• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Mesaj primite pe 11 si 15 aprilie

Cataline, fugi la scoala, baiete!
Si vezi ca este descris dansul lui Nita cand se face tulburelu' la socrelu' :P

hmmm, sturguri albi (da sa fie cu sec :D), palate, cred si eu ca se lasa cu evenimente deosebite. :wink:

strugurii albi mai apar in "viziunile" injinerului, legat de caderea acestuia de pe scara (posibil in cap :D). pentru mine e clar ca injinerul se tranpune in trecut, cand a suferit socuri puternice. poate ne ajuta nita cu mesajele vechi referitoare la strugurii albi.

in privinata culiselor palatelor, e foarte clar. vrea sa se refere la posibilele probleme legate de moartea presedintelui poloniei (100% e un mesaj fabricat ). de parca nu stiam ca vor fi ample discutii legate de acest eveniment .

astept cu interes un mesaj fabricat, legat de acest nor...:D

Bineinteles. Ticalosia nu are margini.

Deja un 'comentator' de pe blog a descifrat primul mesaj:este vorba de placa tectonica...ea se misca 10 m inainte, 2 stanga si 2 dreapta..acum nu stiu daca si asta e tot o miscare banala sau nu ca cea de pe cod rosu..
Deci e clar ca e cutremur in toamna:P

"11.04.10 Are loc un eveniment, dupa care cevanse deplaseaza cu 10m inainte, apoi 2m in dreapta, apoi 2m in stanga. In timpul cand strugurii albi dau in copt:

are loc o paranghelie cu amicii..........se face noapte ,incepe a bura ,frig ,
-uite blocul meu.........inca oleca si-am ajuns ........asaaaaaaaa......
-10m inainte ,ups, zid :D:
-usuuurel,2m spre dreapta (prea mult) mai incercam:P ,
-2m spre stanga ,Uraaaaaaaaa !!! am nimerit usa de la intrarea in bloc:D: . A dreac, tulburelul din "struguri albi"......pana se limpezsete de drojdie......nu mai pun gura,hac!

Monologul purtat de XXXX (ramane sa vedem ,cine :P) in miez de noapte la intoarcerea acasa,unde il astepta cu drag ,imbracata in capotel roz,desfacut, prea minunata.......stiti voi cine =))

Oanai, asta e decodarea corecta:D: cutremur poate fi oricand (chiar si toamna cand dau strugurii in parg) mai ales ca e vorba de acelas cutremur asteptat si amanat sine die ,ha,ha.........de la Craciun la Paste si.......

Daca va veni in toamna, pana atunci ce face adminel?Le da vacanta de pe forum?

Mod, pai trebuie sa isi ia si lumea concedii,nu?
Si cutremurul sta si el cumintel vara...e dovada de respect;)

anuk said:
"11.04.10 Are loc un eveniment, dupa care cevanse deplaseaza cu 10m inainte, apoi 2m in dreapta, apoi 2m in stanga. In timpul cand strugurii albi dau in copt:

are loc o paranghelie cu amicii..........se face noapte ,incepe a bura ,frig ,
-uite blocul meu.........inca oleca si-am ajuns ........asaaaaaaaa......
-10m inainte ,ups, zid :D:
-usuuurel,2m spre dreapta (prea mult) mai incercam:P ,
-2m spre stanga ,Uraaaaaaaaa !!! am nimerit usa de la intrarea in bloc:D: . A dreac, tulburelul din "struguri albi"......pana se limpezsete de drojdie......nu mai pun gura,hac!

Monologul purtat de XXXX (ramane sa vedem ,cine :P) in miez de noapte la intoarcerea acasa,unde il astepta cu drag ,imbracata in capotel roz,desfacut, prea minunata.......stiti voi cine =))

Oanai, asta e decodarea corecta:D: cutremur poate fi oricand (chiar si toamna cand dau strugurii in parg) mai ales ca e vorba de acelas cutremur asteptat si amanat sine die ,ha,ha.........de la Craciun la Paste si.......

