• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Off (off) topic

La ora 22:00 pe tvr 1 meciul Brazilia - Japonia , din Grupa A a Cupei Confederatiilor

se pare ca meciul il dau inregistrat de la 23:00 ..... TVR1= o mizerie

o seara faina sa aveti ;) Eu ies in oras si in noaptea asta :) Maine la gratar ...Asa ca va urez de azi o duminica placuta

┳━╮╱┳━┓╭━╮┓╱┓┏┳┓┳╱┳━┓┓╱┓┳
┣━┻╮┣┫╱┣━┫┃╱┃╱┃╱┃╱┣━╱┃╱┃┃
┻━━╯┻━┛┗╱┻╰━╯╱┻╱┻╱┻╱╱╰━╯┻--

Stiati ca exista un Campionatul mondial de mancat urzici crude ? :P

Buna dimineata ,dragilor.Sa aveti o saptamana buna! Si un banc asa de ...luni!

Un preot stătea lângă un om pe patul de moarte:
- Strigă acum cu putere că te lepezi de Satana, să se ştie că nu ţi-e frică!
Nici-un răspuns.
- Strigă fiule, cu toată forţa!
Linişte…
- De ce nu strigi că te lepezi de Diavol?!
- Până nu aflu în ce direcţie mă duc, nu vreau să supăr pe nimeni!

Buna dimineata !!

Cafeaua mea-i mai buna ,sac :P :anuk:

Cald , mon cher ,cald !! Si io la sala la ex pe canicula :D: Dar....ma scot cu masajul :P

