anuk said:
Intrebare pt cei care au provizii , unde le tineti ? (ca pt un an .....e nevoie de spatiu,nu gluma )
Spatiul minim necesar unei ratii de circa 2500 calorii/zi/om pentru un an de zile este de 400 litri. Sa spunem 500, deoarece mai avem pierderi de spatiu datorita ambalajelor.
Deci, spatiul minim pentru hrana a 2 persoane pe un an de zile este de 1 metru cub.
La mine, avand in vedere faptul ca am o buna parte de mancare mai "pretentioasa" si pentru ca am ratie de 4000 calorii/zi, spatiul este dublu, adica 1 mc /persoana/ an.
Nu stiu daca are rost sa spun ca la Bucuresti nu am provizii pentru un an, ci doar pentru o perioada minima de timp. Plus provizii care sa-mi permita sa ajung "la conac" sau in alt loc sigur.
Problema cea mai mare pentru mine este apa.
Calculand minim 5 litri apa/zi/om, ies aproape 2 mc de apa/an/om. Nu am si nu o sa am niciodata in stoc aceasta rezerva, dar am surse de apa plus mijloace de a filtra si purifica cantitati virtual nelimitate de apa.
Acum, in cazul meu, cantitatea de mancare necesara pentru a-mi acoperi 4000 calorii/zi cantareste circa 0.6 kg. Pentru deplasarea din Bucuresti spre "conac" am luat in calcul o durata maxima a deplasarii de 10 zile (200 km mers pe jos 5km/ora timp de 4 ore/zi). Deci o sa car in spate 6 kg de mancare. La mancare se mai adauga si 7 litri de apa plus 2 kilograme de alte materiale. In total, pentru 10 zile am un rucsac de 15 kg.
As dori sa pot sa am mai mult, dar momentan nu pot renunta la cantitatea de mancare si de apa, iar antrenamentul pe care il am imi permite doar atat.
O idee pe care am preluat-o de pe un site este aceea de a face pe traseul spre "conac" un fel de "vizuini" in care sa pun mancare/apa/echipament de pe acum, astfel incat daca va fi cazul sa evacuez pe jos, sa am parte de suficient echipament si sa nu am probleme cu apa/mancarea, fara insa a cara un munte in spate. O mai rumeg si o sa iau o decizie in acest sens.