Doamne,Anuk cata imaginatie.=))

PRO DOMO :D:

"Poate că ar trebui să ne hotărâm într-o zi, doamnelor şi domnilor, să discutăm serios despre cea mai dubioasă dintre plăcerile noastre: aceea de a minimaliza amărăciunile prin zeflemea. "
(oare ..... nu tocmai asta facem noi "decodand "mesajele? si a face asemanari intre Don Quijote si Istrate ....ar fi mult prea mult :D: )

"Eu, unul, nu mai am iluzii în privinţa locului pe care îl are (îl mai are!) idealismul în lumea de azi.
De altfel, nici mori de vânt nu mai există decât ca relicve exotice, arătate turiştilor. Pe vremea lui Cervantes, cavalerii interesau, măcar, ca personaje ridicole, care îi amuzau pe privitori. Azi, "timpul înseamnă bani" şi sunt alte gusturi. De ce l-ar urmări "cu răsuflarea tăiată" contemporanii noştri pe Don Quijote? Zice el ceva, picant, despre "sex"? Vorbeşte despre o Dulcinee cu care nu s-a culcat niciodată. Nici nu s-a apropiat de ea, măcar. E un "fraier", ar zice băieţii "de gaşcă". Sau spune ceva despre gloria de a avea putere şi bani? Rivalizează Don Quijote, prin aventurile lui, cu "Codul lui Da Vinci"? Vă asigur că "gloria de tip Don Quijote" n-ar satisface nici "vedetele" care se fandosesc prin televiziunile noastre."

Octavian Paler în Convorbiri cu Octavian Paler

:D:

Unele Adevăruri, marca Octavian Paler

“Poate că ar trebui să ne hotărâm într-o zi, doamnelor şi domnilor, să discutăm serios despre cea mai dubioasă dintre plăcerile noastre: aceea de a minimaliza amărăciunile prin zeflemea.
Îmi veţi spune că a face haz de necaz presupune inteligenţă şi că, până la un punct, zeflemeaua e, ca disperarea, o dovadă de vitalitate. Şi nu vă voi contrazice. Fără capacitatea noastră de a bagateliza orice, unele catastrofe ne-ar fi întunecat viaţa şi firea. Nu întâmplător, la noi, dacă eşti prea grav, te trezeşti acuzat că n-ai pic de umor.

Vreau să spun, doamnelor şi domnilor, că Don Quijote ar fi trebuit să înfrunte, pe malurile Dâmboviţei, nu ironiile obişnuite. Ar fi fost confruntat cu versiunea autohtonă a ironiei, cu băşcălia, cu zeflemeaua care joacă în viaţa noastră rolul pe care-l joacă lipitorile la bolnavii care au suferit un atac cerebral. Paul Morand a fost politicos, după părerea mea, când a scris că “România e un pământ tragic unde totul se sfârşeşte în comic”. Dacă nu veţi socoti lipsa de patriotism ce voi spune, eu cred ca noi avem dificultăţi mari să luăm ceva în serios. Putem să amenajăm un talcioc pe orice Golgotă. Încât bietul Don Quijote s-ar fi văzut nu doar luat în derâdere la noi, ci supus specialităţii noastre de a transforma orice în fleac. (…) E păcat că încă nu a fost studiată cum ar fi meritat, “băşcălia la români”. Ea ne-a ajutat ce-i drept şi ne ajută să ne defulăm.Dar ne-a ajutat şi ne ajută şi să ne distrăm pe seama oricărei umilinţe. Astfel, din supapă, ea devine alibi. Şi, din alibi, voluptate a deriziunii. Într-o asemenea ţară, Don Quijote n-ar fi avut nicio şansă."

” Octavian Paler/Calomnii mitologice

bodo said:
strugurii albi mai apar in "viziunile" injinerului, legat de caderea acestuia de pe scara (posibil in cap :D). pentru mine e clar ca injinerul se tranpune in trecut, cand a suferit socuri puternice. poate ne ajuta nita cu mesajele vechi referitoare la strugurii albi.

in privinata culiselor palatelor, e foarte clar. vrea sa se refere la posibilele probleme legate de moartea presedintelui poloniei (100% e un mesaj fabricat). de parca nu stiam ca vor fi ample discutii legate de acest eveniment .

astept cu interes un mesaj fabricat, legat de acest nor...:D

Bodo, ai dreptate, mai exista in carte mesaje de genul asta.

Citind cartea am observat ca motivul mioritic al strugurilor albi l-a bantuit mult pe injiner. Acesti strugurei il anunta pe injiner ca niste "evenimente deosebite" urmeaza sa aibe loc in viata dinsului.... in 10, 20, 30 de ani, nu se stie, dar in mod CERT, aceste evenimente vor avea loc (?). Doream sa dezbat tema strugurilor albi in "sinteza" la care lucrez, dar data fiind situatia prezenta, in care injinerul a primit mesaje noi (?) despre acesti strugurei, m-a facut sa-mi calc pe inima si sa va prezint un mic promo, care va va ajuta sa-l intelegeti mai bine pe bunel.

