Desenul "Culegătoarea de morcovi" de Vincent Van Gogh va fi expus timp de șase luni la Muzeul Colecțiilor de Artă, începând de sâmbătă.
Potrivit unui comunicat de presă al Muzeul Național de Artă al României (MNAR) transmis vineri AGERPRES, desenul a fost retras temporar în depozitele muzeului în anul 2014, conform normelor internaționale de conservare, fiind extrem de sensibil la efectele luminii. Lucrarea face parte din Colecția de artă comparată Alexandra și Barbu Slătineanu.
Desenul în cărbune "Culegătoarea de morcovi" a fost realizat în anul 1885 de Vincent Van Gogh (1853 — 1890) și achiziționat, din câte se pare, de Alexandru Slătineanu din magazinul celebrului negustor de artă Ambroise Vollard.
"Incontestabil cea mai valoroasă piesă de artă occidentală din colecție și singura lucrare de Vincent Van Gogh dintr-un muzeu din România, lucrarea se va regăsi în expunerea muzeului timp de șase luni", se arată în comunicat.
Sculptura apartie lui Artistul David McCracken a realizat sculptura uimitoare, sub forma unei scări aparent fără sfârşit, pe care a amplasat-o pe o plajă din Australia.
Lucrarea, intitulată ''Micşorează şi urcă'', este o iluzie optică, făcând să pară că este formată dintr-un şir nesfârşit de trepte, care se îndreaptă către cer.
Sculptura, situată pe plaja Bondi din Australia, este deosebit de spectaculoasă, deoarece iluzia optică se menţine din toate unghiurile
Această sculptura realista, intitulată “Angel”, intruchipeaza un inger cazut sub forma unei femei in varsta, cu aripile ei lipsite de pene, ea pare ca doarme sau ca este moartăa Sculptura a fost realizată din silicagel, fibră de sticlă, oţel inoxidabil şi plase ţesute, potrivit site-ului artiştilor, sunyuanpengyu.com.
Mesajul artistilor chinezi, Sun Yuan și Peng Yu,ar fi ecesta : "evidenţierea tensiunii şi a tranziţiei dintre supranatural şi lumesc. Îngerul, o fiinţă transcendentă, a devenit neputincios în imposibilitatea de a efectua voia lui Dumnezeu, sau în a-I ajuta pe cei care cred în existenţa sa."
AICI puteti vedea cele mai spectaculoase statui din lume si ce-i imbucurator pe lista se afla si "Statuia lui Decebal de la Porţile de Fier. Sculptura este cea mai înaltă sculptură din Europa, de 3 ori mai înaltă decât Colosul din Rodos, iar peisajul care o încadrează este unul de vis. Situată chiar în cea mai spectaculoasă porţiune a Dunării din tot parcursul ei european, Statuia lui Decebal oferă turiştilor un peisaj impunător. Aceasta a fost finanţată şi promovată de istoricul Iosif Constantin Drăgan. Lucrările s-au desfăşurat în perioada 1994-2004 şi au transformat zona într-un punct de atracţie turistică deosebită pentru cei care aleg să urmeze traseele turistice locale, în special cele cunoscute de la Cazanele Dunării."
Fata cu cercel de perla celebrul tablou pictat de Vermeer pictorul care a acordat multa atentie plasarii personajelor intr-un cadru realist, cu lumina care intr-o din partea stanga printr-o fereastra, aducand in prim plan e o piesă de mobilier si nelipsita harta , a fost primul tablou care mi-a atas atentia .Citind insa cartea lui Tracy Chevalier" Fata cu cercel de perla ",carte bazata pe fapte reale,am cautat picturile care se leaga de anumite personaje si am ramas fascinata .Daca vreti sa aflati poveste care se ascunde in spatele tablourilor va recomand calduros sa cititi cartea care poarta titilul picturii .
