• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Predictia cutremurelor

ramanya

New member
Reaction score
0
Sunt convinsa ca multi dintre voi cunoasteti deja cele 2 site-uri in materie de predictie seismica, http://quake_vnb.rshu.ru/index_eng.html si http://earthquakepredictionbytiempe.blogspot.com/
Pentru ca m-am inscris in grupul de pe YAHOO! al lui tiempe, am primit un mail. Un site interesant, cu si despre predictii ale seismelor, insa de data asta facute de un domn din India. El studiaza mersul planetelor, pozitia Soarelui, a Lunii, si in functie de acestea face ,,prognoze" ale cutremurelor. Dupa ce am gasit site-ul, am trecut la cautat si comparat date. Ce va pot spune este ca omul are o precizie de 90%, lucru care m-a uimit. O sa atasez link-ul aici si astept parerile voastre despre acest site.
http://earthquake-prediction.blogspot.com/

Daca a prezis cutremure care au loc in sone puternic seismice, nu ma ajuta. Daca a prevazut ceva in zone unde cutremurele sunt rare, ii dau credit. ne poti da mai multe informatii despre ce a nimerit?

Prezicerea cutremurelor este un mit
Afirma o echipa de cercetatori

Potrivit unui articol din revista Nature, oamenii de stiinta nu au reusit sa puna la punct un sistem de prevenire a cutremurelor si probabilitatea ca acest lucru sa aiba loc in viitorul apropiat este destul de mica.

Aceasta este concluzia unei echipe formate din seismologi din California si din cercetatori de la alte cateva universitati. Acestia au incercat sa detecteze un cutremur din apropierea orasului Parkfield, situat
pe falia San Andreas din California.

"Stiam ca va avea loc si stiam si cat de mare va fi, dar nu stiam momentul producerii acestuia", a spus Robert Nadeau de la Universitatea din California, Berkeley.

Cercetatorii au pozitionat o retea de senzori de inalta precizie in zona faliei, dar nu au reusit sa detecteze cutremurul, ce a avut loc anul trecut.

"Chiar si cu o zona atat de bine monitorizata, tot nu am reusit sa ne dam seama cand va lovi", a spus Dr Nadeau.

Totusi, acest lucru nu inseamna ca miscarile seismice sunt un mister total. Geologii au avertizat, in urma cu patru ani, ca in Himalaya se acumuleaza tensiuni ce vor duce la producerea unui cutremur de magnitudine mare.

Una dintre cele mai importante provocari este prevenirea unui cutremur in timp util, dar din pacate, acest lucru este, deocamdata, imposibil.

apropo de Tiempe....

warn!
Monday, April 26, 2010 9:04 PM
From:"sergiorm86" <sergiorm86@yahoo. com>
View contact details
To:tiempe@yahoo. com
earthquake +7º Richter May 13, 2010 20:04 Mexican Republic
Probably: Colima, Tecoman, D.F. Guanajuato, Aguascalientes, S.L.P. Jalisco. Missuri, USA, Arica, Chile.
earthquake +7º Richter May 14, 2010 Indonesia, India, Rumania and Iran.

May God Bless You

ramanya said:
apropo de Tiempe....

warn!
Monday, April 26, 2010 9:04 PM
From:"sergiorm86" <sergiorm86@yahoo. com>
View contact details
To:tiempe@yahoo. com
earthquake +7º Richter May 13, 2010 20:04 Mexican Republic
Probably: Colima, Tecoman, D.F. Guanajuato, Aguascalientes, S.L.P. Jalisco. Missuri, USA, Arica, Chile.
earthquake +7º Richter May 14, 2010 Indonesia, India, Rumania and Iran.

May God Bless You

hai sa citim si commenturile dupa aceasta predictie: New Sergio Rosales alert...
(Thank you for joining the group, Sergio! Post your warnings right to the group now! Good luck with your research! Peace to you and yours. Tiempe. Peace to... tiempe
Apr 27, 2010
3:50 am
Re: New Sergio Rosales alert...
Dear Tiempe,my name is Ferry, take a confirmation for the Indonesian earthquake prediction, where the latitude and longitude position of the occurrence?Thanks... ferryst ryo
ferryst_18
4:25 pm
No confirmations 'ever' for coordinates or time of event.
Hi Ferry, My system is a fuzzy system with symptoms in muscles and nerves that I get 4 days (usually) before an earthquake event. I am still learning ...

Bulgaria. Un astrolog care a prezis un cutremur şi a creat panică riscă doi ani de închisoare
Dezinformarea e adesea periculoasă şi, dacă este dusă la scară mare, se poate pedepsi. Un astrolog bulgar, care a prezis un cutremur catastrofal, în aprilie anul trecut, va fi judecat la Sofia pentru înşelăciune şi furnizare de informaţii false.

