• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Fotbal

"Nu vom aduce arbitri străini!" Vezi ce decizii s-au luat în cazurile lui Colţescu şi Crăciunescu

View attachment 2

Centralul de la Steaua-Victoria Brăneşti, Sebastian Colţescu, este cel mai recent exemplu de arbitru care a comis erori grave în acest debut de campionat, iar şeful CCA, Vasile Avram, este conştient de acest lucru.

Totuşi, Avram spune că nu se va apela la soluţia cu arbitri străini, ci se poate ajunge la varianta cu şase arbitri.

Referitor la Teo Crăciunescu şi Sebastian Colţescu, ultimii doi centrali care au greşit în etapa a patra, Vasile Avram a precizat că aceştia nu vor fi excluşi din arbitraj, însă "vor avea timp de gândire".

"Cu regret spun că arbitrajul ne-a dat peste cap în această etapă. Dacă în primele 2 etape asistenţii au influenţat scorul, acum a fost rândul arbitrilor centrali. Am hotărît să-i chemăm pe aceştia la o întâlnire joi la ora 10.00. Teo Crăciunescu şi Sebastian Colţescu nu vor fi excluşi însă vor avea timp de gândire. Nu vom aduce arbitri străini. FIFA şi UEFA ne-au transmis că ne vor ajuta în varianta cu 6 arbitri", a declarat Avram, conform sport.ro

Cea mai absurda decizie de arbitraj! Mai rau ca la penalty-ul Stelei!

Meciul dintre Legia Varsovia si Cracovia Krakow va ramane in istoria fotbalului printr-o decizie de arbitraj pe care nu a inteles-o nimeni.

Toata lumea a ramas cu gura cascata in minutul 93 al meciului din campionatul Poloniei, la o decizie a arbitrului de la centru.
Portarul a prins mingea dupa un duel cu un adversar si s-a grabit sa o degajeze. Centralul a fluierat inexplicabil lovitura libera indirecta din interiorul careului, iar Legia a marcat prin Iwanski si a obtinut o victorie nesperata, scor 2-1.

View attachment 3

sursa: http://www.sport.ro/

Attachments

• coltescu-psp62.jpg
    coltescu-psp62.jpg
    78.6 KB · Views: 0
  • VIDEO Cea mai absurda decizie de arbitraj! Mai rau ca la penalty-ul Stelei! Ce crezi ca a fost.jpg
    VIDEO Cea mai absurda decizie de arbitraj! Mai rau ca la penalty-ul Stelei! Ce crezi ca a fost.jpg
    9.9 KB · Views: 0
Levy: "Domnul Bucşaru mi-a spus că vor pleca mulţi jucători şi poate la finalul sezonului echipa se va desfiinţa"

View attachment 4

Tehnicianul Unirii Urziceni, Ronny Levy, a confirmat că va pleca după înfruntarea cu Hajduk Split, din Europa League şi a dezvăluit că patronul Dumitru Bucşaru i-a mărturisit că vor pleca mulţi jucători de la echipă şi e posibil ca la finlul sezonului Unirea Urziceni să se destrame.

"De obicei, sînt optimist şi cred foarte mult în această echipă, dar în această situaţie e greu pentru că Hajduk Split e o echipă bună.

Voi pleca! După ultima discuţie cu domnul Bucşaru am decis să rămîn doar pentru aceste două meciuri şi apoi să părăsesc echipa. Am vorbit cu o parte din jucători, sînt foarte supărat pentru ceea ce se întîmplă, mai ales că am venit anul trecut cu optimism şi am avut rezultate bune la această echipă, care are ceva special.

Chiar dacă am multă experienţă în fotbal m-am simţit foarte bine la această echipă. E suprinzător că se întîmplă aşa ceva, nu mă aşteptam. Îmi place România foarte mult, fotbalul românesc are potenţial foarte mare, nu ştiu ce se va întîmpla cu echipa mai departe, dar din ce am vorbit cu domnul Bucşaru am înţeles că vor pleca mulţi jucători şi va încerca să supravieţuiască pînă la finalul sezonului şi poate atunci se va desfiinţa.

În fotbal lucrurile se schimbă repede, e greu să motivezi jucătorii, cel mai important a fost spiritul echipei şi aceşti jucători pe care pot spune că-i iubesc. În fotbal nu mi-e frică de nimic, pot lupta cu orice echipă, dar în această situaţie sînt un pic speriat", a spus Levy.

sursa: http://www.gsp.ro/

Attachments

• Ronny Levy.jpg
    Ronny Levy.jpg
    19.3 KB · Views: 1
Gigi l-a AMAGIT pe Banel cu un transfer la Dinamo Moscova: "Am vrut sa-l ambitionez un pic!"

View attachment 7

Banel Nicolita a fost... amagit cu un transfer la Dinamo Moscova ca sa... dea totul pentru Steaua!

Va spun acum ca el nu mai poate sa ma mai auda. Cineva a lansat un zvon zilele trecute cu transferul lui Nicolita, iar eu am preferat sa nu il neg. Am zis sa il ambitionez un pic, asa ca n-am infirmat transferul", a spus Gigi Becali la GSP TV.

Steaua - Grasshopper e IN DIRECT la ProTV si pe www.sport.ro de la 20.45!

sursa: http://www.sport.ro/

Attachments

• Gigi l-a AMAGIT pe Banel cu un transfer la Dinamo Moscova "Am vrut sa-l ambitionez un pic!".jpg
    Gigi l-a AMAGIT pe Banel cu un transfer la Dinamo Moscova "Am vrut sa-l ambitionez un pic!".jpg
    26.1 KB · Views: 0
Steaua intra cu o victorie in barajul Ligii Europa

View attachment 1

Bogdan Stancu a adus Stelei un debut cu dreptul in play-offul Ligii Europa, in fata lui Grasshoper. Golul sau a venit in repriza secunda, la cateva minute dupa ce elvetienii avusesera trei ocazii de gol, ultima mare, Tatarusanu fiind acolo decisiv. Steaua a avut si o bara, a fost un meci de la egal la egal, care lasa un retur deschis, saptamana viitoare.

Steaua a inceput in forta partida, cu Bicfalvi avand o actiune impetuoasa spre poarta. A trecut in viteza de trei adversari, intr-un dribling lung, de peste 15 metri, insa si-a pierdut suflul, sutand slab, cu spitul, pe langa poarta. Desi elvetienii nu au aratat nimic la inceput, minutul 5 a insemnat o actiune pe contraatac destul de periculoasa. O centrare in careu l-a gasit pe Cabanas liber in careu, el a trecut insa pe sub minge fiind semnalizat in plus si in ofsaid.

Tanase a fost aproape de gol atunci cand ceasul de meci batea minutul 10. Un sut trimis de el din apropierea portii a trecut paralel cu buturile elvetiene. Nu a fost nici sut nici centrare. Mingea nu a periclitat poarta si nici nua ajuns la Kapetanos, in ciuda efortului disperat al grecului de a impinge in poarta.

Primul sut pe poarta al partidei a venit in minutul 14, la capatul unei faze anemice a lui Grasshoper. Imediat dupa, Stancu a ridicat tribunele in picioare printr-un sut peste poarta, trimis la capatul unui efort personal de patrundere spre poarta.

