• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

MAXIME SI CUGETARI

"Fie ca sufletul meu sa zambeasca prin inima mea, si inima mea sa surada prin ochii mei, astfel incat sa imprastii zambete bogate in inimi triste."
Paramahansa Yogananda

“Nu poti impiedica pasarile tristetii sa zboare pe deasupra capului tau , dar te poti impotrivi sa isi faca cuib in parul tau.” Proverb chinezesc

"Adevarata ta esenta se gaseste in sufletul tau, care este in afara si exista intr-un ocean de dragoste."
Patricia Ord

Sănătatea e comoara cea mai preţioasă şi cea mai uşor de pierdut; totuşi cel mai prost păzită.
definiţie celebră de Emile Augier

Nu-i nevoie de multă carte ca să formezi un suflet sănătos.

Seneca

Perpetuum mobile

Am alergat atâţia ani
Cu sănătatea după bani.
Iar astăzi, când mă lasă toate,
Cu banii după sănătate.

epigramă de Eugen Albu

:)))
Sănătate şi... noroc

Un medic eminent îmi dă povaţă,
Să nu mai chefuiesc, că nu e bine,
Că am noroc că încă sunt în viaţă...
Domn' doctor locuieşte chiar sub mine.

epigramă de Ştefan-Cornel Rodean

Starea sănătăţii :)))

Nu pot să spun că stau prea bine
Iar să mă caut n-are rost,
Din patru medici, unde-am fost,
Trei arătau mai prost ca mine!

epigramă de Vlad Cernea-Jerca

"Acasa este un loc care da adapost trupului si alina sufletul."
Phillip Moffitt

"Frica trebuie sa fie intru totul izgonita.
Sufletul purificat nu are a se teme de nimic."
Plotinus

Cel mai vechi şi mai puternic sentiment al omului este frica. Şi cea mai veche şi puternică frică este frica de necunoscut.

H.P. Lovecraft

Credinţa Îl activează pe Dumnezeu, frica îl activează pe duşman.

Joel Osteen

"Adevarul este atat de maret ca perfectiune, incat daca Dumnezeu s-ar face el insusi vizibil oamenilor, el ar alege lumina pentru trupul sau si adevarul pentru sufletul sau."
Pitagora

Trupul omenesc este frumos numai în măsura în care oglindeşte sufletul. (Brâncuş)

"Ori de cate ori cineva m-a ofensat, am incercat sa-mi inalt sufletul atat de sus incat ofensa sa nu ajunga la el."
Rene Descartes

Definitia iertarii: “Parfumul unei flori pe pantoful celui ce a calcat-o.” Autor necunoscut

A ierta inseamna a elibera un prizonier si a descoperi ca prizonierul erai chiar tu.” Lewis B. Smedes

“In cele din urma nu exista nimic care nu poate fi iertat , dar ramane intotdeauna ceva care nu este scuzabil.” Jankelevitch

"Priveste cu grija in jur si recunoaste luminozitatea sufletelor.
Aseza-te deoparte de cei care te distrag de la asta."
Rumi

Cel care se-ntristeaza cand vede fiinte intristate, sau se bucura la vederea unor fiinte vesele, acela cunoaste legea suprema. (Vikramacarita)

"Ah, suflete, iti este frica prea mult.
Ai vazut propria noastra tarie.
Ai vazut propria noastra frumusete.
Ai vazut pestii tai aurii.
Atunci de ce te-ai mai teme?
Tu esti cu adevarat sufletul sufletului sufletului."
Rumi

"Sufletul tau nu este din lumea formelor; aceasta explica de lumea formelor nu poate satisface pe de-a intregul sufletul tau."
Sampo Kaasila

Sufletul - o floare de colţ în pustiul cărnii.
de Gabriel Petru Băeţan

Molipsirea sufletească se face numai între sufletele de acelaşi fel.

aforism clasic de Nicolae Iorga

"Sufletul se bucura de liniste si pace, nu prin multe rationamente, ci prin simpla contemplare a adevarului."
Sfantul Petru de Alcantara

Libertatea nu inseamna sa faci ceea ce vrei, ci dreptul de a face ceea ce se cuvine.(Ioan Paul al II-lea)
Este o diferenta uriasa intre a spune o rugaciune si a te ruga.(John G. Lake)
Prietenii sunt aceia care te intreaba: ''Ce mai faci?'' si doresc cu adevarat sa-ti asculte raspunsul.

"Obisnuieste-te sa faci continuu multe fapte de iubire, ele aprind si iti topesc sufletul."
Sfanta Tereza de Avila

"Sufletul omului nu este altceva decat un paradis...
Nimic nu se poate compara cu marea frumusete si capacitate a unui suflet; oricat de ascutite ar fi mintile voastre, ele sunt incapabile sa se inteleaga pe ele sau sa-l inteleaga pe Dumnezeu, intrucat, asa cum El ne-a spus, El a creat in noi propria Lui imagine si asemanare."
Sfanta Tereza de Avila

Back