• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

HAI SA NE JUCAM cu litere si cuvinte

Grupul gaurilor gasite ,gabjesc grabite gropile galactice .

Inima insangerata ,iarta ,iubeste ,ingenunchind insesibilitatea .

Lunecand linistit,lacrimile lucesc la lumina lunii.

Alunecand binisor,Craciunul deviaza elegant ,fugind ,gonind,hohotind ,iscand jocuri la marginea neantului ,oprindu-se pripit si ramanad toata vacanta .

SARBATORI FERICITE !!!!

Ani buni , cu deosebita eficienta ,fara griji ! Iarna la munte natura ofera pentru un revelion solutia totala,variata .Xist zdruncinat :D: (locul de intalnire al celor de la premonitii :P )

LA MULTI ANI !

Am gasit o chestie foarte interesanta. Un fel de joc al cuvintelor. Se dau niste versuri de inceput si fiecare continua cu ce-i trece prin cap si ce simte . Sa fie ca un fel de analiza a propriei constiinte, facuta in joaca. Trebuie doar nitica imaginatie. :P

Iata un exemplu , al initiatorului jocului

Eu sunt… sunt chipul din mulţime
As vrea sa stiu … de-ţi este bine
Aud …un zumzet de albine
Văd… norul alb şi mic cum vine
Vreau… prietenie de la tine
Eu sunt… sunt chipul din mulţime.

Mă prefac …mai rece decât sunt
Simt …spaimă, gândul negru îl alung
Ating… un umăr şi aştept
Mă îngrijorează… ce am cuibărit la piept
Plâng… căci lacrimile îmi fac bine
Eu sunt …sunt chipul din mulţime.

Ştiu… clar că soarta singur tu ţi-o faci
Spun…”Doamne ajută” pentru toţi cei dragi
Visez… o casă, mâţă, câine şi găini
Mă străduiesc… să nu uit că am rădăcini
Sper…pur şi simplu, că aşa e bine
Eu sunt… sunt chipul din mulţime.

variatiuni pe aceste versuri sau se dau altele de fiecare data ? ca nu prea inteleg .

Si acum creatia mea :D

Eu sunt…cea care va da bataia.
As vrea sa stiu …daca preferati cu topaia.
Aud …voci uneori, recunosc :D
Văd… de vazut, da uneori vad si prost :P
Vreau… sa vad cum va chinuti si va doare.
Eu sunt… sunt fata cu topaia si dau tare!!!

Mă prefac …ca dau usor.
Simt …spaima, usor bre, ca nu va omor!
Ating… topaia si dau cu putere.
Mă îngrijorează… ca nu ma pot opri, fata voastra o cere.:D
Plâng… cu voi, daca va ajuta.
Eu sunt …cum sunt, da nu-s o burta. :P

Ştiu… ca o sa cereti indurare.
Spun…Doamne iarta si dau mai tare!
Visez… cum dau tot mai tare, aberez?
Mă străduiesc...sa nu abuzez :P
Sper…sa nu va decimez pe toti, frate.
Eu sunt… cea care imparte dreptate! =))=))=))

Eu sunt…fauritoarea de destine
As vrea sa stiu …durerea cat te tine ?
Aud …doar soapte si suspine
Văd… ca inca nu esti langa mine
Vreau…sa te schimbi total in bine
Eu sunt… fauritoare de destine.

Mă prefac …intr-un copac cu flori
Simt …seva ca imi da fiori
Ating… cu-o creanga geamul tau
Mă îngrijorează…ca ti-e rau
Plâng… pt ce ai devenit
Eu sunt …copacul inflorit

Ştiu…ca lumea nu o pot schimba
Spun…doar ca te pot alina
Visez… sa fie totul bine
Mă străduiesc…sa fiu cu tine
Sper…sa ramai fetita mea
Eu sunt…cum stii,maicuta ta.

Nu-s multumita cum a iesit dar....

