• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Revelion la Disneyland Paris: Partea I

Admin1

Administrator
Reaction score
0
Trecerea dintre ani m-a gasit implinindu-mi unul dintre vise: Am fost la Disneyland Paris! Si mare mi-a fost surprinderea sa vad multimea de oameni care, si ei la randul lor, au ales Disneyland-ul pentru a petrece Revelionul.
Povestea noastra incepe, de fapt, pe 6 octombrie 2009, cand am primit cel mai frumos cadou de ziua mea: o excursie la Disneyland Paris de Revelion. Biletele de avion le aveam deja cumparate, mai lipsea doar rezervarea la hotel.
M-am dus direct pe site-ul oficial al parcului de distractii, incercand sa gasesc un hotel care sa fie apropiat de Disney.
Ceea ce va pot spune este ca nu conteaza prea mult la ce hotel alegeti sa stati atata vreme cat este unul situat in zona aproapiata parcurilor. Toate au legatura directa cu Disney-ul prin autobuze care circula din 20 in 20 minute. Calatoria de la hotel pana la intrarea in Parc, si retur, dureaza maxim 10 minute si este gratuita.
Din Bucuresti spre Paris am zburat cu Blue Air, care a aterizat pe aeroportul din Beauvais, care este la aproximativ 100 de km de Paris. Am aflat ca nu avem tren direct catre destinatia noastra, dar ca exista un autobuz direct catre Disneyland, dar care pleaca de la aeroport doar la orele 10:00, 15:00 si 20:30. Iar noi am aterizat la 09:45. Am avut noroc ca bagajele au venit repede si am reusit sa prindem cursa.
Dupa mai bine de doua ore de mers cu autobuzul si o taxa de 25 de euro / persoana, am ajuns la destinatie. De fapt, am ajuns in “gara” de autobuze de la intrarea in Parc. Fiecare autobuz avea un numar propriu si te ducea doar la anumite hoteluri. Noi am cautat numarul 54 care ne-a lasat la intrarea hotelului Dream Castle.

Daca nu aveti posibilitatea sa folositi autobuzele directe, se poate ajunge aici foarte simplu folosind trenul: RER A, linia rosie, care are capatul la statia Marne-la-Vallee/Chessy, adica la cateva zeci de metri de intrarea in parcul de distractii. Cat despre celelalte doua aeroporturi din Paris, Charles de Gaulle si Orly, ele dispun de tren direct catre Disneyland.
Era deja ora 13:00 si am sperat ca cei de la receptie sa ne dea camera pe care o rezervasem. Dar la ei, ziua hoteliera incepe doar la ora 15:00. Asa ca am mers la restaurantul hotelului sa mancam. Am uitat ca suntem in Franta unde portiile de mancare nu sunt doar mici, dar si foarte scumpe. Am comandat niste spaghete si o pizza quarto formaggi, am baut doua beri si am platit 40 de euro.
Disneyland-ul este impartit in doua parcuri de distractii: Disneyland si Studiourile Walt Disney.
Le-am descoperit cu bucurie chiar in seara de 31 decembrie, dar povestile, imaginile si inregistrarile le veti gasi aici in zilele care urmeaza.
Poti citi pe tema asta si:Pasi catre viata, #recitiri, GaudeamusFilmele romanesti ale anului 2010Interfata mobila noua pentru GMail si GoogleMiresme de Mos NicolaePaul McCartney si Ringo Starr inregistreaza impreuna

Posted on Sun, 10 Jan 2010 11:40:58 +0000 at http://www.stiridebine.ro/revelion-disneyland-paris-parteai
Comments: http://www.stiridebine.ro/revelion-disneyland-paris-parteai#comments

Back