• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

MAXIME SI CUGETARI

Faci tot efortul sa iti cresti tinerii cu rabdare, onestitate si maniere bune, dar ei tot ajung sa fie exact ca tine.
A venit vremea să-i spună,
Dar părinţii-s puritani;
Ce fac sexele-mpreună
Află el de la golani.

- Ar fi timpul, fata mea,
Să vorbim ce-i dragostea.
- Vremea e, de bună seamă.
Cam ce-ai vrea să afli, mamă?

Mamele adolescentilor au ajuns sa inteleaga de ce unele animale ajung sa isi manance puii.
Anonim

Ce inveti la tinerete, aceea stii la batranete.
Proverb romanesc

Stări de spirit, asta trebuie dat altora; nu conţinuturi, nu sfaturi, nu învăţături.

Constantin Noica

…Nevinovatia e o chestiune de vocabular. Trebuie sa eviti a numi raul. Omul bun nu vede raul pentru ca refuza sa-i invete numele, sa-l individualizeze, sa-l stie. Exista raul si in el; dar intra, nu stiu cum, in alta compozitie.Constantin Noica

In atentia adolescentilor: “NU” reprezinta o intreaga fraza sau chiar sute de propozitii atunci cand este pronunt de catre parinti.

Singurul lucru care nu respectă regula majorităţii este conştiinţa unei persoane.

citat din Harper Lee

Iti poti da seama de caracterul unei persoane dupa glumele pe care nu le accepta.

citat din Georg Christoph

Imaginatia este un lucru care isi face salas in mintea parintilor atunci cand o fata / un baiat merge la prima intalnire sau intarzie nesteptat de mult sa se intoarca acasa.

Copii mici, dureri de cap; copii mari, dureri de inima.
Proverb italian

Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie.” [Nicolae Iorga]

Inventia adolescentei a fost o greseala. Odata ce ajunge sa treaca printr-o varsta la care poate sta pe afara pana tarziu, fara a fi nevoit sa plateasca vreun impozit, desigur, nimeni nu vrea sa mai traiasca in alt fel.
Judith Martin

Cand eram un baiat de 14 ani, tatal meu era atat de ignorant incat abia suportam sa il am prin preajma.
Atunci insa cand am implinit 21 de ani, am fost uimit sa vad cat de multe invatase in numai 7 ani.
Anonim

Din acelasi text un lucru inteleg copiii, altul maturii si cu totul altceva varstnicii. (Terentiu)

Nu stii ceva? Cauta pe Google.
Nu cunosti pe cineva? Cauta pe Facebook.
Nu gasesti ceva? Mama!!!

Copiii mici iti deranjeaza somnul, cei mari intreaga viata.
Proverb Yiddish

Singurii oameni care percep întregul tablou sunt cei care ies afară din cadru. Salman Rushdie

Un pont bun pentru golf, încearcă să lovești ușor și bine și prefă-te că nu contează. Apropo, e valabil și în viață.
Donald Trump

Sunt succese care te înjosesc și înfrângeri care te înalță.
Nicolae Iorga

Back