In minutuil 19 a aparut si Nicolita in joc. Un sprint pe partea dreapta, cu capul in jos, este oprit pentru ca nu prea mai era teren si nici cu cine combina. Bravo, Banele, Carl Lewis ar fi invidios, oricum cert el nu alerga asa ca tine, repede si cu mingea la picior!

Elvetienii au avut cea mai mare ocazie de gol a partide, in minutul 24. O greseala in defensiva l-a lasat pe Zuber in careu cu mingea la picior. Tatarusanu a intrat la sacrificiu si a respins din cadere, cu picioarele. A urmat un atac rapid al Stelei la capatul caruia Tanase a trimis prima minge a echipei sale pe poarta, un cap prins de Konig.

Latovlevic a scos din nou Steaua la rampa in doua faze consecutive. In minutul 33, sutul sau fara preluare, puternic, de la marginea careului, a fost cu greu respins in corner de Konig. A urmat cateva secunde mai tarziu o lovitura libera pentru stelisti, centrarea in careu fiind stearsa de Latovlevic cu capul, prea putin pentru a o devia in plasa.

Latovlevic a ramas in centrul atentiei si pe final de repriza. Un sut trimis de el a fost respins cu greu in corner de portarul elvetian. In drum spre afara terenului, mingea a atins transversala, ar fi fost un gol frumos. Un ultim efort al lui Konig a salvat situatia.

Kapetanos a trecut si el pe langa gol in ultimele minute. O minge scapata in fata de Konig, dupa un sut al lui Dorel Stoica, a ajuns la Kapetanos. Grecul a fost busculat in careu, insa a ajuns la minge si a trimis spre poarta, putin pe langa.

Repriza a doua inceput brusc cu alt film. Steaua dominata. Trei ocazii au avut elvetienii in primele minute, ultima dintre ele, a lui Gerardo putand inseamna fara probleme gol. Acesta s-a complicat cu un sut printre picioarele lui Tatarusanu si, din fericire pentru noi, portarul Stelei a inchis bine.

Dupa 10 minute de chin, Ilie Dumitrescu l-a schimbat pe Kapetanos accidentat cu Surcu, iar jocul Stelei a inceput sa creasca. Ros-albastrii au iesit din nou in atac, Stancu trimitand un sut puternic in bratele lui Konig. Mai bine ceva, decat nimic, asa cum anunta partea secunda.

In minutul 70 a venit deschiderea scorului. Stancu a sutat fulgerator de la 20 de metri, dinspre coltul din dreapta al careului, iar mingea s-a pus imparabil in plasa.

Putea fi 1-1 in minutul 82, atunci cand Tatarusanu a ramas fara replica la sutul lui Cabanas trimis de la marginea careului. Portarul Stelei nu a vazut mingea, fiind tintuit pe loc.

Finalul de meci a gasit ambele echipe in expectativa, semn ca si Steaua era multumita de victorie, dar si elvetienii stiau ca au ceva in caciule pentru returul de peste o saptamana.

sursa: http://www.onlinesport.ro/

Vasluiul obtine un egal cu Lille

View attachment 2

La a treia participare consecutiva in cupele europene, vasluienii au avut parte de un obstacol dificil. Cea mai ofensiva formatie din Franta, Lille, a preferat insa sa isi menajeze mai multi dintre titulari, astfel ca misiunea baietilor lui Lopez Caro a devenit mai usoara. Vasluiul a obtinut un care pastreaza sperantei de calificare, intr-un meci in care 90 de minute nu a uitat sa atace, mai rar asa ceva pentru o formatie romaneasca.

Antrenorul spaniol a pastrat acelasi sistem de joc, 4-2-3-1, cu Pouga in avanposturi si surpriza Raul Costin in banda stanga.

Cu mijlocul terenului baricadat de cei doi inchizatori, vasluienii nu au avut mari probleme in a bloca atacurile adverse in prima repriza.

Francezii si-au creat prima sansa de gol abia in minutul 33, cand Chejdou a venit din linia a doua si a trimis puternic cu capul, la o palma de poarta slovacului Kuciak.

De partea cealalta, Lucian Sanmartean a fost dirijorul de la mijlocul terenului, insa pasele "micului Platini" nu au fost fructificate de colosul Pouga, iar la pauza scorul a fost 0-0.

In repriza a doua, Vasluiul a jucat in atac pana la final, Sanmartean si Wesley avand ocazii bune, chiar daca nu decisive. Moldovenii nu s-au retras in aparare si au obtinut un egal pe un final de meci in care nu s-a retras.

Unirea Urziceni, umilita la Split

View attachment 3

Unirea Urziceni a fost batuta mar de Hajduk Split, scor 4-1, si poate spune adio Ligii Europa. Ialomitenii au deschis scorul, insa au primit patru goluri si sunt ca si eliminati din cupele europene.

Cu anuntul desfiintarii la finalul sezonului deja facut, Unirea Urziceni nu si-a respectat blazonul de echipa capabila sa transforme visele in realitate si a avut o prestatie dezastruoasa la Split, pe un teren pe care Dinamo a incasat trei goluri la foc automat.

Croatii au incercat sa puna stapanire pe meci inca din primele minute, insa prima mare ocazie de gol le-a apartinut baietilor lui Ronny Levy.

Marius Onofras a beneficiat in minutul 12 de un balon in adancime, pe care l-a preluat frumos, insa doar transversala s-a opus deschiderii scorului.

Hajduk a devenit din ce in ce mai periculoasa de la minut la minut, avand un adevarat pericol in Ibricici si Sharbini, insa defensiva ialomitenilor a dezistat cu brio.

Ialomitenii au reusit chiar sa deschida scorul in minutul 35, dupa o cursa fabuloasa a lui Sorin Frunza, dar bucuria a fost de scurta durata.

Cu cinci minute inainte de pauza, Grigore a iesit gresit pe o centrare si i-a permis lui Ibricici sa egaleze printr-o lovitura de cap.

Impinsi de la spate de un public fabulos, croatii au reusit in cele din urma sa preia conducerea in minutul 65. Ibricic a facut o cursa fenomenala pe care a finalizat-o cu un sut la coltul lung, o faza la care defensiva ialomitenilor a fost spectatoare.

Croatii au continuat sa atace si au inscris din nou cu 13 minute inainte de final, cand Grigore a ramas impasibil la un corner, iar Brkljaca a punctat nestingherit cu o lovitura de cap.

Pentru ca intregul cosmar sa fie complet, ialomitenii au mai incasat un gol in minutul 84. Cop a punctat dupa mai multe gafe ale lui Neaga si Galamaza pentru un 4-1 cat o calificare.

Attachments

• Gol FABULOS al lui Stancu! Steaua 1-0 Grasshopper! Ramai pentru rezumatul meciului.jpg
    Gol FABULOS al lui Stancu! Steaua 1-0 Grasshopper! Ramai pentru rezumatul meciului.jpg
    18.4 KB · Views: 0
  • Vasluiul obtine un egal cu Lille.jpg
    Vasluiul obtine un egal cu Lille.jpg
    26.8 KB · Views: 0
  • LIVE TEXT Hajduk - Urziceni 4-1! Cop marchează!.jpg
    LIVE TEXT Hajduk - Urziceni 4-1! Cop marchează!.jpg
    55.4 KB · Views: 0
Timisoara pierde la limita cu Manchester City

View attachment 4

FC Timisoara nu a reusit minunea in fata celor de la Manchester City, pierzand pe Dan Paltinisanu cu 0-1, dupa golul debutantului Mario Balotelli. Banatenii mai au o sansa in Anglia saptamana viitoare, insa sunt ca si eliminati din Liga Europa.

