• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Dumnezeu exista?

Admin1

Administrator
Reaction score
0
Pun aceasta intrebare deoarece existenta unui Dumnezeu atotputernic si atoatestiutor (imaginea Dumnezeului oferita de crestinism), dupa cum stiti, este un paradox logic. Si consider asta suficient pentru a pune la indoiala existenta unui astfel de Dumnezeu.
Voi ce credeti?

Gogu said:
Pun aceasta intrebare deoarece existenta unui Dumnezeu atotputernic si atoatestiutor (imaginea Dumnezeului oferita de crestinism), dupa cum stiti, este un paradox logic. Si consider asta suficient pentru a pune la indoiala existenta unui astfel de Dumnezeu.
Voi ce credeti?

Crestinismul este credinta in Fiul lui Dumnezeu, Isus Cristos :P :D iar Biblia, ca si carte de capatii religiei crestine indruma (prefer sa cred ca asta face) la credinta in Isus, Dumnezeu si Sfinta Treime.

Iudaismul este a alta religie a credintei in Dumnezeu. La fel si kabbalah.
Si altele nu mai stiu.

Sa nu uitam un mic amanunt.
Biblia contine si Vechiul Testament.

E clar - eroarea mea: noul testament era de scris acolo (ca si carte a credintei in Fiu, Dumnezeu si Sf Treime).

Pun si eu o intrebare poate puerila.
Daca dumnezeu exista, de ce permite ca zilnic sa se intample accidente, crime, razboaie si alte chestii nasoale?

pt simplul motiv ca noi oamenii am ales pacatul inca din timpul lui Adam.psalmii cap 51 vers 5,,Iata ca in nelegiuire am fost adus pe lume in durerile nasterii si in pacat m-a conceput mama mea"(toti ne-am nascut in pacat iar plata este moartea) Dar tot dumnezeu spune in IER cap 7 vers 23_26,,Iata cuvantul pe care i l-am dat ca porunca,,Ascultati de glasul meu si eu voi fi toata calea pe care v-o poruncesc,ca sa va mearga bine"MAR Cap 3 vers 35 ,, cine face vointa lui Dumnezeu,acela imi este frate si sora,si mama" Gal cap 6 vers 7 ,,Nu va lasati indusi in eroare:Dumnezeu nu e lasa batjocorit!Fiindca ce seamana omul aceea va si secera!(vezi proverbele cap 11 vers 17 23 29, 30 cap 29 vers 15 corinteni cap 6 vers 18

Atunci, de ce l-a trimis pe Hristos sa se sacrifice si sa ne ierte pacatele?

ca sa ne ierte pacatele facute pana atunci cu conditia ca noi sa ne schimbam.....am facut-o?

o spune clar ca dumnezeu nu se lasa batjocorit

Gogu said:
Daca dumnezeu exista, de ce permite ca zilnic sa se intample accidente, crime, razboaie si alte chestii nasoale?

Cine suntem noi ca sa judecam ce face, de ce face si cum actioneaza DUMNEZEU ?

Crsitina, cele amintite de tine nu cred ca provin de la Satana. Parerea mea e ca, provin din prostia si inconstienta umana.

cristinateodora said:
Gogu said:

Pentru ca, asa cum Lucifer s-a rasculat impotriva lui Dumnezeu si a vrut sa-i ia locul, tot asa sunt si oameni din care a fugit Duhul Sfant si in locul gol din inima lor a intrat satan si-i indeamna sa faca tot ce uraste Dumnezeu : sa nu ucii, sa nu fi desfranat, sa nu minti ......

De unde stim ca Lucifer s-a rasculat impotriva lui Dumnezeu?

Spuneti si voi unde anume. Cartea, capitolul, versetul.

cristinateodora said:
in inima lor a intrat satan si-i indeamna sa faca tot ce uraste Dumnezeu : sa nu ucii, sa nu fi desfranat, sa nu minti ......

Ce simplu a devenit omului sa situeze la originea raului pe care il genereaza, pe nu-stiu-cine intrat in inima lui. Cred ca omul e singurul responsabil.

