• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

PROGRAMUL HAARP

Anuk ,sper ca nu crezi asa ceva! O aberatie a unei minti bolnave si ratacite intr-un hatis de teorii conspirationiste absurde.
Un fel de Camping ,parca asa il chema pe cel cu apocalipsa,dar in varianta feminina:))))
Si asta cu haarp-ul e tot o ipoteza SF,Cum poti sa afirmi asa ceva cand existenta unei astfel de tehnologii luand logic ce se intampla in lume si in special la americani ,nu este veridica...

Cum sa crezi asa ceva? !? Sa admitem ca as crede,dar realitatea imi demonstreaza ca nu este asa, zapada de la mine se topeste de la o raza de soare :P ce noutate , logica elementara "inca '' ma ajuta sa nu cred in aberatii fanteziste .

Dar sunt destui care bat campii si sunt si mai multi care-i aplauda...:)))Ei,deci ,mare ti-e gradina ,Doamne ...Oare o fi asa de greu sa crezi ca Dumnezeu creeaza tot ce e pe acest pamant?

Probabil ca s-au facut experimente si (luam si exemplul CERN) multe proiecte pot fi mancatoare de bani grei, iar pentru musamalizare, pentru a nu fi luate drept esecuri (esece) 100%...
Am timp putin, dar voi reveni cu alte proiecte mai mult sau mai putin viabile pentru controlul\influentarea climei\climatului (local).

Nu cred ca zapada data de sus e efectul esecurilor sau a haarp-ului:))) Si nici ca v-a distruge Romania asa cum afirma acea femeie:))) Sa fim seriosi....Omul poate incerca sa se creada Dumnezeu ,dar EL e suficient sa invarteasca doar un deget si acesta vede ce mic e...

Daca sotul tau incepe si intinde ceva fire prin gradina si iti va spune ca aduce ploaia, firele pot fi un pretext pentru a mai lua bani in plus (de la tine)
Nu iti va mai spune ce face cu acei bani, si se va lauda cu fiecare strop de ploaie.
Cam asta e cu HAARP.
Dar, DAR, cred ca omul va ajunge mare! Poate in 100 sau in 500 de ani, dar va ajunge, vei vedea ce proiecte sunt...Teoretic clima poate fi controlata, dar trebuie studii temeinice.
Parerea mea e ca trebuie intervenit cu delicatete, doar pentru atenuarea uraganelor sau...ceva ploi prin desert!

Visul unora este ca controleze totul, dar visul ramane vis:D:

...Atunci spun doar fugitiv despre programul GRS, care presupune infiintarea unor panouri solare pe mari suprafete in zone semiaride, iar prin efectul de insula de caldura va atrage dinspre mare aer mai umed si
sunt estimate cresteri importante de precipitatii.
Amplasate in zone unde deja exista aceasta tendinta, doar e necesar un mic ajutor, procesul este unul natural si, chiar si in caz de esec va fi oricum produsa energie electrica de la panourile solare.
Israelul va finanta un astfel de proiect pe coasta Mediteranei.

Proiecte ,slava cerului,insa in fata naturii omul ramane un fir de nisip .

Anuk, da...asa e. Insa iti amintesc ca atunci cand s-a pus problema cuceririi raului Colorado (ce trece prin Marele Canion) omul a fost descumpanit.
Cel trimis in recunoastere era sa nu se mai intoarca atat de greu a fost si a inteles exact ce ai spus mai sus, cat de mic era.
Dar, ca intotdeauna, nevoia de progres, de a invinge a primat. Terenurile trebuiau irigate si...stii ce s-a intamplat.
Fata de acel proiect, acest GRS e miiiic copil si nu implica riscuri. (plus ca la construirea barajului Hoover au murit ceva oameni)
Bun, ce ne-am face daca nu am avea nimic de invins, obstacole de trecut?
NU AM EVOLUA ca si specie.
E stiut dealtfel cum pe insule unde nu au fost pradatori, evolutia faunei a mers lent.
Si invers, ori AU DISPARUT SPECII, ori AU EVOLUAT.
Asa si noi, asta e calea de urmat si astia suntem pana la urma.
Se spune ca un om va dori sa si faca ceea ce-si poate imagina.
Se spune ca omenirea a evoluat mai repede in Europa decat in Africa (desi stim ca in Africa au aparut primii oameni) tocmai din cauza ca au avut de invins greutati (clima mai rece cu ierni si veri, nu constanta ca in Africa)
Dar, sa revenim la proiecte (ce ne-am face fara ele ?)
Un alt proiect (de prin 92 parca) presupunea fabricarea de oglinzi (pe Luna, cu ajutorul energiei solare, mult mai intense acolo fara atmosfera, ar fi lucrat numai roboti) cu ajutorul carora, odata amplasate pe orbita s-ar fi putut:
a) controla uraganele.
b) ilumina orasele nordice in noaptea polara sau si celelalte, noaptea.

Desigur, vise...dar, peste timp sau cand o situatie DE CRIZA o va cere...

S-a mai spus de catre americani "o criza e o oportunitate"
Nu vreau sa cad in partea cealalta a "teoriei conspiratiei" insa posibil ca unele crize sa fie (sa fi fost) "ajutate" cu scopuri precise.
Nu mai spun si avansul tehnologic luat in timpul (mai ales) celui de-al doilea razboi mondial, desi nu a fost o criza provocata intentionat.
Doar un singur om sa fi fost vinovat??? As putea continua, dar sa nu va plictisesc.

Mai Srrah ,confunzi marfa cu ambalajul...Atribui omului niste puteri pe careacesta se iluzioneaza ca le-ar avea...E adevarat ca tehnologia a avansat mult ,ca mintea umana poate mult ,dar in mod limitat ,restul ...e iluzia puterii ,iluzie care poate scranti omul in loc sa faca sa progreseze in mod real si cu folos pentru acest pamant.

Ne-am obisnuit cu ceea ce avem incat ni se pare normal sa raspunda computerul la clic sau Sanda din Moldova la beep.
Nu cu mult timp in urma ar fi parut utopic.
Poate ca in veci nu se vor putea monta oglinzile acelea. OK.
Dar omul va nascoci altceva, nu se poate sa ramanem asa.
Ma intreb care va fi urmatorul mare salt, acum doar perfectionam ce avem
Ca e 3d sau Hd, sau Iphone ori Smartphone, sunt doar perfectionari.
Probabil descoperirea ca gravitatia e...epuizabila....
Paradoxal, asta ne poate aduce energie!
Sau mai stiu eu ce altceva...

Ai dreptate in privinta asta ,stiinta progreseaza ,totusi sunt si vor ramane multe ,f multe necunoscute.

Pot da exemple cum, afland ceva, se nasc alte minim 10 intrebari. Dar altfel ne-am plictisi de moarte!!!
Si asta ne tine in viata.

Fiecare om e curios in felul lui. De mici copii incepem sa intrebam. Stiti doar cate intrebari pot pune copiii...Asa progreseaza, intreband. Asa si omenirea va progresa atata timp cat exista intrebari ce ne punem. Cu fiecare raspuns demonstrat a fi corect, inseamna un pas inainte; cu cat raspunsul corect vine la o intrebare mai dificila, mai importanta, cu atat pasul va fi mai mare.
Valabil la nivel de individ, comunitate, etc...
Ca de murit vom muri oricum, asta e altceva.

Back