Eu eram convins ca profetii si profetiile sunt total infierate de biblie si de biserica, insa bag seama ca nu este chiar asa.
Articolul ce urmeaza este o dovada clara ca, ori oamenii bisericii si biserica incalca biblie, ori ca biserica si oamenii ei fac tot posibilul sa mai castige niscai bani (marafeti, cum ii place lui GeoX sa spuna) pe seama naivilor.
Mai avem o luna si vedem ce si cum
Sursa http://www.monitorulneamt.ro/stiri/?editia=20140508&pagina=1&articol=38415
Articolul ce urmeaza este o dovada clara ca, ori oamenii bisericii si biserica incalca biblie, ori ca biserica si oamenii ei fac tot posibilul sa mai castige niscai bani (marafeti, cum ii place lui GeoX sa spuna) pe seama naivilor.
Mai avem o luna si vedem ce si cum

• „urgia“ profetită de duhovnic ar veni peste o lună • părintele Iustin ar fi spus pe patul de moarte: „Mai sînt 12 luni de liniste după care vine urgia“ • declaratiile au fost făcute în fata mai multor călugărite si a fost consemnată în revista Mănăstirii Petru Vodă, „Atitudini“ • staretul Iustin Pîrvu era recunoscut de credinciosi drept un clarvăzător, ce avea darul profetiei •
Spiritul atoatevăzător al părintelui Iustin, de la Mănăstirea Petru Vodă, este pomenit si la aproape un an de cînd s-a stins, credinciosii amintindu-si că acesta a prevăzut că ar urma după moartea sa 12 luni de liniste, după care va veni o „urgie“, fapt care s-ar petrece anul acesta, în iunie. Poate cuvintele acestea nu ar fi stîrnit prea multă îngrijorare dacă duhovnicul nu si-ar fi demonstrat de-a lungul vietii calitătile sale de clarvăzător, fiind nenumărate relatările credinciosilor care atestă că părintele avea darul de a vedea viitorul. În acest context, spusele sale sînt luate de unii foarte în serios, cu atît mai mult cu cît conflictele politice din România dar si situatia din Ucraina ce pare a fi de la o zi la alta un adevărat butoi de pulbere, par să confirme prezicerile părintelui Iustin. Profetiile au fost făcute de duhovnic anul trecut, la începutul lunii iunie, cu doar cîteva zile înainte de moartea sa. El ar fi vorbit în prezenta mai multor măicute de la Mănăstirea Paltin (asezămînt ridicat în imediata apropiere a mănăstirii Petru Vodă), unde a fost îngrijit în ultimele clipe. „Testamentul“ a fost consemnat de monahia Fotini, una dintre maicile care l-au îngrijit pe părintele Iustin în toată perioada în care starea sănătătii sale a devenit critică. Declaratiile au apărut anul trecut, în revista „Atitudini“, publicatie a Mănăstirii Petru Vodă.
Ultimul cuvînt, ultima profetie: Mai sînt 12 luni!
„Simteam cu totii că se pregăteste, demult nu mai voia să mănînce nimic, chiar dacă ar fi putut, era hrănit doar artificial, prin perfuzii. Cu cinci zile înainte de a-si da duhul, a fost ceva mai bine, parcă îsi revenea si prinsese ceva putere. În această ultimă perioadă toti ucenicii mai apropiati au luat un ultim cuvînt de învătătură de la părintele, un ultim sfat. Eu nu reusisem, parcă nu îndrăzneam să îl întreb nimic. Atîtea cuvinte mi-a spus în ultimii ani, încît nu stiu dacă am vreo întrebare fără răspuns si nu voiam să îl mai necăjesc pe părinte. Mergeam lîngă patul sfintiei sale, îi sărutam mîna si mă asezam în genunchi să mă rog în tăcere lîngă sfintia sa. În acea zi am simtit că părintele vrea să îmi spună totusi un ultim cuvînt. Se pare că acesta a fost ultimul cuvînt rostit de părinte pe patul de suferintă, în prezenta a cinci dintre ucenicii săi, care pot depune mărturie pentru acest cuvînt. «E vorba însă că mai sînt 12 luni… » Aici Părintele s-a oprit. Noi am întrebat: «12 luni si scăpăm de cipuri?», «Nu», a răspuns Părintele, «12 luni de libertate si vine urgie». Cineva a întrebat să explice mai clar, dar părintele nu a mai răspuns. Atunci eu am zis: «În acest caz părinte, trebuie să vă însănătositi, că nu are cine să ne ajute». Părintele a răspuns iar cu umor si zîmbetul cel mai frumos din lume: «Măi, să stiti că nici eu nu stiu ce să fac. Nu m-am hotărît dacă să trăiesc sau să mă duc. Nici eu nu mai stiu ce vreau». A luat o gură de mîncare si ne-am retras unul cîte unul, luînd binecuvîntare. Am luat si eu binecuvîntare si părintele, în marea lui dragoste, nu m-a lăsat fără cuvînt si mi-a dat, strîngîndu-mă de mînă, ultima binecuvîntare: «Maică, să nu lasi revista! tine tare, înainte!». Această făgăduintă am să încerc să o tin cît voi putea cu ajutorul celorlalti frati si surori, colegi de redactie“, este relatarea monahiei Fotini în revista „Atitudini“ de anul trecut.
Cu alte cuvinte, părintele Iustin a prevestit că în luna iunie 2014 s-ar petrece o „urgie“ pentru tara noastră.
„Un sfînt grabnic ajutător si tămăduitor de boli...“
Părintele a trecut la cele vesnice pe data de 16 iunie 2014, după o suferintă cauzată de un cancer gastric. A fost condus pe ultimul drum de o mare de credinciosi, cu totii amintindu-si de harul si de credinta sa. „Îmi povestea mai demult că în tinerete era foarte milos fată de oamenii bolnavi si că la hirotonia întru preot a cerut dar de la Dumnezeu să poată tămădui bolile oamenilor. Nu vrem să îl declarăm sfînt mai înainte de vreme sau fără temei. Dumnezeu cred că i-a dat acest dar al tămăduirii si timpul ne va arăta si îi va descoperi sfintenia. Un sfînt grabnic ajutător si tămăduitor de boli...“, mai spunea aceeasi călugărită ce l-a cunoscut pe staretul Iustin Pîrvu. Dacă unii dintre credinciosi sînt convinsi de adevărul spuselor părintelui Iustin, scepticii cred că staretul s-ar fi referit la introducerea buletinelor si cardurilor de sănătate cu cip, care erau anuntate încă de anul trecut că vor fi distribuite în masă din 2014. Este bine cunoscută opozitia unor fete bisericesti fată de cipurile din carduri, acestea fiind considerate ca semne satanice, ce vor aduce doar nenorociri. Printre cei mai aprigi contestatari ai cipurilor si pasapoartelor biometrice s-a aflat chiar părintele Iustin Pîrvu, mesajele si scriirile sale pe această temă suscitînd un interes deosebit în tară. Timpul va dovedi însă dacă profetiile părintelui Iustin au fost întemeiate.
Sursa http://www.monitorulneamt.ro/stiri/?editia=20140508&pagina=1&articol=38415