Astronautii de pe Statia Spatiala Internationala (SSI) vor primi de acum inainte mancare de lux, gatita de unul dintre cei mai renumiti bucatari din Europa, neamtul Harald Wohlfahrt, distins cu trei stele Michelin, informeaza Antena 3.
Daca pana acum cosmonautii supravietuiau cu o pasta congelata, cu gust de mancare de pisici, in viitor se vor rasfata cu delicatese precum vitel cu ciuperci, supe, compoturi si altele.
Desi are o vasta experienta in domeniu si a gatit pentru vedete ca Sophia Loren, Bill Clinton sau Angela Merkel, conceperea meniurilor pentru SSI a fost o adevarata provocare pentru Harald Wohlfahrt. Nu numai ca anumite preparate precum sosurile au fost eliminate, dar mancarea trebuie sa fie mai condimentata, pentru ca gustul se modifica in spatiu, sa fie mai saraca in sare si mai bogata in vitamina D.
Mancarea a fost ambalata in conserve, ce sunt incalzite la bordul statiei spatiale la temperaturi de 195 de grade. Preparatele i-au multumit chiar si pe criticii culinari, care n-au gasit nicio diferenta intre cele conservate si cele produse pe loc in bucataria neamtului.
Poti citi pe tema asta si:Aranjarea alimentelor in frigiderTokyo, noua capitala gastronomica a lumii10 lucruri de stiut despre gatitBeneficiile unui animal de companieDaca mancam mai incet nu ne ingrasam
Posted on Wed, 13 Jan 2010 10:26:05 +0000 at http://www.stiridebine.ro/mancare-lux-astronauti
Comments: http://www.stiridebine.ro/mancare-lux-astronauti#comments
Daca pana acum cosmonautii supravietuiau cu o pasta congelata, cu gust de mancare de pisici, in viitor se vor rasfata cu delicatese precum vitel cu ciuperci, supe, compoturi si altele.
Desi are o vasta experienta in domeniu si a gatit pentru vedete ca Sophia Loren, Bill Clinton sau Angela Merkel, conceperea meniurilor pentru SSI a fost o adevarata provocare pentru Harald Wohlfahrt. Nu numai ca anumite preparate precum sosurile au fost eliminate, dar mancarea trebuie sa fie mai condimentata, pentru ca gustul se modifica in spatiu, sa fie mai saraca in sare si mai bogata in vitamina D.
Mancarea a fost ambalata in conserve, ce sunt incalzite la bordul statiei spatiale la temperaturi de 195 de grade. Preparatele i-au multumit chiar si pe criticii culinari, care n-au gasit nicio diferenta intre cele conservate si cele produse pe loc in bucataria neamtului.
Poti citi pe tema asta si:Aranjarea alimentelor in frigiderTokyo, noua capitala gastronomica a lumii10 lucruri de stiut despre gatitBeneficiile unui animal de companieDaca mancam mai incet nu ne ingrasam
Posted on Wed, 13 Jan 2010 10:26:05 +0000 at http://www.stiridebine.ro/mancare-lux-astronauti
Comments: http://www.stiridebine.ro/mancare-lux-astronauti#comments