• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Off (off) topic

S-a omologat,avem cel mai mare steag din lume .

WTF ?! ?! ?! Gx e real , sau e vreo tampenie ?! :|

Un cutremur cu magnitudinea 7 se petrece de 5 luni în Noua Zeelandă. Cum e posibil
De la începutul anului, în Noua Zeelandă s-a petrecut în continuu un cutremur cu o magnitudine de șapte grade pe scara Richter.

Cel mai puternic cutremur din Noua Zeelandă din ultimii 150 de ani se petrece în acest moment în capitala Wellington, însă nimeni nu se ascunde sub birouri sau sub tocul ușilor.

Asta deoarece seismul care a început în luna ianuarie și al cărei epicentru este situat la 40 de kilometri adâncime este un "cutremur tăcut", care se produce mult mai lent decât cele obișnuite.

Cutremurele obișnuite au loc când plăcile tectonice se mișcă rapid una peste cealaltă. Un proces similar are loc și în cazul seismelor lente, însă în acest caz faliile se mișcă mult mai încet și eliberează energie într-un interval de timp mai îndelungat.

Potrivit specialiștilor în geofizică, "cutremurul tăcut" din Noua Zeelandă va mai dura câteva luni.

http://www.nzherald.co.nz/nz/news/article.cfm?c_id=1&objectid=10886581

E teoria asa-numitelor cutremure lente. Ele de fapt nu sunt miscari seismice generate prin rupturi bruste in anumite structuri geotectonice, sunt mai degraba alunecari lente ale placilor tectonice, care nu induc neaparat cutremure. Mai degraba niste procese geologice mai deosebite. Dar sigur, in presa se confunda se interpreteaza cum se interpreteaza. Nu va imaginati un cutremur mare asa cum e definit el traditional. E "un pic" altfel. Se mai intampla si in alte locuri, in special in zone de subductie.
Un cutremur, asa cum il simtim noi, este efectul propagarii unor unde elastice generate in zona focala ca rezultat al ruperii. In cazul "cutremurelor lente (silentioase)", nu se propaga unde seismice, e altfel, nu se induc miscari bruste si de scurta durata ale solului.

adrian_nicolae said:
ce-i ala ?!

Un limbaj de programare OOP (Object-Oriented Programming) bazat pe conceptul de clasa, obiect, mostenire, folosind sintaxa limbajului C si utilizat in dezvoltarea/implementarea unor aplicatii complexe.

Nu stiu altii,dar io n-am priceput nimic .ce este "sintaxa limbajului C '' ?

Stiu ce-i sintaxa dar C ? sa fie prescurtare calculatorului ? se refera la limbajul calculatorului ?

Orice limbaj de programare are o sintaxa, care consta in specificarea formatelor instructiunilor, functiilor, a tipurilor de date care intra ca argumente in comenzile/instructiunile respective. Asa cum limba pe care o vorbim respecta si ea niste reguli sintactice de aranjare a cuvintelor in fraza dupa roluri, functii, legaturi, asa si un limbaj de programare are o sintaxa.

C este un limbaj de programare. C++ este un limbaj bazat pe C ca sintaxa, dar care se foloseste in abordarea obiectuala,in care elementele care trebuie modelate/reprezentate in aplicatie se descriu ca obiecte, clase, etc. De aia ii zice limbaj de programare orientat-obiect. Foloseste abstractizari, mosteniri, alte tipuri de relatii intre obiecte/clase.

Asa se cheama, C. Alte limbaje de programare sunt Pascal, Java, Visual Basic, limbaje de scripting, chestii...

Pai Gogule, trebuie sa stii la ce sa te astepti... :devil::devil::devil::devil: Asa e corect...

Sa il ia mama dreaq de C++.
Am incercat ieri sa citesc un tutorial dar m-am pierdut. Mai incerc astazi si daca nu inteleg pricipiile, caut un flacau ce le stie si gata.

Ti-am zis, uite-te la chestiile de OOP, obiect, clasa, instanta, mostenire, bla-bla-bla. Nu te uita in primul rand la sintaxa, ca aia o ai si in help-uri, nu trebuie sa tii minte formatul instructiunilor, parametrizarile de functii, etc. Ai biblioteci de functii, fisiere antet, chestii. Dar repet: conceptele de programare obiectuala sunt de baza.

Back