• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Retete...pe alese

E greu pana te hotarasti sa faci o data... chiar s-ar putea sa-ti placa:D
 
CUM SE FIERBE PORUMBUL IN ABURI
Fiertul in aburi al porumbului este un lucru usor de facut, daca ai la indemana ustensilele necesare. Se utilizeaza un steamer special, sau se improvizeaza unul. Un steamer este format din doua vase: o oala in care se fierbe apa si o sita (sau cos) prevazuta cu un capac. Aceasta se asaza deasupra oalei, astfel ca aburul apei clocotite sa ajunga in sita unde este retinut de capac, permitand astfel prepararea alimentelor continute de sita. Atentie, oala trebuie sa fie indeajuns de adanca astfel ca apa clocotota sa nu vina in contact cu sita.


Se pregateste porumbul, dupa gust (sare, unt, piper etc.).

Se presara apoi sare si piper peste porumb.


Eu il mamnac cu telemea :P
 
tort cu crema de branza si pepene rosu

blat;
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
sare

crema:
600-700g branza dulce f bine scursa
2 plicuri zahar vanilat
pepene rosu
1 plic gelatina rosie

blatul:bati albusurile spuma cu zaharul si un praf de sare
incorporezi faina si galbenusurile
torni compozitia in forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina
dai la cuptor 30 min

crema:
amesteci branza cu vanilia si zaharul si dai la rece

tai 2 felii de pepene si storci sucul cu care insiropezi blatul racit
intinzi crema de branza uniform
decorezi tortul cu triunghiuri de pepene fara samburi de aprox 3 mm grosime si fiecare triunghi de marimea unei felii de tort
la sfarsit torni gelatina rosie pe care ai preparat-o cu suc de pepene
dai ttttortul la rece 1-2 ore
poti decora si cu fire f f fine de coaja de pepene verde,eventual confiata

TORT CU CREMA DE PRUNE-un deliciu...


2 oua
120 g faina
225 g zahar
250 ml vin rosu
600 ml frisca
150 ml suc portocale
50 g ciocolata alba
scortisoara
3 plicuri gelatina
1 kg prune
3 plicuri gelatina rosie pt glazura
sare
1/2 lingurita praf de copt

pt ornat:
200 g frisca
3 prune


blatul
se bat bine ouale cu 2 linguri apa fierbine,75 g zahar si un varf cutit sare
incorporezi treptat faina si praful de copt-eventual cernute impreuna
torni comp intr-o forma de tort unsa si tapetata
dai la cuptor 25 min

crema

jumatate din prune spalate si curatate de samburi se pun in 150 ml vin rosu cu 100 g zahar si scortisoara si fierb cu capac 8-10 min
se paseaza si se lasa piureul la racit

inmoi gelatina intr-o ceasca de apa rece,o fiebi pe baie de abur si se amesteca cu piureul de prune

bati frisca si o amesteci cu ciocolata topita pe baie de aburi si cu piureul de prune aproape racit

torni crema obtinuta peste blatul copt si dai totul la frigi pt 2 ore

nu treci la cafea si la tigari,vorbind pe chat sau citind forumul,ci speli prunele ramase.le scoti samburii si le pui la fiert cu 100 ml suc portocale si cu vinul rosu ramas,zaharul ramas-daca mai e nevoie si nu e suficient de dulce-adaugand gelatina rosie dizolvata in 2 linguri suc portocale si dai totul intr-un clocot
dupa ce s-a racit,torni glazura peste tort si-l dai la rece pt inca 30 min
ornezi cu frisca si felii de prune
 
Salata calda de paste penne cu legume

Ingrediente si cantitati:
400 de grame de paste penne
2 dovlecei
2 vinete mici
2 ardei rosii copti, decojiti
400 de grame de rosii cherry
4 cepe
2 catei de usturoi
18 bulgari de mozzarella
100 ml de ulei de masline
1 lingura cu cimbrisor maruntit
4 frunze de busuioc
sare
piper

Mod de preparare:
1. Spala dovleceii si vinetele si taie-le in doua, apoi in felii groase de jumatate de centimetru. Curata cepele si usturoiul si toaca-le marunt. Taie ardeii in fasii fine.

