• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

OFF-TOPIC pentru guesti

Cu cine vorbesti bre?

P.S. "Presedintele tau" e si presedintele nostru. Ca doar nu esti doamna Basescu!!

Guest said:
Apropos : unde a disparut curcubeul?

Interesant... continua te rog:)

"Apropos":cand erai logata nu prea atrageai atentia....Si te-ai gandit sa postezi ca vizitator :D Se pare ca ti-a iesit ;) ai atras atentia :D

Guest said:
Buna ziua,imi pare rau ca v-am intaratat pe unii impotriva altora.Dar in felul acesta am realizat "cine ce este".V-am adus intr-un haos total. Continuati,continuati - o sa faceti un mare deserviciu acestui popor si acestei tari. Apropos : unde a disparut curcubeul?

=))

Unele chestii postate chiar sunt f interesante.
Scuza-ma ca m-a pufnit rasul ,dar nu am inteles o iota din ce-ai spus. Daca vrei sa explici ,bine, daca nu, ok.:D

Buna seara si va multumesc pentru ca ati trecut pe aici sa-mi vorbiti.Eu nu ma prea pricep la calculator(am o prietena care spune ca se descurca la pc doar atat cat poate scrie ce are de comunicat) asa sunt si eu..Legat de contul care-l am pe aici - nu mi-a fost activat la inceput -
Angela,in tara asta nimeni nu mai intelege nimic din cauza vremurilor bezmetice ...de ai sti cat de greu mi-este sa raman in limita normalului.Multumesc pentru apreciere.

si o poezie a lui Tudor Arghezi,pentru ROMANIA

MAMA TARA

Maica,multi te-au dusmanit
Ca esti neam blagoslovit.
Unde sapa sapa locul
Sare din pamant norocul.
Ai pamant si ape multe
Vantul sta sa ti le-asculte,
Si izvoare
calatoare.
Crapii-n ele-s cat berbecii
In pomi piersici cit dovlecii
Pepenii de zahar rosu
In griu spicul cit cocosu.

Pui un bob din el rasare
Mia de margaritare:

<Dulce binecuvintare >
Fiecare fir de vant
Il adie un descint.
Fiecare stea de sus
Il mangaie cum l-ai pus.
Noaptea-l coace si ea,luna.
Calda lui intotdeauna.
Si pe camp cu ceru-n fata
Campul pletele-si rasfata.
In adancul lui tresare
Alta vatra de izvoare
[Ti-a facut destinul semnul]
Untul negru,undelemnul.

Noapte buna,vise placute si noaptea sa ne fie sfetnic bun tuturor.

Guest said:
Buna seara si va multumesc pentru ca ati trecut pe aici sa-mi vorbiti.Eu nu ma prea pricep la calculator(am o prietena care spune ca se descurca la pc doar atat cat poate scrie ce are de comunicat) asa sunt si eu..Legat de contul care-l am pe aici - nu mi-a fost activat la inceput -
Pai, contul si-l activeaza fiecare. Primeste pe e-mail un link, da click pe el, si contul ii este activat.
Daca nu ti-a venit mailul, inseamna ca adresa de e-mail pe care ai dat-o nu este valabila.

Multumesc pt. ajutor,e bine ca lucrurile sa ramana asa cum sunt acum.

O melodie pt.sezon

Mia (nume de cod), da' de ce nu te loghezi matale cu numele de mia macar? Ai inceput sa ne cam plictisesti cu emanatiile lu' matale. Nu vezi ca nu intereseaza pe nimeni? Ai cam imbatranit, nu mai esti asa vioaie cum erai odata. Nici spirituala nu prea esti. Asta e, vine o vreme cand trebuie sa-ti accepti varsta, sa te ocupi de nepoti (daca ai), de plimbat catelu' si de facut ciorba (lucruri lumesti si normale dealtfel). De ce esti matale asa incapatanata si te agati disperata de poalele pantalonilor unuia sau altuia? Nu vezi ca nu-ti sta bine? Asta e, ai iubit, ti-ai furat-o (oricum matale ti-o furi mereu), lasa-ne fomeie in pace, cu tineretile noastre!! Sau matale nu te mai saturi niciodata?

Buna dimineata.

... si o poezie ce-mi aduce aminte de copilarie.

Tara lui mura-n gura
Nina Cassian

In tara lui Mura-n Gura,
totu-mi este pe masura.
Cand ma scol de dimineata,
Nu la sapte, ci la zece,
Vine-o tava cu dulceata
Si-un pahar cu apa rece.
Si dulceata zice: ia-ma!
Si paharul zice: bea-ma
Ia-ma!Bea-ma!
Usor de zis!
Insa gura s-o deschizi,
Nu-i deloc asa usor!
-Ajutor! Ajutor!
Lingurita, grijulie,
Imi deschide gura mie.
Ei, asa mai merge, zic,
Daca ma ajuti un pic!

