• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Off (off) topic

Printre putinele din aceasta vara, pana acum.
Vin ploile, apoi se pare ca vor fi mai multe zile calduroase.

Ieri am fost in excursie: vulcanul de pe Nea Kameni, insula Thirassia, localitatea Oia, revenind seara tarziu in Fira.
Pe Nea Kameni (in traducere, "noua arsa", fiindca la 2 km de ea mai exista o alta insulita vulcanica, "vechea arsa") sunt de fapt mai multe cratere relativ micute; am urcat pana sus la craterul cel mai important.

View attachment 1

Attachments

• P1050649mic1.jpg
    P1050649mic1.jpg
    226.5 KB · Views: 3
Azi am prezentare mai tarziu, asa ca nu stau mult.

Mare tambalau cu camera mea, pana la urma am sperante pentru sambata sau duminica, iar daca nu reuseste "omul meu" mi-a promis altcineva ca o va rezolva.

Mama,ce fel de caldura e afara....te ameteste... Vad ca oriunde ar fi omul in lumea asta tot mai da o raita pe forum:P:)

Asa cica ,am vazut si eu la vreme,dar cica nu tine mult. Eu astept sa se racoreasca ,pentru ca mai am ceva treaba prin gradina.Si e buna si ploaia daca e fara grindina ,molcoma si nu tine zile in sir:)
Mai,eu nu ma impac cu caldura deloc, cum nici cu gerul.Sunt un om...moderat:)))

Anuk,am vazut ce ai postat la atentionari... nu e bine deloc...

eu sunt in italia acum , si e racoare :D saptamana asta sunt cu niste treburi .... de saptamana viitoare ma intorc in orasul in care stau ...si am marea foarte aproape

Prezentarea a fost ok, am terminat si cu asta. :D 3 prezentari in doua luni, e destul de mult pentru mine. Maine mergem la plaja la Perissa, abia astept sa inot. Si poimaine dimineata la fel. Pe seara merg din nou la Oia, probabil cea mai frumoasa localitate de pe insula. Am mai fost si ieri in finalul excursiei.
Ei, recunosc ca am fost oarecum impresionat la popasul pe vulcan (de fapt vizita la craterele de pe Nea Kameni). Vulcanul este intens monitorizat, deoarece este activ, chiar daca doarme acum. Ultimele eruptii dateaza din 1926 si 1950. Culmea e ca dupa eruptia din 1950, in 1956 s-a produs marele cutremur de 7,7 grade care a afectat grav Santorini si alte insule din grupul Cicladelor.
Voi incerca sa mai ajung la vulcan si sa stau mai mult, macar 2-3 ore, nu in limitele de timp impuse pentru grupul organizat. Sigur, craterele nu par spectaculoase, in orice caz nu par a avea maretia/semetia Vezuviului. Dar sa ne gandim ca tot ceea ce formeaza actuala Caldera, nu doar insula Nea Kameni, ci toata "caldarea" provine din stravechea insula mare care a fost distrusa de megaeruptia exploziva din 1450...i.H.

Buna dimineata!
Desi am dormit destul de mult, ma simt foarte obosita.
Las de mancare copilului si iau pastila si ma culc (melatonina)
O sa se joace la calculator. Daca il las la calculator uita si de foame si de toate.

Back