Si la Bucuresti e caldura mare. Nu 40 de grade, nu inca, dar...e tot timpul sa vina si aia, nu ? Suportam cu stoicism, ce sa facem.
Dar dincolo de astea vreau sa va spun ceva. Ceva serios, foarte serios. Si voi posta la off-topic, pentru ca vreau sa fiu bine inteles. Nu voi face nici o nominalizare, dar ma voi referi la o situatie. Inainte de a trece la subiectul propriu-zis, inca ceva. Poate v-ati intrebat de ce am tacut in ultima vreme. Nu am tacut din lasitate, ci pentru ca am fost extrem de ocupat cu depunerile de proiecte la competitia Parteneriate pentru cercetare aplicativa, am depus si eu o propunere ca director de proiect, pe specialitatea mea, am fost si sambata la servici. Cand spun ca sunt ocupat, pai chiar sunt ocupat si nu fac deloc parada, asa cum cred unii. Cand explic userilor cutremur.net/forum, pe chat, ca sunt ocupat, inseamna ca am si motive sa o fac, nu dau din clanta din dorinta de a fi interesant sau de a ma afla in treaba fara rost. Faptul ca spun pe chatul de la cutremur.net ca nu prea am timp sa raspund foarte prompt eventualelor intrebari pe teme seismice, nu e un moft de individ arogant, cu nasul pe sus, asa cum interpreteaza unii, din motive care nu ar trebui sa ma intereseze pe mine. Ma rog, fiecare crede ce vrea, eu nu pot obliga pe nimeni sa creada ce nu vrea. Fiecare cu a lui.
Mi s-a reprosat, aluziv, mai mult sau mai utin voalat, ca ma dau mare cu teza mea, ca am ajuns rau, ca sunt nu stiu cum ca ce mare scofala am facut si ca nu e nimic cu asa-zisa mea teza. Sa va zic ceva. Are perfecta dreptate persoana care a zis ca ma dau mare. Asa e ! Ma dau mare si sunt mandru de ce am facut. Pentru ca eu consider ca am motive sa fiu mandru si ca nu am motive sa ma ascund! Pentru mine, perioada 2008-2012 a fost o perioada foarte dificila, am facut multe sacrifiicii pentru a putea ajunge la un rezultat multumitor pentru mine. Fiindca vedeti, mereu ma nemultumea cate ceva, eu sunt un perfectionist si cred ca mereu se poate ceva mai bine. Si am stat mereu in cumpana in legatura cu directia pe care o urmam, cu solutia in curs de fundamentare. Adesea, din cauza solicitarilor inerente de la servici, pentru teza lucram seara, si prin week-end-uri. In timp ce altii se distrau, eu lucram si faceam niste chestii urmarnd un obiectiv foarte clar, o tinta precisa. Am revizuit si restructurat teza in ansamblu de n ori pana am ajuns la o forma pe care am considerat-o prezentabila in catedra si apoi in publica. O disperasem pe conducatoarea mea de doctorat, care ma tot imboldea intr-una, dar eu nu si nu, zic "sa vedeti doamna, trebuie...asa...si asa...pentru ca...vedeti...". Si profa a acceptat argumentele mele. Si la prezentarea din catedra din noiembrie 2012, dar si la sustinerea publica din ianuarie 2013, mi-a marturisit ca nu regreta ca am facut-o sa astepte pana i s-au lungit urechile, desi la un moment dat se impacientase, saraca...Dar am reusit, pana la urma a iesit forma care m-a multumit si pe mine (desi tot zic ca se putea si mai bine). Am spus toate astea in contextul in care tocmai am aflat ca in urma cu circa o saptamana, consiliul national de atestare a titlurilor, diplomelor si certificatelor universitare, intrunit in sedinta, mi-a validat si mie teza (dupa ce in prealabil, pe 20-24 mai, comisia de specialitate din cadrul CNATDCU a validat teza mea), urmand apoi sa se emita ordinul de ministru si in final, imprimarea diplomei de catre universitate. Recunosc, sunt mandru, bucuros si ma dau mare, cum aprecia o anumita persoana, pe care nu este cazul sa o nominalizez. Ma dau mare pentru ca am cu ce. Dedic aceasta teza memoriei tatalui meu, care nu a mai apucat sa se bucure de acest moment, el parasind aceasta lume in aprilie 2008, in a 2-a zi de Pasti in acel an, cu exact 5 luni inainte de admiterea mea la doctorat in septembrie 2008. Si dupa 5 ani, iata-ma cu titlul de doctor, titlu cu care doresc sa onorez memoria acestei persoane dragi, care cat a trait mereu m-a incurajat sa urmez calea asta. El a avut o activitate plina, a avut brevete si inventii in domeniul lui de activitate, din pacate starea lui de sanatate nu i-a mai permis sa isi finalizeze si teza, pe care o avea aproape gata.
Va spun toate astea pentru ca m-au deranjat enorm unele aprecieri facute de cineva in legatura cu doctoratul meu. Si tin sa intelegeti ce resorturi "m-au manat pe mine in lupta". In incheiere, vreau sa fac o promisiune, nu o amenintare: cine isi va mai permite sa ia in ras doctoratul meu, cine va mai avea tupeul sa ma ia la misto cu argumente superficiale, ieftine si oarecum comice, va regreta la un moment dat ca a facut-o. Il voi face sa regrete mai ales prin modul in care ii voi demonstra acelei persoane ca nu are dreptul sa rada si sa faca misto de mine si de felul in care "ma dau eu mare" ca un "taranoi" de nu stiu care, ca, citez, "rau a ajuns"...
Iata ca am dat dovada, cred eu, si de o deschidere semnificativa explicand anumite lucruri inclusiv din felul meu de a fi, inclusiv cu unele aspecte care poate ar fi trebuit sa ramana strict personale, dar pe care am tinut sa vi le dezvalui pentru ca efectiv nu am suportat anumite lucruri. Regret ca poate am fost mult prea lung, dar consider ca era si timpul sa am aceasta interventie.

Multumesc anuk. Spuneam ca sunt un perfectionist, de aceea o lungeam mereu fiindca gaseam cate ceva de indreptat, de imbunatatit. Dar, evident, tot trebuia sa o termin pana la urma.