Dar e timpul sa fac baie!
Apa intra in odaie
Cu volanele-i albastre.
- Ne-adresam domniei voastre!
- Cum doriti sa fiti spalat?
Uite-asa, culcat in pat!
Cum doriti sa fiti laut?
Uite-asa, in asternut!
Iar, acum prosopul cel pufos
Se inclina, moale, pana jos
-Eu sa va frec as vrea , pe spate
-Nu, vai de mine, nu se poate!
Intreaba-te si intreaba-ma
Cum pot sa ies din plapuma?
Afara-i frig, in pat e cald
La urma urmei nu ma scald!

In tara lui Mura-n Gura,
Casti o gura cat o sura,
Si indata-ti pica-n ea,
Tot ce vrei si tot ce ai vrea!
Sarmalute-n foi de vita,
Supa calda, tocanita,
Cozonac, compot, halvita
Carnaciori si ciulama,
Muraturi, etc.

Am mancat, de m-am umflat
Nu-i nimic, o macara, iata ca pe sus ma ia
Si m-aseaza dupa plac,
Colo-n umbra-ntr-un hamac.
Huta-huta, ce sa zic,
Bine-i cand nu faci nimic.
Lectiile stau pe masa,
Dar de lectii nici nu-mi pasa.
Stau si motai in hamac,
Ele singure se fac.
-Draga aritmetica, nu stiu ce te-mpiedica
Sa rezolvi vreo trei probleme!
Eu de fleacuri nu am vreme!
Draga mea gramatica,
Nu fi antipatica!
Nu fi zau, nesuferita!
Si transcrie intr-o clipita
Exercitiile mele!
vezi ca eu n-am timp de ele!
Hai, draga mea istorie,
N-am chef sa am memorie!
Tine minte tu mai bine,
Cine s-a luptat cu cine,
In ce an si-n care loc!
Eu sa-nvat nu am timp deloc!

In tara lui Mura-n Gura,
Am prieteni pe masura!
Vreti sa vi-i prezint cumva?
S-a facut! Poftiti incoa!
Asta-i Puiu-prinde-muste,
Asta-i Lica-vreau-galuste.
Asta-i Mita-straba-nas
Asta-i Duta-mielul-gras
Asta-i Sanda-somn in gene
Si-asta-s eu: burduf de lene.

toata-toata ziulica,
ati vazut? nu fac nimica.
si programul se incarca.
astfel, nu e de mirare,
ca ceva ma-mbie parca
si ma trage la culcare.
Ah! imi este somn de pic!
si-apoi, prea mult am vorbit cu voi!
cand vorbesc mai multisor
obosesc ingrozitor!
in tara lui Mura-n Gura
somnul repede te fura!
nici n-ai timp sa spui la luna
...Noapte buna!...

http://www.versuri-si-creatii.ro/poezii/c/nina-cassian-7zudozp/in-tara-lui-mura-n-gura-6zututs.html

Vad ca regasesc aici pe un fost coleg ,pe numele lui A.Mot pe care-l salut astfel MARAN ATHA!
Stiu demult ca era framantat de doua intrebari 1.Dumnezeu Tatal Ceresc mai face si acum suflete?
2. Suflarea de viata sa sufletul nu e totuna? Ai gasit raspunsul la aceste intrebari A.Mot?

Cine stie daca-si arunca privirea prin alta parte decat unde scrie el? Sa speram.
Dar tu, esti de acord cu ideile lui, vreau sa zic mai degraba il intelegi?

Si da si nu..De inteles pot intelege pana la un anumit punct.De fapt el trebuia sa raspunda,nu eu,pentru ca fiecare are destinul sau.Tu,Angela, ce parere ai despre aceste intrebari?

Desi e fascinant sa crezi in reincarnare, personal nu cred. Sau mai degraba las chestia asta in suspance, poate in viata asta nu trebuie inca sa inteleg. Prin urmare suflete iau nastere incontinuu. Si nu ar fi numai 'vrerea' alui de sus, daca doi fac sx ,natura isi urmeaza cursul. Nu vreau sa contrazic Biblia, ca nici un fir de par nu se misca fara voia lui, doar ca nu-si bate capul chiar cu toate cele. Daca ii intelegem dragostea, de la sine vine libertatea.
La a doua intrebare e mai complicat (nu ca prima n-ar fi) dar ma gandesc la cei care sunt tinuti in viata de masini, eventual in asteptarea donarii organelor, teoretic sufletul si-a luat deja zborul pe cel drum.Oricate straduinte s-ar face corpul respectiv nu mai poate fi readus la viata. Si totusi cu ajutorul aparatelor respira.

Ce va mai pot spune eu la aceasta ora tarzie din noapte,decat multumesc la + infinit pentru muzica ,pentru placinte,pentru atmosfera calda de aici.Stiu ca fumatul dauneaza grav sanatatii,de aceea acum cativa ani am renuntat la fumat de pe o zi pe alta,cred ca oricine poate reusi sa renunte la tigari nu-i asa emerem?

Noapte buna si vise frumoase.(sper sa pot adormi inainte de ora 4)

pentru ca tot nu pot dormi,mi-am adus aminte de scoala generala cand eram la cor,chiar am cantat Barcarola,

sa-ti fie de bine guest,daca iti plac placintele mele ,maine seara esti invitat de onoare

Back