Cuvinte......dar la modul serios,stiintific. Intr-un nou document PNAS (Proceedings of the National Academy of Sciences), se gasesc 23 de cuvinte despre care cercetatorii spun ca provin din sapte familii de limbi din Europa si Asia. Sunt cele mai vechi cuvinte din lume despre care se crede ca au o vechime de 15 000de ani. Cuvintele sunt :eu, tu, nu, noi, că, a face, cine, aceasta, ce, bărbat, voi, vechi, mână, a auzi, foc, negru, a trage, coajă/scoarţă, a pluti, cenuşă, vierme, a scuipa şi mamă.

Detalii AICI

Cine ma poate ajuta sa intocmesc o lista de cuvinte si expresii intraductibile din limba romana?
Primul pe lista ar fi :
DOR ,un altul ar fi ,ALEAN

Bantuind eu asa pe net ,am dat cu totul intamplator peste acest "joc cu rime " care mi-a placut teribil de mult ,poate si pt toamna este anotimpul meu preferat :P

Joc cu rime de toamnă scăpat din condei

Scârţâie frunzele sub tălpile noastre, frunze aurii, crocante, ca scoase din cuptorul iubirii de toamnă. Stăm într-o inimă de stea pământeană, unde numai lacrimile noastre au voie să se iubească de la distanţă. Lacrimile noastre se iubesc compunând rima perfectă.

Aşa, dă-mi mâna stângă şi ţine-te bine! Vezi, la capătul mâinii drepte, copacul acela trăsnit de furtună? N-au mai rămas din el decât un ciot de trunchi şi două crengi asimetrice, una de-o parte, una de alta. Faţa cerului o zgârie în formă de cruce. Deasupra toamnă, dedesubt şi înăuntru, toamnă tăiată-mprejur şi-n spirale. Crengile asimetrice ale copacului se iubesc şi ele ca lacrimile noastre, de la distanţă, compunând rima perfectă: înCrucişată.

Şi acolo, în vale, două fire de apă se despart mai întâi şi apoi se unesc. Bucata de pământ care le separă are pe ea nişte urme. Sunt urme de miel. Până şi iarba se vede bine arsă într-o parte. Firele de apă se iubesc şi ele de la distanţă, ca lacrimile noastre, până redevin un singur râu, compunând rima perfectă: îmPerecheată.

Nu suntem singuri. Doi bătrâni se plimbă mână-n mână, încet, ca în reluare. Scârţâitul frunzelor coapte sub paşii lor este acelaşi. Poate-au venit la cules de frunze, mi-a trecut prin gând… dar cum să culegi frunzele din cuptorul iubirii de toamnă fără să te arzi, fără să-ţi curgă lacrimi? S-au oprit în faţa copacului trăsnit de furtună. Încearcă să refacă imaginea lui chiar cu trupurile lor. Îmbrătişaţi, îşi suprapun mâinile întinse de-o parte şi de alta, imitând asimetria crengilor. În ochii lor, lacrimile se iubesc de-aproape, compunând rima perfectă: îmBrăţişată.

Într-o inimă de stea terestră, iubirea intra pe tăcute în fire şi nu mai aveam nevoie de nici o poezie între noi, lacrimile noastre se iubeau de-aproape recitând poezia cu rima perfectă: Monorima.

http://adamea.wordpress.com/category/de-proba/page/5/

Nu-i joaca cu sunetul „ă ci rezultatul unui studiu facut de " Mark Dingemanse şi colegii săi de la Institutul de Psiholingvistică Max Planck au studiat limbile din jurul lumii şi au descoperit că toate conţin un cuvânt cu un sunet şi cu o funcţie identice cu cea a cuvântului românesc „ă?” ......
.... De ce este „ă?” atât de asemănător în mai multe limbi? Pentru a înţelege asta, Dingemanse şi colegii săi au studiat contextul specific în care apare acest cuvânt. În comunicaţiile umane, atunci când nu putem reacţiona cum trebuie, avem nevoie de o „cale de scăpare”: o metodă prin care să semnalăm rapid problema.

