"Aşa cum am spus, lesbianismul devine o posibilitate
atunci când relaţia primară a fetei cu mama ei lipseşte, este întreruptă sau indezirabilă. Devine o posibilitate şi dacă relaţia tatălui cu fiica este nesigură sau lipsită de respect. Observaţi vă rog felul în care aceste perturbări elimină temelia primară din viata fetitei.
Dacă fata percepe o separare în relaţia ei cu mama, atunci ea: 1) se confruntă cu un sentiment de nesiguranţă şi de abandon (ducând la anxietate), şi 2) pierde mijloacele prin care poate descoperi acele date fundamentale despre sine şi despre identitatea ei (depresie).
"Homosexualitatea nu este o boală, ci un comportament deviant, format în urma interacţiunii complexe între o multitudine de factori: conflicte personale,
traume emoţionale din trecut,
nevoi sufleteşti neîmplinite, incertitudine cu privire la identitatea sexuală,
înstrăinarea de părintele de acelaşi sex, abuz sexual, teamă de intimitate cu sexul opus,
o eventuală cauză hormonală, influente şi propagandă prin mass-media, diferite opţiuni personale şi altele."
Acesta este începutul acelui gol interior.
Fata nu a avut niciodată ocazia să se destindă într-un loc sigur, să o copieze pe mama, să primească dragostea altora şi astfel
să crească.
Se alege cu un sentiment de singurătate pe dinafară şi cu unul de goliciune pe dinăuntru. Ce femeie poate suporta aceste două sentimente simultan?
Ca femei, vom lucra, ne vom strădui şi chiar vom recurge la control şi manipulare pentru a reduce această singurătate şi goliciune. Deseori strigătul nostru după o relaţie se va transforma în nevroză şi într-o hiper-dependentă sau nevoie după altcineva. Şi întrucât inima unei lesbiene tânjeşte după o mamă, după prietenele din copilărie şi după o identitate feminină, această dependentă va lua forma exterioară a unei relaţii cu o femeie."
"Sunt foarte inteligente - personalităţi complexe, energice şi înzestrate cu un puternic simt al dreptăţii şi integrităţii."
"1)
o relaţie lipsă, tensionată sau depărtată
cu mama;
2) lipsă de protecţie, de respect sau un abuz din partea unui bărbat;
3)
puţine sau nici o prietenie cu fetele, şi
4)
un sentiment de goliciune sau ruşine în locul unei identităţi feminine depline."
"Dar dacă un copil este rareori atins? Dar dacă mama ei nu a putut să fie prezentă sau disponibilă din cauza unor probleme personale?"
"Mai important, de fiecare dată când îsi deschide inima pentru un ataşament - se produce o retezare."
(de aceea nu accept pe nimeni pe forumurile mele) (totusi, de undeva, cumva, va fi cineva)
"Din nefericire, în mod inconştient ea
se va apăra şi de binele şi de iubirea care îi sunt oferite, aşa cum se va păzi şi de răul de care se teme.
În sinea ei se decide să se protejeze de orice posibilă rănire, ceea ce duce la şi mai multă pustietate şi la şi mai multe piese lipsă din viata ei."
"În esenţă, avem o dependentă emoţională atunci când o femeie depinde de o alta pentru a-i da un sentiment al identităţii şi o siguranţă relaţională. Ea depinde de cealaltă femeie pentru a scăpa de goliciunea, singurătatea şi anxietatea proprie. La nivel subconştient, ea spune: “Binele meu primar depinde de legătura cu tine. Dacă legătura sau relaţia noastră este constantă, caldă, sigură şi iubitoare (perfectă), eu mă simt bine. Dacă legătura noastră este ameninţată în vreun fel, intru în criză. Nu mi-e bine.”
etc, etc...intreg materialul
aici
In functie de cauze, disting 2 tabere. Si in fiecare tabara 2 categorii distincte, deci 4 grupe.
Complicat.