Morcovi cu smantana
Se rad morcovii si se taie felii subtiri.
Se pun intr-o cratita sa fiarba inabusit in unt, apa, zahar si sare.
Dupa ce au fiert morcovii se amesteca smantana cu faina si se toarna deasupra.
1 kg morcovi,2 linguri de unt,2 cesti zeama de carne sau apa,2 linguri rase de zahar,1 ceasca smantana,1 lingurita de faina.
Oua rascoapte cu maioneza
6 oua,2 galbenusuri,1 lingurita de mustar,100g ulei,1lingura de smantana,sare,2-3 masline, sau putina salata verde
Se fierb ouale tari.Cand s-au racit se curata si se taie in doua,in lung.Se aseaza pe o farfurie cu galbenusul in jos si se toarna deasupra un strat de maioneza cu mustar si la care s-a adaugat si o lingura buna de smantana.Peste fiecare ou se aseaza o frunzulita de salata verde,sau frunza de patrunjel,ori bucatele de masline.
-salata de cartofi cu tarhon
-perisoare cu smantana
-bezele