Fata cu cercel de perlă
(c. 1665)
Acum, dupa citirea cartii, am privit cu alti ochi tablourile lui Vermeer.
Arta picturii
(c. 1666-1668)
Mijlocitoarea
(c. 1656)
Fată turnând lapte
(c. 1658-1660)
Femeie ţinând o balanţă
(c. 1662)
Femeie în albastru citind o scrisoare
(c. 1662-1664)
Pana si banalul nisip pate fi materie prima pt sculpturi superbe daca incap pe maini pricepute si talentate.
Pavel Hoggard este un artist care realizeaza din nisip sculpturi incredibile. Prima capodopera a realizat-o in India, în 1991. De atunci, timp de 10 ani a realizat lucruri uluitoare.
Daca ati privi tatent aceste sculpturi cred ca ati sesizat ce a vrut sa transmita artista, Sarah Davies , si anume, dramatismul oamenilor care lupta cu ei,a celor cu boli psihice, cu depresii,cu tendinte suicidale. Ea insasi suferind de o boala cumplita" fibromialgie ".Pt cea mai mare din viata ei, a experimentat ceea ce ea a descris ca fiind "un spectru de boli psihice," un web de tulburari, inclusiv depresie coplesitoare, oboseala, slăbiciune, intârziere cognitiva si traumatisme complexe din copilarie cauzate de "prelungită și abuz repetat de mainile tatălui meu ", ea a incercat sa se sinucida la 13, apoi din nou la 19 și 25. Cunoscand toate acestea ,cele 100 de statui reprezinta poveștile personale ale luptelor oamenilor cu ei, un experiment numit de ea " condiții emotional dificile, traumatisme, durere persistentă, boli cronice, boli psihice."
Vedeti sclipirea ochilor si zambetul mucalit abia schitat ?
Homles, asa cum este el ,fara exagerari .
Picaturile dusului surprinse uimitor de fidel.
Fumul tigarii ........ atrage atentia prin executia extraordinara .
Asa-i ca pare un instataneu ?
Picatura apei......incredibil ,greu de redat doar din creion.
6 saptamani de lucru doar cu creioane si o lupa.
Efect 3 D ,superb.
Cred ca v-ati dat seama ca este vorba despre desen ein creion si nu fotografii cum ai fi tentat sa crezi la o prima privire .
Sunt lucrarile artistului Paul Cadden expuse la o galerie din centrul Londrei .
O sa ma intrebati si pe buna dreptate, ce-mi veni sa postez in acest topic fotografia unui cartof ! O fi el cartof ,dar a fost fotografiat de renumitul fotograf Kevin Abosch ,iar vanzarea taboului are o poveste ciudatica, un fan al pictotului i-a facut o vozita acasa si s-a indragostit iremediabil de acest cartof si l-a cumparat cu "modica" suma de 1milion de euro. Super, nu? Astfel a intrat in topul celor mai scumpe tablouri din lume. Dar despre asta,alta data
Astazi, mai mult ca in celelalte zile, se vorbeste de DRAGOSTE, fiecare dupa putere,inspiratie ,cadouri, declaratii, cantece sau ....imagini Astazi ,ne ocupam de atistul corean “Puung” care scrie pe Facebook :
”Dragostea este ceva în care toți se regăsesc. Și dragostea apare în moduri ce rămân neobservate în viața noastră de zi cu zi. Astfel, eu încerc să găsesc sensul dragostei în viețile noastre de zi cu zi și să le transform în artă"
Este vorba de momente insegnifiante ce trec neobservate in cotidian dar care adunate fac din dragoste un tot.
Ce mare lucru un ceai fierbinte cand esti racit .....
...sau o imbratisare cand esti trist.....
....sa pui un pled sa nu-i fie frig.......
...sa-i faci o surpriza placuta .....
..... sa dansezi....
...sa manaci in oras....
si multe alte lucruri marunte pe care le-a surprins artistul si pe care le poti vedea AICI
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.