Astrologul a avertizat că un cutremur cu magnitudine mai mare de 6 pe scara Righter se va produce într-o regiune din sudul Bulgariei. Falsele previziuni au creat panică şi au dus
la evacuarea unui întreg oraş. Oamenii şi-au părăsit locuinţele şi au stat pe străzi iar companiile locale de asigurari au înregistrat profituri record.

Astrologul mincinos riscă acum să stea doi ani după gratii.
http://www.antena3.ro/stiri/externe...panica-risca-doi-ani-de-inchisoare_99441.html

Eu i-as fi inchis pe cei care l-au crezut...Bietul om nu a invatat nimic de la noi.Trebuia sa spuna si el:50% la bulgari, 50% la ....romani.Si poate-i dadea numai un an de puscarie.

Buni,
Daca nu ma inseala memoria, e vorba de aceeasi persoana "saltata" anul trecut :) Pana sa apara moda cu 50% :D

parerea mea este ca ar fi trebuit pedepsiti cei care au facut publice pararile lui.oricine poate spune orice ,daca cineva aude si scrie la ziar asta nu inseamna ca a alarmat lumea.
crezi buni ca merita sa-i mai pedepsesti pe cei ce au crezut,nu sunt destul de pedepsiti si asa?

Eu am glumit, Ogar, ca ar fi trebuit inchisi...Dar nu pot sa cred ca niste oameni maturi (din toate punctele de vedere) pot migra asa...dupa spunsele unuia si altuia.Poate ca si eu as face un pas in afara casei intr-o situatie similara (ca o mica aventura), dar mi-as asuma responsabilitatea gestului meu si in nici un caz nu as da vina pe cineva.Daca se adeverea profetia lui, omul ar fi devenit erou national.

mi se pare o gogorita, ceva de scos bani. chiar autorul spune asta! The secret method for predicting earthquakes may be disclosed during a lecture in Bulgaria.
The total cost of the lecture is 25 million euros. The lecture may attend geophysicists,
astronomers, seismologists. The organizer of the lecture will receive a discount price. ...
Forecasts can be more precise when you specify the location
of my future earthquake and ask me when will be it.

a nimerit ceva? ma refer sa nimereasca simultan magnitudinea, adancimea si locul.

Metoda secreta pentru estimarea cutremurelor se poate dezvălui într-o conferinta în Bulgaria.
Costul total al cursului este de 25 de milioane de euro. La curs pot participa geofizicieni, astronomi, seismologi. Organizatorul de curs va primi o reducere . Previziunile pot fi mai precise atunci când specificaţi locaţia viitorului cutremurului şi mă întreabă când va fi.

manu, ca sa intelegi cat de cat ceva intr-o alta limba, foloseste Google Translate.
http://translate.google.ro/#en|ro|

imi prind urechile mod mai bine traduceti voi ca sunteti niste dulci si n u ma lasati in ,,ceata"

2010 - anul marelui cutremur !

Conform cărţii „Cutremurele care vor lovi România” al cărui autor este Emil Străinu, volum editat în anul 2009, teoria marelui cutremur ce va devasta ţara noastră în anul 2010 este confirmată. Capitolul „Când va lovi România un nou cutremur de mare intensitate”, capitol scris de Conferenţiar Universitar Doctor Ştefan Amariţei din cadrul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi, descrie şi demonstrează succint în model matematic faptul că datele rezultate confirmă teoria producerii în cursul acestui an, 2010, a marelui cutremur.

...
Dacă am scapat de cutremur în 2009 se pare că anul acesta previziunea va fi valabilă. Conform calculelor Conf.Univ. dr. Ştefan Amariţei, intervalul de încredere pentru producerea cutremurului următor a fost prevăzut pentru intervalul 2007 -2012. În opinia autorului Emil Străinu, anul 2012 este mai puţin credibil, deoarece se află la limita reguli enunţate prin calculul iniţial comentat la începutul acestui material. Concluzia finală trasă de autorii cărţii este că primul mare cutremur de pământ din acest secol, în zona Vrancea, se va produce în perioada 2008-2011. Şansele de producere a acestui seism sunt aproximate la 100%. Deoarece s-a constatat că cele mai mari cutremure au avut loc în majoritatea cazurilor toamna, se poate trage concluzia că viitorul mare seism se va produce între septembrie noiembrie 2010.Alte calcule mai sofisticate făcute de alţi cercetători români susţin că data de 3 septembrie a.c. să fie de fapt momentul producerii acestui mare cutremur. În acelaşi timp se ştie că cel mai mare impact distructiv îl au cutremurele de mare adâncime, una de şoc fiind amplificată mai intens. Cutremurul aşteptat va fi de mare adâncime (peste 100 de kilometri), iar magnitudinea lui va depăşi gradul 7 pe scara Richter.
...

