• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Retete...pe alese

=))Sunt deschisa la nou,dar...... cu toata stradania ,stomacul meu a refuzat sa primesca=))

Mancare de cartofi noi.

Ingrediente:

Cartofi noi 1 kg, ceapă 150 g, roşii 400 g, ulei 100 g, usturoi verde 1 leg, pătrunjel verde 1 leg, sare.

Mod de preparare:

Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei, se stinge cu roşiile curăţate de pieliţe şi seminţe şi tăiate cubuleţe şi se trag împreună cateva minute(sau rosii in sos _ conserva).
Se adaugă cartofii curăţaţi şi spălaţi, pătrunjelul verde tocat şi usturoiul verde tocat mărunt, sarea şi cateva linguri de apă, se acoperă cu un capac şi se fierbe 20 min., pană ce cartofii sunt gata.

Clednichi
(este o mancare veche ,nu-i stiu exact denumirea,dar care imi place f mult)

Ingrediente:
-cartofi noi
-faina de grau
-branza
- unt

Mod de preparare:

Cartofii (imi plac cei noi mici,mici) se fierb in apa cu sare,in acelasi timp se fierb galustelele din faina de grau ,se strecoara si se amesteca cu branza si unt. Se mananca fierbinti.

Chiar nu am mai auzit de felul asta de mancare. :)

Tort cu 3 feluri de ciocolata

6 oua
750ml frisca
600 g zahar
300 g ciocolata alba
300 g ciocolata cu lapte
300 g ciocolata neagra
3 lingurite de gelatina

2 gabenusuri se pun intr-o cratita pe baie de apa, impreuna cu 150 g zahar. Dupa ce s-au ingrosat, se adauga ciocolata alba si se amesteca pana se topeste. Se desface o lingurita de gelatina in apa rece si se pune peste amestec, dupa ce a fost luat de pe foc. Se lasa la racit o ora. Se bat albusurile spuma , se adauga 50 g de zahar si se adauga peste frisca batuta. Se adauga si compozitia racita. Se toarna in forma si se da la rece.
Urmatoarele doua straturi se pregatesc in acelasi fel, folosind ciocolata cu lapte si cea neagra. Se toarna pe rand peste stratul anterior. Desupra se pun piscoturi inmuiate in sirop cu aroma de care va place. Dupa cateva ore de stat la frigider, se rastoarna pe o farfurie si se pudreaza cu cacao .

mmm,cred ca este delicios,dar nu am rabdare sa fac toate trei straturile:(

Ba... eu m-as juca oleaca .:P cred ca e f bun.

de acord =p~ da rabdare de unde? totusi,o copiez si nu se stie niciodata!

magda said:
mmm,cred ca este delicios,dar nu am rabdare sa fac toate trei straturile:(

Eu am facut asa:
Am pus toate 6 galbenusurile cu zaharul aferent la baie de abur. Am topit cele 3 feluri de ciocolata la microunde in 3 castroane mai maricele si peste ele am pus cate o treime din galbenusuri si lingurita de gelatina. In felul asta am obtinut rapid cele 3 compozitii si le-am lasat la racit.
Am batut toata frisca, apoi cele 6 albusuri cu zaharul si le-am amestecat. Am luat o treime din compozitie si am amestecat-o cu amestecul de ciocolata alba, am pus-o in forma si am pus-o la frigider 10 min. Intre timp am pregatit al doilea amestec si tot asa. Se face repede si e chiar bun. Iese un tort mare, data viitoare cred ca am sa fac doar din 1,5l frisca.

ei,asa mai stam de vorba!
unde-o fi fost mintea mea oare? alta data sa ne dai mura-n gura,mod,cel putin mie.:P

Eu reteta am primit-o cum am scris-o. Cred ca daca explicam cum am facut-o nu se intelegea prea bine.

o ,Doamne,nu e vina ta! nu am fost eu atenta,asta a fost!:19: pentru reteta si lamuriri.

Pune-ne si tu ceva ce faci de obicei si-ti iese bine.

cel mai bine imi ies sarmalutele in foi de vitza,cand le face mama =))
am glumit,ma gandesc si voi pune si eu ceva bun!

Legume gratinate.

Ingrediente:
100 g spanac,
100 g mazare,
200 g fasole verde din conserva, (sau prospete)
300 gr mazare
300 g paste
300 g cartofi
,sare, piper, o lingura de unt,
2-3 rosii,
100 ml lapte,
100 ml smintina,
200 g brinza rasa,
cozi de ceapa verde

Mod de preparare:
Scurgeti fasolea verde, curatati si spalati spanacul si mazarea.
Pastele se pun la fiert.
Cartofii se curata si se taie felii, apoi se fierb in apa sarata 10 min. Spanacul, mazarea si fasolea se oparesc, apoi se lasa la scurs.
Se unge cu unt o forma de sufleu.
Legumele si pastele se aseaza in forma unsa.
Se condimenteaza cu sare si piper. Rosiile se spala, se taie felii si se aseaza deasupra.
Laptele se amesteca cu smintina si se toarna desupra.
Se presara brinza rasa si cozile de ceapa si se da la cuptor.

Salata de cruditati

Ingrediente:

morcovi 400 g
telina 400 g
mere 800 g
oua 2 buc
ulei 300 g
lamaie 100 g
mustar 20 g
piper
sare

Mod de preparare:
Legumele si merele se spala si se curata. Morcovii si telina se dau pe razatoarea de parmezan, iar merele se taie julien.

Din galbenusuri, ulei, zeama de lamaie, piper si sare se prepara o maioneza care se amesteca cu mustarul, se subtiaza cu sifon, cat este necesar.

Se amesteca legumele cu maioneza, se aranjeaza salata pe un platou si se decoreaza dupa dorinta.

Dovlecei umpluti.

Tocatura:
-carne tocata (vita ,porc sau pasare)
-ceapa cruda sau muiata in putin ulei
-orez
-marar
-patrunjel
-sare ,piper

Dovleceii se curata subtire de coaja, se taie in jumatati, pe grosime, iar cu rondeaua sau cu lingurita, li se scoate numai miezul cu semintele, lasand marginea cit este de groasa.

Dovlecei se umplu cu tacatura (daca mai ramine tocatura, se pot umple 1-2 ardei care se vor fierbe impreuna cu dovleceii) si se asaza in cratita, unele linga altele, orizontal. Se toarna peste ele sucul de rosii si circa 1/4 l apa fierbinte si se lasa sa fiarba 30-40 minute, acoperite, la foc mic.(daca sucul e acrut eu pun un pic de zahar)

Cand e gata se toarna o cutie de pana (o smantyana vegetala care ingroasa sosul)

in completare,daca nu e cu banat: eu pun si miezul scos din dovlecei,pe care-l mai maruntesc,apoi adaug rosii cat mai multe. astfel se face un sos gros,ff bun.

Nu-i banat ,evident :P doar ca doar cu suc de rosii iese un sos fin :D:

Back