• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

La intrebarea “Eu Cine Sunt?” afli singur raspunsul

Admin1

Administrator
Reaction score
0
Daca simtiti ca ati ajuns intr-un punct in care nu mai doriti sa fiti tinuti de mana si ghidati prin viata, sau ca toate raspunsurile pe care le primiti se adapteaza pentru sufletul si pentru personalitatea altora, atunci eu va propun o carte frumoasa si utila care nu vrea sa va tina predici, sa va dea sfaturi sau sa va arate drumul exact spre sufletul vostru. “Eu Cine Sunt?” este cartea care va va oferi toate intrebarile care va vor ajuta sa va gasiti propriile raspunsuri.
Mihail Musat, autorul cartii, ne propune un exercitiu al intrebarilor, deoarece toata cartea este formata doar din intrebari. Dar sunt doar acele intrebari care conteaza si pe care, la un moment dat in viata, trebuie sa avem curajul sa ni le punem. Nu ne ofera raspunsuri, pentru ca nici nu e nevoie.
Intrebarile sale, aparent simple, reusesc sa starneasca acel sentiment de frustrare in fata a ceva necunoscut, neinteles, neinsusit, care pana in final, daca avem rabdare, il descoperim asa cum este: frumos.
Daca nu v-ati prins inca, acel ceva frumos pe care o sa-l descoperiti singuri, citind cartea, este chiar persoana voastra, cea adevarata. Nu cea care se uita in oglinda de pe perete, ci aceea care traieste si se dezvolta frumos, daca ii permiti, in interiorul tau, chiar si acum cand citesti acest articol.
Cartea este structurata pe capitole, care te ajuta sa iei taurul, in cazul de fata problemele de coarne, pe rand. Si asa afli singur, din intrebari, ce inseamna “Identitatea”, “Progresul”, “Schimbarea”, “Responsabilitatea“, “Ajutorul” sau “Frica”.
Intr-un interviu, Mihail Musat spunea ca a inceput sa scrie cartea in metrou. Nimic ciudat sau neobisnuit, asa a simtit si pentru ca atunci cand lucrurile s-au intamplat la momentul potrivit, nu a avut nevoie de luni de zile ca sa o termine. Mai exact de aproximativ cinci ore, pentru trei sferturi din carte. Si este o carte originala, nu inspirata din operele altor scriitori. Mihail Musat nu da “copy/ paste” atunci cand vine vorba de cunoasterea noastra.
Nu stiu voua cat o sa va ia sa cititi cartea, dar mai ales cat timp o sa va ia sa va gasiti raspunsurile mult asteptate, dar cu siguranta merita sa incercati sa vedeti si sa aflati “Eu Cine Sunt?”.
Poti citi pe tema asta si:Cartea care ne invata "Ganduri pentru fiecare zi"“The Hours”, un film in care conteaza minuteleDana Budeanu ne preda "Manual de stil"Cartea anului 2009 in RomaniaMihaela Radulescu ofera "Niste raspunsuri"

Posted on Fri, 15 Jan 2010 18:35:07 +0000 at http://www.stiridebine.ro/carte-eu-cine-sunt
Comments: http://www.stiridebine.ro/carte-eu-cine-sunt#comments

Back