• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Retete...pe alese

Retete pt Adi :P

Cartofi a la Bunicu :P

Cartofi fierti intregi in coaja, in apa si sare apoi ,curatati si taiati cubulete. In timp ce cartofii fierb se calasc cateva cepe ,dupa ce ceapa este calita , se pune boia rosie de ardei, dulce sau iute, dupa gust,apoi cartofii .se amesteca .Puneti sare si piper dupa gust. Se poate manca ca si garnitura sau de sine statator cu o muraturica alaturi .partea buna este ca-i f gustos si rece deci....bun de pachet, bun pt a doua zi.

Consider ca acest tabel cu amestec de condimente este teribil de util celor carora le place sa gatesca si sa dea gusturi noi mancarurilor :P

Tbsp = Lingura
tsp = linguriță

Pasta de avocado (super buna si sanatoasa )

-1 Avocado mare copt sau doua mai mici
-2 oua fierte tari
-1 lingura iaurt grecesc
-3 linguri suc lamaie ( puneti cate putin,dupa gust
-1 lingurita mustar dijon
-sare dupa gust
-1 ceapa mica rosie tocata marunt
-1 tija de apio taiata marunt
-1/2 ardei gras ,rosu tcocat marunt

Mod de preparare

Avocado stropit cu sucul de lamaie( dupa ce s-a scos samburele si a fost scobit din coaja lui ) ,ouale fierte, mustarul ,iaurtul ,sarea si se blenduiesc pana se obtine o crema fina si omogena.. Se adauga ceapa, ardeiul, tija de apio si se amesteca usor .Puneti in casoleta si la frigider. Mie imi place cu paine prajita .

Pont :P Puneti samburele in mijlocul salatei pt a evita oxidarea.

Pt un humus gustos trebuie tahini,care este un produs arabesc pe care nu-il gasesc in orasul meu,drept care m-am "documentat", am incercat de mai multe ori si astazi mi-a iesit un tahini.....mama lui.

Back