2. Incalzeste doua linguri cu ulei in tigaie, pune usturoiul si ceapa sa se caleasca usor timp de 5 minute, dupa care scoate-le din tigaie. Adauga putin ulei, prajeste dovleceii tot cam 5 minute, scoate-i din tigaie, schimba uleiul si rumeneste vinetele. Dupa ce le scoti si pe acestea, pune rosiile la calit in restul de ulei, fara sa le faramitezi, scurge-le si aseaza-le deoparte.

3. Pune din nou in tigaie toate celelalte legume. Potriveste de sare si piper, presara cu cimbrisor, acopera si lasa sa se caleasca timp de 20 de minute, fara a pune capacul. Adauga rosiile in tigaie si continua inabusirea timp de alte 5 minute.

4. Intre timp, pune la fiert pennele in apa multa, cu sare, aproximativ 10 minute, dupa care scurge-le. Muta-le intr-o salatiera, stropeste-le cu putin ulei si amesteca. Adauga legumele fierte peste paste, amesteca, orneaza cu bulgari de mozzarella si frunze de busuioc, dupa care serveste cat este calda.

Salata greceasca



Ingrediente si cantitati:
1 salata verde creata
1 ceapa rosie, taiata felii
1 ceasca de masline negre
1 ardei gras, taiat fasii
1 gogosar, taiat fasii
2 rosii mari, feliate
1 castravete, taiat rondele
1 ceasca de cubulete feta
6 linguri cu ulei de masline
1 lingurita cu oregano
zeama de la o lamaie
piper negru, dupa gust
Mod de preparare:
1. Amesteca intr-un bol salata, ceapa, maslinele, ardeii, rosiile, castravetele si feta.
2. Amesteca uleiul cu oregano, zeama de lamaie si piperul intr-un vas separat, apoi adauga sosul astfel format peste amestecul din bol. Amesteca bine si serveste.

Salata cu ton si ou


O varianta foarte gustoasa si sanatoasa pentru pranz, la birou sau acasa.
Ingrediente si cantitati:
1 salata verde mica
2 cepe, taiate marunt
1 castravete, taiat rondele
3 rosii, taiate felii
2 oua, taiate rondele
1 conserva mare de ton
1/4 ceasca de patrunjel proaspat, tocat marunt
1 catel de usturoi, taiat rondele
1/4 ceasca suc de lamaie
1/4 ceasca ulei de masline
1 lingurita cu sare
1/4 lingurita cu piper
1/4 ceasca frunze proaspete de menta
Mod de preparare:
1. Intr-un vas mare, amesteca salata taiata, ceapa, castravetele, rosiile, tonul si ouale.
2. Intr-un alt vas, amesteca patrunjelul, usturoiul, zeama de lamaie, uleiul de masline, sarea, piperul si menta. Toarna sosul astfel obtinut peste compozitia din primul vas si amesteca. Salata se serveste cu foi calde de foccacia.

Salata cu pui si ciuperci


Aromata si satioasa, aceasta reteta este potrivita pentru un pranz impreuna cu prietenele.
Ingrediente si cantitati:
1 salata verde creata, taiata
1 rosie mare, feliata
2 castraveti mici, curatati si feliati
1 lingurita cu rondele de usturoi
fasii de pui fiert, dupa gust
1 cutie cu ciuperci
1/2 ceasca crutoane
Pentru sos:
1/2 ceasca de ulei
1/2 ceasca de iaurt
1 lingurita cu mustar
1 lingurita de otet
1/2 lingurita sare
piper, dupa gust
Mod de preparare:
1. Amesteca toate ingredientele, in afara crutoanelor.
2. Combina toate ingredientele pentru dressing, adaugandu-l apoi peste salata.
3. Amesteca bine, adauga crutoanele si serveste!

Salata de vara


O poti prepara oricand, daca ai ce iti trebuie in camara.
Ingrediente si cantitati:
1 cutie cu mazare
1 cutie cu porumb
1 cutie cu fasole boabe
3-4 rosii, taiate cubulete
3 castraveti dati prin razatoarea mare
1 catel de usturoi, dat prin razatoarea fina
zeama de la o lamaie
1 borcan cu iaurt sau smantana slaba
1 legatura de patrunjel
optional: sunca felii, jambon, pui afumat sau ton
Mod de preparare:
1. Amesteca intr-un bol mazarea fina, scursa bine, porumbul, fasolea boabe fiarta, rosiile taiate cubulete, castravetii dati prin razatoarea mare, usturoiul, dat si el prin razatoarea fina, zeama de la o lamaie, borcanul cu iaurt sau smantana slaba si o legatura de patrunjel.
2. Poti adauga cateva felii de sunca, jambon sau pui afumat, taiate cubulete, sau o cutie cu peste din conserva (tonul este optiunea cea mai buna). Este delicioasa si nu are niciodata acelasi gust!

