• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Marturii de la seismul din 4 octombrie 2011

Sa recapitulam.
Cativa care au simtit seismul si-au spus impresiile.
Bodo si-a spus o parere, apoi a adaugat ca aceste impresii se gasesc si pe alte forumuri, inclusiv pe forumul oficial al ing chimist ioan istrate.
Apoi vine GeoX si sare de fund in sus ca de ce se compara cutremur.net cu forumul lui istrate.
Oare doar mie mi se pare ca ceva nu se leaga?

Propun sa fim seriosi si sa ne concentram pe topic, recte pe impresii.
Mai las putin topicul asa cum este, apoi curat off-topicul.

ma gandesc ca ar fi bine ca cei carora nu le place, sa treaca pur si simplu mai departe, daca tot nu pot posta la subiect.

Geo,tu ce crezi?Cum se incadreaza ultimul cutremur in asemanarea cu activitatea seismica 2003-2004?La ce ne asteptam in continuare?A scazut sau a crescut posibilitatea unui 6+in urmatoarea perioada?

eme,raspund topicul de Comentarii pe teme seismice. Aici sa ramana numai impresiile.
Eu v-am povestit cum am simtit, a fost clara miscarea pe directie est-vest, cu zgomot insotitor si cu o durata de circa 4-5 secunde.

Pffff, izact cum anticipam,ce am spus a fost inteles gresit de unii. Geo, stii ca fata de tine am un respect aparte, tocmai pentru ca aduci chestii documentate si demonstrabile si nu umblii cu baliverne. Eu nu am facut nicio referire la forumul tau, nici nu as avea cum, atata timp cat, acum cateva zile chiar iti spuneam ca nu mai stiu contul si parola de acolo. Deci nu pot sa fac comentarii asupra unui lucru pe care nu-l cunosc, deci, nu puteam sa intuiesc ce postari se fac pe acolo. Referirea mea era legata de comentariile de pe forumul Istrate, sau de pe alte forumrui unde o exista tot postari de-astea a la istrati. Arata-mi si mie , te rog, referirea mea la forumul tau si-mi cer scuze de mii de ori. Nu-mi puneti in gura cuvinte care nu-mi apartin. Oi face eu bascalie, dar nu de chestiunile serioase. Sincer, nu ma asteptam la reactia asta din partea ta. Insa, cum iti spuneam, ramai la fel de simpatic si nu ma pot supara pe tine, dar am vrut sa lamurim chestiunea asta aiurea inteleasa.
In ceea ce priveste zgaltul asta, din punctul meu de vedere nu ar fi motive de ingrijorare, chiar tu spuneai ca e un cutremur normal, sunt cam doua pe an (ma rog, cele de peste 5, asta nici macar atat nu a avut, cel putin asa zic masuratorile). Nu poti sa ma condamni ca nu-l iau in seama. E o parere personala si nimic mai mult.

Si eu imi cer scuze pentru replica mea, ar trebui sa fiu mai echilibrat, doar sunt Balanta!
Daca am ripostat asa este faptul ca pe cele 12 siteuri pe care intru zinic erau comentarii mai mult sau mai putin pertinente, dar aici lipseau!

Bodo, sunt sensibil la chestia asta, pentru ca iau lucrurile in serios. Noi am pus chiar pe prima pagina link pentru cei care doreau sa posteze marturii, chiar si neautentificati, simplu vizitatori ai forumului, fara calitatea de membru inregistrat.

Obs. offtopic oarecum: si cutremurul a fost ceva mai maricel, data fiind aria macroseismica larga, ce a inclus si nord-estul Bulgariei, interiorul curburii, plus uniformitatea distributiei intensitatilor de IV grade intr-o buna parte din Muntenia si Moldova. E comparabil cu cel de la 1 mai, pentru care MD=5,4. In final, dupa revizuiri care vor lua ceva timp, va rezulta cam la 5,25-5,4 grade. Primele determinari sunt mai putin precise. La astfel de cutremure, vin date de la toate statiile din tara, dar pe unele directii amplitudinea poate fi mai mare, si ponderarea statiilor poate diferi semnificativ.

Back