• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Presupunand ca se poate, vreti sau nu sa stiti cand va veni un cutremur?

Admin1

Administrator
Reaction score
0
Sa presupunem ca stiinta va fi capabila sa spuna ceva de genul "In urmatoarele 20 de zile este 70% posibil sa avem un cutremur in Vrancea de peste 7 Richter".
Veti dori sau nu sa stiti asta?
Cum veti reactiona intr-o astfel de situatie? Puneti planul complet.

Cu mentiunea 50% la noi 50% in alta parte ? :D: 70% lasa totusi loc pt neprevazut. Serios vorbind , nu stiu cum as reactiona .Stiu doar ca ar fi o isterie generala usor de anticipat si greu de controlat.
Cat despre decizia autoritatilor...............

Nu aveti loc in bunker.
Acum serios vorbind, v-ar place? De ce?
Cum ati reactiona?

Daca sunt in apartament ma refugiez in baie pe care am supraarmat-o din 1986, iar daca sunt pe strada fug spre primul loc viran unde sper ca nu se va prabusi nimic!

Old DG said:
Daca sunt in apartament ma refugiez in baie pe care am supraarmat-o din 1986, iar daca sunt pe strada fug spre primul loc viran unde sper ca nu se va prabusi nimic!

Si stai acolo 20 de zile cat tine alerta?

Nu fratele meu, numai in timpul cutremurului efectiv; acum ma gandesc unde pun proviziile si ce mai am nevoie acolo!

Dar tu,Gogule ? Ce ai face in cele 20 de zile?
Slujba ,scoala copil,etc,etc..................

as sta cu ochii pe seismog cat sunt acasa,poate pot anticipa ceva,mi-as face o cabanuta din carton de ala tare in spatele blocului la poalele muntelui,si m-as refugia acolo cu paturi plapumi etc as face un foc de tabara sa ma incalzesc,as avea mancare apa ,si as astepta.Ar fi tare bine a tim.multi ar pleca la tara.Frica mea este ca e desface pamantul si atunci ...degeaba sunt la munte.

la mine e mai naspa...daca sunt acasa si nu-mi pica nici o caramida in cap...scap ..ca am casa la curte,dar daca e intr-adevar mare trebuie sa-mi iau familia si ceva provizii si s-o tai pe primul deal pentru ca poate veni apa de la barajul de la Bicaz si sunt in calea ei.

Cum o dai ,tot rau este. Tot in voia sortii ramanem .

Eu as revizui planul de actiune, as mai cumpara ceva mancare si apa si mi-as vedea linistit de treburile mele.

Oricum eu ma astept mereu sa fie un seism. Asa ca ma port ca atare ;)

Si te prinde la ultimul etaj al blocului unde e plasat biroul tau. Adio planurilor facute din timp .:D:

Face si asta parte dintr-un plan. Am biroul intr-o cladire ce cred eu ca rezista. La fel si locul unde locuiesc.

scuze...nu citisem de la capat...i-as anunta pe toti cei din jurul meu de iminenta producerii cutremurului,mi-as pregati provizii,as dormi" echipata"impreuna cu toti ai mei,as gandi o solutie de adapost pentru cazul in care s-ar darama casa si l-as pregati pe cat posibil si ,nu in ultimul rand,m-as ruga la Dumnezeu pentru iertare punandu-mi viata in mainile Lui...da ,prefer sa pot fi prevenita de apropierea unui cutremur.

Iti dai viata peste cap pentru 20 de zile pentru o probabilitate de 70%?

ma-s pregati psihic. chiar daca stii ca vine ceva, nu cred ca poti schimba viitorul. trebuie sa accepti viata cu bune si cu rele. [parerea mea]

Back