• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

E foame de bani?!

Admin1

Administrator
Reaction score
0
Am stat sa ma gandesc daca sa fac acest topic sau nu. Pana la urma, daca a aparut topicul, inseamna ca m-am hotarat sa-l fac :D
As vrea sa vorbim aici despre motivatiile unui individ cunoscut indeobste sub titulatura de "admin". Da, vorbim despre acel "admin" bincecunoscut si atoatestiutor de pe un blog (stai, ca acum sunt 2) si un forum care se erijeaza in interfata web a domnului Ioan Istrate. Nu vreau sa discut mesajele acestuia, deoarece altceva este interesant. Este interesant acel admin, pare-se nepot al domnului mentionat mai sus.
Si sa incepem cu inceputul. Acum ceva vreme pe blogosfera romaneasca a aparut faimosul blog ioanistrate.ro. Era un blog fad, lipsit de interes si de vizitatori. Prin primavara, la o interventie televizata a domnului Ioan Istrate a fost pronuntat numele acelui blog si dintr-odata traficul de acolo a sarit in aer. Pana aici, totul minunat si frumos. Dar imediat dupa ce traficul a sarit in aer, pe acel blog au aparut bannerele publicitare. Nimic interesant totusi. Abia de acum incep lucrurile interesante.
Personajul despre care discutam a initializat cateva scheme de castig propriu. La inceput a fost tendinta de a cere donatii. Dar cand a aflat ca trebuiesc platite taxe, a renuntat. Apoi s-a vehiculat varianta de trimitere de SMS-uri platite. Dar cand providerii de telefonie mobila i-au spus personajului care o sa fie partea lor, acesta a renuntat. Bineinteles ca pentru justifica aceste donatii s-a inventat o poveste lacrimogena despre nu stiu ce server si nu stiu ce teava de internet. Bull-shit-uri. Dar romanul e naiv si pune botul.
Bineinteles ca dupa ce unii utilizatori au facut ceva taraboi, s-a gasit o poveste din care reiesea ca de fapt nu se castiga bani.
In sfarsit, ajungem aproape de zilele noastre, cand se face si forumul. Bineinteles ca plin de reclame. Si de topicuri junk, dar deh, trebuie afisari ca sa faci bani, nu? :D
Apoi s-a intamplato chestiune faina. Forumul si blogul au picat cateva zile. Povestea este una cum ca un nene cu un tarnacop a taiat teava de net (sau de curent? ca nu mai stiu) si cativa oameni si-au pus intrebari. Ca de exemplu, cum poate un nene cu un tarnacop sa omoare un datacenter? Raspunsul e clar: nu poate. Rezulta ca e clar faptul ca serverul nu este intr-un datacenter. Deci nu costa cat un host la un datacenter. Deci varianta cu cheltuieli exorbitante, pica.
Acum sa trecem in revista alte chestiuni. Si sa incepem:
- un blog tehnic. Nu era mai simplu un subiect care sa trateze aceste chestiuni pe vechiul blog? Dar nu, e vorba de alt trafic.
- un forum cu numar minim de postari. Asta nu e strategie de a tine userii aproape?
- un forum "ascuns" in care se trateaza detaliile "delicate". Asta nu e tot strategie de a forta userii sa devina "activi"?
- un milion de subiecte si de chestiuni off-topic care umplu forumul. Bineinteles, cu reclame peste reclame.

Si acum stau si ma intreb: Oare adminul chiar vrea sa dea informatii cititorilor sau este croit pe facut bani? Si, credeti-ma, nu e vorba de un salariu minim pe economie...

PS Oare de ce credeti ca adminul a dezagreat cele 2-3 initiative ce nu i-au apartinut? Ma refer la acel proiect AS, la reteaua de avertizare pe mobil si la potentiala retea de radioamatori.

parerea mea este ca nu exsita in general persoane dispuse sa faca ceva fara sa castige si mi se pare normal sa castige atata timp cat pt acel ceva a dat bani( macara investitia).nu ma deranjeaza nici daca din acel ceva mai iese si ceva pe deasupra atata timp cat este folositor,mai ales ca acel ceva trebiuie intretinut/modernizat/imbunatatit.DAR NU MI SE PARE NORMAL ca acel ceva sa furnizeze informatii cu caracter alarmist pt a creste numarul userilor in scopul maririi incasarilor.asta este deja sarlatanie.

La fel de bine poate fi o "exploatare" a naivitatii oamenilor sau .............aplicarea tacticii: creaza panica si tine userii sub control, dandu-le iluzia ca detii adevarul .
Totusi ,vina au si cei care cred orbeste , la urma urmei ,de buna voie si nesilit de nimeni stai si nu te culci pana nu primesti OK-ul de la admin ca "urmeaza o noapte linistita" .

