• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Off (off) topic

Azi este Sfanta Treime!
download4b514.jpg

anuk said:
Ce tratament ai ?

Sa vad daca imi da voie, stiu ca nu prea da voie sistemul sa postam nume de medicamente. z o l o f t

Este puternic, desi am inteles ca sunt altele si mai puternice.
Am luat doar un sfert, vine o bucatica miiica, si m-a echilibrat.
E bun la socuri nervoase, aveam odata o stare...nici nu stiu cum sa descriu...ma simteam ingrozitor, de parca omorasem pe cineva!!!

Efectiv nu puteam sa stau locului, oribil...Cu o pastila din asta pe zi m-a linistit. Ma stresa sa-mi faca cunostinta cu un baiat si asa m-am simtit...
Mi-am dat seama ca nu pot si nu am vazut iesire, era vorba de baieti in general...Totusi mi-as fi dorit sa am compania cuiva, dar nu am putut.
Ca si cand ma injunghia cand imi spunea, vedeam propria neputinta.
O limita, o bariera.

Acum sunt OK, o sa trec pe la doctora sa-i spun, dar din moment ce trebuia sa-l mai iau si l-am intrerupt, cumva a fost logic sa-l reiau.

Desi spune ca nu da dependenta, totusi trebuie redus treptat.
Cand decizi sa-l intrerupi, si sunt iarasi agitatii, palpitatii, se reia.

Imi pare rau sa aud ca ai fost la urgenta cu tensiune. Poate o astfel de pastila te calma.

Ei, o sa vorbesc cu doctora, dar e psiholoaga, nu e de inima, dar poate da trimitere daca va considera necesar. Momentan sunt bine. ZOLOFT se da pe reteta, e bun pentru socuri nervoase, pentru cazuri mai grave (poate fi un soc la un deces, un accident propriu sau al unei cunostinte, emotii, etc...)
Initial nu mi-a dat, chiar si un psiholog bun nu intelege exact ce e in sufletul unui om.
Apoi mi-a dat, a vazut ca starea mi se inrautatise. Nu mai puteam manca, si chiar si zoloftul iti ia pofta de mancare, chestia cu mancarea te pune pe butuci.
Pana imi faceam, imi trecea pofta. Acum sunt bine, nu ma mai inteapa inima. Ramane sa vad cum pot sa reduc tensiunea.

anuk said:
Sarah, tensiunea marita nu da "intepaturi " altele sunt simptomele , dureri de cap, vertij la ridicarea din pat, zgomote in urechi, sângerări din nas, apariţia unor puncte luminoase in campul vizual ......

Cat priveste consmul de apa......sfatul medicului ar fi sa bem apa des si cate putin pt band o cantitate mare apaare intra f repede in vasele sanguine ridica brusc tensiunea. Cand am mers la urgenta cu tensiune mare mi-au facut injectie pt eliminarea apei .

Nu doresc cine stie ce detalii, dar sigur au fost ceva probleme, nu a aparut din senin tensiunea incat sa mergi la urgenta.
De aceea, zic ca te-ar fi ajutat o pastiluta de zoloft, calmeaza rapid.
Ca te intreaba ce s-a intamplat.

Injectie ca sa se elimine prin urina?

Fara probleme emotionale , poate lipsa unui regim riguros ,pastile de calmare nu mi-au fost recomandate . Si da,faci injectia, bei apa si o elimini prin urina si tensiunea scade, probabil se elimina si sarea? nu mi-am pus problema ,am sa ma informez.

Noapte buna,pe maine.

Buna dimineata!

Nu am gustat, dar cred ca urina e la fel de sarata precum lacrimile sau transpiratia.
Se spune ca lacrimile si transpiratia au salinitatea marii, fiind mediul de origine al vietii...o adaptare de cand lumea...Am vazut la supravietuire ca poti bea urina prospata pentru valoarea apei, in situatii-limita. Dar sa fie proaspata, sa nu se formeze bacterii.

Poate fumai atunci, poate de la cafea. O cauza a fost, desigur.Organismul a fost fortat cumva, sau poate lipsa de odihna, acumularea in timp a unor ore de nesomn.

Poate...exista f multi de poate,dar am tratamet zilnic si ceaiurile de plante aferente ....

Stai putin, toate astea pentru scaderea tensiunii?
Tare as vrea sa-mi scada tensiunea, stiu doar ca la ultimele controale m-au gasit cu tensiunea mare.
Acum ma simt perfect, dar stiu ca am tensiunea mare.
Deci ceaiuri. Nu as mai vrea pastile...Daca se poate fara...

Oricum, parerea mea este ca nu iti face bine cafeaua.
Mi-am permis ieri o bucatica mica de ciocolata (prefer doar Africana cu arahide)

Sarrah said:
Stai putin, toate astea pentru scaderea tensiunii?
Tare as vrea sa-mi scada tensiunea, stiu doar ca la ultimele controale m-au gasit cu tensiunea mare.
Acum ma simt perfect, dar stiu ca am tensiunea mare.
Deci ceaiuri. Nu as mai vrea pastile...Daca se poate fara...

Oricum, parerea mea este ca nu iti face bine cafeaua.
Mi-am permis ieri o bucatica mica de ciocolata (prefer doar Africana cu arahide)

Mai bine ia amaruie cu 85% cacao .Chestia cu tensiunea este mai complicata ,cred ca anuk iti poate da un sfat dar difera de la varsta la varsta .Sigur tensiunea marita este urmarea circulatiei dificile a sangelui si sunt mai multe cauze.Tensiunea este efectul ,tu trebuie sa stii cauza si daca o elimini ,normal este sa nu mai fie mare.La o anumita varsta cauzele nu mai pot fi eliminate si atunci apelezi la medicamente sa o ti sub control numai ca medicamentele au si efecte adverse in functie de starea generala a corpului si din acest motiv tratamentele sunt personalizate.S-ar putea sa razi dar cafeaua nu face asa mult rau cum crezi( ma refer la o cafea normala nu una cu care sa-ti spargi maselele) chiar se recomanda dar revin la starea generala a sanatatii individului.

Nu, ciocolata nu servesc, desi daca ar fi dupa mine as manca numai ciocolata (si numai Africana cu arahide!)
Asa, de pofta, accidental, ma pot abtine.

Cafea nu beau, dulciurile le evit, nu fumez. Tensiunea ar putea fi transmisa genetic de la mama, imi aduc vag aminte ca avea aceasta problema.
Dar in general m-am consumat nervos intens, mai ales dupa ce am aflat ca nu voi putea avea copil.
Inca am stari grele cand vad pe strada femei gravide...
Probabil ca asta nu poate fi inteles decat de cele in aceeasi situatie, fara copii si care isi doresc.
Asta e sursa continua de tensiune. Doar recent ma simt protejata de ea, stiu ca ea poate avea si ma consoleaza cum poate. Cumva, astfel am mai eliminat din cauza.
Cacao...pentru o persoana ce a fost profund depresiva...mi-ar fi si teama!
In sfarsit, e raul cel mai mic, ma puteam alege cu un diabet de mai mare dragul...
Probabil ca perfect sanatos nu e nimeni. Nu ma plang momentan, dar daca pot face ceva pentru reducerea tensiunii, de ce nu?

Back