Anuk, da...asa e. Insa iti amintesc ca atunci cand s-a pus problema cuceririi raului Colorado (ce trece prin Marele Canion) omul a fost descumpanit.
Cel trimis in recunoastere era sa nu se mai intoarca atat de greu a fost si a inteles exact ce ai spus mai sus, cat de mic era.
Dar, ca intotdeauna, nevoia de progres, de a invinge a primat. Terenurile trebuiau irigate si...stii ce s-a intamplat.
Fata de acel proiect, acest GRS e miiiic copil si nu implica riscuri. (plus ca la construirea barajului Hoover au murit ceva oameni)
Bun, ce ne-am face daca nu am avea nimic de invins, obstacole de trecut?
NU AM EVOLUA ca si specie.
E stiut dealtfel cum pe insule unde nu au fost pradatori, evolutia faunei a mers lent.
Si invers, ori AU DISPARUT SPECII, ori AU EVOLUAT.
Asa si noi, asta e calea de urmat si astia suntem pana la urma.
Se spune ca un om va dori sa si faca ceea ce-si poate imagina.
Se spune ca omenirea a evoluat mai repede in Europa decat in Africa (desi stim ca in Africa au aparut primii oameni) tocmai din cauza ca au avut de invins greutati (clima mai rece cu ierni si veri, nu constanta ca in Africa)
Dar, sa revenim la proiecte (ce ne-am face fara ele ?)
Un alt proiect (de prin 92 parca) presupunea fabricarea de oglinzi (pe Luna, cu ajutorul energiei solare, mult mai intense acolo fara atmosfera, ar fi lucrat numai roboti) cu ajutorul carora, odata amplasate pe orbita s-ar fi putut:
a) controla uraganele.
b) ilumina orasele nordice in noaptea polara sau si celelalte, noaptea.
Desigur, vise...dar, peste timp sau cand o situatie DE CRIZA o va cere...
S-a mai spus de catre americani "o criza e o oportunitate"
Nu vreau sa cad in partea cealalta a "teoriei conspiratiei" insa posibil ca unele crize sa fie (sa fi fost) "ajutate" cu scopuri precise.
Nu mai spun si avansul tehnologic luat in timpul (mai ales) celui de-al doilea razboi mondial, desi nu a fost o criza provocata intentionat.
Doar un singur om sa fi fost vinovat??? As putea continua, dar sa nu va plictisesc.