Angela74
New member
- Joined
- Jan 23, 2011
- Messages
- 1,207
- Reaction score
- 0
anuk said:
Ce alte legume faci in afara de cartofi?
Dovlecei,flori de la dovlecei, ceapa taiata inele (nu prea place alor mei), brocoli, conopida, chiar si morcovi, ciuperci, anghinare, chimen dulce.
Intai se dau in clocot cateva minute , dar sa ramana crocante ,se dau prin aluat apoi se pun ulei sa le cuprinda bine. Pt cateva min, pana se auresc, uleiul nu trebuie sa faca fum, niciodata, nici sa punem prea multe legume odata sa nu scada temp prea mult.
Pastella se poate face in mai multe feluri: simpla simpla cu apa gazata f rece, faina alba sau in doua cu faina de orez, un pic de sare. Sau cu oua:
cam 125 g faina
2 oua
2 linguri ulei
2 lg bere
putina sare
In faina se pun galbenusurile ,uleiul si berea, se amesteca si se lasa la odihnit cam o ora. Dupa ,se incorporeaza albusurile spuma.
Pt peste se foloseste pastela fara ou, cel putin eu asa fac. Pestele nu trebuie sa fie mare, sardinele proaspete se preteaza de minune,eventual cu sirea spinarii scoasa.