• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Off (off) topic

cafea4b350.jpg

Din nou 3 cutremurase, ne scuturam din ce in ce mai des :P Noroc ca-s mici.

Nici pomeneala. Au fost si zile cu 4-5 cutremure. Pe 29 martie 2014 au fost 5 cutremure. Au mai fost si multe alte zile cu 3-4 cutremure. Chestia cu "ne scuturam din ce in ce mai des" nu are nici o fundamentare, e doar ca in presa penibila. Oricine se poate uita in catalogul INFP si poate vedea ca au fost si zile cu 3,4,5 cutremure de peste 2,5 sau de peste 3,0.
Deci nu e ceva care sa iasa din comun. Dar alarmismul si miticismul sunt la ele acasa in Romania. Si pe viitor nu voi mai comenta chestii cu "ne miscam din ce in ce mai des", fiindca sunt irelevante. Atata timp cat poti gasi n zile intr-un an in care Vrancea sa aiba si cate 3,4 sau 5 cutremure, deja se exagereaza. Cata dreptate avea nenea Iancu.

Daca ar fi intr-o zi 4 cutremure, pe urma 6 cutremure in a doua zi, in a 3-a zi 12 cutremure, in a 4-a zi 22 de cutremure, s.a.m.d., s-ar justifica treaba cu "ne cutremuram din ce in ce mai des". Dar cum nu e cazul acum, prefer sa evit sa mai stau cine stie ce pe chestii banale.

Chestii de genul "sunt din ce in ce mai multe cutremure" (pentru o zi cu 2-3 fleacuri pe care nu le simte nimeni) sau "cutremur PUTERNIC de 3,9 grade in Vrancea" (de la Ghita Tv, televiziunea aia neo-otevista pentru handicapati) sunt aiureli obositoare si care oricum nu au nici o baza...

Na, 16 ianuarie 2015, potrivit INCDFP:

22:25:23 2.5 Oltenia, judetul Gorj 12km
21:38:33 2.9 Zona seismica Vrancea, judetul Prahova 126km
19:52:54 3.2 Zona seismica Vrancea, judetul Buzau 133km
16:57:31 2.3 Serbia 19km
12:38:46 2.1 Zona seismica Vrancea, judetul Vrancea 8km
06:23:26 2.7 Zona seismica Vrancea, judetul Buzau 127km
06:15:49 2 Republica Moldova 1km
01:47:50 2 Banat, judetul Caras-Severin

Da ? Deci ... se mai intampla sa mai fie si zile cu mai multe cutremure. Cred ca am spus-o de 100 de ori pana acum. Se pare ca am spus-o degeaba.

E drept ca au fost zile cu mai multe cutremure dar au fost si zile fara ......

O poezioara, elaborata de fapt de catre un prieten de dincolo, si pe care am adaptat-o foarte putin:

Cand stranuta tanti Gura/Tremura toata natura/Si de la bulgari la rusi/Stam cu totii pe sub usi

=)) =)) =)) =)) =)) =)) =))

Gura este GURA TEGHII, epicentrul cutremurului din 1986, Muntii Buzaului (45,52N 26,48E).

Cosmina Pop si Ruben Kislaki, doi studenţi la Facultatea de Teatru şi Televiziune au realizat un desen animat cu Mircea Badea în care acesta se plânge, în stilul său caracteristic, că a fost amendat de CNA. :P

Back