poi, depinde de profetie. Daca se spune "In Vrancea va fi cutremur"... Are o putere constatatoare. Si aceasta "profetie" se va indeplini intocmai.
Insa daca spunem "in a 250-a zi a anului in care vor fi fenomene meteo deosebite va fi cutremur in Vrancea"... profetia asta este (cum s-a si "demonstrat) total aiurea.

Acum, exemplele cu Vrancea de mai sus sunt special alese pentru a reliefa faptul ca unele anticipari pot fi numite profetii. Sau premonitii. Sau cum vreti voi.
Insa o anticipare bazata pe experienta "la primavara avem inundatii" sau "daca mai stai intr-un picior in varful scarii o sa cazi" sau "daca treci pe rosu faci accident" eu unul as scoate-o de la categoria "premonitii".

Cat despre asa-zisele premonitii facute de Nostradamus, baba Benga, mos ioan istrate vanzatoru' de celulact sapun... iti trebuie o doza imensa de imaginatie sa le consideri "premonitii". Nu de altceva, dar in spatele unor artificii verbale dintr-o limba de lemn, si in spatele unor chestii de genul "boc se intoarce cu spatele", poti venii ulterior cu absolut orice eveniment si sa spui "vezi? ti-am spus eu?"

DEZGUSTATOR. Prin insasi prisma faptului ca incerci sa pari profet.

nita said:
Cei mai multi prefera sa se increada in flash-urile altora, pentru ca e mult mai comod. Cum la fel de comod e sa crezi in Iisus si minunile pe care el le-a facut. Totul tine de comoditate pana la urma. Pentru mine e mult mai interesant sa-mi construiesc propriile judecati decat sa-mi iau totul de-a gata.

Depinde de punctul de vedere, la urma urmei cati din cei care nu cred intr-o forma de religie sau alta nu o fac din comoditate mai degraba decat din convingeri proprii care vin dupa studiu, experiente, cautari, uneori anevoioase?

La fel cu razboaiele, astfel de profetii au fost si vor fi mereu, dar ce folos? Toata lumea mentine o stare de alerta si conflict care duce acolo intr-un final, stim ca e ceva dezgustator si totusi nu suntem in stare sa traim fara.

Gogu said:
Bineinteles. Viitorul poate fi anticipat, intr-o masura mai mare sau mai mica. Faptul ca Vrancea este o zona seismogena ma face sa ma gandesc ca ea va da cutremure si in viitor. Ca atare in construiesc casa cu iminenta cutremurului in cap, si o construiesc "antiseismic".
Depinde. Nu pot anula cutremurul insa pot salva multe vieti. Cum? Proiectand si construind case "antiseismice".
Poi, depinde de profetie. Daca se spune "In Vrancea va fi cutremur"... Are o putere constatatoare. Si aceasta "profetie" se va indeplini intocmai.

Perfect, logica fara cusur... pana cand mii de oameni vor muri la urmatorul cutremur mare si nu trebuie sa fiu profet ca sa spun asta.

Logic ce spune Gogu, da, viitorul poate fi anticipat la maniera progresului tehnicii si stiintei , a logicii,a ratiunii, ex :nu-mi fac casa pe malul apei ca la umatoarea viitura ma inunda; Vrancea da seieme de adancime si -mi fac casa ..... dar nu asa se pune problema vis a vis de premonitiile care "referitoare la viitor "si la faptul ca ele ne-ar putea ajuta. Toate sunt alambicate,fara a preciza locul si timpul deci.....concluzia este simpla,premonitia nu ne poate ajuta .

Ba eu cred ca "premonitiile" ne pot ajuta totusi.
Ne fac sa ne dam seama cat de plecati cu zmeul sunt unii :)

Stau si ma intreb daca in apropierea unui eveniment de proportii creste numarul persoanelor care au premonitii, vise, simt ceva. Sau pur si simplu ne ia pe toti prin surprindere. De ex, situatia cu Iranul sustinut de China si Rusia, contra SUA si Europa. Impresia mea este ca daca vom depasi cu bine vara viitoare putem considera asta o izbanda, nu stiu de ce, dar 2012 incepe sa nu-mi fie indiferent. Asta strict din ce citesc. Oare lumea este conditionata de stiri sau are intr-adevar premonitii?

Simplu,buni observatori, deductii logice , analize, si cunostinte de psihologie. Cu premonitii despre dezastre naturale....subtireanu.