Fata in fata cu cel mai important meci din ultimii ani, banatenii au inceput curajos confruntarea cu milionarii de la City, dorind sa arate ca nu se tem de transferurile facute de englezi in aceasta vara.

Folosindu-se de principala arma, entuziasmul, si cu un Curtean aflat intr-o dispozitie buna de meci, Timisoara a controlat startul meciului.

Fostul mijlocas al lui Gaz Metan Medias a fost aproape de a obtine un penalty dupa un sfert de ora, insa Florian Meyer nu a fost impresionat de plonjonul sau din suprafata de pedeapsa.

Manchester City s-a multumit sa pastreze posesia balonului in prima repriza, singura sansa apartinandu-i lui Tevez in minutul 31, la o lovitura libera scoasa de Pantilimon fara probleme.

Banatenii au mai avut o ocazie de gol pana la pauza, dar sutul bun al lui Cosmin Contra a fost deviat de Kompany pana in bratele lui Hart.

Englezii si-au schimbat prestatia dupa pauza, presand din ce in ce mai tare pentru deschiderea scorului, in timp ce Roberto Mancini i-a aruncat in lupta pe Balotelli, Jo si Johnson.

Yaya Toure a zguduit serios bara in minutul 67, din centrarea lui Balotelli, iar pana la deschiderea scorului nu a mai fost decat 5 minute.

Balotelli a debutat cu dreptul si a reusit sa inscrie in minutul 72, dupa un sut paralel cu poarta a lui Emmanuel Adebayor.

Pe final de meci, Timisoara nu a mai avut forta sa revina, in timp ce Manchester City putea sa mai inscrie fara probleme de doua ori.

Attachments

• ONORABIL Timişoara - Manchester City 0-1.jpg
    ONORABIL Timişoara - Manchester City 0-1.jpg
    48.4 KB · Views: 0
Liga 1, etapa a V- a:

Vineri (20 august 2010):
18:00: Sportul Studentesc 3-0 CFR Cluj
20:30: Rapid Bucuresti 2-0 Gloria Bistrita

Sambata (21 august 2010):
18:00: Targu Mures 2-6 Dinamo Bucuresti
20:00: Astra Ploiesti 2-2 Universitatea Craiova
22:00: Pandurii 0-0 Gaz Metan Medias

Duminica (22 august 2010):
18:00: Universitatea Cluj 2-1 Otelul Galati
20:00: FC Vaslui 0-3 Steaua Bucuresti
22:00: FC Timisoara 2-1 Victoria Branesti

Luni (23 august 2010):
20:00: FC Brasov 1-1 Unirea Urziceni

Dragomir: „Bilaşco strică atacul Stelei”

Seful LPF crede că transferul atacantului de la Unirea Urziceni va crea tensiuni în lotul roş-albaştrilor

Bilaşco, Galamaz şi Brandan. Aceştia sunt jucătorii pe care Ilie Dumitrescu îi vrea cu orice preţ în Ghencea. Gigi Becali a negociat cu Dumitru Bucşaru pentru transferul celor trei şi în urmă cu o săptămână, dar tratativele au căzut deoarece cele două părţi nu s-au înţeles la bani. În schimbul celor trei fotbalişti, patronul Unirii Urziceni a solicitat 2,5 milioane de euro. De această dată însă, cele două părţi par a fi căzut la pace. Gigi Becali a anunţtat aseară că s-a înţeles cu Bucşaru pentru transferul lui Bilaşco, urmând ca zilele următoare să negocieze cu ceilalţi doi fotbalişti contractele de joc. „Dintre cei trei pe care am anunţat că îi aducem, Bilaşco, Galamaz şi Brandan pot să îl confirm pe Bilaşco. Am semnat cu el şi am şi acordul lui Bucşaru. El va juca meciul cu Hajduk şi de vineri ajunge la Steaua. Steaua e şi la ora asta favorită la titlu, dar eu vreau să fac o echipă foarte puternică, să mă bat cu ea în Europa. Până la urmă îi înţeleg şi pe suporteri, Steaua nu a mai câştigat nimic în ultimii ani, acum e momentul să mă împac cu ei", a spus Becali.
taguri

* dragomir
* bilaşco

Dragomir nu este impresionat
Dumitru Dragomir, şeful LPF, spune că transferul lui Bilaşco va crea probleme la Steaua. "Bilaşco le strică atacul celor de la Steaua. El trebuie să joace titular, nu-l aduci să stea rezervă. Este un jucător bun, dar nu cred că este mai bun decât Kapetanos sau Stancu. Nu ştiu dacă se pretează jocului Stelei", a declarat Dumitru Dragomir. În schimb, dinamovistul Ioan Andone crede că Steaua devine foarte puternică dacă îi transferă pe cei trei fotbalişti de la Urziceni. „Bilaşco e un transfer foarte bun pentru Steaua. Pentru ei este un câştig, vor face faţă şi în campionat şi în Liga Europa. Deocamdată noi nu suntem candidaţi la titlu", a afirmat antrenorul lui Dinamo.

adevarul.ro

Becali: "Nu-l dau pe Stoica la Craiova!" Pe cine ar ceda Gigi lui Piţi

View attachment 5

Gigi Becali le-a transmis indirect câtorva jucători aduşi de Victor Piţurcă în această vară la Steaua că îşi pot căuta echipe. Becali a declarat că nu are de gând să renunţe la Dorel Stoica, aşa cum s-a speculat astăzi, dar că e dispus să negocieze cu Victor Piţurcă pentru cedarea goalkeeperului Răzvan Stanca sau lui Păcurar, Todorov sau Martinovic.

"Nu se poate pune problema să ajungă Dorel Stoica la Craiova, dar sunt dispus să negociez pentru pentru Martinovic, Stanca, Todorov şi Păcurar. Dar totuşi nu cred că va fi cazul", a spus Becali la Sport.ro.

"Ce prime? Nu umblu cu sacoşa de bani prin Elveţia!"

"Jucătorii au glumit când au zis că aşteaptă prime pentru calificare, imediat după meci. Vă daţi seama că nu o să merg cu ei în sacoşă în Elveţia. Ei vor primi banii pe care îi câştigă singuri din calificare", a mai declarat Gigi Becali.

sursa: http://www.prosport.ro/

Lucrarile la noul stadion national, aproape finalizate

View attachment 6

Structura stadionului Lia Manoliu este finalizata 90%, fiind incepute lucrari la instalatii si finisaje, iar din septembrie vor incepe lucrarile de montaj ale acoperisului si lucrarile de canalizare exterioara, a declarat Sorin Oprescu.

Astazi (marti - n.r.) s-a montat ultima gradena, structura stadionului este aproape finalizata fiind incepute deja finisajele si instalatiile. In septembrie vor incepe lucrarile de montaj ale acoperisului si lucrarile de canalizare exterioara", a spus Sorin Oprescu, dupa vizita la stadionul Lia Manoliu.
Potrivit primarului general, pana in luna decembrie vor fi finalizate finisajele si instalatiile, in timp ce scaunele vor fi montate, in paralel, de la sfarsitul acestei luni.

