• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Presupunand ca se poate, vreti sau nu sa stiti cand va veni un cutremur?

Si dupa seism? Presupunand ca scapi intraga, cu familia, etc, dar casa nu mai poate fi locuita.

Eu as vrea sa stiu. In primele 15 zile ale ,,alertei" as strange bani sa pot inchiria un avion in urmatoarele 5. Sa fiu ,,in aer" cand vine cutremurul.

Daca nu as vrea sa stiu, nu as mai fi prezenta pe acest forum.De ce as vrea sa stiu?In cazul unui avertisment as fi foarte atenta la tot ce se intampla in natura si as vrea sa surprind cat mai multe reactii ale acestui microcosmos in care traiesc.Iar daca as sti cu exactitate ziua, as merge in padure sau intr-o zona salbatica(nepopulata) pentru a urmari in cele mai mici detalii acest sinistru spectacol al Pamantului( care e totusi un mare spectacol, pe care nu-l prinzi de doua ori in viata).Restul chiar ca nu mai conteaza.Zona urbana nu-ti rezerva un loc in,,loja"( cel mult iti ofera un loc in cripta...)

Nu as vrea sa stiu, pt ca reactionez mai bine sub stres decat daca am totul planificat. Daca in secunda asta vine un cutremur, sunt pregatita, as sti ce am de facut.

poate ne spui si noua,mod,chiar as vrea sa afli cum ai reactiona si ce avem de facut
cred ca as fugi acasa,in ardeal
as face cumva sa nu fiu in perioada de 20 zile in calea faliei

avand in vedere ca tot stim ce ne asteapta in urmatoarea perioada care cum necum va rarefia populatia globului cred ca a incerca sa evitam un seism catastrofal este doar o provocare.cine va scapa de prima urgie o va avea in fata pe urmatoarea si la fel ca in jocurile de pe calculator va mai avea o viata.dupa mine o tentativa de a pacali primul cutremur este urmarirea indeaproape a fotonsasului,comportamentul animalelor (in mod special serpi si sobolani) si cred ca ar fi bine sa urmariti si http://137.229.36.30/cgi-bin/magnetometer/gak-mag.cgi (personal nu-mi spune mare lucru pt ca am constatat destule seisme fara nici o legatura cu acest camp dar poate fi util de cunoscut si acesta pt ca in cazul unui seism puternic ar trebui sa arate ceva).alceva si f important este sa strangeti in brate cat puteti de tare pe cei dragi pe durata seismului si sa va rugati sa nu va desparta.ce va fi dupa?cu siguranta veti regreta ca ati ramas aici.nici nu vreau sa-mi imaginez.

Da,as vrea sa stiu chiar si daca e vorba de 70 % sansa ca un cutremur de magnitudine mare sa se produca.Mi-as face ceva provizii de apa,mancare,medicamente ,mi-as anunta familia,prietenii si mi-as continua ritmul normal de viata .Nici casa nici serviciul nu sunt cu probleme ( cladirile ),drumul spre/dinspre e cu probleme (blocuri multe,inalte ).Mie imi place sa stiu ca am solutii de rezerva ,ca am un plan dinainte facut ,dar reactionez bine si la stres mare,nu -mi pierd cumpatul.Nu de mine mi-e teama,am emotii pentru cei dragi mie...
Da,Ogarule,sugur cei care vor scapa vor avea momente in care vor regreta ca au ramas in viata...mi-e frica sa gandesc mai departe...

beatrice said:
poate ne spui si noua,mod,chiar as vrea sa afli cum ai reactiona si ce avem de facut
cred ca as fugi acasa,in ardeal
as face cumva sa nu fiu in perioada de 20 zile in calea faliei
Eu sunt in Ardeal deja :D
Ce as face. Depinde unde sunt. In principiu, as incerca sa vad unde gasesc ceva rezistent sa ma adapostesc. Daca m-am adapostit, imi sun sotul, sa vad ce e cu el, pt ca apoi vor fi liniile cazute. Astept sa se termine, apoi incerc sa ajung rapid acasa. Mai departe, ma descurc in functie de imprejurari.

Back