• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Destinatii de vacanta .

Admin1

Administrator
Reaction score
0
Unde ati fost in vacanta si v-a placut foarte mult?
Eu spun cu mana pe inima ca mi-a placut la nebunie Insula Thassos.
Insula cocheta, cu munte, plaje frumoase, o apa superba, plina cu fel de fel de pesti, nici mare rau dar nici mica sa te plictisesti.

fiecare loc are farmecul lui
dar,eu din '92,fara exceptie imi petrec 2 saptamani pe litoralul turcesc
pentru mine turcia este un loc de visunde,indiferent de locatie nu ai cum sa nu te simti bine,nu ai motive sa te enervezi ,te simti turist respectat si onorat,iar pentru vacanta ta de vis lucreaza toti cei de acolo...
in rest,mi-a placut egiptul,grecia mai putin-exceptand meteora,plaka si pireul-thailanda este interesanta,belgia cu minunatul bruge,in special,lyon
mai putin interesanta europa,decat orientul sau extremul orient

mi-au placut*
(initial mi-am dorit sa scriu cateva cuvinte numai despre egipt,pt ca nu-l poti cu nimic amesteca ,dar...)

rucsa said:
mi-au placut*
(initial mi-am dorit sa scriu cateva cuvinte numai despre egipt,pt ca nu-l poti cu nimic amesteca ,dar...)

=)) =))
Esti de coma .=))

Haideti sa mai dezvoltam putin. Mie Thasos-ul mi-a placut pentru ca este o insula mai intima, cu oameni mai putini. Prefer in concediu sa stau in zone cu putini oameni.
O alta zona frumoasa, la noi in tara, este zona Obarsia Lotrului. Munte, rauri de munte, padure, putini oameni, cateva masini. Poti petrece cateva zile fara sa-ti dai seama ca au trecut :)

la noi Botiza-maramures si Poienile de sub munte-langa
o gura de rai

Pe-un picior de plai........................:3:

rucsa said:
dar,eu din '92,fara exceptie imi petrec 2 saptamani pe litoralul turcesc
pentru mine turcia este un loc de visunde,indiferent de locatie nu ai cum sa nu te simti bine,nu ai motive sa te enervezi ,te simti turist respectat si onorat,iar pentru vacanta ta de vis lucreaza toti cei de acolo...
Eu nu ma oamor dupa Grecia, desi am fost de cateva ori. As vrea sa merg in Turcia. Ce-mi recomanzi?

Mod 1,depinde ce iti doresti tu de la vacanta din turcia:poate fi un club de vacanta din care sa nu iti doresti sa iesi pe toata perioada sejurului deoarece ai tot:restaurante,piscine,plaja,baie turceasca,masaj,programe de animatie,seri cu specific turcesc,etc,de fiecare data altceva
un hotel in centrul unei statiuni in care in fiecare seara sa iesi si sa colinzi bazarurille,magazinele,...
un hotel cu demipensiune din care sa pleci dupa micul dejun si sa vizitezi cat mai mult
un loc intim de cazare si plimcari cu iahtul,safari
daca pleci cu masina sau avionul
daca vrei cu aquapark inclus
sunt f multe variante,depinde ce iti doresti si in ce formula pleci:familie,grup de prieteni,copii
te astept cu detalii

as vrea cu avionul, la cel putin all inclusive. un hotel pe malul marii, cu masaje (asta pt sotul meu), de unde sa pot pleca in excursii de o zi, ca sa vad ce e frumos prin zona. nu vreau nebunie dar nici liniste.

acum 2 ani am fost in kusadasi la aqua fantasy,5*,all inclusive,pe malul marii,de mare exceptie,cu aqua land inclus in club
poti merge de acolo la efes,biserica sf ioan,casa sfintei maria,pamukkale,safari
intra pe net sa vezi si daca te intereseaza iti mai dau relatii despre asta
sau alte locatii
ai mau fost in tr?

CUUUUM?DESPRE CE VORBESTI TU?
nu ai cum manca acelasi lucru,,,zilnic pt ca:sunt 3 restaurante imense fiecare cu alte feluri de mancare
pt fiecare rest.,dimineata ai fara nici o exagerare:10 feluri e dulceata
10 feluri de cereale
cafele de care vrei 30 feluri mezeluri,20 feluri de branza,ceaiuri de tot felul cat si ceaiuri medicinale,oua facute in toate felurile posibile,clatite in n-spe combinatii,fructe pe alese,dulciuri,paine de care nici nu stiai ca exista in atatea variante,si multe altele pe care nu mi le amintesc acum,a,sa nu uit tot felul de placinte,placintele cu diverse umpluturi,dulci sai sarate
apoi exista micul dejun tarziu la care tot asa,ar trebui sa stai acolo minim o luna ca sa poti manca din toate felurile de mancare
pana la pranz exista snack bar la cele 7-8 piscine,ca sa nu mori de foame-salate de tot felul.pizze,burgeri,racoritoare,cartofi prajiti,cafele,ceaiuri,bere,etc inghetate,prajituri
pranzul;ciorbe,supe de pui,de vita,de ciurerci,de sparanghel,de nici nu visezi,nenumarate sortimente
gustari de tot felul
garnituri de tot felul
carne gatita,fripta ,la protap,la gratar,la ceaun,frigarui,saorma,ce vrei,carne tocata in chiftele;parjoale,legume umplute
dulciuri in tavi de aprox 80 cm diam.,de la baclavale cu nuca,fistic,alune,caimac,latorturi cu cicoilata,frisca,fructe,tarte,prajituri,tortuti imense cu inghetate asortate,bauturi de tot felul,fructe...
apoi iar snack baruri pana la cina
iar cina la fel de bogata si diversificata
dupa cina -seara dea piscina,animatie,bauturi seminte:caju,fistic,migdale...apoi ciorba de l a miezul noptii
si asta diferit in fiecare din restaurante
CAZAREA:
sunt hoteluri ci 2 etaje+parter,dormitor cu pat cu baldachin,jacuzzi in camera,plasma,ac
living cu sofa,canapea+fotoliu,plasma,a,c
baia cu cada,cadina dus,gr sanitar
balsam,sampon,sapun lichid,totul zilnic si la discretie