Oprescu a discutat cu reprezentantii firmei constructoare despre amenajarea aleilor de acces catre stadion, a caselor de bilete, precum si a zonelor verzi din jurul stadionului, care trebuie finalizate pana in perioada rece.

Primarul general a caracterizat lucrarile la stadionul Lia Manoliu "un fel de Salva Viseu al anilor '52".

In vizita pe care a facut-o la stadionul national, primarul general a vazut cateva din loje, spatiul destinat exclusiv pregatirii sportivilor, precum si spatiile destinate presei, in aceste locuri fiind deja incepute finisajele.

"Cu siguranta in cea de-a cincea sau a sasea luna a anului viitor vom avea deja un meci organizat pe acest stadion, iar pana in anul 2012 alte trei mari evenimente vor fi organizate, astfel incat finala cupei Europa League sa se desfasoare in siguranta", a spus Sorin Oprescu dupa ce a vizitat vestiarele sportivilor.

"Ma gandesc deja sa organizam o olimpiada la Bucuresti", a adaugat edilul sef al Capitalei, el precizand insa ca despre o eventuala olimpiada organizata in Capitala poate fi vorba "undeva prin 2020".

Potrivit reprezentantilor municipalitatii in conformitate cu cerintele UEFA necesare acreditarii stadionului, acesta va fi dotat cu sisteme de asigurare a gestiunii stadionului, sisteme de securitate si siguranta, supraveghere video, sistem video cu recunoastere faciala pentru combaterea huliganismului pe stadioane. O alta cerinta care conditioneaza acreditarea stadionului de catre UEFA este mobilarea interioara a stadionului.

Referindu-se la culoarea celor cateva scaune montate deja si intrebat despre culoarea acestora Oprescu a spus: "Acest rosu care este putin portocaliu incepe sa ma streseze".

Stadionul Lia Manoliu va avea o capacitate de 55.000 de locuri pentru spectatori din care 20.000 vor fi la tribuna intai, etajul unu va fi destinat lojelor pentru oaspetii de onoare, iar etajul doi cuprinde inelul necesar circulatiei pentru spectatorii care ajung la balconul stadionului, acesta urmand a avea o capacitate de 35.450 de locuri. Accesul pe Stadionul Lia Manoliu se va face simultan prin 94 cai de acces.
Valoarea totala a contractului pentru Stadionul Lia Manoliu este de aproximativ 500 milioane de lei, din care, pana la sfarsitul anului 2009 s-au platit 203 milioane de lei, bugetul alocat de municipalitate in 2010 acestei investitii fiind de 146 de milioane de lei.

sursa: http://www.onlinesport.ro/

Attachments

• stelisti-dorel-stoica.jpg
    stelisti-dorel-stoica.jpg
    112.1 KB · Views: 0
  • Lucrarile la noul stadion national, aproape finalizate.jpg
    Lucrarile la noul stadion national, aproape finalizate.jpg
    39.5 KB · Views: 0
Piturca a acceptat oferta lui Mititelu. Neagoe si Boldici vor conduce primul antrenament

Victor Piturca a acceptat propunerea lui Adrian Mititelu de a prelua Uniersitatea Craiova, fostul selectioner al Romaniei aflandu-se in drum spre Cetatea Banilor.
Sursa citata mai anunta ca Piturca si-a trimis inainte secunzii, pe Eugen Neagoe si Gabi Boldici, acestia urmand a conduce, miercuri seara, antrenamentul Universitatii Craiova.
Sursa citata mai anunta ca Piturca si-a trimis inainte secunzii, pe Eugen Neagoe si Gabi Boldici, acestia urmand a conduce, miercuri seara, antrenamentul Universitatii Craiova.

sursa: Onlinesport

Steaua intra in grupele Ligii Europa!!! Tatarusanu erou

Steaua a obtinut calificarea in grupele Europa League, dupa ce a invins pe Grasshopper Zurich cu scorul general de 5-4. In tur a fost 1-0 pentru Steaua, care a obtinut o remiza la penalty-uri, scor 4-4. Scorul a fost deschis de Salatic, in minutul 77, meciul fiind trimis in prelungiri, apoi la penalty-uri. Stancu, Surdu, Anghelov si Latovlevic au marcat pe rand pentru Steaua, in timp ce Tatarusanu a parat doua lovituri ale elvetienilor, fiind eroul meciului.
Fara Nicolita si Kapetanos, doua piese de baza in ofensiva Stelei, echipa lui Ilie Dumitrescu a inceput timid meciul de pe arena din Zurich, aratand nu doar respect pentru adversar, dar si o anumita frica in joc.

Din acest motiv prima repriza a apartinut aproape in totalitate gazdelor, care si-au creat cateva faza foarte periculoasa in jumatatea ros-albastrilor, dar si unele ocazii mari de a inscrie. Minutul 10 a adus prima ocazie de gol a elvetienilor, Innocent Emeghara sutand peste poarta o minge scapata de Tatarusanu, dupa ce portarul Stelei parase un sut violent din centrul careului.

Tot Tatarusanu a scapat Steaua de emotii in minutul 17, dupa ce a prins pentru moment un sut puternic expediat de Cabanas din lovitura libera. Portarul stelist a scapat mingea, dar tot el a revenit si a retinut, faza care s-a repetat de cateva ori in aceasta partida in interventiile lui Tatarusanu.

Cea mai importanta faza a celor de la Grasshopper a avut loc cu un minut inainte de pauza, cand Innocent Emeghara a ramas singur in careul Stelei si a inscris, insa reusita nu a fost validata din cauza semnalizarii unei pozitii de offside de la margine, decizie la limita a asistentului sarb.

De cealalta parte, Steaua a fost departe de forma aratata in meciul tur sau in ultimele partide din campionat. Trupa din Ghencea a stat mai mult in aparare, pentru a bloca presingul sufocant al elvetienilor, iar putinele incercari de a iesi in ofensiva, s-au incheiat cu pase lungi, prea lungi, in adancime pentru romeo Surdu, sau cu centrari timide si fara periculozitate in careul advers.

Repriza secunda a inceput cu alte ocazii de zile mari ale elvetienilor. Emeghara si Toko au trecut de cateva ori agonizant pe langa gol in minutele 51 si 54. In prima faza mingea sutata din lateral dreapta a trecut prin fata portii si a doi jucatori elvetieni, pentru ca in a doua faza, Tatarusanu sa scape mingea din maini in fata lui Toko, insa acesta nu a reusit sa reia in poarta goala.

Primele ocazii de gol ale Stelei au venit dupa minutul 60. In aceeasi faza Romeo Surdu a fost aproape de a deschide scorul, prima data sutul sau din lateral stanga fiind respins de portar in partea opusa, de unde Radut a recentrat tot la Surdu, al carui al doilea sut a fost din nou parat de Benito.

Jocul s-a mai echilibrat fata de prima repriza, Steaua aparand tot mai mult si mai amenintator in jumatatea adversa. Principalul motiv al revenirii Stelei a fost inlocuirea lui Dorel Stoica, cu Anghelov, care a avut si el o ocazie de a inscrie in minutul 70, cand sutul sau a fost retinut cu dificultate de portarul elvetienilor.