Aaa... Iranul sustinut de China, Rusia si UE contra Israel si SUA...

Uite cam ce poti pati cand apelezi la clarvazatoare.

Parapsihologi, Paranormali, Şarlatani

Ceea ce este construit din dragoste adevarată, nu poate dărma sau fura nimeni, niciodată! Am să vă spun o poveste de viaţă. O istorie care m-a urmărit timp de 9 ani.
Am cunoscut-o în anul 2001. Era clarvăzătoare. Un anunţ publicitar suna cam aşa: „Ofer şedinţe de clarviziune. Nu eşti mulţumit, nu plăteşti!” Vă mărturisesc că, după moartea clinică, eram foarte curioasă şi vulnerabilă să întâlnesc oameni care au trăit experienţe similare sau care se regăseau în zona aceea de paranormal autentic.
Anunţul acela de ziar a fost biletul meu de călătorie pentru a întâlni: Discordia, Minciuna, Lacomia, Invidia...
Toate, îmbrăcate într-un înveliş de bunăvoinţă şi serviabilitate. Experimentăm cel puţin o întâlnire cu diavolul, de-a lungul existenţei noastre. Îndoielile mele cu privire la întâlnirea cu Dumnezeu, m-au proiectat exact acolo unde meritam...
Avea 32 de ani dar m-a minţit ca avea 36. Probabil, pentru un plus de credibilitate. Era o fiinţă obeză; trupul îi oglindea perfect lăcomia, frica şi toate celelalte „atribute” sufleteşti. Era doar un maldăr de carne, fără însufleţire Singurii care erau încă vii, erau ochii acestei femei. De un verde aprins, poate prea viu şi prea aprins pentru un simplu pământean. M-a izbit frontal magnetismul ei energetic. M-a vrajit, la propriu. Simteam ca nu ma pot impotrivi. Energetic, era mult mai puternica. Ezitarile si dubiile cu privire la ceea ce traisem ma faceau vulnerabila...in fata ei . Simteam ca imi "fura" ceva, dar nu stiam foarte bine ce; oricum "furtul" se petrecea cumva, cu acrodul meu. Este greu de inteles si de acceptat. Chiar si pentru mine. O sa incerc totusi: dupa fiecare intalnire cu ea, viata mea se innegura tot mai mult. Simteam ca are un soi de "putere asupra mea. Dupa 3 luni, am incetat sa ma vad cu ea. O simteam distructiva. Suna, devenea insistenta, se folosea de toata puterea ei de convingere si ma determina sa ne vedem din nou. Evident, dupa intrevedere, viata mea intra, aproape inexplicabil, in colaps. Si iarasi fugeam, mancand pamantul . Imi reveneam la viata...pana la urmatoarea intalnire - nedorita, dar implicita. DUpa ce plecam de la ea incepea dezastrul. M-a "fugarit" prin viata mea, timp de 9 ani. De exemplu- locuiam cu chirie intr-o casa, la curte. A facut tot posibilul si s-a mutat in locul meu. Se furisa ca un hot pe urmele mele si ma pandea stoic, cu o determinare neomeneasca. Ei ii mergea bine, iar mie - din ce in ce mai rau. In 2008, dupa inmormantarea mamei sale, am hotarat sa rup orice legatura cu ea. Mama ei (pe care a chinuit-o cumplit) ma placea mult si suferea pentru felul in care ajunsese copilul ei.
Plecand de la cimitir, masina mea s-a blocat si am ramas in camp. Era o masina proasta, dacie albastra, veche. O masina luata la disperare, cu bani putini. Pentru ca am uitat sa va spun, in anul acela, am fost nevoita sa-m incep viata de la zero
Ramasa in camp, la o distanta considerabila e cimitir, in mintea mea s-a derulat urmatorul film: ajunsesem in urma cu sapte ani in apartamentul sordid al acestei femei. Aveam un iubit, aveam o casa aveam un job si coboram dintr-o masina luxoasa, insotita de unul dintre cei trei soferi ai iubitului meu. Ea avea o dacie amarata, aceeasi marca si aceeasi culoare cu cea in care ma gaseam eu, in camp, langa cimitir. Numai ca dupa sapte ani, ea se afla intr-o masina de teren, de aceeasi culoare si aproximativ acelasi pret cu masina din care coborasem eu, in fata apartamentului sau mizer(la porpiu). Apoi, au trecut aproape 2 ani. Doi ani in care biserica a devenit nelispita din viata mea si diavolul m-a ispitit pentru ultima data, m-a contactat in saptamana mare. Cu acelasi glas mieros, ma ruga sa o ajut. Era disperata. I-am deschis usa casei mele inca o data- a incercat sa ma alunge din viata mea si sa se instaleze comod, in locul meu. Dar , de aceasta data, nu i-a mai iesit! A"furat din viata mea exact ceea ce rezona cu vibratia ei. Cum am biruit-o?
Avea oroare de biserici. Nu ma intrebati cum, greu de tot, am reusit s-o conving sa intre cu mine intr-o biserica. I s-a facut rau, gafaia; pentru o secunda am crezut ca va muri langa mine. A doua zi a disparut pentru totdeauna. A luat cu "japca" si o bucata din viata mea. Dar mi-a parut rau. Ceea ce a luat era lipsit de iubire si de Dumnezeu.
A vrut din nou, sa ma "fure"...
Nu a mai putut, pentru ca nimic nu-i mai trainic decat o dragoste curata, intr-o inima curata! Iar in inima mea locuia deja Dumnezeu, indestructibila reduta
A putut fura doar ce nu era cladit pe dragoste; nu am regrete.
Au mai trecut 2 ani de atunci. Am observat-o de la distanta. Absolut toti oamenii care interectioneaza cu ea, trec prin necazuri si incercai incredibile. Am exemple multe, unele rasunatoare. Din pacate, nu le pot publica. Ar afecta grav vietile celor implicati. In mod cert, le si merita. Cum si eu am meritat absolut tot ceea ce mi s-a intamplat de cand am lasat-o sa intre in viata mea. Stiti de ce ? Credinta mea a fost mai putina decat necredinta ei.
Repet, fiecare om atrage in viata ce merita. Sunt 100% responsabila pentru cei noua ani in care n-am stiut sa pun deoparte de mine: Discordia, Minciuna, Lacomia, Lasitatea...