Salata cu broccoli si conopida


Gustoasa si usoara, aceasta salata este ideala pentru pranz.
Ingrediente si cantitati:
1 1/2 lingurite otet
2 lingurite mustar
1 lingurita ulei de masline
1/4 lingurita piper
1/8 lingurita sare
1 catel de usturoi, pisat
2 cesti buchetele mici de conopida
2 cesti buchetele mici de broccoli
1 ceasca branza feta (cubulete)
1/2 ceasca telina (cubulete)
1/2 ceasca ardei gras taiat marunt
1/2 ceasca masline verzi feliate
1/2 ceasca cubulete de castravete
1/4 ceasca ceapa verde rondele
1/4 ceasca patrunjel proaspat, tocat
1 lingurita capere
2 oua mari, fierte tari, taiate in sferturi
Mod de preparare:
1. Pregateste dressing-ul, amestecand bine otetul, mustarul, uleiul de masline, piperul, sarea si usturoiul pisat, pana formezi o pasta.
2. Separat, fierbe conopida si broccoli intr-o oala acoperita, timp de 8 minute. Scurge-le si pune-le intr-un vas, in care adaugi apoi branza, telina, ardeiul, maslinele, castravetele, ceapa, patrunjelul si caperele.
3. Adauga dressing-ul in vas si amesteca bine, pana la omogenizare. La sfarsit, adauga feliile de ou.

Salata germana cu cartofi


8 cartofi decojiti si taiati felii
8 felii subtiri de sunca slaba
1 ceasca masline verzi
2 lingurite otet
1/2 ceasca patrunjel verde tocat
4 cepe verzi (sau rosii) taiate rondele
sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
1. Pune la fiert cartofii intr-o oala mare cu apa si putina sare. Dupa ce s-au fiert, lasa-i sa se raceasca.
2. Taie-i apoi cubulete, adauga sunca, maslinele, patrunjelul si ceapa rondele. Amesteca otetul cu sarea si piperul si adauga-le salatei, dupa care poti servi.

Salata orientala cu pui



piept de pui fiert si taiat cubulete (cat doresti)
2 lingurite migdale taiate marunt, prajite sau nu, dupa cum preferi
4 cesti varza fin taiata
2 cepe verzi (sau rosii) feliate
1 pachet taitei mici, instant (preferabil cu aroma de pui)
2 lingurite seminte de susan
1 lingurita zahar
1/2 ceasca ulei de masline
1 lingurita sare
1/4 lingurita piper
3 lingurite otet
foi de salata
felii de rosii (cate preferi)
Mod de preparare:
1. Fierbe pieptul de pui intr-o oala acoperita, timp de 20-30 de minute. Cand s-a mai racit, taie carnea cubulete, cat pentru 2 cesti.
2. Amesteca puiul cu migdalele, varza, ceapa, susanul si taiteii. Adauga foile de salata taiate si rosiile.
3. Intr-un vas, care se inchide etans, combina zaharul, uleiul, sarea, piperul si otetul. Agita vasul, pana cand ingredientele se intrepatrund, apoi toarna acest dressing peste salata. Pastreaza salata la frigider timp de doua ore, inainte de a o servi.

Spaghette Maroc

Ingrediente
3 linguri ketchup, un pahar bulion, o cutie de spaghete (se recomanda Barrilla), sunca afumata de vita, cascaval, 5 oua, 2 cepe de apa, usturoi
Mod de Preparare
Dupa ce s-a fiert apa, se pun spaghettele impreuna cu ceapa taiata cubulete nu prea mici la fiert. In acest timp se taie sunca bucatele mici si se prajeste. Pentru sos: se piseaza usturoiul; se rade cascavalul. Se pune intr-u bol usturoiul, cascavalul ras, bulionul si ketchup-ul (sosul). Intr-un alt bol se pune sunca afumata, cele 5 oua fierte si taiate marunt; se adauga si cascaval taiat cubulete. Dupa ce au fiert spaghetele si ceapa se pun peste ele sosul si sunca, ouale si cascavalul.
Mod de Servire
Se mai pot servi cu iaurt, calde sau reci.