Minutul 77 a adus si primul gol al meciului de la Zurich, Salatic marcand dupa o faza confuza in careul Stelei. Surdu a cazut in careu acuzand o accidentare, arbitrul sarb a lasat jocul sa continue, desi stelistii cereau intreruperea jocului. Salatic a profitat de zapaceala din defensiva stelistilor si a marcat cu un sut din intoarcere din centrul careului.

Bogdan Stancu putea decide calificarea Stelei in minutul 86, cand, in urma unei faze personale de toata frumusetea, a patruns in dribling in careul advers, insa nu a gasit spatiul portii cu un sut plasat in stanga, meciul intrand astfel in prelungiri.

Cu cateva secunde inainte de finalul primei reprize de prelungiri, pericolul numarul 1 al Stelei, Romeo Surdu, a avut posibilitatea de a obtine calificare ros-albastrilor. Matei a centrat perfect din banda dreapta pana la Surdu, a carui lovitura de cap din centrul careului a trecut la cativa centimetri de bara din stanga, portarul elvetienilor ramanand inert pe linia portii.

Replica gazdelor a venit in a doua repriza de prelungiri. Toko a pasat pe culoar la Adili in stanga, acesta a ajuns in careu in preajma portii, de unde a pasat la Hajrovic, a carui lovitura de cap din 7 metri a trecut peste transversala.

Ajunsi la penalty-uri jucatorii Stelei si-au pastrat calmul si au transformat pe rand loviturile de departajare prin Stancu, Surdu, Anghelov si Latovlevic. Eroul Stelei a fost insa Tatarusanu, care a parat fenomenal doua executii ale evletienilor, ducandu-si echipa in grupele Ligii Europa.

Remiza pentru palmares a Urziceniului cu Hajduk

Unirea Urziceni a inceput practic de la 1-0 partida din Ghencea cu Hajduk Split, Marius Bilasco, viitorul atacant al Stelei, reusind sa deschida scorul inca din al doilea minut de joc, dupa o pasa excelenta de la Bordeanu.

Deschiderea rapida de scor a cam taiat aripile croatilor, care au avut de suferit la desele actiuni de atac ale ialomitenilor, in care personaj principal a fost in mare parte acelasi Bilasco. Acesta a fost aproape de gol si in minutul 5, cand a reluat in transversala, dar si in minutul 9 cand a trimis putin peste poarta din pozitie ideala.

Rusescu a trecut si el aproape de gol la jumatatea primei reprize, executia lui violenta din lovitura libera fiind interceptata de poartarul Subasic. Prima parte a intalnirii nu s-a incheiat inainte ca Bilasco sa mai bifeze o ratare, dupa ce si croatii au avut o ocazie prin Andricic.

Repriza secunda a debutat cu noi ocazii ale Unirii. Mai intai Epaminonda Nicu a centrat inselator, mingea fiind scoasa de sub transversala de portarul croatilor, pentru ca, mai apoi, Onofras si Galamaz sa-si treaca in cont alte ratari de a majora diferenta de pe tabela.

In minutul 66, sansa a suras ialomitenilor, dupa ce Brkljaca a vazut al doilea galben pentru un fault la Brandan si a fost eliminat. Insa egalitatea numerica s-a restabilit in minutul 84, cand Vasile Maftei a vazut direct cartonasul rosu pentru un fault dur la Ibricic.

Eliminarea lui Maftei a dat ocazia croatilor sa revina cu mai multa determinare in joc si sa domine finalul de meci, cand au reusit sa inscrie golul egalizator prin Vukusic, acesta stabilind scorul final al dublei, 5-2 in favoarea celor de la Hajduk Split.
Unirea Urziceni a iesit cu capul sus din preliminariile Europa League, reusind o remiza, 1-1, cu hajduk Split pe teren prorpiu, dupa ce in meciul tur a pierdut cu 4-1. In meciul din Ghencea, Bilasco a deschis scorul in minutul 2, Vukusic egaland in minutele de final. De la Hajduk a fost eliminat Brkljaca in minutul 66, pentru ca Maftei sa fie eliminat in minutul 84.

Vasluiul scos din Europa de Lille

Dupa ce a obtinut o nesperata remiza alba in partida tur de pe teren propriu, FC Vaslui a pierdut calificarea in grupele Europa League in deplasarea din Franta, unde Lille s-a impus cu 2-0. Scorul a fost deschis din penalty de Cabaye, dupa ce Kuciak a fost eliminat, al doilea gol fiind marcat de Chejdou. Faza primului gol al francezilor a pornit dupa un offside clar, nesemnalizat de brigada norvegiana.

Francezii au inceput in forta meciul, Chedjou trimitand pe langa poarta in minutul 4, dupa o lovitura de colt si o pasa de la Gervinho. Presingul lui Lille a continuat, dupa cateva minute, Paul Papp fiind nevoit sa intervina intr-o faza limita.

Seria de ocazii ale francezilor a continuat pana la pauza, Chejdou si Gervinho fiind de cateva ori aproape de deschiderea scorului. De cealalta parte, Vasluiul n-a putut face altceva decat sa se apere cu eroism si sa scape arareori pe contraatac prin Wesley, dar fara prea mare pericol pentru poarta lui Lille.

Jocul si-a pastrat aspectul si in partea secunda. Pouga putea deschide scorul pentru gazde in minutul 57, cand sutul sau a fost blocat, pentru ca, dupa cateva minute, Gervinho sa trimita cu capul peste poarta din doar sase metri, la fel cum a facut si Chejdou in minutul 62 in urma unui corner.

Minutul 68 a adus faza decisiva a meciului, dupa ce arbitrul norvegian Tom Harald Hagen a acordat penalty pentru Lille, in urma unui fault al lui Kuciak asupra lui Sow in careu, care fusese in offside, nesemnalizat de asistent. Kuciak a fost eliminat in urma acestui eveniment, in locul sau intre buturi intrand Claudiu Puia. Acesta insa nu a putut impiedica golul francezilor, Cabaye marcand de la punctul cu var. Dupa aceasta faza si Lopez Caro a fost trimis in tribune de arbitrul norvegian, din cauza protestelor.

Cu un om in minus si un dezavantaj clar, atat pe tabela cat si in joc, vasluienii nu au mai avut nicio sansa pe final, cand au mai incasat un gol de la Aurelien Chejdou, acesta marcand cu un sut de la mare distanta, deviat de apararea moldovenilor suficient cat sa-l pacaleasca pe Puia.

Timisoara paraseste Liga Europa

FC Timisoara a fost invinsa joi seara in returul barajului Ligii Europa, cu 2-0, pe terenul lui Manchester City. Banatenii pierdusera cu 1-0 si pe teren propriu. Meciul de la Manchester s-a jucat intr-un singur sens, posesia gazdelor fiind de peste 70%. La pas, City a marcat de doua ori si a avut numeroase ocazii, in timp ce Timisoara a trimis numai cateva suturi spre spatiul portii. O eliminare fara glorie pentru Timisoara.
Golurile echipei engleze au fost marcate, joi, de Shawn Wright-Phillips '43 si Boyata 59.

Manchester City a deschis scorul in minutul 43, prin Shawn Wright-Phillips, care a primit o pasa de la Vieira, a patruns in careu si inscris cu un sut in dreapta lui Pantilimon.