CURATENIA???????????
zilnica,prosoape imaculate,cearceafuri ,lenjeria impecabila schimbate ZILNIC,iar prosoape cate 3 randuri de pers in baie si 2 la jacuzzi
farfurii,pahare?SE SPALA LA MASINI DE SPALAT VASE,nu spalate de tanta cu carpa,tanta care habar n-are ce posteaza,dar mai sunt frustrati care fac si d-astea-daca ei n-ajung acolo,de ce sa se bucure altii?
asa ca maniaca sa fii cu curatenia si vei vedea ca ei sunt mai ceva decat tine

daca ma hotarasc, o sa merg pe mana ta :)

iti trimit si cateva poze,ca sa-ti faci o idee,MOD 1

Click Image to Enlarge Image Hosting

nici o reclama,nici un comision
pur si simplu discutam despre destinatii de vacanta si daca cineva i-a dat lui mod niste informatii eronate,mi se pare normal sa-i spun cum sta situatia
tie nu ti se pare normal ca daca ai fost intr-un loc frumos si te intreaba cineva,sa-i spui despre el?
sau ce experiente neplacute ai avut in vacanta si sa nu ia si altii plasa?

cine nu a facut o drumetie in apuseni a pierdut enorm.sa pleci in grup cu rucsacul de 30 kg in spate ,sa intri in salbaticie mergand ore in sir fara sa dai peste picior de om tot drumul si dupa 8 ore de mers sa te opresti sa nu te mai poti ridica de oboseala,sa faci un foc si sa pui de-o mamliga si in jurul focului sa pui de-o cantare pana tarziu in nopate.si asta sa dureze vreo 7 zile timp in care nu vezi urma de om.iar la iesire cand iesi in civilizatie sa ti se para ca vii din alta lume si sa intri in pestera ursilor,cea mai mare pestra din europa...nici nu vreau sa spun mai mult pt ca nu exista suficiente cuvinte pt a descrie totul,dar asta nu se poate uita toata viata.
sau poate vreti sa mergeti in guatemala la ruinele incase in tical sa vedeti ce de curand am citit undeva zilele astea, ce zona am traversat,locuri unde se faceau ritualuri de catre cei mai de seama intelepti ai zonei care cunosteau istoria si viitorul pamantului (vai,vai ce pacat ca atunci nu cunosteam povestea despre anul 2012,altfel judecam tot ce exista acolo).daca nu ar fi distanta cu siguranta ar merita vazut mai ales ca viata este f ieftina acolo.

Vulcanii noroiosi

Vulcanii noroiosi se afla situati in apropierea localitatii Berca din judetul Buzau, la aproximativ 20 km de orasul Buzau. Pana in Berca se poate ajunge atat cu personalul din Buzau cat si pe DN 10 Buzau - Nehoiu - Intorsura Buzaului. In cazul in care se sta la ocazie acest lucru se poate face la iesirea din Buzau dinspre Nehoiu. Din localitatea Berca pentru a ne apropia de zona vulcanilor noroiosi se poate lua un autobuz. Pentru mai multe indicatii se poate apela la ajutorul localnicilor.

Vulcanii Noroiosi de la Paclele Mari sunt declarati monumente ale naturii, constituindu-se astazi sub forma unei rezervatii geologice, botanice si peisagistice ce se intinde pe o suprafata de 25 ha.

Aici apar numeroase ridicaturi de pamant sub forma unor cratere cu o circumferinta care la unele este mica, iar la altele poate ajunge chiar la cativa metri. Unele cratere sunt linistite, altele bolborosind si revarsand suvoaie de noroi inspre baza lor. Peisajul zonei este deosebit de arid, cu numeroase despicaturi de pamant ce sugereaza ideea de seceta.

Despre acest fenomen interesant si deosebit de spectaculos, Alexandru Odobescu a scris in lucrarea sa Pseudokynegeticos: "aici si-a asezat necuratul cazanele cu smoala clocotita: pe sub pamant galgaie si fierbe glodul noroios, mai rece decat gheata, mai greu decat ceata"

Back