Da, e mare foame pt Catalin :D

Voi ati vazut ca admin creeaza topicuri peste topicuri, indiferent cat de jalnice sunt? Oare de ce? Nu cumva fiindca mai multe topicuri inseamna mai multe reclame? Forum mai dezorganizat si mai stufos decat ala nu am vazut. Se vede ca alearga dupa reclame.
Am auzit ca exista un subforum ascuns, cu plata (cam 200 euro inscrierea) unde userii sunt informati inclusiv despre interpretarea mesajelor.

anuk said:
La fel de bine poate fi o "exploatare" a naivitatii oamenilor sau .............aplicarea tacticii: creaza panica si tine userii sub control, dandu-le iluzia ca detii adevarul .
Michael Crichton a scris "Frica" in care a demonstrat ca statele mari controleaza populatia in acest mod, prin massmedia, cu ajutorul stiintei, falsificand datele!

mod1 said:
Da, e mare foame pt Catalin :D

Voi ati vazut ca admin creeaza topicuri peste topicuri, indiferent cat de jalnice sunt? Oare de ce? Nu cumva fiindca mai multe topicuri inseamna mai multe reclame? Forum mai dezorganizat si mai stufos decat ala nu am vazut. Se vede ca alearga dupa reclame.
Am auzit ca exista un subforum ascuns, cu plata (cam 200 euro inscrierea) unde userii sunt informati inclusiv despre interpretarea mesajelor.
..am vazut tot felul de topicuri ..ei si?
ai vazut si cati posteaza cu buna ziua/buna seara? poate reclama e doar un argument,cu restul ce faci?Impartialitate...vezi DEX
Pt "zvonul cu subforumul/200 euro...i-mi aminteste de o porecla de demult pe care ti-o adresez..E'MANUELA...de acum stii cum am sa-ti spun..si aici si si la ..istrati...poate primesti si mielul !!

Gepaco, observ eu ca tu tii bine la cei de pe acel forum.
Ia stai tu stramb si gandeste drept. Cine forteaza userii acolo sa tot posteze cu buna ziua/buna seara? Aud? Cumva daca nu ai nu stiu cate postari te da afara?
Apoi ia mai stai putin stramb si intreaba-te de ce vrea postari multe daca are probleme cu serverul? Ca asa sustine.
Apoi mai stai putin stramb si intreaba-te de ce vrea useri multi? Ca mesajele si interpretarile, tema principala a forumului, este doar pentru cei inregistrati. Si iar imi amintesc de problemele cu serverul.
Dupa ce-ti raspunzi sincer la aceste intrebari, vezi daca nu cumva are dreptate Gogu.

Nici macar nu mai posteaza informatii, dar userii intra in continuare, au reflex conditionat.

Old DG said:
anuk said:
Michael Crichton a scris "Frica" in care a demonstrat ca statele mari controleaza populatia in acest mod, prin massmedia, cu ajutorul stiintei, falsificand datele!

Da,e foame de bani!! Induce teama,creaza dependenta prin metodele stiute(fie alarme mai mult sau mai putin reale,fie obligativitatea postarii unui nr.de mesaje /saptamana ).Am observat ca mesajele alarmiste se indesesc in preajma weekendului sau al sarbatorilor legale sau religioase,cand cei care stau acasa -si nu sunt putini-"trebuie " sa tina sistemul de alarmare deschis =trafic mare=banuti frumosi .De aici si virulenta impinsa pana la paroxism a binecunoscutei moderatoare care imparte bannul :P nu banul @-) in stanga si-n dreapta,tocmai pentru a evita orice ar putea strica ceva in tactica lor bine pusa la punct.Si atunci de ce va mai intrebati cand are timp de serviciul mult trambitat?Nu de acolo,sau nu numai de acolo iese banul gros .Deci...da,e vorba -exact de ceea ce spuneam in alta parte -de o manipulare pusa la cale in scop strict financiar .

Am gasit pe net un ABC al manipulatorului scris de Alexandra Gorea dupa George H. Green si Carolyn Cotter. Se potriveste modelului sau nu?

A = Manie (anger). Manipulatorul foloseste mania ori de cate ori poate. Aceasta plaseaza cealalta persoana intr-o postura defensiva si o forteaza sa contraatace folosind propriile reguli ale manipulatorului: “Unde naiba ai umblat pana la ora asta? E trecut de miezul noptii.”

B = Injoseste (belittle). Injoseste o alta persoana. In special in public.

C = Controleaza (control). Controleaza, controleaza, controleaza. Cu cat mai multi oameni, cu atat mai bine.

D = Neaga (deny). Neaga tentativele de manipulare. “Cine, eu? Ce-am facut?”