Salata de rosii si ton

Ingrediente :
2-3 rosii mari, ton in sos propriu, ciuperci, porumb, mazare – din conserva, sucul de la 1 lamaie
piper negru, sos de salata (optional)
Mod de preparere :
Se taie rosiile si se aseaza pe marginile unui castron. Se adauga peste 2 linguri de mazare, 2 linguri de porumb, 2 linguri de ciuperci sau orice combinatie preferati. Se deschide conserva de ton si amesteca 2 linguri de ton cu sucul de lamaie si piperul negru. Cateva foi de menta si gustarea este gata.


Salata de ton cu crutoane si piper

Ingrediente :
rosii Cherry,telina, 1 conserva de ton, in sos propriu, 1 lamaie, stoarsa,piper negru, praf
sos de salata (optional), crutoane
Preparare:
Intr-un castron, se pun 2-3 foi de salata verde si 2-3 rosii. Se rade un pumn de telina.
Deschide conserva de ton si amesteca 2 linguri de ton cu telina, sucul de lamaie si piperul.
Daca mai ai inca 1 minut la dispozitie, presara cateva frunze de ierburi aromate.
Amestecul se pune peste foile de salata verde si se adauga crutoane dupa preferinta.

Muschi de vita cu crusta de piper

Carne frageda si picanta, servita cu salata verde proaspata, sos de hrean si felii de mamaliga, incinse pe gratar: un dejun usor si extrem de gustos.
Ingrediente:
2 linguri mustar, 600 g muschi de vita, 2 linguri piper negru si alb, zdrobit, 100 ml smantana
3 linguri hrean, ras
Mod de preparare:
1 Preincalziti cuptorul la semnul 6/200 grade C. Ungeti carnea cu mustarul si apoi tavaliti-o prin piperul zdrobit. Asezati-o in tava de friptura si dati la cuptor timp de 25 minute, pana se face "in sange". Inainte de a taia friptura felii, lasati-o sa stea timp de 5 minute.
2 Intre timp, amestecati smantana cu hreanul ras si cu un praf de sare si pregatiti salata. Apoi, taiati friptura felii subtiri si serviti-o cu o lingura de sos de hrean si salata verde.

Crema de naut (hummus)

Ingrediente:
- 4 cani boabe naut
- 3/4 cana pasta de susan (tahina)
- zeama de la 1/2 lamaie
- 1 lingura de ulei
- 2 catei de usturoi
- sumag
- boia dulce
- sare

Mod de preparare:
Boabele de naut se pun la inmuiat, in apa, cu o seara inainte. A doua zi se scot si se pun la fiert in alta apa, 3 ore , la foc mare.Daca este necesar, se mai adauga apa. Dupa fierbere, boabele trebuie sa fie moi, sfaramicioase, iar zeama scazuta. Se scot si se paseaza in blender impreuna cu usturoiul, curatat si pisat, pasta de susan, zeama de lamaie, sarea si apa in care a fiert nautul. Se obtine o crema consistenta si omogena. Se adauga zeama de naut daca crema este prea uscata (trebuie sa fie ca si compozitia de chec, groasa si bine legata).Se aseaza pe o farfurie si se presara pe deasupra sumag si boia dulce. Se poate presara deasupra patrunjel verde, tocat fin, si se poate stropi cu putin ulei.

supa de linte


Ingrediente:
1/4 ceasca ulei, 4 cepe tocate, 2 cani linte, 1 cana apa, 1 cana orez, sare dupa gust.
Preparaare:
Caliti ceapa pana devine aramie.
Fierbeti lintea in apa clocotita timp de 10 min. Adaugati orezul, jumatate din ceapa si sarati. Lasati la fiert pana sunt facute. Inainte de servire adaugati deasupra restul de ceapa.
Se serveste cu muraturi

