• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

OFF-TOPIC pentru guesti

La multi ani, Black, si bine ai reaparut! :) Da, e la topicul cu Meteoriti, am pus acolo niste linkuri cu filmulete, inregistrari de la diferite camere video din tara.

Correlation of geomagnetic anomalies recorded at Muntele Rosu
Seismic Observatory (Romania) with earthquake occurrence
and solar magnetic storms

Iren A. Moldovan1,*, Anica Otilia Placinta1
, Angela Petruta Constantin1
, Adrian Septimiu Moldovan2
,
Constantin Ionescu1
National Institute for Earth Physics, Bucharest-Magurele, Romania
Azel Designing Group S.R.L., Bucharest-Magurele, Romania

http://www.annalsofgeophysics.eu/index.php/annals/article/viewFile/5367/5668

Figure 3. Kp indices of January 6, 7, 1998, reveal a magnetic storm. Two days later, on January 10, 1998, a step-change of Bz and By occurred. The By component
developed a V-shaped anomaly with a duration of 4 days. An earthquake with magnitude Mw 4.0 (h = 143 km) occurred at the end of this anomaly=D>

Capture_6_zpsfkpnyfs0.jpg

5. Conclusions
"The main purpose of the present study was to evaluate
the data obtained after 15 years of geomagnetic
surveillance, to obtain more robust conclusions on the
nature of various irregularities in the geomagnetic field
variations. The present study reveals some issues regarding
the interpretation of the geomagnetic activity within the
Vrancea seismic zone prior to earthquakes with Mw >3.0
[Enescu et al. 1998, 1999a,b, 2001]. Some geomagnetic
anomalies identified and presented as precursory signals are
seen to be induced either by increased solar activity
(as the
Kp index demonstrates) or by dysfunction of the data
acquisition system, which produced inconsistent data with
numerous gaps. The first part of our study demonstrates
that the previously reported precursory anomalies were
insufficiently investigated, which led to some regrettable
misinterpretations. In our opinion, more careful
approaches in the future will be beneficial for these kinds of
studies."

Ceea ce era de demonstrat.

MEMFIS – MULTIPLE ELECTROMAGNETIC FIELD AND INFRASOUND MONITORING NETWORK
I.A. MOLDOVAN, A.S. MOLDOVAN, C. IONESCU, C.G. PANAIOTU

In some cases, earthquakes generate variations < 10 nT in the local geomagnetic field, mainly by two different phenomena: the piezo-magneticeffect, resulting from variations of the rocks magnetization inducedby mechanical or thermal stress and associated to slow variations (from weeks to months) and electro-kinetic effects due to the presence of electric currents in the crust associated to rapid variations from seconds to days [2]. This is the first investigation method used in our monitoring system

La pagina 4 este o imagine care arata anomalia componentei By a campului magnetic in masurarea simultana a celor trei statii seismice inaintea cutremurului din 27.10.2004.

Despite of this fact, starting with 10 th of October 2004, the eastern component (By) of local geomagnetic field recorded at this observatory “left” the general pattern (recorded by other observatories – SUA (SULR) and THY – Table 1 and Fig. 1) and started to decrease (Fig. 2). After a relative steep decaying it reached a low peak of about –40nT in respect with the mean value (220nT), which is far over the expected values of an anomaly from a hypocentral distance of about 122 km. After this, the value of the eastern component (By) has begun to increase slowly towards a normal, mean value. The earthquake occured when the value of this component returned to its mean value.

Anomalia s-ar putea produce datorita efectului magnetostrictiv invers (efect Villari) sau a altor efecte magnetice cum ar fi Matteuci sau Nagaoka-Honda.

Efectele magnetice directe sunt efectul Joule (magnetostrictiv), efectul Wiedemann (legat de torsiune) si efectul Barret (legat de volum) iar efectele inverse sunt efectul Villari, efectul Matteuci si efectul Nagaoka-Honda. Insa ar putea fi vorba si de anumiti curenti telurici, chiar campul magnetic terestru fiind asociat cu efectul de dinam produs de miscarea de rotatiei a nucleului intern.