Ce simplu e sa astepte, static, trecerea fiecarei zile (sub semnul unei vibratii eventual) in loc sa Traiasca. Oare e asa simplu sa-ti fie teama de sfirsitul de miine si lovituri apocaliptice in loc sa te bucuri de clipa prezenta care indubitabil e singura certitudine, chiar una absoluta ;) ?
In fiecare zi ni se intimpla ceva bun si ceva rau - cred ca echilibrul este esenta lumii materiale si credinta in Dumnezeu asta ar trebui sa releve nu sa ne lamentam tot timpul de diavolul dintre noi. Oamenii comozi ignora bucuriile precum si propria capacitate de a-si indrepta erorile.
Oare cum vedem mai mult raul din lume decit pe Dumnezeu? Oare pt ca unii vorbesc prea mult despre El?

Nu ocolesc intrebarea topicului dar prea mult am vorbit despre Dumnezeu si nu-mi sta in fire.

Orice credinta: in Dumnezeu, satan sau in sine e ok atit timp cit respectam citeva din poruncile date. Avem numai 10 porunci de neincalcat si mult mai multe lucruri (bune) de facut in rest :shy:. Numai recent :D :D:D am citit cele 11 'porunci' ale lui satan si sunt conduite de acelasi bun simt ca si cele ale crestinilor (singurele pe care le cunosc).
Credinta inseamna toleranta, toleranta inseamna ratiune, ratiune inseamna ca existam deci...:D ? Bineinteles ca Descartes a spus-o intr-o forma mult mai faina :Shy:.
Dogmele nasc intoleranta, intoleranta duce la ruptura. Depinde cit de liber stim sa gindim pt a ne simti ok intre oamenii care sunt asa cum noi ii vedem :D . Si asta nu e sofism ;) .

manuela said:
imediar gogu cauta in revelatie cap 12 verset 9siverset 12

Revelatia este tot una cu apocalipsa? Ca la versiunea online nu apare

VECHIUL TESTAMENT

Facerea
Ieşirea
Leviticul
Numerii
Deuteronomul
Iosua Navi
Judecători
Rut
I Regi
II Regi
III Regi
IV Regi
I Paralipomena
II Paralipomena
I Ezdra
Neemia
Esterei
Iov
Psalmi
Solomon
Ecclesiastul
Cântări
Isaia
Ieremia
Plangeri
Iezechiel
Daniel
Osea
Amos
Miheia
Ioil
Avdie
Iona
Naum
Avacum
Sofonie
Agheu
Zaharia
Maleahi
Tobit
Iudita
Baruh
Ieremia
3 tineri
III Ezdra
Solomon
Ecclesiasticul
Susanei
Ist. Balaurului
I Macabei
II Macabei
III Macabei
Manase

NOUL TESTAMENT

Matei
Marcu
Luca
Ioan
Faptele Apostolilor
Romani
I Corinteni
II Corinteni
Galateni
Efeseni
Filipeni
Coloseni
I Tesaloniceni
II Tesaloniceni
I Timotei
II Timotei
Tit
Filimon
Evrei
Iacov
I Petru
II Petru
I Ioan
II Ioan
III Ioan
Iuda
Apocalipsa

Versetul 9 spune
9. Şi a fost aruncat balaurul cel mare, şarpele de demult, care se cheamă diavol şi satana, cel ce înşeală pe toată lumea, aruncat a fost pe pământ şi îngerii lui au fost aruncaţi cu el.
iar versetul 12 spune
12. Pentru aceasta, bucuraţi-vă ceruri şi cei ce locuiţi în ele. Vai vouă, pământule şi mare, fiindcă diavolul a coborât la voi având mânie mare, căci ştie că timpul lui e scurt.
Nu apare nicaieri ca Lucifer s-a rasculat impotriva lui Dumnezeu.

E deja e demonstrat in geneza cand diavolul era impotriva lui dumnezeu ispitind pe Eva.Citeste geneza cap 3 vers 1 pana la verset5 ..... Si apoi citeste Ezechel cap 28 vers 13 pana la 17 (Satan in principiu era heruvimul din eden heruvim ocrotitor)

Back