Aripi de pui marinate in usturoi


Ingrediente pentru 4 portii:
8 aripi de pui mai mari sau 12 mai mici, 8 catei de usturoi, curatati si taiati, 2 linguri ulei de masline extra-virgin, sucul de la o lamaie, 1/8 lingurita chimen, 1/2 lingurita boabe ienibahar, 1/4 lingurita piper negru boabe, piper cayenne optional, sare dupa gust.
Preparare: Clatiti aripile de pui cu apa clocotita, apoi puneti-le pe prosop de hartie la uscat.
Puneti intr-un bol usturoiul taiat marunt, uleiul, lamaia si condimentele. Adaugati aripile de pui, acoperiti si lasati-le o ora la marinat, amestecandu-le uneori.
Puneti pe gratar aripile, cate 10 min pe fiecare parte sau lasati-le la cuptor timp de 30 min, dupa preferinta.
Serviti cu usturoi.

Chec de portocale

Ingrediente:
250 ml suc de portocale proaspat stors, 4 oua, 300 g zahar, 400 g zaina, un praf de copt, 2-3 linguri stafide, 2-3 linguri de coji de portocala confiate si bine maruntite, ulei si faina pentru tapetat forma.
Preparare:
Se tapeteaza forma si se incalzeste cuptorul. Se separa albusurile de galbenus. Albusul se bate spuma tare cu 100 g zahar. Separat se freaca spuma galbenusurile cu restul de zahar, se adauga treptat 150 ml suc de portocala si faina. La sfarsit se adauga praful de copt si fructele date prin faina. Se incorporeaza albusurile in compozitie, ca la tort. Se pune in forma si se coace in jur de 30 min. In primele 15 min nu se deschide cuptorul. Se lasa sa se raceasca in forma. Se insiropeaza cu sucul de portocale ramas.
 
Penne siciliene

Ingrediente :
-500g paste Penne,
-300g piept de pui,
-300g bacon,
- 300g ciuperci,
- sos de rosii decojite
ulei de masline, smantana, mozarela.

Mod de preparare :
Se toaca julien pieptul de pui, se taie julien costita afumata, se taie ciupercile, un catel usturoi si masline. Toate se calesc in ulei de masline cu sare, piper, sos de rosii(rosii decojite) si 3 linguri de smantana fluida( eu prefer pana de cucina). Se rastoarna peste sos pastele fierte si scurse. Se presara parmezan ras, se amesteca si se da la cuptor.

La supermercaturi gasesti ,pe cutie scrie" Gran cucina" (mie nu-mi lipseste din casa si o folosesc la f multe macaruri)
 
multumesc de reteta. eu folosesc smantana dulce, nefermentata, e un magazin al unei fabrici de lactate langa mine si au asa ceva.

intrebare: stie cineva cum se fac rosiile uscate?
 
anuk, la treaba, ca si eu am de gand sa fac asta azi :)
 
ai luat cherry si le-ai taiat in jumatati?
sau rosii normale,pe hartie de copt?
 
mai frumoaso,tu nu vorbeste romaneste?

ia face matalutza o traducere la popor,ochioaso,sa manance si gura noastra ceva fin

multumirile dupe,vin prin curier...

pupam,tara ti-e recunoscatoare
 
rucsa said:
ai luat cherry si le-ai taiat in jumatati?
sau rosii normale,pe hartie de copt?
rosii lunguiete, taiate cam 1 cm grosime, pe hartie de copt. o sa pun poze ceva mai tarziu, dupa ce sunt gata.
 
ingrediente:(pt 25 buc)
o rola de 25x20 cm foetaj
10 rosii uscate la soare
180 gr stracchino(este o branza)
3 linguri mustar
oregano dupa gust
sare

se mixeaza rosiile oregano si sarea si se amesteca cu crema de branza.se unge cu mustar foetajul si deasupra se pune crema.
cum se ruleaza nu am priceput bine...cred ca se ruleaza si se taie cu un fir bucati cam de 1 cm.
se coc la 180 200 gr pana se rumenesc.
 
De pe net,eu le-am facut .suuper bune;
Asa,sa muriti de pofta :P



tagliatelle-cu-feta-03-400x300.jpg


tagliatelle-cu-feta-02-400x300.jpg


si ...finalul
tagliatelle-cu-feta-11-400x300.jpg


Ce ziceti? arata bestial si super bune.
 
Back
Top