E = Exagereaza (exaggerate). Isi exagereaza propria importanta astfel incat toata lumea sa stie ce persoana cu adevarat puternica este ea.

F = Frica (fear). Inoculeaza frica ori de cate ori este posibil. Este in mod garantat una din ármele sale cele mai importante. De exemplu: “Stiu ca pleci maine cu avionul in vacanta. Daca as fi in locul tau as avea mare grija. Am auzit ca a fost un lant de spargeri in cartierul tau….si ca ultímele trei zboruri au avut aterizari de urgenta…un este mare lucru….dar daca as fi in locul tau…”

G = Vinovatia (guilt). In restul timpului, trezeste in altii vinovatia. Combinata cu frica, utilizarea vinovatiei, garanteaza ca va ajunge departe ca manipulator. De exemplu: “Nici o problema. Du-te cu prietenii in weekend. Nu conteaza, sunt doar mama ta. Vreau sa te distrezi tu bine. Serios. Adica, doar pentru faptul ca e ziua mea luna viitoare….Du-te, hai, nu te ingrijora pentru mine.”

H = Minciuni cinstite (honestlies). Foloseste minciunile cinstite ori de cate ori poate. “Stiu ca nu ar trebui sa zic asta, dar este pentru binele tau. Trebuie sa stii ce am auzit-o pe sora ta spunand despre tine. ”

I = Intimideaza (intimídate). Indimideaza alte persoane, in special prin remarci nepoliticoase si prin limbajul trupului.

J = Judeca (judge). Ii judeca pe altii fara mila. “Esti cel mai prost om din cati am intalnit vreodata.”

K = Cunoaste (know). Se arata cunoscator al tuturor lucrurilor.

L = Traieste (live). Traieste viata altora in locul lor. Stiu intotdeauna mai bine ca ei care le sunt necesitatile.

M = Manipuleaza (manipúlate). Manipuleaza, manipuleaza, manipuleaza.

N = Rautacios (nasty). Face remarci rautacioase in locul celor dragute. Ziua persoanei respective va incepe cu un hop. “Arati ca naiba! Esti bolnav cumva?”

O = Organizeaza (organize). Organizeaza pe toata lumea in jurul sau.

P = Putere (power). Putere, putere, putere. O dobandeste de cate ori poate.

Q = Paraseste (quit). Paraseste orice conversatie si pleaca nervos daca lucrurile nu se desfasoara asa cum vrea el.

R = Se comporta nepoliticos (make rude). Se comporta nepoliticos ori de cate ori are ocazia. Impolitetea si cruzimea sunt indicate. Uita de comentariile politicoase sau de manierele elegante.

S = Minciuni cu “trebuie” (shouldlies). Foloseste minciunile cu “trebuie” ori de cate ori poate. “Ar trebui sa mai slabesti, te vei simti mult mai bine.”

T = Ameninta (threaten). Ameninta verbal alte persoane de cate ori are ocazia.

U = Foloseste (use). Ii foloseste pe ceilalti pentru a-si atinge propriile scopuri. Gandeste machiavelic.

V = Vulnerabilitate (vulnerability). Tinteste vulnerabilitatea altora.

W = Castiga (win). Castiga cu orice pret. Nu spune nimanui ca ii pare rau sau ca a facut o greseala. Astfel isi va consolida rezervele de putere.

X = Pretinde (X-pect). Pretinde ca ceilalti sa faca ce vrea el.

Y = Striga (Yell). Striga la toata lumea. Ii plaseaza intr-o postura defensiva si stabileste o data pentru totdeauna cine este seful.

Z = Ocheste punctul zero (zero in). Tinteste in nucleul vinovatiei si fricii altor persoane intocmai ca o racheta care se ghideaza dupa caldura. Apoi le foloseste in avantajul sau.

Din cate am auzit (citit) moderatorii au cerut bani pt un nou server. Deci... e foame de bani frate!

Dupa cum ati observat, la telefon se obtin mai multe informatii direct de la domnul Istrate decat de pe bloguri/forum/chaturi/msli-uri si alte aberatii din astea. Si bineinteles ca nu m-am putut abtine sa nu ma intreb cum este posibil.
Daca va mai amintiti, acum ceva vreme, am pomenit de niste zvonuri despre o sectiune ascunsa, unde accesul este contracost si unde sunt postate mult mai multe informatii decat cele postate pentru pulime. Adica exact cele pe care Istrate le spune la telefon dar nu apar pe internet decat la noi ;)
Eh, astazi am aflat dintr-o noua sursa, credibila (pana la proba contrarie) de aceasta magarie. Si cica nu e vorba de bani putini deloc.

oare de aceea repeta ioana pana la obsesie ca ei fac voluntariat? pentru ca sa fie crezuti de p.....?:D

Back