Am sa va pun un link la Regulamentul formului, pentru a nu mai exista nici o alta discutie fara rost, asta e:
Regulament forum
Voi cita cateva paragrafe semnificative, nu cu intentie ostila, dar cu rol clarificator:
1. Pe acest forum suntem o comunitate de prieteni iar atacurile si jignirile intre membri acestei comunitati sunt interzise.
Ok ? Deci aviz amatorilor. Fara suparare, dar cred ca era cazul sa reamintim aceste lucruri. Ne mai intepam noi cu una sau cu alta, dar de aici si pana la chestii hiperbolizate e cam mult si trebuie sa reamintesc limitele, asta e.
2. Mesajele
c) Nu este permis atacul la persoana.
In acest context, chestii de genul "
pleaca de aici ca stiu cine esti" sunt cel putin nelalocul lor si cred ca suntem toti de acord cu asta, nu ? Ca sa ne simtim totusi bine, ca o comunitate.
d) Fiecare user este responsabil de ceea ce scrie. Conducerea acestui forum nu isi asuma responsabilitatea privind opiniile dumneavoastra.
Deci cine posteaza isi asuma si raspunderea pentru ce spune, nu in sensul ca il cauta cineva sa il ia la rost neaparat, dar nu e cazul sa fie intepati moderatorii pentru ce a postat un user obisnuit.
e) Este de dorit a se evita citarea intregului post al unui utilizator daca acel post nu se afla intr-o subpagina diferita. In schimb, se pot cita si comenta pasaje ale unui post din aceeasi subpagina sau se poate folosi adresarea directa catre un alt utilizator.
Ei, v-am rugat la atunci cand dati reply la texte care contin poezii lungi, eliminati lucrurile inutile pentru replica, mentineti doar un mic pasaj relevant pentru context.
f) Forumul nu este chat. De aceea, pentru discutiile personale intre doi utilizatori exista functia de mesagerie privata.
Nu mai e cazul cu chatul activ, deocamdata. Dar oricum v-am mai rugat si ca atunci cand aveti ceva personal de impartit, folositi cu incredere functia de mesagerie privata. Va asigur ca moderatorii/adminii
NU VA POT CITI MESAJELE PRIVATE. A spus-o si Gogu, o repet si eu.
7. Sanctiuni
a) Moderatorii au dreptul sa aplice sanctiuni ce constau in avertizarea publica sau privata, editarea mesajului, stergerea mesajului, blocarea intregului fir de discutie, blocarea abilitatii de a trimite mesaje pe o perioada de la cateva ore la cateva zeci de zile, suspendarea contului pe o perioada de la cateva ore la cateva zeci de zile. De asemenea, moderatorii fac propunerile pentru banare.
Va rog sa retineti si treaba asta, fiindca au mai fost discutii mai demult. Nu e tiranie, nimeni nu interzice nimanui dreptul la opinie, dar pentru a asigura buna functionalitate a forumului si in situatiile in care un moderator/admin il roaga pe un user o chestie de minim bun simt, si nu se reactioneaza corespunzator, atunci moderatorul/adminul are tot dreptul sa editeze mesajele necorespunzatoare.
f) Sub nici o forma nu vor fi tolerate discutiile in contradictoriu cu un moderator sau cu un administrator, pe subiecte ce privesc actiunile acestora. Acestea se vor sanctiona fara drept de apel prin banare pe 30 de zile.
Retineti si asta, chit ca, sigur, oamenii au si ei temperamentele lor, indiscutabil.