Englezii majoreaza scorul, 2-0, in minutul 59, prin Boyata. David Silva a executat o lovitura libera de pe dreapta, la coltul lung, iar Boyata a reluat cu capul si a insris, profitind de iesirea gresita a lui Pantilimon.

Steaua si-a aflat adversarii din grupele Ligii Europa - Liverpool, Napoli si Utrecht

Grupa A: Juventus, Manchester City, FC Salzburg, Lech Poznan.
Grupa B: Atletico Madrid, Bayer Leverkusen, Rosenborg, Aris Salonic.

Grupa C: Sporting Lisabona, Lille, Levski Sofia, Gent.

Grupa D: Villarreal CF, Club Brugge, Dinamo Zagreb, PAOK Salonic.

Grupa E: AZ Alkmaar, Dynamo Kiev, BATE Borisov, Sheriff Tiraspol.

Grupa F: CSKA Moscova, Palermo, Sparta Praga, Lausanne.

Grupa G: Zenit, Anderlecht, AEK Atena, Hajduk Split.

Grupa H: VFB Stuttgart, Getafe, Odense, Young Boys Berna.

Grupa I: PSV Eindhoven, Sampdoria, Metalist Harkov, Debreceni VSC.

Grupa J: FC Sevilla, Paris Saint Germain, Borussia Dortmund, Karpaty Lvov.

Grupa K: FC Liverpool, Steaua, Napoli, Utrecht.

Grupa L: FC Porto, Besiktas, CSKA Sofia, Rapid Viena.

Liga 1, etapa a VI- a

Vineri (27 august 2010):
18:00: Gaz Metan Medias 0-1 Rapid Bucuresti
20:30: Dinamo Bucuresti 3-4 Universitatea Cluj

Sambata (28 august 2010):
19:00: Universitatea Craiova 1-0 Sportul Studentesc
21:30: CFR Cluj 2-1 Pandurii

Duminica (29 august 2010):
18:00: Otelul Galati 1-0 FC Brasov
20:00: Steaua Bucuresti 1-1 FC Timisoara
22:00: Unirea Urziceni 2-1 FC Vaslui

Luni (30 august 2010):
20:00: Gloria Bistrita 3-1 Targu Mures
22:00: Victoria Branesti 1-1 Astra Ploiesti

Spectacol total intre U Cluj si Dinamo

View attachment 1

U Cluj a obtinut o victorie importanta in Stefan cel Mare, invingand pe Dinamo cu 4-3, dupa un meci absolut nebun. Niculescu a deschis scorul, Adrian Cristea a egalat, iar Torje a dus pe Dinamo in avantaj, pentru ca Lemnaru sa egaleze din nou, iar Delgado sa aduca avantajul apoi de partea clujenilor pana la pauza. Niculescu a reusit dubla in repriza secunda, pentru ca Ndoye sa stabileasca scorul final.
Meci nebun in Stefan cel Mare intre "surorile" Dinamo si U Cluj, echipe care de-a lungul timpului au facut de multe ori schimb de jucatori. De altfel, meciul a trezit o multime de suspiciuni inca dinainte de a incepe, avand in vedere relatia de prietenie dintre cele doua echipe.

In teren insa, cele doua formatii si-au vazut de treaba. Mai mult departamentele ofensive decat apararile celor doua combatante. Dupa o perioada de joc mai linistita, dar dominata de dinamovisti, fostul caine rosu, Claudiu Niculescu, a reusit sa deschida scorul impotriva echipei care l-a facut mare, marcand in stilu-i caracteristic din lovitura libera. Niculescu nu a schitat niciun gest dupa marcarea golului, din respect pentru echipa unde s-a consacrat. Iar suporterii dinamovisti nu au uitat asta si l-au aplaudat la scena deschisa.

Doar cinci minute a durat avantajul oaspetilor, in minutul 23 Adrian Cristea reusind sa egaleze, cu un sut superb de la 20 de metri, dupa o faza personala proprie in care a pornit cu mingea la picior de la centrul terenului. Aflati pe val dupa revenirea pe tabela, dinamovistii au profitat de lentoarea clujenilor si au preluat conducerea dupa doar doua minute in urma reusitei cu capul a lui Gabi Torje, cel mai scund jucator de pe teren.

Crezand ca au un meci relativ facil in fata, cainii rosii au cedat usor initiativa, permitand ardelenilor sa urce din ce in ce mai periculos in ofensiva. Iar in minutul 32, fostul vasluian Alfonso Delgado a profitat pe contraatac, l-a gasit excelent in careu pe Lemnaru, care a restabilit egalitatea. Dupa alte patru minute, faza s-a repetat, insa de aceasta data Delgado a dus singur faza pana la capat si a inscris pentru 2-3 in favoarea clujenilor.

Partea secunda s-a desfasurat in aceeasi nota de ofensiva prelungita de ambele parti si aparari aeriene ale celor doua echipe. Si la fel a in prima parte, Claudiu Niculescu a dat tonul golurilor, dupa ce a marcat in minutul 59, in urma unei centrari de senzatie de la Ungurusanu. La cateva minute distanta, Niculescu putea reusi primul sau hattrick la U Cluj, insa sutul sau violent din faza fixa a fost scos de sub transversala de Naumovski.

In minutul 64 a intrat in teren pentru Dinamo si Ionel Danciulescu, acesta inlocuindu-l pe capitanul Marius Niculae, care a parasit terenul in fluieraturile publicului. Danciulescu a avut ocazia de a reduce din diferenta dupa cateva minute, insa a fost blocat in momentul sutului.

Minutele de final au adus un joc fara orizont al dinamovistilor. Trupa lui Andone a presat insistent in jumatatea adversa, insa centrarile si suturile de la distanta ale cainilor nu au prezentat pericol la poarta lui Matache. De cealalta parte, clujenii au preferat sa se apere organizat si sa incerce sa surprinda pe contraatac, Lemnaru fiind de cateva ori in pozitie de a pacali defensiva gazdelor.

Cand credeau ca nu mai au cum sa piarda acest meci, clujenii au fost surprinsi de o faza incurcata de atac a dinamovistilor, finalizata cu un sut fantastic trimis de Ndoye din afara careului, Matache ajungand prea tarziu la minge pentru a putea impiedica golul. Prelungirile au mai adus inca o ocazie a cainilor, torpila lui Torje de la 30 de metri din prelungiri, ocolind de putin poarta ardelenilor.

Attachments

• Spectacol total intre U Cluj si Dinamo.jpg
    Spectacol total intre U Cluj si Dinamo.jpg
    40.5 KB · Views: 0
Bilaşco:"Steaua, cea mai bună din România"

Cel mai nou transfer al Stelei, Marius Bilaşco, a acordat un interviu pentru ProMotor, care va apărea la Pro TV sâmbăta viitoare, pe 4 septembrie, şi din care vă prezentăm mai jos câteva fragmente. Bilaşco e fericit că a ajuns la Steaua şi spune că s-a înţeles repede cu Gigi Becali.

-Ce înseamnă pentru tine transferul la Steaua?
-Ocazia de a juca la cea mai bună echipă din România!