Mare cutremurolog cred ca ai putea fi mai retinut fata de batrani,putin respect,ai doi care iti posteaza zilnic pe acest forum pt a-l tine activ.Recunosc ca ai toate motivele sa fii nemultumit dar putin respect n-ar strica si apropos,parca nu te-am vazut zilele astea prin piata victoriei.( Hai sterge repede ca sigur nu-ti prieste)

Un gand senin pentru toti membrii acestui forum intr-o zi ploioasa de toamna, dar minunata.

Un posibil leac pentru Anuk:

Sunt lalea!
Laleaua voastră albă, roşie, galbenă
mov, roz...
Înfloresc în aprilie
şi stau cu voi până când
se deschide liliacul, salcia,
caisul, cireşul, vişinul, mărul!
Stau cu voi,
până cînd voi îl răstigniţi pe Isus
şi încă un pic, până înviază!
Pe urmă mor şi trebuie să aşteptaţi
o sută de zile, ca să mă vedeţi din nou!
Sunt drăgălaşă, zglobie, sensibilă!
Vă iubesc!

Eu sunt urzică!
Răsar la prima înviorare
a razelor de Soare
şi aştept să mă culegeţi
ca să vă tonifiaţi sângele,
după o iarnă aridă!
Dacă mă aruncaţi în ibricul de ceai
mă transform într-o licoare plăcută
la gust şi cu aromă dătătoare de sănătate!
Consumaţi-mă cu încredere, nu mă supăr!
Nu mă supăr nici când îmi rupeţi frunzuliţele!
E drept, vă pişc puţin dar
nu vă speriaţi, n-o fac cu ură!
Doar glumesc cu voi
pentru că-mi sunteţi foarte dragi!
Şi, de fapt, pişcătura mea e benefică,
vă pune sângele în mişcare
şi vă calmează durerile
articulare!
Eu nu mor niciodată!
Rămân cu voi până dă îngheţul
şi, dacă mă puneţi la uscat,
vă sunt de mare folos şi în timpul iernii!
Vă iubesc!

poezie de Iulia Mirancea

GeoX,ce se intampla de numa pot loga? Vezi ce e pe acolo...Trebuie sa vorbesc ceva cu tine urgent!
degetica

Degetica, ti-am explicat si in privat ca pe forum la cutremur.net validarea noilor useri inregistrati se face manual de catre admin. Iar eu ti-am validat contul de 3 zile. Deci, nu e frumos sa tragi concluzii pripite, iar ma superi, iar faci acelasi si acelasi lucru, te grabesti sa spui ca adminii te persecuta fara sa fie nimic real in asta. Chiar ca ma superi.

GeoX said:
Degetica, ti-am explicat si in privat ca pe forum la cutremur.net validarea noilor useri inregistrati se face manual de catre admin. Iar eu ti-am validat contul de 3 zile. Deci, nu e frumos sa tragi concluzii pripite, iar ma superi, iar faci acelasi si acelasi lucru, te grabesti sa spui ca adminii te persecuta fara sa fie nimic real in asta. Chiar ca ma superi.

Eu zic ca ar trebui sa stergi postarea asta ca nu isi are rost :)

R&D va ureaza sarbatori fericite si La multi ani!
Va uram sa aveti un an 2016 cu realizari in toate planurile si sa aveti multa sanatate. Cu un plus pentru Anuk, desigur.

0tGI50.jpg

@Anuk, e un documentar acum despre avionul acela disparut MH 370 si de care te interesai pe nat geo.
Poate ai aflat deja, eu nu mai stiu ce s-a intamplat.
Nici timp sa urmaresc emisiunea nu prea mai am. Poate te intereseaza daca ai timp.

Sanatate, scuze de deranj.
La multi ani!

R&D.

Back