• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

MAXIME SI CUGETARI

Fără Dumnezeu, omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de nicăieri şi merge spre nicăieri.
Petre Tutea

Între un laureat al premiului Nobel care nu s-a idiotizat complet şi a rămas religios şi un ţăran analfabet nu există nicio diferenţă.
Petre Tutea

O personalitate este aceea care se dăruieşte, nu se justifică.
Petre Tutea

Nivelul meu intelectual, chiar dacă sunt savant, nu depăşeşte nivelul unui popă obscur din Bărăgan. Pentru că preotul ăla, în ritualul lui din biserica aia din lemn sau piatră, stă de vorbă cu absolutul.
Petre Tutea

A venit odată un franţuz la noi, cu nişte maşini, iar una nu funcţiona tocmai cum trebuie. Dar românul zice: merge şi aşa! Trebuie să scăpăm de acest “mege şi aşa”; că “merge şi aşa” înseamnă că merge oricum. Nu oricum, nu oriunde, nu oricând şi nu orice.
Petre Tutea

Mi-am dorit de multe ori să fac o teză de doctorat cu tema:
aflarea în treabă ca metodă de lucru la români.
Petre Tutea

Am avut revelaţia că în afară de Dumnezeu nu există adevăr. Mai multe adevăruri, zic eu, raportate la Dumnezeu, este egal cu niciun adevăr. Iar dacă adevărul este unul singur, fiind transcendent în esenţă, sediul lui nu e nici în ştiinţă, nici în filozofie, nici în artă.
Petre Tutea

Eu, de la vârsta de cinci ani, – aşa mi s-a spus mereu – eram cam inteligent. Am intrat în şcoală cum intră leul în cireadă: o mănâncă toată. Singurul lucru pe care nu l-am putut face în şcoală a fost idioţia parţială, plastică: nu puteam desena un ou.
Petre Tutea

Fii bun ori de câte ori e posibil.
Și e posibil întotdeauna.
Dalai Lama

Cunoştinţa cea din păţanie, sau învăţăturile din durere, singura cale care poate învăţa ceva pe oameni.
de parintele Arsenie Boca

Un om gras şi vorbăreţ a mers la un pustnic şi l-a întrebat: Ce să fac să mă mântuiesc? Mergi şi fă stomacul mic, limba tăcută, inima blândă şi smerita şi te vei mântui. de Arsenie Boca

Orice prost poate critica, condamna şi lamenta,
dar e nevoie de caracter şi control de sine pentru a fi înţelegător şi iertător. Dale Carnegie

Renunţă la comparaţii şi poţi să te bucuri de viaţă la maxim.
Osho

Timpul este prea lent pentru cei care aşteaptă,
prea iute pentru cei care se tem,
prea lung pentru cei care se plâng,
prea scurt pentru cei care sărbătoresc, dar,
pentru cei ce iubesc, timpul este o eternitate.
William Shakespeare

Mai bine sa dai putin, dar la timp; ce foloseste mult daca-i dat cand nu trebuie?

Citat de Somadeva

Investiţia în cunoaştere are cea mai mare dobândă.
Benjamin Franklin

Bătrânii întotdeauna îi sfătuiesc pe cei tineri să economisească banii. Este un sfat prost. Nu adunaţi marunţişul. Investiţi în propria persoană. În viaţa mea nu am economisit un dolar, pâna nu am atins vârsta de 40 de ani. – Henry Ford

Dacă avansezi cu încredere în direcţia visurilor tale, vei cunoaşte un succes neobişnuit în vremuri obişnuite.
Henry David Thoreau

Trăieşte o viaţă onorabilă. Atunci când îmbătrâneşti şi te gândeşti în urmă, vei putea să te bucuri a două oară de ea.
Dalai Lama

Cel ce îşi domină nervii, domină cel mai rău duşman.
Confucius

Nu la lumea materială este necesar să renunţăm, ci la trecut şi la condiţionările acestuia, la sistemul de convingeri greşite care ne înlănţuie şi pe care fiecare generaţie îl impune celor următoare.
Osho

Back