-Dar nu este un regres? Anul trecut ai jucat în Ligă, acum Steaua e în Europa League...
-Nu are de ce să fie un pas înapoi, e unul înainte. Oricum, nu o să pot juca în acest sezon de Europa League, pentru că deja am evoluat cu Urziceni.

"Bogdan Stancu e prietenul meu"

-Nu-ţi pare rău că te desparţi de colegii de la Unirea?
-Ba da, însă asta e viaţa. Şi la Steaua am mulţi prieteni, iar Stancu e unul dintre ei. Îl ştiu din perioada în care jucam la Argeş, apoi am jucat la Urziceni, iar destinul ne-a unit din nou la Steaua.

-Vei încerca să-l convingi şi pe Brandan să te urmeze?
-Mi-ar plăcea foarte mult să fim colegi şi aici, însă e decizia lui. Dacă mi-ar cere sfatul, cu siguranţă i-aş zice să vină la Steaua.

-Poţi ajunge mai uşor la naţională?
-Da, categoric da. Steaua, Dinamo, Rapid, CFR Cluj sunt echipele cele mai puternice şi e normal ca selecţionerul să-şi îndrepte atenţia mai des spre aceste echipe.

-În cât timp te-a convins Gigi Becali să semnezi contractul?
-Ne-am înţeles destul de repede, mai ales că ambele părţi îşi doreau să încheie acel contract. N-au fost deloc probleme.

-Ce crezi că o să se aleagă de Urziceni?
-E un regret că au plecat Dan Petrescu şi Mihai Stoica. Noi, jucătorii, am avut o relaţie foarte specială cu ei. Orice despărţire este dureroasă.

"Unirea Urziceni nu se va desfiinţa"

-S-a rupt Urziceni de când a plecat Dan Petrescu?
-A fost un moment dificil, însă am arătat că putem trece peste despărţirea de Dan. Din păcate, acum s-au ivit alte probleme la echipă. Este un moment delicat, dar sunt convins că echipa nu se va desfiinţa şi nu o să "moară", aşa cum zic toţi.

-O să fie o concurenţă acerbă în faţă, cu Kapetanos...
-Da, însă va fi benefică pentru echipă.

-Meciul cu Hajduk a fost ultimul pentru tine la Unirea?
-S-ar putea să rămân şi la meciul cu FC Vaslui, este o variantă.

Voia să se facă poliţist!
Unul dintre cei mai prolifici atacanţi români din Liga I, Bilaşco, avea alte planuri când era copil. "Mă gândeam să devin poliţist, să fiu omul bun care îi prinde pe cei răi", a dezvăluit "Bilă". Ultimul transfer al Stelei a recunoscut că a fost deposedat de permisul de conducere pentru viteză excesivă şi că s-a urcat prima dată la volan înainte să împlinească vârsta legală de a conduce. "Îmi plac maşinile, sunt pasionat. La 17 ani am condus pentru prima dată şi de-abia aşteptam să împlinesc 18 ani ca să pot intra regulamentar pe şosele. Am şi rămas fără carnet din cauza vitezei, aveam 130 în localitate!", a dezvăluit Bilaşco.

sursa: ProSport

Steaua a transferat şase jucători de la Unirea Urziceni

Bilaşco, Galamaz, Onofraş, Apostol, Marinescu şi Ricardo se vor prezenta de luni la antrenamentele formaţiei antrenate de Ilie Dumitrescu

Urziceniul se dezintegrează. Dup plecările lui Mihai Stoica, Narcis Răducan şi Rony Levy, jucătorii îşi iau zborul de la echipa ialomiţeană. Steaua este marea beneficiară a problemelor financiare pe care le are patronul Dumitru Bucşaru. Acesta trebuia să-i returneze lui Gigi Becali un împrumut de trei milioane de euro până la 20 august. În contul acestor bani, cele două cluburi s-au înţeles pentru a transferul a nu mai puţin de cinci fotbalişti, care vor juca astăzi pentru Urziceni, în meciul cu Vaslui, dar de mâine se vor prezenta la antrenamentele Stelei. E vorba de fundaşul Galamaz, mijlocaşii Apostol şi Ricardo şi atacanţii Bilaşco şi Onofraş. Dintre aceştia cinci, doi fotbalişti pot intra titulari chiar din următoarea etapă: Galamaz şi Bilaşco. După ce se va reface complet, şi Apostol va fi unul dintre titularii echipei.
Pentru a nu rămâne fără jucători, Bucşaru i-a cerut împrumut lui Becali câţiva fotbalişti. Astfel, jucătorii utilizaţi mai puţin sau deloc, precum Matei, Martinovici sau Gardoş, şi doi-trei fotbalişti de la Steaua II vor fi cedaţi la Unirea.

Maftei în Rusia plus alte plecări

Urziceniul a acceptat ieri să-l cedeze pe Vasile Maftei sub formă de împrumut la formaţia rusă Kuban Krasnodar, antrenată de Dan Petrescu. Aici, experimentatul fundaş va câştiga 300.000 într-un an şi va fi coleg cu fostul atacant al Tiimişoarei, Gigel Bucur. Alţi doi fotbalişti, Petre Marin şi Adrian Neaga, vor fi puşi pe liber de Unirea, iar Brandan va fi următorul vândut de Urziceni.

Cum va arăta Steaua: Tătăruşanu - Emeghara, Galamaz, Abrudan, Latovlevici - Nicoliţă, Apostol, D. Stoica (Ricardo), Cr. Tănase - B. Stancu, Bilaşco

5.jpg

click.ro

Ilie Dumitrescu: "Responsabilitatea acestui semiesec este a mea suta la suta"

Tehnicianul echipei Steaua, Ilie Dumitrescu, a declarat, duminica seara, dupa remiza cu FC Timisoara, scor 1-1, ca responsabilitatea acestui "semiesec" îi apartine în totalitate, însa a precizat ca punctul obtinut este important.

"60-65 de minute a fost o singura echipa pe teren, Steaua. Am dominat meciul, am reusit sa si înscriem, pe urma am fost fortuit sa fac unele schimbari din cauza problemelor medicale. I-am schimbat pe Tanase, Radut si Bicfalvi. Responsabilitatea acestui semiesec este a mea suta la suta. Este un punct important totusi, am trecut pe primul loc, dupa o perioada lunga de timp. Pacat ca nu am putut sa facem acesti suporteri fericiti, eu nu sunt multumit de rezultat. Responsabilitatea este a mea, pentru ca n-am gestionat ultimele 15 minute ale meciului. Jucatorii au muncit, s-au daruit, iar la sfârsit le-am stricat visul", a spus Dumitrescu.

Echipa Steaua Bucuresti a terminat la egalitate, duminica, pe teren propriu, scor 1-1 (0-0), cu formatia FC Timisoara, în derbiul etapei a VI-a a Ligii I. Gazdele au deschis scorul prin Pacurar '52, iar oaspetii au egalat prin Contra '80.

Mare pacat. Ce frumos a jucat Steaua pana spre final, cand si-a terminat bateriile. Ghinionul naibii....

Ilie Dumitrescu l-a dat afara pe Dorel Stoica: "Pentru mine nu mai exista"

Dorel Stoica a fost pus pe liber luni seara de Steaua. Ilie Dumitrescu a anuntat public ca nu mai conteaza pe Dorel Stoica, iar acesta are cale deschisa catre marea sa dragoste, Victor Piturca.

