• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

MAXIME SI CUGETARI

"Viata este iluzia unui vis in care bogatiile si onorurile sunt ca norii ce plutesc in aer."
Proverb chinezesc

"Nu exista alta avere decat viata."
John Ruskin
"Unde este viata, exista si speranta."
Marcus Tullius Cicero
"Viata nu iarta slabiciunea."
Adolf Hitler

"Lumea , o , Khaghani , este o fiinta fara cap , iar "azi" si "maine" sunt cele doua maini ale ei.Daca astazi te ridica cu o mana , atunci maine cu alta mana te va defaima."
Khaghani

"Oamenii care traiesc profund nu se tem de moarte."
Anais Nin
"Viata este ... o caravana ce trece repede."
Omar Khayam

Nu putem găsi fericirea dacă ne izolăm. Avem cu siguranţă nevoie de puţină linişte şi reflecţie netulburată, dar faptul de a deveni fericit ne leagă strâns de lumea înconjurătoare. A găsi fericirea nu presupune să dispreţuim lumea, ci să ne dorim să o facem mai bună.”
“Viaţa fericită rămâne totuşi marcată de idealuri, simboluri ale unui scop mai înalt, mai mare, larg şi profund decât noi înşine. Ea reprezintă o năzuinţă profund umană de a aspira la mai mult, şi de a ne lăsa însufleţiţi de această năzuinţă. Urmărim ceva dincolo de dorinţele noastre egoiste, ceva ce depăşeşte ţelurile personale; şi vrem să atingem acel ceva. Fireşte, din când în când se poate să dăm greş în eforturile noastre, dar vom fi învăţat astfel îndeajuns ca să ştim că nu ne doboară propriile eşecuri. Viaţa noastră este o strădanie neîntreruptă, şi numim această strădanie fericire.”
Richard Schoch, Secretele fericirii

Învaţă-mă arta de a crea insule de linişte, unde să mă pătrund de frumuseţea lucrurilor obişnuite: nori, copaci, o frântură muzicală…”
Marion Stroud

“Învaţă să faci din amabilitate şi din generozitate două virtuţi trainice ale inimii tale. Amabilitatea este o virtute ce calmează şi regenerează, iar generozitatea este dăruirea sufletului. Ce poate fi mai frumos decât o persoană blândă şi calmă, ce dăruieşte necondiţionat iubirea şi frumuseţea ei întregii lumi?”
Tania Tiţă, Sufletul femeii

“Dacă punctul de referinţă interior devine spiritul, dacă devenim imuni la critici şi netemători în faţa provocărilor, noi putem cultiva puterea iubirii, folosind în mod creator energia de care dispunem pentru a crea bunăstare şi pentru a experimenta evoluţia spirituală.
Atunci când punctul de referinţă interior este egoul, când urmărim puterea şi controlul asupra celorlalţi, sau simpla lor aprobare, noi ne risipim energia într-o manieră distructivă.”
Deepak Chopra, Cele şapte legi spirituale ale succesului

“Dacă am fi capabili să reducem o parte din această importanţă de sine, s-ar putea petrece două lucruri extraordinare. Pe de o parte, noi ne-am elibera energia de blocajul generat de ideea iluzorie a propriei noastre măreţii; pe de altă parte, am beneficia de suficientă energie pentru a putea surprinde o parte din adevărata măreţie a universului.”
Carlos Castaneda, Arta Visatului

"Spune adevărul și atunci nu va trebui să ții minte nimic." Mark Twain

“Vremurile noastre sunt vremea mediocrităţii, a lipsei de sentimente, a pasiunii pentru incultură, a lenei, a incapacităţii de a te apuca de treabă şi a dorinţei de a avea totul de-a gata.”
“Noi trăim într-o molatecă lenevie, mult prea lent, cuprinşi parcă de inerţie!… Noi toţi suntem atât de nemulţumiţi de soarta noastră, încât ne e silă de viaţă!”
“După insucces, planurile cele mai bune întocmite par absurde.”
“Nimic nu e mai îngrozitor decât să trăieşti într-o lume străină de tine.”
“Omul este nefericit pentru că el nu ştie că este fericit. Numai din acest motiv. Aceasta e totul, totul! Cel care constată aceasta, acela va fi fericit imediat, imediat, în aceeaşi clipă.”
“Psihologia te ajută să ajungi la orice concluzie doreşti. Depinde numai de cel care o mânuieşte.”
“Acela care va şti să înveţe oamenii că toţi sunt buni, va desăvârşi universul, lumea.”
Fiodor Mihailovici Dostoievski

“Nu contează cât de mult timp am fost mărginiţi de limitele ignoranţei noastre. Dacă intrăm într-o cameră întunecată şi aprindem lumina, nu contează dacă acea cameră a stat în întuneric o zi, sau o săptămână, sau zece mii de ani – aprindem lumin şi întunericul dispare. O dată ce am întrevăzut capacitatea noastră de a iubi şi a fi fericiţi…lumina s-a aprins.”
Sharon Salzberg

“Izvorul iubirii se află în străfundurile noastre şi îi putem ajuta pe alţii să aibă parte de multă fericire. O vorbă, un gest, un gând, pot micşora suferinţa altuia şi-i pot aduce bucurie.”
Tich Nhat Hanh

Stimate Google! Te rog să nu te comporţi precum prietena mea. Lasă-mă mai întâi să-mi termin propoziţia şi apoi poţi să-mi dai sfaturi. Mulţumesc!

“Înţelepciunea vieţii e simplă: Fă ca pe unde ai trecut tu să fie mai bine decât înainte.”
Nicolae Iorga

“Să mergi înainte e un lucru simplu, ceea ce laşi în urmă e dificil.”
Dave Mustaine

“În clipa în care veţi realiza minunata combinaţie între acceptare, responsabilitate şi non-rezistenţă, tot ceea ce veţi trăi vi se va părea uşor şi lipsit de eforturi.”
Deepak Chopra

“Prin curgere odată cu viaţa eu înţeleg acceptare – lăsând să vină ce vine şi să treacă ce trece. Nu dori, nu te teme, observă actualul aşa cum este şi atunci când se întâmplă, căci tu nu eşti ceea ce se întâmplă, ci eşti cel căruia i se intampla“Lumea ta e o creaţie a minţii, subiectivă, inclusă înlăuntrul minţii, fragmentară, temporară, personală, atârnată de firul memoriei.”
“Odată ce vei fi liniştit, lucrurile vor începe să se întâmple spontan şi întru totul natural, fără nici o intervenţie din partea ta.”
Sri Nisargadatta Mahara

“Raţiunea nu lucrează instinctiv, ci cere încercări, practică şi învăţare pentru a progresa treptat de la un nivel de înţelegere la celălalt.”
Immanuel Kant

Back