Da, recunosc, nu am avut parte de distractii in ultimii ani. Alti tineri de varsta mea se duceau te miri unde, iar eu ma retrageam seara si lucram de zor, cu laptopul in fata, analizand, incercand sa compar solutii, sa ma gandesc daca ceea ce propun e viabil, sa evaluez pe niste seturi de date niste masuri de performanta. Nu e prea vesel, si daca nu esti pasionat, ai renunta imediat. Mai ales daca ti se fac aluzii ca nu te alegi cu nimic si ca e un moft. E usor de zis ca teza e un moft si ca ma dau mare. Da oameni buni, ma dau mare. Si ce mare crima fac cu asta ? Dar altii care fac cate si mai cate si se falesc pe la tv desi habar nu au sa faca banalul acord dintre subiect si predicat...
O teza serioasa inseamna atat transpiratie, cat si inspiratie.

Pentru cine nu stie, indiferent de motiv, ce inseamna o teza de doctorat, imi permit sa spun ca as fi in masura sa ii zic ce inseamna:
-inseamna un anumit nivel de cunostinte privind domeniul abordat, nivel care sa iti permita sa faci o analiza cuprinzatoare a starii actuale in domeniul respectiv;
-o capacitate de sinteza si de sistematizare cara sa iti permita sa punctezi elementele dificile, care suscita in prezent cercetarile cele mai intense si deci pentru care se cauta in continuare imbunatatiri;
-inovativitate prin formularea unei contributii proprii, personale, in imbunatatirea cel putin a unui aspect dintre cele rezultate din partea de sinteza a tezei;
-o demonstrare experimentala sau aplicativa a viabilitatii solutiei propuse. Vorbesc aici de tezele din domeniile tehnice, dar chiar si in stiintele umanistice tezele de doctorat trebuie sa aiba o anumita contributie personala a autorului.

Gogule , ai spus sa o termin , dar trebuie sa clarific ceva :) Cred reactia de mai sus a lui Gx , a venit de la postul meu de acum cateva zile :

adrian_nicolae said:
In ultima perioada observ ca lumea devine din ce in ce mai perversa si rea :) S-a ajuns ca singurelele bucurii ale unora , sa fie insuccesele altora , trist nu ? Traim intr-o tara "bolnava" cu oameni "bolnavi" ...S-a ajuns in acel punct in care , daca ai bani poti avea orice ....diplome de facultate , master si doctorat, si multe altele . In ziua de azi toti taranii fac facultati , mastere si doctorate... Parca acum cativa ani era altfel , daca te ducea mintea faceai liceu ->facultate -> master ....daca nu te ducea, faceai o scoala de arte si meserii .... Si am mai observat ceva : persoanele mai mari au impresia ca doar ei au dreptate , ca ei detin adevarul absolut , cand in realitate.....sunt praf ca gandire , ca mod de adresare :) Si ne mai miram de ce tara a ajuns in situatia asta.....

nici 0,00001% nu-ti era adresat tie :) nenea plagiator are teza de doctorat , si sunt sigur ca mai sunt si altii. Si facultati si mastere ....fac toti taranii... crede-ma pe cuvant. Daca ai bani , in tara asta poti sa ai ce vrei :) Poti sa ai cate facultati vrei , cate mastere vrei ... Dar intotdeauna se simt cei care le-au obtinut pe drept :)
Sa mai precizez inca o chestie . Reactiile mele au venit la afirmatiile de genu "la munca nu ma distrez" , sau "cine crede ca in weekend ma distrez se inseala"; Si riscul sa ma repet iar , acel post nu-ti era adresat tie :) Noi ne cunoastem virtual de prin 2009 si atunci erai cu teza de doctorat , si stiind cat greu ai avut de indurat , sa ajungi sa obtii diploma de doctorat (prin munca) nu copy/paste cum fac altii :) Si inca o data :FELICITARI pentru munca depusa si pentru teza de doctorat :) Sfatul meu , daca poti sa pleci din tara asta undeva unde se merita :)

Back