• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Magnitudinea unui cutremur este limitata sau nu ?

GeoX

Administrator
Reaction score
0
Intrebarea zilei de azi este: Magnitudinea unui cutremur este sau nu limitata, inferior sau/si superior ? Justificati raspunsul, oricare ar fi acesta. Precizati, in caz afirmativ, semnificatia fizica a limitarii magnitudinii unui cutremur.

Astept raspunsurile pana la ora 20:30. Incepand cu aceasta ora, le evaluez. Notele vi le dau, in prima instanta, prin mesaje private, cu justificare evident, asta ca sa sporesc un pic tensiunea si caracterul palpitant. Ulterior, le puteti impartasi in discutii libere, pe chat sau aici.

Hiii, AMR mai putin de 2 ore...Daca pana la 8 jumate nu se raspunde, va dau MINUSURI la toti. Am zis ! >D<>D<>:):D

tare nerabdator esti,dom' profesor...cred ca vei ramane cu ochii in soare ()

Scara de magnitudini seismice este o scară relativă care ierarhizează cutremurele întro manieră comparativă, pe baza amplitudinilor maxime reduse la condiţii identice. Această
“scară” iniţială (de fapt o suită de valori) introdusă de Richter în 1935, este scara de
magnitudini locale (ML), definită pentru sudul Californiei, SUA, cutremure superficiale şi
distanţe epicentrale mai mici decât cca. 600 km; utilizarea ei pentru alte regiuni sau distanţe
trebuie făcută cu precauţie, având în vedere posibilele şi probabilele diferenţe în procesul de
atenuare a undelor seismice.
Din definiţia magnitudinii reiese că aceasta nu are din punct de vedere teoretic limită
inferioară sau superioară, dar mărimea cutremurului este limitată la partea superioară a scării
de rezistenţa rocilor din crusta terestră, astfel încât domeniul scării este cuprins între
aproximativ -3 şi 9,5. În afară de scara iniţială Richter, au fost dezvoltate şi alte scări de
magnitudine (MB, MS, MW )

Noroc cu victor ca altfel o incurcati toti. >:)>:)

Vic , 10 +++. Scuze de intarziere, dar nu mai am timp sa caut pe goagle :D, deci vic, nobel, nobel, nobel!!!

Back