Dupa plecarea lui Victor Piturca, Dorel Stoica a avut evolutii din ce in ce mai slabe, in timp ce in paralel inrosea linia telefonica cu Victor Piturca, pentru a-i cere sa il transfere la Universitatea Craiova.
Dorel Stoica a avut o evolutie penibila la Zurich, scotandu-l din minti pe Ilie Dumitrescu. Partida cu Grasshopper a fost ultima pentru Dorel Stoica la Steaua, Ilie Dumitrescu anuntand ca acesta nu va mai evolua cat timp va sta el la Steaua.
"Dupa partida cu Grasshopper, Dorel Stoica nu mai exista pentru mine. Am discutat cu el inainte de meci, mi-a spus ca vrea sa joace la Steaua, insa apoi nu a mai fost el. Din moment ce el a spus ca nu ar zice 'nu' Craiovei, Dorel nu a mai existat pentru mine", a afirmat Ilie Dumitrescu la Digi Sport.
Totodata, Ilie Dumitrescu l-a acuzat voalat pe Dorel ca s-a dat lovit pentru meciul cu FC Timisoara. "A fost la un control medical, avea o problema mai veche, insa pana atunci a jucat cu ea", a comentat Dumitrescu.
Victor Piturca il vrea pe Dorel Stoica la Steaua, insa doar gratis. Becali nu vrea sa auda de asa ceva si cere aproximativ 200 de mii de euro, suma pe care Dorel a incasat-o in cele trei luni petrecute in Ghencea.

LPF anunta: Unirea Urziceni si Steaua risca sa fie retrogradate

Oficialii Ligii Profesioniste de Fotbal au anuntat ca vor urmari cu atentie desfasurarea partidei dintre Unirea Urziceni si Steaua, pentru a vedea modul in care ialomitenii isi vor apara sansele in fata echipei lui Gigi Becali. Dumitru Dragomir a afirmat ca cele doua echipe risca sa fie retrogradate, daca meciul nu se va disputa pe teren ci in culise.

Sase jucatori ai Unirii Urziceni s-au transferat in Ghencea inaintea meciului cu Steaua, iar ros-albastrii se pregatesc sa trimita in Baragan mai multi fotbalisti de la echipa a doua, pentru ca echipa lui Dumitru Bucsaru sa poata sa duca la bun sfarsit campionatul.

Acest lucru a dat nastere mai multor suspiciuni conform carora ros-albastrii vor avea o misiune facila la Unirea Urziceni, insa LPF ameninta cu masuri radicale in cazul in care se va intampla ceva necurat.

"Nu avem ce sa le facem pentru ca au transferat atatia jucatori, insa in cazul in care nu isi vor apara corect sansele vor fi exclusi din campionat", a amenintat Dumitru Dragomir, la Digi Sport.

Pe langa cei opt jucatori care au plecat deja de la Urziceni, marti vor mai pleca inca cel putin cinci, astfel ca ialomitenii nu au 18 jucatori pentru a completa lotul pentru meciul cu Steaua.

Ialomitenii asteapta intariri de la echipa a doua a Stelei, primele nume vehiculate pentru un transfer fiind Alex Lazar, Vlad Rusu, Marius Batfoi, Andrei Ionescu si Bogdan Mustata.

Onlinesport

Stoichita a fost demis

View attachment 7

Mihai Stoichita a fost demis marti din functia de antrenor principal al echipei Astra Ploiesti, in urma rezultatelor slabe inregistrate in startul acestui sezon.

Venit la Astra cu gandul sa duca echipa in cupele europene, Mihai Stoichita a rezistat doar sase etape pe banca prahovenilor, iar marti a fost demis.

Prahovenii ocupa locul 15 in Liga 1, cu doar patru puncte stranse in sase etape, iar Ioan Niculae a decis sa il demita, dupa ce a avut aceleasi intentii si in urma cu doua saptamani.

Petre Grigoras, aflat si pe lista celor de la FC Vaslui, este primul nume cu care Ioan Niculae va negocia.

Attachments

• Stoichita a fost demis.jpg
    Stoichita a fost demis.jpg
    30.9 KB · Views: 1
Ilie Dumitrescu: Nu mai putem pierde primul loc

View attachment 2

Ilie Dumitrescu, antrenorul echipei Steaua Bucureşti, a declarat marţi că formaţia din Ghencea nu mai poate pierde primul loc până la finalul campionatului, după ce a transferat şase jucători de valoare de la vicecampioana Unirea Urziceni.

"Steaua nu mai poate pierde primul loc până la final", a declarat Dumitrescu, afirmând că Steaua este acoperită acum pe toate posturile.

În viziunea sa, echipa ideală a Stelei este aceea care îşi subordonează adversara şi câştigă cele trei puncte.

Fostul internaţional a recunoscut unele probleme fizice în ultimele două meciuri, cu Grasshopper şi Timişoara, pe care le-a explicat în cadrul unei conferinţe de presă. Cu Grasshopper, doar Tătăruşanu şi Emeghara au evoluat la un nivel normal, în opinia sa, astfel că echipa nu s-a putut exprima ofensiv, cauzele fiind în primul rând fizice, deoarece echipa din Ghencea a disputat 5 jocuri în 14 zile. "Cu Timişoara au apărut probleme de efectiv, după ce trei jucători de bază, toţi mijlocaşi, s-au accidentat în timpul meciului. vA trebuit să improvizez în timpul meciului şi acest lucru s-a simţit pe final, când am fost dominaţi. Nu sunt magician", a explicat Dumitrescu.

Cristian Tănase a suferit o leziune fibrilară, nu foarte adâncă, şi va lipsi trei-patru săptămâni. Răduţ a fost victima unei contuzii, dar piciorul i s-a inflamat foarte rapid. Stelistul face tratament şi se va recupera în circa 10-12 zile. Al treilea jucător accidentat a fost Bicfalvi

Dumitrescu a reiterat ideea promovării jucătorilor tineri, subliniind că până acum în mandatul său au debutat Gardoş şi Cosmin Matei.

"Cred foarte mult în tineri, doresc să îi ajut să crească şi nu mi-e frică să îi arunc în joc. Pe lângă Gardoş şi Cosmin Matei, şi Bicfalvi, care nu a jucat prea mult sezonul trecut, este acum titular. Ştiu ce înseamnă încrederea pentru un jucător tânăr, cum am fost eu pe vremea când era antrenor Anghel Iordănescu. Totuşi, la Steaua e foarte greu să faci experimente, pentru că există presiunea rezultatului, dar voi încerca", a mai spus Dumitrescu.

Antrenorul Stelei a povestit şi un episod interesant legat de Gardoş, pe care l-a chemat sâmbătă în biroul său pentru a-l anunţa că va fi titular cu Timişoara. "L-am văzut timorat şi l-am întrebat ce s-a întâmplat, iar el mi-a zis că a crezut că l-am chemat să-i spun că pleacă de la echipă", a relatat Dumitrescu, declarându-se foarte mulţumit, atât de Gardoş, cât şi de Cosmin Matei.

http://www.romaniansoccer.ro/

Attachments

• Ilie Dumitrescu Nu mai putem pierde primul loc.jpg
    Ilie Dumitrescu Nu mai putem pierde primul loc.jpg
    8 KB · Views: 0
Back