• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

MAXIME SI CUGETARI

Mai bine in lanturi, langa persoana iubita, decat liber, in mijlocul gradinii, langa cel pe care il urasti.

Avaritia si fericirea nu s-au vazut niciodata una pe cealalta.

Este de preferat să trăieşti în infern alături de un mare înţelept, decât în paradis alături de zece proşti.

Toti oamenii se aseamana prin cuvinte, numai faptele ii deosebesc.

Citat de Jean-Baptiste Poquelin

Cuvintele nu le fac academicienii in academii, ci oamenii de pe strada. Autorii dictionarelor le captureaza aproape intotdeauna destul de tarziu, le imbalsameaza in ordine alfabetica si, in multe cazuri, abia cand nu mai inseamna ce gandisera inventatorii lor.

Citat de Gabriel Jose Garcia Marquez

Nu exista pe Pământ un om mai darnic decat cel zgarcit, de vreme ce el lasa averea sa altora, fara ca macar sa se atinga de ea.

Lung e drumul prin invatatura, scurt si eficace prin exemplu.
Pomul se-ndrepteaza de mic, nu de mare.
Sacul zgarcitului gura n-are si al risipitorului fund n-are.

„Cunoasterea este sa dezbraci lumea de aparente si sa-i privesti goliciunea fara ca sa te rusinezi.” Marius Torok
Nu prea ni se intampla sa ne intrebam pe noi insine de ceea ce suntem in realitate, dar ne intrebam necontenit de ceea ce cred altii ca suntem.” Jean B. Mossillon

Nu trebuie sa suferi pentru a fi poet; este de ajuns sa treci prin adolescenta.
John Ciardi

Întrebările copiilor "de ce?" sunt încântătoare; cele ale adulţilor disperante.

citat din Gilbert Cesbron

Îngăduinţa este principiul de a-i trata pe copii ca şi cum ar fi adulţi şi tactica de a te asigura că niciodată nu vor atinge acea etapă.

definiţie de H. Hahn Blavatsky

Un tanar devine adult cu trei ani mai repede decat cred parintii lui si cu doi ani mai tarziu decat crede el insusi.
Lewis B. Hershey

Adolescenta este timpul in care luam universul prea in serios.
Mihai Ralea

Copilaria este perioada a vietii umane, intermediara intre puritatea prunciei si nebunia tineretii - la doi pasi de pacatele maturitatii si la trei de regretele batranetii.

Adolescenta este singurul timp cand inveti ceva.
Marcel Proust

Fiecare om pe care il întâlnesc in drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea incerc sa invat cate ceva pe langa fiecare. ( Sigmund Freud )

In fata lui Dumnezeu nu exista genii, Dumezeu lucrand nu cu genii, ci cu oameni.de Petre Tutea

Adolescenta este ultima perioda din viata cand esti fericit cu adevarat ca esti cautat la telefon.
Fran Lebowitz

Back