Articolul e luat din revista "normal despre paranormal"

Gogu said:

Ai vrut sa spui Iran +China+Rusia impotriva UE +Sua si Israel? De ce UE contra SUA si Israel cand sunt aliati? Ue ar fi oricum intre 2 focuri.

In speranta ca forumul o sa "functioneze " si in 2050 :P fac acesta postare ,pt a " verifica " daca liftul care are să transporte pasageri la 36.000 de kilometri depărtare de Pământ este o premonitie sau un proiect SF :D:

DY20120222101531743L0.jpg

Până în 2050 am putea ajunge în spaţiu prin intermediul unui lift, a anunţat compania Obayashi din Tokyo.

Compania susţine că, în mai puţin de 40 de ani, ar putea construi un lift care să transporte pasageri la 36.000 de kilometri depărtare de Pământ. Pentru proiect compania plănuieşte să utilizeze cabluri create din nanotuburi de carbon, un material de 20 de ori mai rezistent decât oţelul.

Proiectul prevede ca un astfel de cablu să ajungă la 96.000 de kilometri depărtare de Pământ, echivalentul unei pătrimi din distanţa până la Lună. Liftul va transporta 30 de pasageri cu o viteză de 200 de kilometri pe oră şi, după 7 zile şi jumătate, va ajunge la o staţie orbitală.

De asemenea, propulsia ascensorului se va realiza cu ajutorul motoarelor magnetice liniare, iar în jurul staţiei vor fi amplasate panouri solare care vor stoca energie ce va fi transportată pe Pământ.

Singura problemă este că firma constructoare nu are nicio estimare legată de costurile la care s-ar putea ridica acest proiect, inspirat parcă din cărţile ştiinţifico-fantastice.

Sursa: The Daily Yomiuri

http://www.descopera.ro

Angela74 said:
Gogu said:

Ai vrut sa spui Iran +China+Rusia impotriva UE +Sua si Israel? De ce UE contra SUA si Israel cand sunt aliati? Ue ar fi oricum intre 2 focuri.

UE nu cred ca o sa se bage intr-un eventual conflict intre sua , israel contra iranului sustinut de china si rusia. Germania are afaceri cu Rusia :)

Anuk la comentariu nu trebuia 2050 ? :)

Back