Puteti lectura tot articolul aici :

http://www.dezvaluiri.ro/mediulsublupa/474766--2010-anul-marelui-cutremur.html

2010 – anul marelui cutremur

Calculele matematice confirmă supoziţiile geofizicienilor

graficcutremure.jpg

Şirul îngrijorător, din ultimul timp, al catastrofelor naturale provocate de cutremurele de pământ la nivel planetar indică faptul că anul 2010 va fi definit de o lungă serie de asemenea dezastre. Acest lucru nu pare a fi doar o simplă şi imaginară supoziţie, ci este confirmat de studii şi calcule matematice bazate pe statistici concrete. Urmărind graficele care conţin datele şi ciclicitatea catastrofelor naturale din categoria cutremurelor de pământ, geofizicienii români au ajuns la concluzia că din punct de vedere matematic s-a reuşit crearea unui model în baza căruia se pot anticipa producerea acestor evenimente. Conform acestui model matematic anul 2010 este anul în care România va fi devastată de un cutremur foarte puternic.

Un articol de Ştefan Doru COPOŢ

Conform cărţii „Cutremurele care vor lovi România” al cărui autor este Emil Străinu, volum editat în anul 2009, teoria marelui cutremur ce va devasta ţara noastră în anul 2010 este confirmată. Capitolul „Când va lovi România un nou cutremur de mare intensitate”, capitol scris de Conferenţiar Universitar Doctor Ştefan Amariţei din cadrul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi, descrie şi demonstrează succint în model matematic faptul că datele rezultate confirmă teoria producerii în cursul acestui an, 2010, a marelui cutremur.
Aşa cum susţine Ştefan Amariţei, în România, zona Vrancea, s-au produs şase cutremure devastatoare, în perioada 1802-1977, respectiv în anii 1802, 1838, 1868, 1908, 1940 şi 1977. Aplicând un model matematic acestor date, respectiv acordarea unui număr de ordine crescător fiecărei date, a rezultat o dispunere logică într-un grafic a acestor seisme. În baza acestui grafic a fost exprimată legătura statistică dintre cele două variabile (anul şi numărul corespondent acordat) printr-o ecuaţie de regresie liniară, de forma : y = a + bx, unde x reprezintă numărul de ordine al cutremurului, iar y reprezintă anul producerii lui. În acelaşi timp a şi b sunt constantele determinate prin metoda celor mai mici pătrate.
În urma calculelor făcute pe baza acestor date s-a demonstrat că următorul cutremur de pământ cu numărul de ordine 7 se va produce în anul 2010. Valoarea centrală prognozată, care devine limita maximă- deoarece regula de producere a cutremurelor de mare intensitate şi durată, din zona Vrancea, arată că diferenţa dintre anul producerii cutremurului precedent este, în mod alternativ, mai mare sau mai mică decât media (35 de ani, calculată prin ajustare 34,89 de ani)

Pericolul maxim a fost prevăzut pentru anii 2009 şi 2010

Dacă am scapat de cutremur în 2009 se pare că anul acesta previziunea va fi valabilă. Conform calculelor Conf.Univ. dr. Ştefan Amariţei, intervalul de încredere pentru producerea cutremurului următor a fost prevăzut pentru intervalul 2007 -2012. În opinia autorului Emil Străinu, anul 2012 este mai puţin credibil, deoarece se află la limita reguli enunţate prin calculul iniţial comentat la începutul acestui material. Concluzia finală trasă de autorii cărţii este că primul mare cutremur de pământ din acest secol, în zona Vrancea, se va produce în perioada 2008-2011. Şansele de producere a acestui seism sunt aproximate la 100%. Deoarece s-a constatat că cele mai mari cutremure au avut loc în majoritatea cazurilor toamna, se poate trage concluzia că viitorul mare seism se va produce între septembrie noiembrie 2010.
Alte calcule mai sofisticate făcute de alţi cercetători români susţin că data de 3 septembrie a.c. să fie de fapt momentul producerii acestui mare cutremur. În acelaşi timp se ştie că cel mai mare impact distructiv îl au cutremurele de mare adâncime, una de şoc fiind amplificată mai intens. Cutremurul aşteptat va fi de mare adâncime (peste 100 de kilometri), iar magnitudinea lui va depăşi gradul 7 pe scara Richter.

http://www.dezvaluiri.ro/mediulsublupa/474766--2010-anul-marelui-cutremur.html

Back