Acest semnal trebuie să fie uşor de produs în situaţii în care ne este greu să spunem ceva şi trebuie să fie un cuvânt întrebător, care să arate interlocutorului că trebuie să vorbească din nou. Dat fiind că aceste necesităţi sunt aceleaşi indiferent de limbă, acest lucru poate face ca toate limbile să aleagă aceeaşi soluţie: o silabă întrebătoare simplă, uşor de produs, precum „huh?” (engleză), „ă?” (română), „a?” (chineză), „e?” (spaniolă), „he?” (olandeză).

Puteti citi si alte argumente AICI

......"scopul purtarii lui este sa-ti apropii soarele, purtandu-i cu tine chipul. Printr-asta te faci prieten cu soarele, ti-l faci binevoitor sa-ti dea ce-i sta in putere, mai intai frumusete ca a lui, apoi veselie si sanatate, cinste, iubire si curatie de suflet... Taranii pun copiilor martisoare ca sa fie curati ca argintul si sa nu-i scuture frigurile, iar fetele zic ca-l poarta ca sa nu le arda soarele si cine nu le poarta are sa se ofileasca."
Cu banut atasat celebrului snur rosu-alb se cumparau vin rosu, paine si cas proaspat pentru ca purtatorii simbolului de primavara sa aiba fata alba precum casul si rumena precum vinul rosul."

G Cosbuc

"...La inceput, atunci cand va fi fost acest inceput, martisorul nu era martisor si poate ca nici nu se chema, dar fetele si nevestele, care tineau la nevinovatia obrazului inca inainte de acest inceput, au bagat de seama ca vantul de primavara le pateaza pielea si nu era nici un leac. Carturaresele de pe vremuri, dupa care au venit carturarii, facand "farmece" si facand si de dragoste, au invatat fetele cu pistrui sa-si incinga grumazul cu un fir de matase rasucit. Firul a fost atat de bun incat toate cucoanele din mahala si centru ieseau in martie cu firul la gat.

...Vantul usurel de martie, care impestrita pleoapele, nasul si barbia, se numea martisor si, ca sa fie luat raul in pripa, snurul de matase era pus la zintii de mart. Daca mai spunem ca firul era si rosu, intelegem ca el ferea si de vant, dar si de deochi."

Tudor Arghezi

De data asta nu-i vorba de un joc al cuvintelor si de un studiu realizat de Global Language Monitor, referitor la cele mai folosite cuvinte in anul care a trecut . Sondajul se afla la cea de-a 15-a editie anuala.

Cel mai popular cuvant a fost de fost de fapt emoticonul inimioara ,utilizat pe plan mondial in 2014 de cateva miliarde de ori pe zi.

Pe locul al doilea s-a clasat cuvantul "hashtag", iar pozitia a treia a revenit termenului "vape", care se refera la actiunea de a fuma tigari electronice.

Topul 10 al celor mai populare cuvinte ale anului trecut este completat de urmatoarele cuvinte, termeni şi expresii: "lună sângerie", "nano", "photo bomb", "califat", "privilegiul alb", "bae" şi "bash tag".

Studiul, realizat de Global Language Monitor din oraşul Austin, aflat în statul american Texas, a analizat bloguri, Twitter, Facebook şi 250.000 de furnizori globali de ştiri pe parcursul ultimelor 12 luni.

"Ebola" a ocupat primul loc în topul celor mai populare nume şi denumiri, fiind urmat de "papa Francisc", "Primul Război Mondial", "Medicins Sans Frontieres" şi "prinţul George".

Ciudat imi pare ca "OK" se află pe primul loc în topul celor mai puţin înţelese cuvinte din lume.

http://www.mediafax.ro/

Back