Aceste mesaje legate de strugurii albi, precum si decodificarea acestor mesaje, facuta chiar de injiner, m-au facut sa trag niste concluzii:
1. Mesajul cel nou, din 11 aprilie, nu e chiar asa de nou, e expirat de-a binelea (eu am constatat ca a inceput sa puta chiar), iar concretizarea sa s-a produs (conform injinerului) in 1991;
2. Strugureii il anunta pe injiner ca va avea loc ceva grav cu el, un accident datorat "ametelii". Nu am inteles exact de unde vine ameteala, dar si aici am doua explicatii; ori de la jinutul cel alb, dar cam "tare" obtinut din strugurii cu pricina, ori din cauze medicale, care vor fi dezbatute mai larg in sinteza;
3. Obiectul care se misca in toate partile e scara podului (sa fie oare SCARA LUI ISTRATE???);
4. Strugurii cei albi nu au legatura cu cutremurul!!! Mesajele cu strugurii au inceput sa apara dupa 1977, anul cutremurului, cutremur care intre noi fie vorba, l-a marcat profund pe bunel. Din acel an, bunelu' a inceput sa aibe mesaje foarte dese cu cutremurul..!!! (eu cred ca el revedea cu "ochii mintii" cutremurul din 1977.... dar ma rog, asta e alta discutie).

Ce am observat eu: datorita unei boli grave din copilarie, bunelul a inceput sa aibe "mesaje"...(???)...Aceasta boala s-ar parea ca i-a marcat profund existenta bunelului.... Astfel, "evenimentele" din viata sa sint supradimensionate fara voia dinsului (cauza e medicala) si transformate in "evenimente deosebite".....Aceste evenimente apar apoi obsesiv in mesajele sale, mesaje pe care eu nu prea le-as numi mesaje, dar ma rog.... asta voi dezbate mai pe larg in sinteza.

Dar destul cu vorbaraia, iata mesajele:

Cartea "Romania si lumea in timp", ed. a II-a , pag. 74:
"... Insa mesajul din 16 ianuarie 1978 anticipeaza accidentul care era sa-mi curme viata si iata cum: Intru in ograda parinteasca din HALARESTI unde apar doua case; una veche, alta noua, tata se afla la vale de casa, dijghioca papusoi, bate cu maiul intr-un stiubei, lucreaza si noaptea pe la orele doua; trec pe langa dansul, urc pe o scara in podul casei, era sa cad; trag scara sus, o aranjez, aici apar betive si struguri albi CEASLA, gust desi nu am ajuns la culesul viilor, totul era de anul trecut si deodata se aprinde lumina, vad lumina jos si zic: aici nu-i pericol de cutremur, cobor si deodata cad cu tot cu scara. In acest moment sora ILEANA pleaca dupa struguri....."

Iata al doilea mesaj:
Cartea "Romania si lumea in timp", ed. a II-a , pag. 75:
"Un mesaj cu strugurii primesc si pe data de 13 aprilie 1980, astfel ma aflu la Valea Silistei comuna Solesti Vaslui, in casa socrilor, unde gust struguri albi de asta iarna, strugurii se afla pe hol si in cele doua camere"

Acum urmeaza decodificarea mesajului, facuta chiar de injiner. MARE ATENTIE deci!!!
Cartea "Romania si lumea in timp", ed. a II-a , pag. 75:
"Aceste mesaje au anticipat si prezentat evenimentul din 14 august 1991 de la Valea Silistei cand urc in pod niste doage de butoi care se aflau pe sala si mai aveau pe ele drojdie de vin alb de alta data; urc scara cu cateva doage in brate; cobor si mai urc de cateva ori doage, dar de oboseala ametesc, incerc sa ma tin de treptele scarii; insa scara se dezechilibreaza si cad cu tot cu scara, pe masa, apoi pe dusumea; ma lovesc la cap si umarul drept, intru in coma; sotia care era pe afara pe aproape, aude bubuitura, vine repede in sala, ma taraste in camera de din jos, ma intinde pe un pat vechi cu salteaua pusa pe niste traverse de scandura si niste capete groase de lemn; ma frectioneaza cu apa rece pe cap si pe piept si dupa circa o ora ma trezesc si intreb ce-i cu mine aici;......"

Acum ma intreb daca nu cumva urmeaza alt "accident" ptr. bunel, caci observ ca SCARA lui (SLI), se ca misca nervoasa in sus, in jos si datorita acestui fapt s-ar putea ca injinerul sa "ameteasca" din nou...... ATENTIE deci dle. Istrate!!! Va paste ceva nasol si acest "ceva" nu e cutremur... !!!!

Nita..deci mesajul din 11.04 apare ca atare in carte?Sau doar ca mai apare tema strugurilor albi..adica mai e ceva cu 10m , 2 m?sunt confuza:d

Back