• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

DIETE

magda

New member
Joined
Apr 15, 2010
Messages
7,166
Reaction score
0
Conopida combate depresia

Legumă din familia cruciferelor, conopida are un aport caloric redus (30 de calorii la 100 g, este o valoroasă sursă de vitamine (conţine vitamine din complexul B şi vitamina C) şi de minerale (potasiu, fosfor, zinc şi magneziu).

Conopida stimulează producţia de anticorpi şi de hemoglobină în corp şi protejează împotriva astmului, migrenei şi depresiei. Dieta bogată în conopidă îmbunătăţeşte sănătatea pielii şi a mucoaselor şi echilibrează concentraţia de grăsimi în sânge.Un studiu realizat de cercetătorii americani a arătat că un consum crescut de conopidă scade riscul de cancer gastric şi de colon.


Reţeta săptămânii

Supă de conopidă cu chefir
Timp de preparare: 40 de minute
Calorii: 80/porţia
Ingrediente: O conopidă, 3 linguriţe de ulei de măsline, un morcov, 2 cartofi tocaţi, un litru de supă de legume, 50 g chefir, pătrunjel după gust.

Preparare: Bucheţelele de conopidă se înăbuşe în apă. Restul conopidei se toacă mărunt şi se căleşte în ulei timp de două minute alături de celelalte legume tăiate cubuleţe. Apoi, se adaugă bucheţelele de conopidă, supa şi pătrunjelul şi se lasă să fiarbă. Supa se serveşte asezonată cu chefir.


[/b]
 
FRUCTELE si legumele sunt esentiale in dieta deoarece contin fibre, vitamine si minerale.
 
Cercetari recente arata insa ca, daca mancati cinci portii de fructe si legume pe zi, e bine sa alternati culorile. Pentru ca fiecare tip de pigment vegetal este de obicei asociat anumitor grupe de componenti nutritivi care se numesc fitonutrienti. Cu cat mai diverse fructele si legumele ingerate, cu atat mai larga umbrela de protectie a organismului pe care acesti componenti o ofera.
 
Back
Top